2017-07-13 09:00

„Talutti“ sėkmės istorija: amerikietiškos porcijos ir maistas, kurį norisi fotografuoti

Algirdas Talutis, „Talutti“ restoranų Kaune ir Vilniuje direktorius ir bendraturtis. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Algirdas Talutis, „Talutti“ restoranų Kaune ir Vilniuje direktorius ir bendraturtis. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Per kelerius metus nuo pirmojo „Talutti Fresh and Tasty“ restorano Kauno Taikos prospekte „Talutti“ tinklas išsiplėtė iki keturių restoranų Kaune, o penktasis prieš mėnesį duris atvėrė ir Vilniuje, nes jo norėjo klientai.

Algirdas Talutis, restoranų „Talutti Fresh ant Tasty“, „Talutti Tex Mex“ ir „Talutti Bakes 'n' Shakes“, direktorius ir bendraturtis, pasakoja, kad maitinimo verslą pradėjo nežinodamas pamatinių dalykų – kad porcijos sveriamos gramais arba kaip apskaičiuojama gaminių savikaina. Tačiau įgyti praktikos neužtruko, juolab kad svarbiausia jam buvo bent dalį to, ką matė ir ragavo svetur, perkelti į Lietuvą taip, kaip tik gali geriausiai.

Po to, kai su nuosavu prekės ženklu „Talutti“ padirbėjęs bare „Ryšių kiemelis 837“ ir prisistatęs kauniečiams, jis su dabartiniu partneriu Žilvinu Seiliumi išsirinko vietą nuosavam restoranui, daug kas patarė nepersistengti. Esą užteks perdažyti sienas, o jei bus žmonių, tada bus galima susitvarkyti rimčiau.

52795
130817
52791