Mažesnių miestų realybė: atvažiavai nelaiku, gali likti nevalgęs

Publikuota: 2019-04-11
Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.

Alkanas žmogus yra piktas žmogus. Ypač tada, kai jis atvykęs į svetimą miestą, o maitinimo įstaigos dar nedirba arba jau nebedirba.

Žinoma, iš alkio šiais laikais nemirsi, ypač, jeigu esi važiuotas – galima nulėkti iki degalinės ir ten užkąsti. Tačiau jei apsistojai nedideliame mieste, maitinimo įstaigų, dirbančių iki vėlumos, gali ir nerasti.
Bet čia atsiranda vietos žmogiškumui, kuris yra smulkiojo verslo stiprioji pusė. O klientas, dėl kurio padarai daugiau, negu šis tikėjosi, to nepamirš.
Tokią istoriją pasakoja Robertas Liorančas, Tauragės UAB „Energija taškos“ bendraturtis, prieš trejetą metų įkūręs mėsos parduotuvę, kurioje dominuoja prekyba brandinta jautiena. Kadangi vyriškis čia yra pats ir direktorius, ir tiekėjas, ir pardavėjas, ir valytojas, kartais užsibūna iki išnaktų.
„Sykį vėlai vakare, kai jau buvau bebaigiantis tvarkytis, į parduotuvės, kuri buvo jau seniausiai uždaryta, duris pasibeldė klientas. Jis važiavo iš Sankt Peterburgo į Karaliaučių, buvo pavargęs, išalkęs ir teiravosi, kur Tauragėje galima pavalgyti. Žvilgterėjau į laikrodį – tuoj dvylika, vadinasi, niekur. Bet negi išleisi alkaną žmogų į kelią“, – pasakoja p. Liorančas.
Tada jis iš vitrinos ištraukė rūkytos mėsos, duonos, šaldytuve turėjo sūrio. Pripjaustė pilną lėkštę užkandžių, atidarė giros ir pavaišino pakeleivį. Kol šis stiprinosi, vyrai įsikalbėjo, apsikeitė kontaktais.
„Nuvažiavęs į Karaliaučių, jis įspūdžiais pasidalijo su draugais, tad šie keletą kartų per mėnesį atvažiuoja į mūsų parduotuvę ir rimtai apsiperka. Su tąsyk užsukusiu keliautoju irgi palaikome ryšį iki šiol, nes jis sako, kad toks netikėtas svetingumas jam ilgam įsiminė“, – sako p. Liorančas.

Pusryčių kultūra dar neatėjo

Kad neįprastu metu Tauragėje sudėtinga rasti kur pavalgyti, patvirtina ir kitas šio miesto verslininkas Tadas Alijošius, neseniai atidaryto viešbučio "Senamiesčio apartamentai" vadovas. Pats viešbutis užsisakantiems kambarį pusryčių nesiūlo, tačiau kiekvienas atvykęs gauna 5 Eur vertės kuponą, kurį gali panaudoti šalia esančioje „Vero cafe“ – ši kavinė pagal franšizę taip pat priklauso Alijošių šeimai.
„Rasti, kur Tauragėje normaliai papusryčiauti, problema, nes daugelis maitinimo įstaigų pradeda veikti tik 10 ar 11 valandą ir iš karto siūlo picą, sriubą ar kepsnį. Tokių dalykų kaip kiaušinienė sunkiai surasi“, – pasakoja tauragiškis.
Verslininkas tikisi, kad pavyks kooperuotis su jau veikiančiomis maitinimo įstaigomis ir jas įkalbėti lankytojams pasiūlyti pusryčių valgiaraštį.
„Didmiesčiuose pusryčių kultūra jau išpopuliarėjo, iki Tauragės ji dar neatėjo. Bet paklausa diktuoja pasiūlą, todėl jei nerasime bendraminčių, ieškosime investuotojų, kurie maitinimo paslaugą teiktų mūsų patalpose“, – sako p. Alijošius.

Daugiau apie maitintojų paieškas viešbučiui skaitykite čia.

Sekite „Gazelės“ naujienas, dalinkitės nuomone, užduokite klausimus „Facebook“ puslapyje „Verslo žinios. Gazelė“

Gauk nemokamą GAZELĖS savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Panevėžys, nusprendęs tapti robotų sostine, jau skaičiuoja rezultatus Premium

Panevėžiečiai, prieš keletą metų pareiškę, kad pasirinko robotikos kryptį, šiandien jau turi kuo pasigirti.

Gazelė
09:00
Viešosios pirtys: Vilniuje ieško patalpų plėtrai, kaunietiškos savininkas prašomas nesiplečia Premium

Verslas gaivina viešąsias pirtis – Vilniuje pavasarį įrengta „Ivanas muša gongą“ jau dairosi namo antrai,...

Gazelė
2019.10.21
Kaip lietuviai užsienio užsakovus nustebina

Vis daugiau Lietuvos gamintojų supranta, kad vienas iš būdų palenkti galimą pirkėją į savo pusę – pasikviesti...

Gazelė
2019.10.20
Kad įkurtų savo verslą, imasi sunkiausių darbų

Prastas tas kareivis, kuris nenori tapti generolu. Arba darbuotojas, nežadantis kilti karjeros laiptais.

Gazelė
2019.10.19
Mėsinėms augti padeda ir tingintys klientai Premium

Specializuotos mėsos krautuvėlių kuriama vis daugiau, nes pirkėjai linkę mokėti ne tik už kokybę, bet ir už...

Gazelė
2019.10.18
Palengvinus reikalavimus mažų kiekių žvėrienos tiekėjams, jų galėtų būti daugiau nei du Premium

Supaprastinti žvėrienos tvarkymo ir pardavimo reikalavimai, tikimasi, palengvins verslo startą ir atsiras...

Gazelė
2019.10.17
Verslininkas iš Libano: kai matau, kokius kebabus pardavinėja Lietuvoje, verkti norisi Premium 25

Kone 30 metų Lietuvoje gyvenantis libanietis Abbasas Dayekhas išbandė ne vieną verslą, bet meilė maistui...

Gazelė
2019.10.17
Apdovanotos Panevėžio regiono „Gazelės“

Ketvirtadienį Panevėžyje vykstančioje „Gazelės“ konferencijoje paaiškėjo, kokios įmonės sparčiausiai augo...

Gazelė
2019.10.17
VMI atstovai turgavietėse dosniai dalijo baudos kvitus 11

Turgaus prekiautojai kasos aparatais naudojasi nenoriai, o kai kurie dirba iš viso nelegaliai – tai...

Gazelė
2019.10.17
Kauną iškeitę į kaimą sukūrė kitokią sodybą: laisvų vietų joje beveik nebūna Premium 15

Jokių pobūvių ar tradicinio pasisėdėjimo pirtelėje, o vien tik privati erdvė keliems žmonėms – „Atokampis...

Gazelė
2019.10.16
Per metus į ūkininkų kišenes įkrenta apie 2 mlrd. Eur 67

Paraginta prezidento, Finansų ministerija spalio pradžioje parengė Akcizų įstatymo pataisas. Jeigu jos...

Finansai
2019.10.15
Po VK audito iš šešėlio ištraukta suma sumažėjo 30% Premium 2

Po Valstybės kontrolės peržiūros 171 mln. Eur iš šešėlio ištraukta suma 2018 m. sumažėjo iki 115 mln. Eur.

Finansai
2019.10.15
Po naujos veiklos paieškų, verslą sukūrė iš vaikščiojimo į dovanų spintą Premium 2

Kartais noras keisti ilgametį darbą organizacijoje, kuris ir patinka, ir sekasi, lemia ne nuosavo verslo...

Gazelė
2019.10.15
Lietuvišką programinę įrangą platintojas iš JAV atrado pamatęs filmuką „Youtube“ Premium

Atstovauti vienam produktui, tegul ir pasaulinio garso, yra rizikinga, nes sunkmetis gali stipriai išretinti...

Gazelė
2019.10.14
Panevėžio kavinė per trejus metus įsitvirtino, o dabar ir ramiai miegos Premium 2

Panevėžio kavinė „Kavos dėžutė“ rado vietą miesto kavinių žemėlapyje – trečius metus veikiantis šeimos...

Gazelė
2019.10.13
Kaip nesusipykti kuriant verslą

Atrodo, su kuo daugiau kurti verslą, jei ne su draugais ar artimaisiais, kuriuos neretai pažįsti labiau nei...

Gazelė
2019.10.13
Kaip padidinti pardavimus sezoninėmis prekėmis 1

Įpusėjęs ruduo kai kuriems prekybininkams žada didesnes pajamas – šaltesni orai išaugina dalies prekių...

Gazelė
2019.10.13
Naujas produktas: kaip patikrinti, ar idėja gera 1

Kuriant naują produktą verta kuo anksčiau išsiaiškinti jo vertę rinkoje. To reikia sėkmingai jį „pakeisti“ ir...

Gazelė
2019.10.12
Reikia skaičiuoti, ar pigiai gamini, ar brangiai parduodi Premium 2

Uždirbti galima pasiūlius klientui vertę, kitaip tariant, išsprendus jo problemą. Jei sutaupys klientas,...

Gazelė
2019.10.11
Patirčių nori ne tik Y kartos pirkėjai

Kad tūkstantmečio karta mėgsta patirtis, verslas jau girdėjo. Bet „Entrepreneur.com“ primena, kad to paties...

Gazelė
2019.10.10

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau