Jei antras restoranas – ne paskutinis

Publikuota: 2019-02-23

Maitinimo versle priaugus iki antrosios vietos atidarymo, verta iškart galvoti apie skirtingų taškų suvaldymą. Juolab kad nežinia, ar po antrojo restorano atidarymo jų dar nepadaugės.

Restoranų verslo įkūrėjai kartoja, kad sėkmingam darbui polėkio neužtenka ir apskritai romantikos šiame versle maža. Vis dėlto, jei pasiseka atrasti formulę, kurioje įspėti valgytojų poreikiai dera su teisingai parinkta metodika, vidinių procesų užtikrinimu, vieta, aptarnavimu ir dar aibe kitų dedamųjų, gali pasisekti. Tiek, kad noras turėti vieną restoraną padiktuos natūralų plėtros poreikį.

Tie, kurie sukuria sukuria itin sėkmingą restoranų tinklo modelį ir atidaro keliolika vietų, ieško naujų sprendimų, kaip užtikrinti kokybę.

Andrius Lavrinavičius ir Edvinas Juškauskas, restoranų „Grill London“ bendraturčiai, VŽ pasakojo apie naujus planus – netrukus Kauno LEZ pradės veikti gamybos bazė, kurios tikslas – užtikrinti kokybę, kontroliuoti maisto sudedamąsias dalis ir procesus.

Pirmas „Grill London“ buvo atidarytas 2013 m., Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“. Po plėtros Kaune sulaukę rinkos dėmesio, kauniečiai įžengė į Vilnių, kur šio prekės ženklo resroranus atidarinėjo vieną po kito.

„Rinka diktuoja sąlygas – Kaunas ir Vilnius netoli vienas kito, valdymas, palyginti su Klaipėda, gana paprastas. Kaune buvo juntamas sąstingis, o dabar situacija keičiasi. Manau, kad Kauno netrukus reikės atsiprašyti. Juk daug verslininkų, barų, kavinių savininkų Kauną iškeitė į Vilnių, bet sostinėje darbuotojai, patalpų nuoma kainuoja brangiau. Kai pradėjome dirbti Vilniuje, konkurencija nebuvo tokia arši, Vilnius atrodė teisinga rinka, žaidėjų nebuvo tiek daug, o žmonių juk nemažai. Vis dėlto dabar situacija pasisuko 180 laipsnių kampu“, – 2017 m. VŽ sakė p. Lavrinavičius.

nuotrauka::1

Visgi kiti, išaugę iki nemažo maitinimo įstaigų tinklo, persigalvoja dėl tolesnės plėtros ir pasirenka jo atsisakyti.

Neseniai VŽ rašė apie iš provincijos išaugusį greitojo maisto užkandinių tinklą. Marijampolės užkandinę „Sotas“ suvalkiečiams pavyko „eksportuoti“ į didžiuosius miestus – Kauną, Vilnių, jos taip pat veikė Prienuose, Vilkaviškyje. Buvo svarstyta ir apie verslo franšizę. Bet nuspręsta tinklo atsisakyti.

Pirmiausia – dėl valdymo, nes nepavyko rasti patikimų komandų ir užtikrinti kokybišką visų padalinių darbą.

„Buvo daug važinėjimo, lakstymo, bet supratome, kad reikia labai geros komandos, kuria gali pasitikėti, nes, kai nuvažiavus į Vilniaus užkandinę, matai, kad net vadovui žiūrint dirbama ne taip, kaip reikėtų, supranti, kad nepavyks. Be to, daug vietų buvo įsikūrusios gyvenamuosiuose namuose, tad negalėjome gauti prekybos alkoholiu licencijos, o vien iš bandelių ir sumuštinių neišgyvensi. Kai atsidarė „Sotas“, tokių vietų nebuvo daug, bet vėliau konkurencija išaugo – atsirado kepyklėlių, greitojo maisto restoranų“, – sakė Erika Karosienė, UAB „Sotas“ direktorė.

nuotrauka::2

Sekite „Gazelės“ naujienas, dalinkitės nuomone, užduokite klausimus „Facebook“ puslapyje „Verslo žinios. Gazelė“

Gauk nemokamą GAZELĖS savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Vadovas be kabineto: kas iš to išlošia

Kuo smulkesnė įmonė, tuo darbuotojams trumpesnis kelias iki vadovo. Neretai net eiti niekur nereikia – įmonės...

Gazelė
2019.12.08
Darbdaviai gali verstis per galvą, bet motyvacija veikia tik tris mėnesius Premium 3

Paradoksalu, bet kuo daugiau įmonė nori įsiteikti darbuotojams, tuo jų rezultatų kreivės kilimas aukštyn...

Gazelė
2019.12.06
Lietuvės floristikos kūriniai įtiko ir išrankiam „Rammstein“ skoniui Premium

Net daugiamilijoniniame mieste pats smulkiausias verslas netrunka sulaukti užsakymų, jei gaminamas...

Gazelė
2019.12.05
Vyriausybė panaikino dalį verslo liudijimų Premium 6

Vyriausybė panaikino verslo liudijimus statybos apdailos darbams, autoservisų ir auklių paslaugoms. Smulkieji...

Finansai
2019.12.05
Kai klientai ateina iš uždaros bendruomenės, pardavimų prireikia po pusantrų metų Premium

Versle pasitikėjimas pelno gerų atsiliepimų, o šie augina klientų ratą. Bet jei klientus dar saisto tvirtos...

Gazelė
2019.12.04
Slovėnijos „Gazelė“: kaip „garažo vyruko“ produkciją pardavinėjo keli prezidentai ir kaip pasisveikina NASA Premium 1

Kodėl geriausia pardavimų komanda eksportui pradėti – keturių valstybių prezidentai, kodėl NASA, norėdama...

Gazelė
2019.12.03
Berlyno lietuviai perprato, kaip ten geriausiai ieškoti verslo partnerių Premium

Vis daugiau lietuvių verslą kuria Berlyne, nes šis miestas – vienas patraukliausių tiek startuoliams, tiek...

Gazelė
2019.12.03
Lietuvių startuoliai Vokietijoje traukia ne tik investuotojų dėmesį

Lietuviai nebūtinai verslą turi kurti savo šalyje: svetur sukurti startuoliai gali puikiai praversti Lietuvai...

Gazelė
2019.11.29
Norint išvengti 20% GPM tarifo, patartina viską sutvarkyti dar šiemet Premium 1

Prezidentas siūlo daugeliui pajamų rūšių taikyti didesnį 20% pajamų mokesčio tarifą. Norint išvengti didesnio...

Finansai
2019.11.28
Po trečiojo restorano „No Forks“ atidarymo, svarsto apie franšizę Premium 1

Atidaryti du restoranus per metus, taip gerokai paauginant įmonę, gana ritmas iššūkis, tad ne gėda...

Gazelė
2019.11.28
„Gazelė 2019“ nugalėtoja: verslą pradėjau nuo nekompetencijos Premium

Sparčiausiai šalyje augusios įmonės „Mano linija“ vadovė neslepia, kad didmeninė prekyba, kuria bendrovė...

Gazelė
2019.11.27
Paskelbtos Kauno „Gazelės“, metų nugalėtojos laurai iškeliavo į Vilnių

„Gazelė 2019“ finalas įvyko – metų nugalėtoja tapo sostinės UAB „Mano linija“. Taip pat paskelbtos Kauno...

Gazelė
2019.11.27
Vienas verslininkas – kelios įmonės: kodėl verta atskirti veiklas Premium 1

Sparčiausiai augančios įmonės susiduria su skirtingais iššūkiais, tačiau kai kurie sprendimai būdingi visoms...

Gazelė
2019.11.26
Druskininkiečiai žodžio „ne“ nesako net keisčiausiems užsakymams Premium

Kuo smulkesnė įmonė, tuo ji lanksčiau reaguoja į klientų pageidavimus. UAB „Paviljonų pasaulis“ derina daug...

Gazelė
2019.11.24
Smulkieji verslą augina nerdami į naujas veiklas

Sakoma, kad neverta mesti kelio dėl takelio, tačiau versle tai nėra aksioma. Verslininkai kaip tik pasižymi...

Gazelė
2019.11.24
Maisto halių konkurencija Vilniuje auga – išliks stipriausieji Premium

Maisto halės yra vienas madingiausių kelių pastarųjų metų maitinimo įstaigų veiklos formatų. Vilniuje jų yra...

Laisvalaikis
2019.11.23
„BaltCap“ išsigrynino ekologiško verslo strategiją – pasirinko „Livin“ ženklą Premium

Didžiausio privataus kapitalo fondų valdytojo Baltijos šalyse „BaltCap“ fondas „BaltCap Growth Fund“ (BGF),...

Prekyba
2019.11.22
Saulės jėgainės ant stogo norintys gyventojai užvertė verslą užsakymais Premium

Kurį laiką į saulės energiją labiau investuodavo entuziastai, norintys pagelbėti pasauliui, o,...

Gazelė
2019.11.21
Alytaus transporto įmonės fenomenas: auga net neplanuodama plėstis Premium 1

Tiek Mobilumo paketas, tiek koeficiento atlyginimui didinimas transporto sektoriui yra tarsi du Damoklo...

Gazelė
2019.11.20
CRM sąsiuvinyje išmanios sistemos neatstos, bet reikia tvarkingų procesų Premium

Jeigu verslo organizacijos procesai nesutvarkyti, verslo valdymo sistema mažai kuo padės, todėl kuriantieji...

Gazelė
2019.11.19

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau