Pirma prisiteisė pilnametystę, tada įkūrė 3 restoranus

Publikuota: 2019-11-16

Kas yra tas nepilnametis, kuris prisiteisė pilnametystę – perėjo emancipacijos procedūrą, kad galėtų turėti verslą?

Jei dar ne visa Lietuva, tai Aukštaitija be vargo pirmuoju spėjimu taikytų į Roką Galvoną, kilusį iš Ukmergės r., Taujėnų.

Maitinimo verslą, pirmiausiai išvežamojo maisto šventėms, R. Galvonas pradėjo dar paauglystėje. Nenuostabu, kad ilgokai jis buvo žinomas ir kalbinamas kaip „nepilnametis, kuris prisiteisė pilnametystę“. Pirmoji tema, kuria žiniasklaidoje kalbėjo R. Galvonas, būdavo emancipacijos procesas: kaip jis turėjo įveikti biurokratiją – eiti į teismą tam, kad galėtų kurti verslą – registruoti mažąją bendriją, įdarbinti žmones.

Kitaip tariant, visa istorija sukosi apie pasiekimus ir veiklą ne pagal amžių – naratyvas, kurio herojus viską pradėjo anksčiau, įveikdamas siužeto priešus – biurokratiją, skundus dėl nelegalios paauglio maisto gamybos.

Pirmųjų užsakymų jis sulaukė būdamas 15-os Taujėnų dvare, kur tuomet nenumanė, kad netrukus veiks pirmasis jo vardo – „Roko virtuvės“ – restoranas. Tuomet jis surengė pirmąjį savo maisto – paslaugos pristatymą. Po jo sulaukus skundų, bet ir užsakymų daugėjant, 16-os, jis ėmėsi steigti įmonę.

Tada, dar iki pirmojo „Roko virtuvės“ restorano Taujėnų dvare atidarymo, 2017 m. pavasarį VŽ lankėsi R. Galvono namuose, greta jų įrengtoje virtuvėje, kurioje buvo gaminamas maistas šventėms – įmonių vakarėliams, krikštynoms, vestuvėms.

„Kad galėčiau įdarbinti žmones, būdamas šešiolikos turėjau būti teismo pripažintas pilnamečiu. Susirinkau charakteristikas, kaip mane vertina mano paslaugas jau įsigijusios įmonės, mokyklos, seniūnijos darbuotojai, ir teismas nusprendė suteikti man emancipaciją, – tuomet dar septyniolikmetis VŽ pasakojo R. Galvonas. – Tokių atvejų Lietuvoje nėra daug, todėl kai rodydavau tą dokumentą, niekas nesuprato, ką jis reiškia. Be to, tam nepritaikytos informacinės sistemos: žmogus supranta, kad viskas legalu, ne pats pasirašiau dokumentą, bet įveda asmens kodą ir sistema rodo, kad nesu pilnametis.“

Tačiau dar 2017 m. R. Galvonas nebuvo įdomus tik kaip „nepilnametis, kuris prisiteisė pilnametystę“. Jau tada jį galima pristatyti buvo jo pasiekimais, ir kalbėti apie daugiau unikalių bruožų, kuriuos darbu ir pastangomis išsikovojo taujėniškis.

Pavyzdžiui, jau tada jis gamino molekulinės virtuvės patiekalus, o pirmą kartą dalyvavęs Tarptautiniame jaunųjų virtuvės šefų konkurse Rygoje nuskynė pergalę. Jo sukurtą pirmą vietą pelniusį šaltąjį užkandį – mocarelos sūrio „balioną“ – fotografavo gerokai labiau patyrę virtuvės meistrai iš užsienio.

Šiandien juo labiau R. Galvonas nebėra „nepilnametis, kuris prisiteisė pilnametystę“. R. Galvonas yra jaunas virtuvės šefas, kuris valdo 3 restoranus, o 2 iš jų atidarė tokiais greičiais, kurie net maitinimo verslo vilkams būtų sudėtingi įveikti.

Ir R. Galvonui jau 20. Arba net 20.

Visą „Roko virtuvės“ plėtros istoriją skaitykite VŽ Premium.

Sekite „Gazelės“ naujienas, dalinkitės nuomone, užduokite klausimus „Facebook“ puslapyje „Verslo žinios. Gazelė“

Gauk nemokamą GAZELĖS savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Tardamiesi su partneriu Kinijoje, sužinojo, kad reikia plano B Premium

Eksporto į Kiniją sėkmės istorija gali susiklostyti ir per vienus metus, tik gali prireikti plano B – kas...

Gazelė
2019.12.11
Kauniečių startuolis sukūrė išmanųjį kuponą, atvėrusį daugelio klientų duris Premium

Verslas jau atsikando nekokybiškų programavimo paslaugų iš Azijos: tai, kad Kauno UAB „Aciety“ sukurta...

Gazelė
2019.12.11
Mokesčių našta individualiai veiklai nuo 22% traukiasi iki 17% Premium 21

Seimo nariai balsų dauguma po svarstymo pritarė įstatymo pataisai, kuri mokesčių naštą individualiai veiklai,...

Finansai
2019.12.11
Kinai nori pirkti visko ir brangiai: kaip jiems parduoti lietuviškus produktus Premium 1

Kinijos rinka yra besotė, todėl daugelį smulkiųjų gamintojų ji gąsdina, kad nepajėgs tenkinti jos poreikių.

Gazelė
2019.12.10
Restoranų konsultantės: pradėkite nuo „Excel“ lentelės, jei nemokate – išmokite Premium 1

Vertinant pagal naujų vardų kūrimąsi, jau žinomų plėtrą ir naujos koncepcijos maitinimo įstaigų bumą,...

Gazelė
2019.12.10
Vadovas be kabineto: kas iš to išlošia

Kuo smulkesnė įmonė, tuo darbuotojams trumpesnis kelias iki vadovo. Neretai net eiti niekur nereikia – įmonės...

Gazelė
2019.12.08
Darbdaviai gali verstis per galvą, bet motyvacija veikia tik tris mėnesius Premium 3

Paradoksalu, bet kuo daugiau įmonė nori įsiteikti darbuotojams, tuo jų rezultatų kreivės kilimas aukštyn...

Gazelė
2019.12.06
Lietuvės floristikos kūriniai įtiko ir išrankiam „Rammstein“ skoniui Premium

Net daugiamilijoniniame mieste pats smulkiausias verslas netrunka sulaukti užsakymų, jei gaminamas...

Gazelė
2019.12.05
Vyriausybė panaikino dalį verslo liudijimų Premium 6

Vyriausybė panaikino verslo liudijimus statybos apdailos darbams, autoservisų ir auklių paslaugoms. Smulkieji...

Finansai
2019.12.05
Kai klientai ateina iš uždaros bendruomenės, pardavimų prireikia po pusantrų metų Premium

Versle pasitikėjimas pelno gerų atsiliepimų, o šie augina klientų ratą. Bet jei klientus dar saisto tvirtos...

Gazelė
2019.12.04
Slovėnijos „Gazelė“: kaip „garažo vyruko“ produkciją pardavinėjo keli prezidentai ir kaip pasisveikina NASA Premium 1

Kodėl geriausia pardavimų komanda eksportui pradėti – keturių valstybių prezidentai, kodėl NASA, norėdama...

Gazelė
2019.12.03
Berlyno lietuviai perprato, kaip ten geriausiai ieškoti verslo partnerių Premium

Vis daugiau lietuvių verslą kuria Berlyne, nes šis miestas – vienas patraukliausių tiek startuoliams, tiek...

Gazelė
2019.12.03
Lietuvių startuoliai Vokietijoje traukia ne tik investuotojų dėmesį

Lietuviai nebūtinai verslą turi kurti savo šalyje: svetur sukurti startuoliai gali puikiai praversti Lietuvai...

Gazelė
2019.11.29
Norint išvengti 20% GPM tarifo, patartina viską sutvarkyti dar šiemet Premium 1

Prezidentas siūlo daugeliui pajamų rūšių taikyti didesnį 20% pajamų mokesčio tarifą. Norint išvengti didesnio...

Finansai
2019.11.28
Po trečiojo restorano „No Forks“ atidarymo, svarsto apie franšizę Premium 1

Atidaryti du restoranus per metus, taip gerokai paauginant įmonę, gana ritmas iššūkis, tad ne gėda...

Gazelė
2019.11.28
„Gazelė 2019“ nugalėtoja: verslą pradėjau nuo nekompetencijos Premium

Sparčiausiai šalyje augusios įmonės „Mano linija“ vadovė neslepia, kad didmeninė prekyba, kuria bendrovė...

Gazelė
2019.11.27
Paskelbtos Kauno „Gazelės“, metų nugalėtojos laurai iškeliavo į Vilnių

„Gazelė 2019“ finalas įvyko – metų nugalėtoja tapo sostinės UAB „Mano linija“. Taip pat paskelbtos Kauno...

Gazelė
2019.11.27
Vienas verslininkas – kelios įmonės: kodėl verta atskirti veiklas Premium 1

Sparčiausiai augančios įmonės susiduria su skirtingais iššūkiais, tačiau kai kurie sprendimai būdingi visoms...

Gazelė
2019.11.26
Druskininkiečiai žodžio „ne“ nesako net keisčiausiems užsakymams Premium

Kuo smulkesnė įmonė, tuo ji lanksčiau reaguoja į klientų pageidavimus. UAB „Paviljonų pasaulis“ derina daug...

Gazelė
2019.11.24
Smulkieji verslą augina nerdami į naujas veiklas

Sakoma, kad neverta mesti kelio dėl takelio, tačiau versle tai nėra aksioma. Verslininkai kaip tik pasižymi...

Gazelė
2019.11.24

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau