Įmonės nebetaupo: kalėdiniai vakarėliai prasidėjo lapkritį

Publikuota: 2016-11-30
Užsakovai linkę investuoti į kokybiškas pramogas, maistą ir jaukią aplinką. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Užsakovai linkę investuoti į kokybiškas pramogas, maistą ir jaukią aplinką. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.

Šįmet kalėdiniai įmonių vakarėliai vyks ilgiau. Linksmybės prasidėjo paskutinį lapkričio savaitgalį ir, planuojama, truks iki sausio vidurio. Renginių organizatoriai sako, kad įmonės vakarėliams labai neišlaidauja, tačiau taupymo varžtus jau atleido.

Gruodžio mėnesio penktadienius ir šeštadienius įmonės iš anksto rezervavo šventiniams vakarėliams. Bene populiariausia kalėdinio vakarėlio data – gruodžio 16 d. Šiai dienai užsakyti ir atlikėjai, geriausios renginių vietos bei vedėjai.

Populiariausios švenčių vietos išgraibstytos, tačiau renginių organizatoriai sako, kad tik dabar prisiminusieji, jog vis dėlto norėtų surengti kalėdinį vakarėlį kolegoms, labai jaudintis neturėtų, mat rengėjai dar gali pasiūlyti šiokių tokių linksmybių.

Suvokia svarbą

Kalėdiniai įmonių vakarėliai seniai nebeapsiriboja maistu gausiai nukrautais stalais ir kokio nors atlikėjo koncertu. Dabar daug dėmesio kreipiama į pridėtinę renginių vertę, siekiama į programą įtraukti kuo daugiau vakarėlio dalyvių.

„Šiuolaikinių įmonių vakarėlių dalyviai įtraukiami į programą, siekiama, kad pasibaigus šventei žmonės kaip galima ilgiau prisimintų vakarą, jaustų teigiamas emocijas. Vakarėliai, kuriuose dominavo maistas ir koncertas, – jau praeitis“, – apie kintančius užsakovų poreikius kalba Dovydas Muradianas, VšĮ „Renginių kalvė“ direktorius.

Pašnekovas atkreipia dėmesį, kad šįmet įmonės vakarėliams taupo mažiau ir linkusios investuoti į kokybiškas pramogas, nes suvokia, kad šventė darbuotojams – vienas iš motyvacijos būdų.

„Investuojama į technologinius sprendimus, pramoginius elementus. Pavyzdžiui, renkamasi vakarėlius su detektyvo elementais arba švenčiama kalėdiniame bunkeryje. Įmonės taupo mažiau, nes suvokia, kokią reikšmę pabuvimas kartu duoda komandai. Juk dabar tik atlyginimu darbuotojų motyvuoti nepakanka, reikia pasirūpinti gera atmosfera, kolegų bendravimu. Taigi investicija į pramogas darbuotojams neabejotinai atsiperka“, – pasakoja p. Muradianas.

Kiek kainuos vakarėlis, priklauso ir nuo dalyvių skaičiaus, ir nuo pramogų. Pašnekovo skaičiavimu, šventė, kurioje dalyvauja apie 30 žmonių, gali kainuoti nuo kelių tūkstančių eurų.

Kad šventiniai biudžetai šįmet nėra labai suspausti, sutinka ir Daiva Kriščiūnienė, UAB „Renginių klubas“ direktorė. Pasak jos, šventė užsakovams vidutiniškai kainuoja apie 5.000 Eur.

„Laikai, kai užsakovai neskaičiuodavo ir laisvai leisdavo pinigus, praėjo. Dabar užsakovai paprastai turi susiplanavę biudžetą, kurį gali skirti šventei, o jau rengėjų užduotis – neviršyti biudžeto. Kai žinome konkrečią pinigų sumą, kurią galime išleisti maistui, patalpoms, vakaro vedėjui, atlikėjams, pagal tai siūlome ir galimus šventės variantus“, – kalba p. Kriščiūnienė.

Švenčia ilgiau

Pastaruoju metu ryškėja tendencija, kad užsakovai daug dėmesio skiria kokybiškam maistui. Nebenorima tik kuo gausiau nukrauti stalų, ieškoma išskirtinių skonių, kreipiamas dėmesys į estetiką.

„Kai kurių daug kainuojančių vakarėlio detalių dažnai atsisakoma, tačiau maisto išlaidos sudaro nemažą šventinio biudžeto dalį. Užsakovai linkę už maistą sumokėti daugiau ir tikisi kokybiško, restorano lygio maisto. Linkstama užsakyti mažiau, bet kokybiškų patiekalų, nei nutraukti stalus bet kuo“, – kintančius reikalavimus apibendrina pašnekovė.

Renginių organizatorių kalendoriuose visi gruodžio savaitgaliai užsakyti įmonių vakarėliams. Šįmet, skirtingai nei ankstesniais metais, linksmybes įmonės pradėjo planuoti gerokai iš anksto. Maža to, ir švęsti ėmė dar lapkričiui nesibaigus.

„Praėjusį savaitgalį jau surengėme pirmąjį kalėdinį vakarėlį. Įmonės pradeda švęsti anksčiau dėl įvairių priežasčių. Pavyzdžiui, bendrovės vadovas yra užsienietis arba darbuotojams sunku rasti tinkamą dieną gruodį. Arba pastaraisiais metais kalėdiniai vakarėliai apskritai perkeliami į sausio mėnesį, kai jau būna nuslūgęs šventinis šurmulys“, – pasakoja p. Kriščiūnienė ir priduria, kad įmonė šiuo metu irgi dalyvauja konkurse dėl kalėdinio vakarėlio, vyksiančio sausį, rengimo.

Sekite „Mano verslo“ naujienas, dalinkitės nuomone, užduokite klausimus „Facebook“ puslapyje „Verslo žinios. Mano verslas“

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą MANO VERSLO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Ant prekystalio – dvi pelningai veikiančios Tauragės įmonės 7

Savivaldybei priklausančių UAB „Dunokai“ (56,14%) ir Tauragės butų ūkio (100%) akcijos, kurių bendra pradinė...

Rinkos
2018.07.16
Kai plėtra užtrunka: patalpų laukia dvejus metus, kliento palauks dar trejus Premium

Suplanuota ir galima plėtra kartais užtrunka – Šalčininkų kanceliarinių prekių UAB „Eripo“ patalpų trečiai...

Kodėl buvę darbuotojai tampa verslo pirkėjais

Darbdaviams svarbu motyvuoti darbuotoją ne tik dėl to, kad šis neišeitų pas konkurentą, bet ir kad nesiimtų...

Vadyba
2018.07.15
Paštomatų pavyzdį pritaiko drabužių valymo versle

UAB „Valykla.lt“ plečia drabužių valymo spintų verslo centruose tinklą. Šiuo metu veikia 6, tariamasi dėl...

Įmonių patirtis: kaip ieškoti gerų darbuotojų 17

Kai reikia prekybos ar maitinimo įmonei darbuotojo čia ir dabar, suveikia ir skelbimas, pakabintas ant lango.

Vadyba
2018.07.14
Restorano namie įkūrėjos bandymas atidaryti dar ir barą miestelyje nepasiteisino Premium

Namų restoranas „Kacės virtuvėlė“ sulaukia tiek svečių, kad visų negali priimti, tačiau kitas Jurgitos...

Nesikliovė patogiais užsakymais – per 10 metų atlyginimai vėlavo tik kartą Premium

Geriau turėti daug mažų įmonių užsakymų nei kliautis patogiais, bet rizikingais klientais, kurie bet kada...

Pramonė
2018.07.12
Įmonė persikrausto: kokių klaidų reikėtų vengti Premium

Kai verslas perkeliamas į kitas patalpas, iškyla ne tik pavojus prarasti dalį klientų, nes šie dažnai nėra...

Vadyba
2018.07.11
Anykščių kosmetikos gamintojai žino, kur gauti paramos eksportui Premium

Pažintis su augalais gali paskatinti palikti didmiestį ir virsti rankų darbo kosmetikos verslu. O jei šis...

Pramonė
2018.07.08
Kodėl vadovas be karūnos – priimtinesnis

Sakoma, jei nori sužinoti, ko darbuotojams labiausiai reikia, paklausk jų pačių. Tačiau nėra jokių garantijų,...

Vadyba
2018.07.06
Iš anksto augimui nesiruošiama Premium 9

Verslo plėtra kupina iššūkių, kuriems, atrodytų, galima pasirengti, tačiau verslo konsultantai tikina, kad...

Vadyba
2018.07.03
Verslo plėtra: kyla pavojus tapti konkurentu pačiam sau Premium

Verslą plėsti galima ne tik geografiškai, bet ir imantis naujos veiklos. Bet kuriuo atveju plėtros...

Vadyba
2018.07.03
Anykščių verslininkė: nežiūrėkite serialų ir viską spėsite Premium 1

Suvaldyti 4 skirtingus verslus nėra paprasta, tačiau Rita Šimkienė su vyru jau išmoko, kaip tai padaryti.

Parduotuvę atidarę kelioms savaitėms ir parduoda, ir patyrinėja 1

Laikinosios (angl. Pop up) parduotuvės – vienas iš būdų e. prekybą papildyti fizine, taip pat tiesiogiai...

Plėtros kryptį nurodo patys klientai 1

Tie, kas imasi maitinimo verslo, stengiasi būti ten, kur daugiausia praeivių, o dar geriau – turistų. Vis...

Rinkodara
2018.07.01
9 paslaugų Mažeikiams buvo per daug – liko dvi ir ramūs pirmadieniai Premium

Pirmas ramus pirmadienis per penkerius metus ateina tada, kai tiksliai žinai, kokią paslaugą verslas siūlys...

A. Juškos šiltnamių ūkis: elgėsi kitaip negu stambieji, dabar patys – tarp didžiausiųjų Premium

Pirkėjai ieško lietuviškų daržovių, todėl prekybos tinklai dairosi ūkininkų, galinčių jas tiekti. Šie galėtų...

Agroverslas
2018.06.28
Verslo pradžia: kada pirkti veikiančią įmonę naudingiau nei kurti patiems Premium

Tie, kurie įsigyja dirbančią įmonę, išvengia verslo kūrimo klaidų ir gali pradėti dirbti iš karto. Vis dėlto...

Vadyba
2018.06.26
Kaip pasiekti, kad pirkėjas sugrįžtų

Kuo smulkesnis verslas, tuo jis turi užmegzti artimesnį ryšį su pirkėju. Ir nesvarbu, ar prekiaujama...

Mentorius sutaupo 5 metus ieškojimų ir išlaidų, bet gali ir supykdyti Premium

Kai jauni verslininkai bando stotis ant kojų ar sėkmės atveju siekia suvaldyti neplanuotą augimą, retas...

Vadyba
2018.06.25

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau