Auksinis „Rokiškio sūrio“ amžius

Publikuota: 2016-11-09
Dalius Trumpa, AB "Rokiškio sūris" valdybos pirmininkas. Juditos Grigelytės nuotr.
Dalius Trumpa, AB "Rokiškio sūris" valdybos pirmininkas. Juditos Grigelytės nuotr.

Mūsų šalyje nedaug įmonių, kurių istorijoje yra žyma tarp „tada“ ir „dabar“. Viena iš jų – sūrių ir pieno produktų gamintoja AB „Rokiškio sūris“. Pirmoji fermentinių sūrių partija nuo jos konvejerių išvažiavo 1966 m. Iš planinės ekonomikos lokomotyvo persėdusi į greitąjį laisvosios rinkos traukinį, įmonė ne tik nenulėkė nuo bėgių, bet ir užaugo iki didžiausios ir moderniausios gamybinės kompanijos Baltijos šalyse. Vargu, ar Lietuvoje rastume dar vieną bendrovę, kurios vairą savo rankose jau kone pusę amžiaus tvirtai laikytų tas pats žmogus – „Rokiškio sūriui“ iki šiol vadovauja ilgametis direktorius Antanas Trumpa.

Poną Antaną, savo karjerą Rokiškyje pradėjusį nuo mechaniko pareigų tikriausiai galima vadinti vieninteliu kompanijos pastovumo simboliu – visa kita pasikeitę kone nepažįstamai. Kadaise statyta kaip pieno bei sūrių tiekėja tuometiniam Leningradui, šiandien įmonė savo produkcija prekiauja daugiau nei 40-yje pasaulio šalių. Fermentiniai sūriai, nuo kurių prasidėjo įmonės istorija, dabar užima gerokai mažiau vietos kur kas turtingesniame produktų krepšelyje. Nors ir neatsiejama nuo Rokiškio, bendrovė savo gimtojo miesto marškinėlius jau išaugo ir dabar puikiai šalyje ir pasaulyje žinomus produktus gamina trijuose Lietuvos miestuose. Už pieno gamybos įmones kompanijoje atsakingas tėčio pėdomis pasekęs Dalius Trumpa, visuomenei geriau žinomas kaip bendrovės valdybos pirmininkas. „Jau šeštoje klasėje žinojau, kur noriu mokytis ir dirbti,“ – apie natūraliai susiklosčiusį profesinį gyvenimo kelią kalba p. Dalius.

„Rokiškio sūrio“ istorija nužymėta daugybe reikšmingų įvykių, bet didžiausias lūžis tikriausiai vyko 1991 m. keičiantis ekonomikos santvarkoms, kai iš pagrindų kito absoliučiai visi veiklos principai. Kaip tik tuomet baigęs mokslus atėjote dirbti į įmonę. Kas padėjo susidoroti su to meto iššūkiais?

Keisti reikėjo išties viską, pradedant nuo gamybos technikos iki strateginio mąstymo. Vienas iš daugelio iššūkių – nusipirkti tinkamą techniką, kad galėtume gaminti pagal vakarietiškus standartus. Nusprendėme ne pulti į naujausias technologijas, o pirmiausia išbandyti paprastesnius įrengimus. Ir tai pasiteisino: investicijų tuo laiku ir taip užteko, tad ne pati brangiausia įranga leido ir sutaupyti, ir kartu palengva išmokti dirbti su ja. Nuo to laiko įrangą keitėme jau keletą kartų, šiandien turima nė kiek neatsilieka nuo tų, kurias galima rasti didžiosiose Europos gamyklose, o kartais ir lenkia jas. Vis dėlto didžiausias iššūkis buvo atsiradęs poreikis ieškoti pardavimo rinkų ir klientų užsienyje. Sovietmečiu „Rokiškio sūris“ kaip ir kitos bendrovės gaudavo metinius gamybos planus , o įžengus į laisvą rinką prireikė visiškai naujų kompetencijų. Pardavėjų profesionalų komandą formavome gan ilgai. Vienas iš didesnių vadybinių pokyčių vyko apie 2000-uosius, kuomet į įmonę vienu metu atėjo dirbti keliolika naujų pardavimo profesionalų, suformavusių dabartinės komandos branduolį. Sakau „atėjo dirbti“, nes kol įsiliejo į tvirtą, ilgametį kolektyvą, praėjo nemažai laiko. Sakyčiau, esminis įmonės virsmas ir įvyko tada, kai pardavimai tapo galios centru, veiklos ašimi, vedančia į priekį visą bendrovę. Nors pradžioje buvo visko, pardavimų skyriui net pravardė prilipinta buvo...

Nuo ko prasidėjo „Rokiškio sūrio“ kelias į Vakarų rinkas?

Natūralu, kad viena pirmųjų valstybių, kurioje pradėjome, arba tiksliau, tęsėme prekybą – Rusija. Ne tik mūsų sūris ar sviestas, apskritai lietuviška produkcija ten buvo gerai pažįstama, turėjo aukštos vakarietiškos kokybės reputaciją, tad žmonės noriai ją pirko. Vis dėlto jau tuomet supratome, kad rizikinga visus kiaušinius dėti į vieną krepšį, tad pradėjome ieškoti kontaktų Vakaruose. „Rokiškio sūrio“ produkcija po pasaulį pasklido per Olandiją – pirmieji mūsų pardavimai buvo per vadinamuosius „treiderius“, o jais ši šalis garsėja nuo seno. Praėjus maždaug šešeriems metams po pertvarkos „Rokiškio sūris“ jau tvirtai stovėjo ant kojų, susiformavo partnerių tinklas. Dabar „Rokiškio sūrio“ eksporto žemėlapyje rikiuojasi virš 40 šalių, o pagrindinė užsienio rinka – Italija. Jei svečiuodamiesi ten valgote picą ar makaronus, beveik galite būti tikri, kad jie pagardinti Rokiškyje gimusiu sūriu.

Panašu, kad sugebėjote parduoti ledus eskimams?

Keldami savo kokybės kartelę, dar praeitame dešimtmetyje pradėjome dirbti su pažangiais užsienio technologais. Vienas jų – italas Angelo Frosio, su kuriuo bendradarbiaujame iki šiol. Italams, kaip ir beje, kitoms Vakarų šalims, nereikia pagrindinio mūsų sūrio, nuo kurio prasidėjo įmonės kelias – jiems parduodame ilgo brandinimo kietąjį sūrį „Grand“ ir mozzarellą. Tiesa, joks save gerbiantis italas nepirks sūrio paženklinto neitališku ženklu, tad dirbame su platintojais, tiekiančiais produktus restoranams, viešbučiams, kavinėms. Tokiu principu pagrįstas ir eksportas į kitas užsienio rinkas, išskyrus Rusiją.

Kaip per įmonės gyvavimo istoriją keitėsi produkcijos krepšelis?

1992 m. pradžioje atsiradusi akcinė bendrovė „Rokiškio sūris“ gamino dviejų rūšių puskietį sūrį ir pieno produktus. Šiandien puskiečiai sūriai teužima dešimtadalį bendro produkcijos krepšelio, o ženklią dalį jame sudaro visiškai nauji gaminiai, įkvėpti vartotojų poreikių ir gimę mūsų technologų laboratorijose: jogurtai, glaistyti sūreliai, atsirado naujo sūrio kategorijos – švieži bei kietieji sūriai. Daug potencialo turi ir produktai skirti konditerijos pramonei. Turėti asortimente kietąjį sūrį – savotiškas prestižo klausimas. Jo gamyba gerokai sudėtingesnė. Tarkime, naujo skonio jogurtas gali gimti per mėnesį, o jei naujos rūšies kietąjį sūrį sukuri per du metus, jau labai gerai. Šviežių ir kietųjų sūrių gamybos technologijos buvo nuo pradžios iki galo sukurtos mūsų įmonėje, bendradarbiaujant su p. Frosio.

Viena iš pamatinių „Rokiškio sūrio“ vertybių – darnus kolektyvas ir geras valdymas. Kokiais principais vadovaujatės bendraudami su darbuotojais?

Iš viso grupėje dirba daugiau nei 1500 žmonių. Tai, kad mūsų padaliniai išsiskirstę per penkis Lietuvos miestus, turi ir savų pliusų, ir minusų. Viena vertus, reikia gerokai labiau stengtis, kad žmonės jaustųsi vieno kolektyvo dalimi. Kita vertus, žmonėms patogu dirbti arčiau namų, o ir mums lengviau rasti rinkodaros ar pardavimo profesionalų Vilniuje. Negalime skųstis darbuotojų stygiumi ir Rokiškyje: „Rokiškio sūris“ yra stambiausia vietos bendrovė su konkurencingiausiu atlyginimu, glaudžiai bendraujame su mokslo įstaigomis. Be to, naujų darbuotojų dažniausiai ieškome tik plėsdamiesi, nes kaita – labai maža. Didelei daliai jų „Rokiškio sūris“ buvo ir yra pirmoji ir vienintelė darbo vieta, ne vienas mechanikas ar technologas jau dirba kartu su suaugusiais vaikais. Aš įsitikinęs, kad įmonė žmogui savo svarba, praleidžiamu laiko kiekiu konkuruoja su šeima. Ar matėte kur nors šeimoje ant sienos iškabintą vertybių sąrašą?.. Svarbu ne skambūs šūkiai, o kasdienis elgesys, vadovų pavyzdys. Manau, didžiausia mūsų stiprybė – abipusė pagarba. Pirmiausia turi žmogui duoti, pasitikėti juo, o ne spausti iki paskutinio lašo. Įmonėje turi būti malonu dirbti ir nugyventi dieną, tad ir vadovas turi pagalvoti apie tai, ne vien tik skaičiuoti gaunamą pelną.

Kaip manote, kokia yra ilgamečio kompanijos gyvavimo ir sėkmingos veiklos paslaptis?

Išties kertinis indėlis į sėkmingą kompanijos gyvavimą yra vadovo. Nuo jo sugebėjimo pasirinkti tinkamus žmones, ugdyti juos per deleguojamą atsakomybę ir mokėjimo parodyti, kaip jie yra vertinami, nuo jo šeimininkiško požiūrio priklauso labai daug. Sakyčiau, „Rokiškio sūriui“ šia prasme pasisekė. Per daugiau nei pusšimtį metų įmonė ne karta buvo patekusi į kritines situacijas, bet sugebėjo ne tik atsitiesti, bet ir dar labiau užaugti.

Kur matote didžiausias perspektyvas ateityje?

Jau pora metų gyvename užsitęsusioje pasaulinės pieno produktų rinkos krizėje, tačiau pastebime jos pabaigą liudijančių ženklų. Aš visada buvau optimistas ir neabejojau, kad mūsų žmonės, įveikę jau ne vieną išbandymą, susidoros ir su šiuo. Daugumos „Rokiškio sūrio“ gaminamų produktų užsienyje parduodama vis daugiau, plečiasi ir eksporto rinkos. Tikime Lietuvos pieno pramonės ateitimi, nes ji turi galybę neišnaudoto potencialo ir visas prielaidas augimui, kurių neišnaudoti būtų tiesiog nelogiška. Tad dabar telkiame jėgas tolimesnei įmonės plėtrai, dar labiau tobuliname tai, kuo jau garsėjame – savo produkciją – ir planuojame su ja įeiti į naujas pasaulio rinkas.

Ačiū už pokalbį.

AB „Rokiškio sūris“ informacija

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą VERSLO VALDYMO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Vaikėjanti visuomenė: nykštys pražudys vadovus Premium

Jeigu kyla klausimas, kaip Y karta drįsta keisti darbus kas keturis–šešis mėnesius, pagalvokite, kaip...

Verslo klasė
2018.04.01
Buvę darbuotojai ir pikti klientai – didžiausias rizikos šaltinis

Gegužę įsigalios naujasis Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas. Nors verslai tam įnirtingai rengiasi,...

Rinkodara
2018.04.01
Augo nekvalifikuotų darbuotojų ir reklamos specialistų pajamos 3

Pernai labiausiai augo nekvalifikuotų darbuotojų, rinkodaros specialistų, mėsininkų ir dailidžių pajamos.

Finansai
2018.04.01
Pas partnerius į Vilnių iš Kauno keliavo per Graikiją

Kuo naujesnė idėja, tuo sunkiau gali rasti būdų jai įgyvendinti, taip pat – atrasti ir tinkamų partnerių. Vis...

Pramonė
2018.04.01
Vaikėjanti visuomenė: nesuaugusiųjų kaprizai 1

Didžiųjų valstybių prezidentai pastaraisiais metais stebina samurajiškais sprendimais. Vis dėlto politiniai...

Verslo klasė
2018.03.31
Už agresyvų bendravimą atleistas padavėjas: aš ne grubus, aš prancūzas

Padavėjas iš Kanados buvo atleistas iš darbo, nes su kolegomis elgėsi agresyviai ir nepagarbiai. Vyriškis su...

Vadyba
2018.03.31
Geidžiamiausių darbdavių algos: bankų proveržis 7

Paskelbti nauji „Sodros“ duomenys leidžia pažiūrėti, kokie vidutiniai atlyginimai sausio mėn. vyravo įmonėse,...

Vadyba
2018.03.31
Į miškus taikosi nomenklatūra: į aukštus postus pretenduoja buvę urėdai Premium 1

Tarp pretendentų vadovauti VĮ Valstybinių miškų urėdijos (VMU) regioniniams padaliniams yra ir buvusių...

Agroverslas
2018.03.30
IRT specialistų algos Lietuvoje: kas ir kur uždirba daugiausiai 8

Naujas rinkos tyrimas rodo, kad informacinių ir ryšių technologijų (IRT) specialistų vidutinės algos...

Vadyba
2018.03.30
BDAR: kaip ruošiasi mobiliųjų programėlių valdytojai  Premium

Įmonės, prekėms ar paslaugoms parduoti naudojančios mobiliąsias programėles, sako, kad prisitaikyti prie...

Perskaičiavo: iki 2020 m. Lietuvoje reikės 13.300 IRT specialistų 13

Per ateinančius 3 metus įmonėms papildomai reikės apie 13.300 įvairių informacinių ir ryšių technologijų...

Vadyba
2018.03.29
Jekaterina Rojaka palieka „Luminor“ banką 16

Ekonomistė Jekaterina Rojaka paskelbė po 15 metų darbo paliekanti „Luminor“ banką (anksčiau „DnB Nord“).

Vadyba
2018.03.29
Vadovai bus baudžiami, jei darbuotojams Niujorke po darbo valandų siųs el. laiškus 6

Niujorkas (JAV) gali tapti dar vienu miestu, kuriame darbuotojams pasibaigus darbo dienai nebebus galima...

Vadyba
2018.03.28
Pasikeitė „Ergo Insurance SE“ Lietuvos filialo vadovas 4

Nuo trečiadienio draudimo paslaugas teikiančio „Ergo Insurance SE” Lietuvos filialo generalinio direktoriaus...

Vadyba
2018.03.28
„Kitron“ augina ir „Boxer“: pernai apyvarta kilo beveik 30% Premium 1

Sparčiai augantis elektronikos poreikis norvegiško kapitalo elektronikos gamybos paslaugų UAB „Kitron“...

Pramonė
2018.03.28
Po akcijų sandorio atsistatydina du „Linas Agro Group“ valdybos nariai

Iš AB „Linas Agro Group“ valdybos traukiasi du nariai. Vienas jų atsistatydina dėl parduotų akcijų, kitas dėl...

Vadyba
2018.03.28
Dėl buvusių urėdų postų varžosi po keturis kandidatus

Į VĮ Valstybinės miškų urėdijos (VMU) 26 regioninių padalinių vadovų postus pretenduoja 106...

Agroverslas
2018.03.28
BDAR: kaip legaliai vykdyti darbuotojų atranką   Premium

Milžiniškomis baudomis grasinantis naujasis ES bendrasis asmens duomenų reglamentas (BDAR, angl. GDPR) palies...

Vadyba
2018.03.28
Jei darbuotojui nepatinka biuras – atsisakoma ir darbo pasiūlymo 8

Jei „tūkstantmečio“ kartos atstovui nepatinka biuras, jis gali atsisakyti darbo pasiūlymo.

Vadyba
2018.03.27
Didžiausių Lietuvos darbdavių algos vasarį 2

„Sodros“ pateikti duomenys leidžia pažiūrėti, kiek vidutiniškai mokėjo didžiausi Lietuvos darbdaviai šių metų...

Vadyba
2018.03.27

Verslo žinių pasiūlymai

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“), kuriuos galite bet kada atšaukti.
Sutinku Plačiau