Jei antras restoranas – ne paskutinis

Publikuota: 2019-02-23

Maitinimo versle priaugus iki antrosios vietos atidarymo, verta iškart galvoti apie skirtingų taškų suvaldymą. Juolab kad nežinia, ar po antrojo restorano atidarymo jų dar nepadaugės.

Restoranų verslo įkūrėjai kartoja, kad sėkmingam darbui polėkio neužtenka ir apskritai romantikos šiame versle maža. Vis dėlto, jei pasiseka atrasti formulę, kurioje įspėti valgytojų poreikiai dera su teisingai parinkta metodika, vidinių procesų užtikrinimu, vieta, aptarnavimu ir dar aibe kitų dedamųjų, gali pasisekti. Tiek, kad noras turėti vieną restoraną padiktuos natūralų plėtros poreikį.

Tie, kurie sukuria sukuria itin sėkmingą restoranų tinklo modelį ir atidaro keliolika vietų, ieško naujų sprendimų, kaip užtikrinti kokybę.

Andrius Lavrinavičius ir Edvinas Juškauskas, restoranų „Grill London“ bendraturčiai, VŽ pasakojo apie naujus planus – netrukus Kauno LEZ pradės veikti gamybos bazė, kurios tikslas – užtikrinti kokybę, kontroliuoti maisto sudedamąsias dalis ir procesus.

Pirmas „Grill London“ buvo atidarytas 2013 m., Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“. Po plėtros Kaune sulaukę rinkos dėmesio, kauniečiai įžengė į Vilnių, kur šio prekės ženklo resroranus atidarinėjo vieną po kito.

„Rinka diktuoja sąlygas – Kaunas ir Vilnius netoli vienas kito, valdymas, palyginti su Klaipėda, gana paprastas. Kaune buvo juntamas sąstingis, o dabar situacija keičiasi. Manau, kad Kauno netrukus reikės atsiprašyti. Juk daug verslininkų, barų, kavinių savininkų Kauną iškeitė į Vilnių, bet sostinėje darbuotojai, patalpų nuoma kainuoja brangiau. Kai pradėjome dirbti Vilniuje, konkurencija nebuvo tokia arši, Vilnius atrodė teisinga rinka, žaidėjų nebuvo tiek daug, o žmonių juk nemažai. Vis dėlto dabar situacija pasisuko 180 laipsnių kampu“, – 2017 m. VŽ sakė p. Lavrinavičius.

nuotrauka::1

Visgi kiti, išaugę iki nemažo maitinimo įstaigų tinklo, persigalvoja dėl tolesnės plėtros ir pasirenka jo atsisakyti.

Neseniai VŽ rašė apie iš provincijos išaugusį greitojo maisto užkandinių tinklą. Marijampolės užkandinę „Sotas“ suvalkiečiams pavyko „eksportuoti“ į didžiuosius miestus – Kauną, Vilnių, jos taip pat veikė Prienuose, Vilkaviškyje. Buvo svarstyta ir apie verslo franšizę. Bet nuspręsta tinklo atsisakyti.

Pirmiausia – dėl valdymo, nes nepavyko rasti patikimų komandų ir užtikrinti kokybišką visų padalinių darbą.

„Buvo daug važinėjimo, lakstymo, bet supratome, kad reikia labai geros komandos, kuria gali pasitikėti, nes, kai nuvažiavus į Vilniaus užkandinę, matai, kad net vadovui žiūrint dirbama ne taip, kaip reikėtų, supranti, kad nepavyks. Be to, daug vietų buvo įsikūrusios gyvenamuosiuose namuose, tad negalėjome gauti prekybos alkoholiu licencijos, o vien iš bandelių ir sumuštinių neišgyvensi. Kai atsidarė „Sotas“, tokių vietų nebuvo daug, bet vėliau konkurencija išaugo – atsirado kepyklėlių, greitojo maisto restoranų“, – sakė Erika Karosienė, UAB „Sotas“ direktorė.

nuotrauka::2

Sekite „Gazelės“ naujienas, dalinkitės nuomone, užduokite klausimus „Facebook“ puslapyje „Verslo žinios. Gazelė“

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Pasaldinti darbo pasiūlymai – ilgalaikė žala darbdaviui Premium

Aštrėjant konkurencijai dėl talentų Lietuvos darbdaviai nevengia pagražinti siūlomos darbo pozicijos ir...

Vadyba
12:56
Apie 40.000 įmonių keičiasi PVM deklaravimo terminai

Nuo šių metų liepos 1 d. apie 40.000 pridėtinės vertės mokesčio mokėtojų, juridinių asmenų, jiems...

Gazelė
10:31
Įmonių patirtis: geriau prarasti klientą, negu aiškintis su juo teisme 1

Bankrotų skaičius kiek sumažėjo, tačiau tai nereiškia, kad tokia tendencija tęsis nuolat. Taigi verslas turi...

Gazelė
10:23
Karjera kitaip: kur ir kaip ją lengviausia padaryti Premium

Didelės bendrovės vilioja karjeros galimybėmis, smulkios – greitais sprendimais, nes darbdavys puikiai mato...

Gazelė
05:45
Patikrintas būdas, padedantis greičiau įsitvirtinti užsienio rinkose

Alternatyva patiems ieškoti klientų užsienyje – dirbti per atstovus. Kaip jų rasti ir kaip teisingai...

Gazelė
2019.06.18
VMI akiratyje – trečdalis viešojo maitinimo įstaigų 2

Į VMI akiratį po išsamios visų viešojo maitinimo įmonių veiklos analizės dėl įvairių neatitikimų yra...

Gazelė
2019.06.18
Trumpėja startuolio vizos suteikimo procedūra

Nuo liepos Lietuvoje startuolius steigiantiems užsieniečiams terminas dėl startuolio vizos suteikimo...

Gazelė
2019.06.18
Pačių mažiausių augimą stabdo ir šiltnamio sąlygos  Premium 3

Labai mažos, iki 9 darbuotojų turinčios, įmonės sudaro 81% visų Lietuvos bendrovių. Dauguma jų nė neūgteli ar...

Gazelė
2019.06.18
Kodėl parduotuvė parduotuvėje geriau už krautuvę senamiestyje Premium

Renkantis parduotuvei vietą būtina įvertinti ne tik praeivių srautus, bet ir atsižvelgti į jų apsipirkimo...

Gazelė
2019.06.17
Ką apie pirkėjų norus žinanti „Amazon“ pataria smulkiesiems

„Amazon“ pranešė apie 10 fizinių parduotuvių JK tinklą, kurį kuria specialiai smulkiųjų produkcijai. Bendrovė...

Gazelė
2019.06.15
 Didžiausios lauko reklamos klaidos

Lauko reklama vėl atsikovoja pozicijas, kurias buvo užleidusi skaitmeninei reklamai. Kad statiškas stendas...

Gazelė
2019.06.15
Restoranų versle romantikos nerasi 3

Restoranų verslas tik iš pirmo žvilgsnio atrodo romantiškas. Iš tikrųjų – tai sunkus darbas, kurį įveikia ne...

Gazelė
2019.06.15
Apie 80% Lietuvos įmonių sukuria 16% pridėtinės vertės 16

Nors 2018 m. įmonės steigtos kiek lėčiau, bet tiek jų kūrimasis, tiek išgyvenimas pirmuosius metus yra gana...

Gazelė
2019.06.15
Labiausiai algas per metus pakėlusios privačios mokyklos Premium

Vidutinė mėnesio alga nevalstybinėse mokyklose 2018 m. buvo bent porą šimtų eurų aukštesnė nei ta, kurią...

Paslaugos
2019.06.15
MMA po mokesčių nuo 396 Eur pakels iki 447 Eur 29

Planuojama, kad kitą savaitę Vyriausybė priims formalų sprendimą minimalią mėnesio algą (MMA) nuo kitų metų...

Verslo aplinka
2019.06.15
Robotai – gerai, bet iki kiekvieno darbininko jiems dar toli Premium 1

Darbuotojų stoka daugeliui įmonių neleidžia plėstis, tačiau gamybos bendrovės sugeba lengviau nei kiti...

Gazelė
2019.06.14
Virtuvės šefų į senjorų namus paslauga brangi, bet pasitvirtino Premium

Demografinės tendencijos diktuoja verslo idėjas – paslaugas ir produktus pritaikyti senjorams ar kurti verslą...

Gazelė
2019.06.13
Kai juodai dienai skirtą pagalvę graužia infliacija Premium 8

Specialistai pataria juodai dienai sukaupti nuo 3 iki 12 mėnesių atlyginimo dydžio sumą, tačiau dabar mažų...

Finansai
2019.06.13
Verslumo tendencijos: metai geri, bet darbuotojų stygius tik stiprėja 2

Darbuotojų stygius išlieka didžiausia verslo kliūtis, kurios įtaka per metus tik sustiprėjo. Perkaitusi darbo...

Gazelė
2019.06.13
„HBH“ restoranų Vilniuje ir Druskininkuose savininkė: „Vadovauju kitaip nei mama“ Premium 17

„Kažkada mamą pati įtikinėjau, kad jai būtina atidaryti restoraną Vilniuje. Ji manęs paklausė. Bet atėjo...

Gazelė
2019.06.13

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau