Kur ir kaip rasti besišypsančių padavėjų

Publikuota: 2019-11-16
Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.

Net ir puikiausioje vietoje įsikūręs restoranas ar kavinė bus apytuščiai, jei juose aptarnaus padavėjai rūškanais veidais. Kodėl vienose maitinimo įstaigose personalas būna abejingas, o kitose jus pasitinka tarsi savą?

Maitinimo verslas yra gana rizikingas – tai rodo nuolat besikeičiančios iškabos ant to paties pastato vitrinų. Dažnai kavinės ar restoranai, garsiai atšventę atidarymą, po metų ar kelerių tyliai užveria duris. Visam laikui.

Apie nepavykusį verslą jo įkūrėjai kalba tik puse lūpų, dažniausiai įvardydami šios nesėkmės priežastis: netinkama vieta, per didelė nuomos kaina, nesusiformavę vakarieniauti ne namuose įpročiai. Ir, žinoma, darbuotojų trūkumas, nes tiek virėjų, tiek padavėjų profesijos nėra nei prestižinės, nei aukso kalnus leidžiančios susikrauti, nei lengvą darbą žadančios.

Pasitiki darbuotojais

Tačiau yra nemažai istorijų, kai darbuotojai ilgus metus dirba toje pačioje maitinimo įstaigoje ir nesiieško geresnės darbo vietos. Tokių įstaigų įkūrėjai neslepia, kad atlyginimai, kuriuos moka darbuotojams, irgi nėra stipriai didesni nei to sektoriaus vidurkis. Tačiau jie randa kitų būdų, motyvuojančių darbuotojus.

Arvydas Valeika, keturių restoranų sostinėje bendraturtis, teigia, kad vienas svarbiausių veiksnių – pasitikėjimas komanda.

„Maitinimo verslas yra toks, kuriame labai greitai sulaukiama viešų atsiliepimų. Jei svečiui pas tave patiks, jis ta žinia pasidalys su kitais. Jei nepatiks – prastu atsiliepimu pasidalys dar greičiau. Todėl komanda turi jausti ir žinoti, kad koks tas atsiliepimas bus, priklauso ir nuo jų“, – sako jis.

Taigi kas motyvuoja jo įmonių darbuotojus? Pirmiausia tai, kad dirba prestižiniais jau tapusiuose restoranuose. Antra – iškilus bet kokiems sunkumams, visada gali kreiptis į vadovą patarimo ar pagalbos. Ir trečia – pasitikėjimas.

„Aš pats labai daug keliauju, kad pamatyčiau naujų gastronomijos madų, išbandyčiau kitokių skonių, parsivežčiau idėjų, kurias galbūt pritaikysiu savo restoranuose. O kai manęs nėra, darbuotojai susitvarko ir vieni. Jie žino, kad jais pasitikiu, todėl stengiasi įrodyti, kad ne veltui“, – patirtimi dalijasi A. Valeika.

Suveikia atvirumas

Pasitikėjimą ir atvirumą kaip vieną svarbiausių veiksnių yra nurodęs ir Rimvydas Bartkus, UAB „Meksikos studija“, valdančios 3 restoranus „Sofa de Pancho“, bendraturtis.

„Mūsų įmonėje skaičiai nuo darbuotojų nėra slepiami. Žinoma, nenurodome, kiek uždirba konkretus dar­buotojas, tačiau kas savaitę viešai skelbiame, kiek klientų aptarnauta, kokia apyvarta padaryta, ar uždirbta pelno. Taip pat nurodoma, kokios buvo išlaidos produktams, nuomai, darbo užmokesčiui. Tuomet darbuotojai patys mato, ar ta savaitė buvo gera, ar nuostolinga. Ypač jei jos būta prastos, kitą savaitę visi stengiasi dar labiau, kad nuostoliai išsilygintų“, – nurodo R. Bartkus.

Sekite „Gazelės“ naujienas, dalinkitės nuomone, užduokite klausimus „Facebook“ puslapyje „Verslo žinios. Gazelė“

Gauk nemokamą GAZELĖS savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Tardamiesi su partneriu Kinijoje, sužinojo, kad reikia plano B Premium

Eksporto į Kiniją sėkmės istorija gali susiklostyti ir per vienus metus, tik gali prireikti plano B – kas...

Gazelė
2019.12.11
Kauniečių startuolis sukūrė išmanųjį kuponą, atvėrusį daugelio klientų duris Premium

Verslas jau atsikando nekokybiškų programavimo paslaugų iš Azijos: tai, kad Kauno UAB „Aciety“ sukurta...

Gazelė
2019.12.11
Mokesčių našta individualiai veiklai nuo 22% traukiasi iki 17% Premium 21

Seimo nariai balsų dauguma po svarstymo pritarė įstatymo pataisai, kuri mokesčių naštą individualiai veiklai,...

Finansai
2019.12.11
Kinai nori pirkti visko ir brangiai: kaip jiems parduoti lietuviškus produktus Premium 1

Kinijos rinka yra besotė, todėl daugelį smulkiųjų gamintojų ji gąsdina, kad nepajėgs tenkinti jos poreikių.

Gazelė
2019.12.10
Restoranų konsultantės: pradėkite nuo „Excel“ lentelės, jei nemokate – išmokite Premium 1

Vertinant pagal naujų vardų kūrimąsi, jau žinomų plėtrą ir naujos koncepcijos maitinimo įstaigų bumą,...

Gazelė
2019.12.10
Vadovas be kabineto: kas iš to išlošia

Kuo smulkesnė įmonė, tuo darbuotojams trumpesnis kelias iki vadovo. Neretai net eiti niekur nereikia – įmonės...

Gazelė
2019.12.08
Darbdaviai gali verstis per galvą, bet motyvacija veikia tik tris mėnesius Premium 3

Paradoksalu, bet kuo daugiau įmonė nori įsiteikti darbuotojams, tuo jų rezultatų kreivės kilimas aukštyn...

Gazelė
2019.12.06
Lietuvės floristikos kūriniai įtiko ir išrankiam „Rammstein“ skoniui Premium

Net daugiamilijoniniame mieste pats smulkiausias verslas netrunka sulaukti užsakymų, jei gaminamas...

Gazelė
2019.12.05
Vyriausybė panaikino dalį verslo liudijimų Premium 6

Vyriausybė panaikino verslo liudijimus statybos apdailos darbams, autoservisų ir auklių paslaugoms. Smulkieji...

Finansai
2019.12.05
Kai klientai ateina iš uždaros bendruomenės, pardavimų prireikia po pusantrų metų Premium

Versle pasitikėjimas pelno gerų atsiliepimų, o šie augina klientų ratą. Bet jei klientus dar saisto tvirtos...

Gazelė
2019.12.04
Slovėnijos „Gazelė“: kaip „garažo vyruko“ produkciją pardavinėjo keli prezidentai ir kaip pasisveikina NASA Premium 1

Kodėl geriausia pardavimų komanda eksportui pradėti – keturių valstybių prezidentai, kodėl NASA, norėdama...

Gazelė
2019.12.03
Berlyno lietuviai perprato, kaip ten geriausiai ieškoti verslo partnerių Premium

Vis daugiau lietuvių verslą kuria Berlyne, nes šis miestas – vienas patraukliausių tiek startuoliams, tiek...

Gazelė
2019.12.03
Lietuvių startuoliai Vokietijoje traukia ne tik investuotojų dėmesį

Lietuviai nebūtinai verslą turi kurti savo šalyje: svetur sukurti startuoliai gali puikiai praversti Lietuvai...

Gazelė
2019.11.29
Norint išvengti 20% GPM tarifo, patartina viską sutvarkyti dar šiemet Premium 1

Prezidentas siūlo daugeliui pajamų rūšių taikyti didesnį 20% pajamų mokesčio tarifą. Norint išvengti didesnio...

Finansai
2019.11.28
Po trečiojo restorano „No Forks“ atidarymo, svarsto apie franšizę Premium 1

Atidaryti du restoranus per metus, taip gerokai paauginant įmonę, gana ritmas iššūkis, tad ne gėda...

Gazelė
2019.11.28
„Gazelė 2019“ nugalėtoja: verslą pradėjau nuo nekompetencijos Premium

Sparčiausiai šalyje augusios įmonės „Mano linija“ vadovė neslepia, kad didmeninė prekyba, kuria bendrovė...

Gazelė
2019.11.27
Paskelbtos Kauno „Gazelės“, metų nugalėtojos laurai iškeliavo į Vilnių

„Gazelė 2019“ finalas įvyko – metų nugalėtoja tapo sostinės UAB „Mano linija“. Taip pat paskelbtos Kauno...

Gazelė
2019.11.27
Vienas verslininkas – kelios įmonės: kodėl verta atskirti veiklas Premium 1

Sparčiausiai augančios įmonės susiduria su skirtingais iššūkiais, tačiau kai kurie sprendimai būdingi visoms...

Gazelė
2019.11.26
Druskininkiečiai žodžio „ne“ nesako net keisčiausiems užsakymams Premium

Kuo smulkesnė įmonė, tuo ji lanksčiau reaguoja į klientų pageidavimus. UAB „Paviljonų pasaulis“ derina daug...

Gazelė
2019.11.24
Smulkieji verslą augina nerdami į naujas veiklas

Sakoma, kad neverta mesti kelio dėl takelio, tačiau versle tai nėra aksioma. Verslininkai kaip tik pasižymi...

Gazelė
2019.11.24

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau