Jei antras restoranas – ne paskutinis

Publikuota: 2019-02-23

Maitinimo versle priaugus iki antrosios vietos atidarymo, verta iškart galvoti apie skirtingų taškų suvaldymą. Juolab kad nežinia, ar po antrojo restorano atidarymo jų dar nepadaugės.

Restoranų verslo įkūrėjai kartoja, kad sėkmingam darbui polėkio neužtenka ir apskritai romantikos šiame versle maža. Vis dėlto, jei pasiseka atrasti formulę, kurioje įspėti valgytojų poreikiai dera su teisingai parinkta metodika, vidinių procesų užtikrinimu, vieta, aptarnavimu ir dar aibe kitų dedamųjų, gali pasisekti. Tiek, kad noras turėti vieną restoraną padiktuos natūralų plėtros poreikį.

Tie, kurie sukuria sukuria itin sėkmingą restoranų tinklo modelį ir atidaro keliolika vietų, ieško naujų sprendimų, kaip užtikrinti kokybę.

Andrius Lavrinavičius ir Edvinas Juškauskas, restoranų „Grill London“ bendraturčiai, VŽ pasakojo apie naujus planus – netrukus Kauno LEZ pradės veikti gamybos bazė, kurios tikslas – užtikrinti kokybę, kontroliuoti maisto sudedamąsias dalis ir procesus.

Pirmas „Grill London“ buvo atidarytas 2013 m., Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“. Po plėtros Kaune sulaukę rinkos dėmesio, kauniečiai įžengė į Vilnių, kur šio prekės ženklo resroranus atidarinėjo vieną po kito.

„Rinka diktuoja sąlygas – Kaunas ir Vilnius netoli vienas kito, valdymas, palyginti su Klaipėda, gana paprastas. Kaune buvo juntamas sąstingis, o dabar situacija keičiasi. Manau, kad Kauno netrukus reikės atsiprašyti. Juk daug verslininkų, barų, kavinių savininkų Kauną iškeitė į Vilnių, bet sostinėje darbuotojai, patalpų nuoma kainuoja brangiau. Kai pradėjome dirbti Vilniuje, konkurencija nebuvo tokia arši, Vilnius atrodė teisinga rinka, žaidėjų nebuvo tiek daug, o žmonių juk nemažai. Vis dėlto dabar situacija pasisuko 180 laipsnių kampu“, – 2017 m. VŽ sakė p. Lavrinavičius.

nuotrauka::1

Visgi kiti, išaugę iki nemažo maitinimo įstaigų tinklo, persigalvoja dėl tolesnės plėtros ir pasirenka jo atsisakyti.

Neseniai VŽ rašė apie iš provincijos išaugusį greitojo maisto užkandinių tinklą. Marijampolės užkandinę „Sotas“ suvalkiečiams pavyko „eksportuoti“ į didžiuosius miestus – Kauną, Vilnių, jos taip pat veikė Prienuose, Vilkaviškyje. Buvo svarstyta ir apie verslo franšizę. Bet nuspręsta tinklo atsisakyti.

Pirmiausia – dėl valdymo, nes nepavyko rasti patikimų komandų ir užtikrinti kokybišką visų padalinių darbą.

„Buvo daug važinėjimo, lakstymo, bet supratome, kad reikia labai geros komandos, kuria gali pasitikėti, nes, kai nuvažiavus į Vilniaus užkandinę, matai, kad net vadovui žiūrint dirbama ne taip, kaip reikėtų, supranti, kad nepavyks. Be to, daug vietų buvo įsikūrusios gyvenamuosiuose namuose, tad negalėjome gauti prekybos alkoholiu licencijos, o vien iš bandelių ir sumuštinių neišgyvensi. Kai atsidarė „Sotas“, tokių vietų nebuvo daug, bet vėliau konkurencija išaugo – atsirado kepyklėlių, greitojo maisto restoranų“, – sakė Erika Karosienė, UAB „Sotas“ direktorė.

nuotrauka::2

Sekite „Mano verslo“ naujienas, dalinkitės nuomone, užduokite klausimus „Facebook“ puslapyje „Verslo žinios. Mano verslas“

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą MANO VERSLO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Šiuolaikinės valgyklos pietus siūlo už 1,7 Eur arba nemokamai juos veža net į kitą miestą Premium 5

Verslininkai rizikuoka mažesniuose miestuose atidaryti modernias valgyklas ir paneigia mitus, kad regionuose...

Gazelė
2019.03.24
Dirbtinis intelektas logistikoje: vairuotojų „draugas“ sulaukė vilkikų gamintojų dėmesio Premium 2

Užsimojus sukurti naują produktą, kurio analogų rinkoje nėra, svarbesnės už investicijas jam sukurti gali...

Gazelė
2019.03.22
Ar gali įmonė skelbti visų darbuotojų atlyginimus? Kodėl gi ne Premium 7

Kuo darbuotojas daugiau žino apie įmonės veiklą ir finansinius rezultatus, tuo adekvatesni jo lūkesčiai. Vis...

Gazelė
2019.03.21
Dėl gražesnio interjero į restoraną neina – renkasi valgyklą Premium

Šiuolaikiška valgykla didmiesčiuose tampa alternatyva restoranų dienos pietums, tačiau naujos valgyklos...

Gazelė
2019.03.20
Sutrikus VMI svetainei, pratęsia PVM faktūrų pateikimo terminus

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, jog trečiadienį laikinai sutrikus išmaniosios mokesčių...

Finansai
2019.03.20
Ekologijos korta jau mušta – reikia įmantriau Premium

Sveikos gyvensenos banga verslą ir į aukštumas kelia, ir traukia žemyn: kaskart vis daugiau gyventojų...

Gazelė
2019.03.19
Nauja tendencija: iš dividendų į vokelius Premium 13

Dividendus dedant į darbuotojams skirtus vokelius, kai įmonė maža ir gali taikyti mažesnį 5% pelno mokesčio...

Finansai
2019.03.19
Parama „kaimo startuoliams“ – ir staklėms, ir paspirtukams, ir cukraus vatos aparatams pirkti Premium 2

Žemės ūkio ministerijai (ŽŪM) pasiūlius pačią paprasčiausią iki šiol paramą verslo pradžiai kaime,...

Pramonė
2019.03.19
Labiausiai asmeniniai finansai nukentės atostogaujant 2019 m. gruodį Premium 3

Norint sužinoti, kokį mėnesį geriausiai eiti atostogų, kad mėnesio atlygis būtų didžiausias, reikia įvertinti...

Finansai
2019.03.18
Mėsinę Suvalkijoje išsaugoję brolis ir sesuo kuria firmines parduotuves Premium

Veiklą pradėjus nuo kelionių į potencialių partnerių parduotuves, tiesioginio pardavimo neverta atsisakyti ir...

Gazelė
2019.03.17
Smulkieji, kadaise išmokę dirbti JK, pabandytų vėl 2

Verslas yra lankstus ir sugalvos, ką daryti kilus rūpesčių dėl „Brexit“, vieni kitus ramina vežėjai.

Gazelė
2019.03.17
Pirtis, neradusi patalpų Vilniaus senamiestyje, įsikūrė ten, kur šildytis malkomis įprasta 11

Pirtį „Ivanas muša gongą“ ryškiai geltonai perdažytame name Kalvarijų gatvėje prieš kelias dienas atidaręs...

Gazelė
2019.03.16
Smulkiųjų vežėjų darbymetis: parsikraustyti į Lietuvą iš JK skuba visą kovą Premium 1

Lietuviai iš Jungtinės Karalystės (JK) traukia kurtis Lietuvoje. Pervežimo mikroautobusais paslaugas...

Gazelė
2019.03.15
GPAIS: ką reikia žinoti ir kaip verslui išvengti baudų 1

Verslas piktinasi, kad Vieningos gaminių, pakuočių ir atliekų apskaitos informacinė sistema (GPAIS)...

Gazelė
2019.03.14
VMI: turime duomenis apie kriptovaliutų sandorius iš Lietuvos 17

Prekybą kriptovaliutomis reikia priskirti individualiai veiklai. Jeigu to nepadarėte, galima individualią...

Finansai
2019.03.14
Labdaros fondai ir VšĮ suskubo teikti metines finansines ataskaitas

Šiemet bendrovės aktyviau teikia metines finansines ataskaitas nei pernai. To nepadarius įmonių vadovai gali...

Finansai
2019.03.14
GPAIS tapo kone keiksmažodžiu 25.000 šalies įmonių, verslui kantrybė senka Premium 14

Pernai gruodį baigėsi prisitaikymo prie Vieningos gaminių, pakuočių ir atliekų apskaitos informacinės...

Gazelė
2019.03.14
Keičia parduotuvių asortimentą – „viskas, ko gali prireikti“ neefektyvu Premium

Regionuose dirbantys prekybininkai dėlioja plėtros planus ir skaičiuoja, kad praėjusių metų iššūkiai – darbo...

Gazelė
2019.03.13
Jei ūkininkas iš kanapių suriš vantą, jis - jau narkotikų platintojas Premium 1

Lietuvoje vis gausėja ūkininkų, auginančių pluoštines kanapes, tačiau dėl įstatymų painiavos kai kurie jų jau...

Gazelė
2019.03.13
Pirtį „Ivanas muša gongą“ užkūrė po trejų metų, laukia hipsterių Premium 10

Paieškos vietos, kurioje savininkas leistų įrengti pirtį su malkomis kūrenama krosnimi, gali trukti trejus...

Gazelė
2019.03.12

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau