Pirma prisiteisė pilnametystę, tada įkūrė 3 restoranus

Publikuota: 2019-11-16

Kas yra tas nepilnametis, kuris prisiteisė pilnametystę – perėjo emancipacijos procedūrą, kad galėtų turėti verslą?

Jei dar ne visa Lietuva, tai Aukštaitija be vargo pirmuoju spėjimu taikytų į Roką Galvoną, kilusį iš Ukmergės r., Taujėnų.

Maitinimo verslą, pirmiausiai išvežamojo maisto šventėms, R. Galvonas pradėjo dar paauglystėje. Nenuostabu, kad ilgokai jis buvo žinomas ir kalbinamas kaip „nepilnametis, kuris prisiteisė pilnametystę“. Pirmoji tema, kuria žiniasklaidoje kalbėjo R. Galvonas, būdavo emancipacijos procesas: kaip jis turėjo įveikti biurokratiją – eiti į teismą tam, kad galėtų kurti verslą – registruoti mažąją bendriją, įdarbinti žmones.

Kitaip tariant, visa istorija sukosi apie pasiekimus ir veiklą ne pagal amžių – naratyvas, kurio herojus viską pradėjo anksčiau, įveikdamas siužeto priešus – biurokratiją, skundus dėl nelegalios paauglio maisto gamybos.

Pirmųjų užsakymų jis sulaukė būdamas 15-os Taujėnų dvare, kur tuomet nenumanė, kad netrukus veiks pirmasis jo vardo – „Roko virtuvės“ – restoranas. Tuomet jis surengė pirmąjį savo maisto – paslaugos pristatymą. Po jo sulaukus skundų, bet ir užsakymų daugėjant, 16-os, jis ėmėsi steigti įmonę.

Tada, dar iki pirmojo „Roko virtuvės“ restorano Taujėnų dvare atidarymo, 2017 m. pavasarį VŽ lankėsi R. Galvono namuose, greta jų įrengtoje virtuvėje, kurioje buvo gaminamas maistas šventėms – įmonių vakarėliams, krikštynoms, vestuvėms.

„Kad galėčiau įdarbinti žmones, būdamas šešiolikos turėjau būti teismo pripažintas pilnamečiu. Susirinkau charakteristikas, kaip mane vertina mano paslaugas jau įsigijusios įmonės, mokyklos, seniūnijos darbuotojai, ir teismas nusprendė suteikti man emancipaciją, – tuomet dar septyniolikmetis VŽ pasakojo R. Galvonas. – Tokių atvejų Lietuvoje nėra daug, todėl kai rodydavau tą dokumentą, niekas nesuprato, ką jis reiškia. Be to, tam nepritaikytos informacinės sistemos: žmogus supranta, kad viskas legalu, ne pats pasirašiau dokumentą, bet įveda asmens kodą ir sistema rodo, kad nesu pilnametis.“

Tačiau dar 2017 m. R. Galvonas nebuvo įdomus tik kaip „nepilnametis, kuris prisiteisė pilnametystę“. Jau tada jį galima pristatyti buvo jo pasiekimais, ir kalbėti apie daugiau unikalių bruožų, kuriuos darbu ir pastangomis išsikovojo taujėniškis.

Pavyzdžiui, jau tada jis gamino molekulinės virtuvės patiekalus, o pirmą kartą dalyvavęs Tarptautiniame jaunųjų virtuvės šefų konkurse Rygoje nuskynė pergalę. Jo sukurtą pirmą vietą pelniusį šaltąjį užkandį – mocarelos sūrio „balioną“ – fotografavo gerokai labiau patyrę virtuvės meistrai iš užsienio.

Šiandien juo labiau R. Galvonas nebėra „nepilnametis, kuris prisiteisė pilnametystę“. R. Galvonas yra jaunas virtuvės šefas, kuris valdo 3 restoranus, o 2 iš jų atidarė tokiais greičiais, kurie net maitinimo verslo vilkams būtų sudėtingi įveikti.

Ir R. Galvonui jau 20. Arba net 20.

Visą „Roko virtuvės“ plėtros istoriją skaitykite VŽ Premium.

Sekite „Gazelės“ naujienas, dalinkitės nuomone, užduokite klausimus „Facebook“ puslapyje „Verslo žinios. Gazelė“

Gauk nemokamą GAZELĖS savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Kavavirius augina konkurentai, kurie yra ir partneriai Premium

Verslas, kuriame konkurentų yra ant kiekvieno kampo, ir visai ne perkeltine prasme – kavos barai. Bet...

Gazelė
16:52
Atkalbinėta nuo verslo regione, galvoja nebent, ką dar nauja sukurti Premium 1

Smulkus prekybos ar paslaugų verslas regione gali būti augantis ir ne tik regioninis. Ypač jeigu viskas...

Gazelė
2020.01.22
Pirkimų vertė per Centrinę perkančiąją organizaciją pernai padidėjo 11%  1

Pirkimai per Centrinę perkančiąją organizaciją CPO LT padeda išvengti korupcijos, todėl Vyriausybė skatina,...

Finansai
2020.01.22
Darbuotojai iš įmonių bėga ne dėl mažesnės algos: neteisybė, skatinanti keisti darbą Premium 7

Kylančios algos motyvuoja darbuotojus, tačiau jei vieniems tas šuolis yra ypač didelis, o kitiems pokytis...

Gazelė
2020.01.22
Efektyvų rinkodaros būdą išnaudoja dar ne visi – paprasčiausiai drovisi Premium

Kuo dažniau įmonės vadovas cituojamas spaudoje ar dalyvauja renginiuose, tuo daugiau vartotojų sužino apie...

Gazelė
2020.01.20
Prie skaidraus verslo iniciatyvos jungiasi pirmieji maitintojai

Viešojo maitinimo sektorius išlieka viena iš 4 sričių, kuriame didelė šešėlio rizika. Prie skaidraus verslo...

Gazelė
2020.01.20
Duomenų apie startuolių finansus mažai, bet pelningumas džiugina 2

Šiuo metu Lietuvoje veikiančių startuolių skaičius jau perkopė 1.000 ribą, tačiau finansinių duomenų apie jų...

Gazelė
2020.01.20
Pirmieji lengvatiniai metai ne visiems nuostolingi: 770 bendrovių uždirbo 13 mln. Eur Premium 1

Pirmieji metai naujam verslui sudėtingiausi – reikia ne tik atsistoti ant kojų, bet ir galvoti, kaip...

Gazelė
2020.01.20
„Koops“ konsolidavo tinklo administravimą ir didmeninę veiklą  Premium

Nusprendus didmeninę, prekybinę ir logistinę veiklą sutelkti vienoje įmonėje nuo šių metų pradžios...

Prekyba
2020.01.20
Kodėl restoranuose visiems reikia cepelinų Premium

Tiek konsultantai, tiek patys verslininkai pataria išsiskirti iš kitų ir daryti tai, ko konkurentai nedaro.

Gazelė
2020.01.19
Sukurti kliniką – 3 žingsniai, bet bijant suklysti, atrodė sudėtingiau

Sudėtingas procesas, dalijamas etapais, įgauna struktūrą ir tampa aiškesnis. Panašiai ir verslo pradžia, kur...

Gazelė
2020.01.19
Nesėkmė versle netrukdo atsitiesti

Apklausos rodo, kad daugelis tų, kurie tik svajoja apie verslą, jo nesiima ne tik dėl lėšų ar žinių stygiaus,...

Gazelė
2020.01.19
Kas padeda verslui greičiau atsistoti ant kojų

Bet kokio verslo be investicijų nesukursi. Tačiau kuo pradedantieji daugiau išmano, ką ir kaip daryti, tuo...

Gazelė
2020.01.19
Kuria pradžiamokslį, kaip stiprinti kibernetinį saugumą

„Kurk Lietuvai“ projekto dalyviai Krašto apsaugos ministerijoje (KAM) kuria Kibernetinio saugumo vadovą...

Gazelė
2020.01.18
Prie „Baltosios bangos“ iniciatyvos prisijungė pirmasis baras

Viešojo maitinimo sektoriaus įmonės dažnai pakliūva į mokesčių inspektorių akiratį. Sostinės baras „Local...

Gazelė
2020.01.17
Algų aritmetika: šiais laikais jų nekelti išdrįsta tik retas darbdavys Premium 1

Vidutinis darbo užmokestis kasmet kyla apie 9%, bet jis neprivalo būti atspirties taškas darbdaviams tiek...

Gazelė
2020.01.17
Medieną internetu pirko vangiai, todėl rado kur kas pelningesnį būdą Premium

Kuo pasiūla mažesnė, tuo yra daugiau galimybių įsitvirtinti toje nišoje. Svarbu neišsigąsti pamačius, jog...

Gazelė
2020.01.16
Į pensijų kaupimą naujai įtraukta 43.500 gyventojų

Į pensijų kaupimą šiemet naujai įtraukiami 43.500 gyventojų, kuriems „Sodra“ atsitiktine tvarka priskyrė...

Finansai
2020.01.16
Šiemet pajamų deklaravimo startas bus skelbiamas anksčiau

Iki šių metų vasario 17 d. mokesčius išskaičiuojantys asmenys mokesčių administratoriui turi pateikti...

Finansai
2020.01.16
Kaip pigiau atlikti rinkos tyrimą

Pradedantiesiems verslą ekspertai pataria pirmiausiai pasitikrinti, ar jų idėja yra įdomi ir reikalinga. Tam...

Gazelė
2020.01.16

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau