Lietuviškos bizonienos didkepsniai išgraibstomi per savaitę

Publikuota: 2015-11-01
Vidimantas Venckūnas (dešinėje), Povilas Serebrinskas, restorano „7 Elephants“ bendraturčiai, ir Lybartas Rimdžius, restorano virtuvės šefas, džiaugiasi, kad netradicinė bizonų mėsa sulaukia vis daugiau valgytojų. VLADIMIRO IVANOVO (VŽ) NUOTR.
Vidimantas Venckūnas (dešinėje), Povilas Serebrinskas, restorano „7 Elephants“ bendraturčiai, ir Lybartas Rimdžius, restorano virtuvės šefas, džiaugiasi, kad netradicinė bizonų mėsa sulaukia vis daugiau valgytojų. VLADIMIRO IVANOVO (VŽ) NUOTR.
„Verslo žinios“

Nors lietuvių skonis lai­ko­mas gana konser­vatyviu, ta­čiau įdomiai pateiktas egzo­tiškas patiekalas ne­trunka atrasti gerbėjų. Res­to­ranas „7 Elephants“, siū­lantis patiekalų iš bizo­nie­nos, lankytojų stoka ne­siskundžia.

„Kai kūrėme restorano kon­cepciją, iš karto nusistatėme, kas mums svarbiausia: sveikas ir išskirtinis maistas. Juk restoranui ne taip svarbu vieta ar pavadinimas – esmė tai, kas yra lėkštėje. Panašu, kad neprašovėme pro šalį, nes nuolat didėjantis lankytojų skaičius rodo, kad tai, ką siūlome, yra reikalinga“, – pasakoja Povilas Serebrinskas, Vilniaus restorano „7 Elephants“ bendraturtis ir direktorius.

Be trikdžių

Apie nuosavą restoraną jis su draugu Vidimantu Venc­kūnu pasvajodavo jau anksčiau, juolab kad p. Serebinsko tėvas dirbo virtuvės šefu, tai vaikinui restorano verslo subtilybės nesvetimos. Todėl, pasvėrę visus už ir prieš, suskaičiavę, kiek reikės pinigų restoranui įkurti, ir užsitikrinę, kad prireikus turės iš kur trūkstamų lėšų pasiskolinti, vaikinai ėmė ieškoti patalpų.

„Priimtiniausias pasiūlymas buvo šis – Konstitucijos prospekte, nesvarbu, kad šiek tiek tolėliau nuo gatvės ir cokoliniame aukšte. Patalpos erdvios – vienu metu čia gali susėsti 130 lankytojų – antrątiek telpa lauko terasoje. Nuomos kaina pasirodė patraukli, be to, patalpų savininkas ne tik pusę metų, kol jas rengėme, neėmė nė cento nuomos, bet, kai apsilankė ir pamatė, kokį restoraną sukūrėme, dar ir nuolaidą nuomai padarė. Dėl to, kaip jis sakė, kad jam patiko mūsų stilius ir dar dėl to, kad nori padėti jaunimui, kuris ryžtasi imtis verslo“, – pasakoja p. Venckūnas.

„7 Elephants“ įkūrėjai teigia, kad kuriant verslą ypatingų trikdžių nebuvę – institucijų durys atsidarydavo lengvai, nes jie ten vykdavo padarę namų darbus.

„Pavyzdžiui, į Maisto ir veterinarijos tarnybą nuvažiavome su būsimo restorano planu. Paklausėme, ar jis tinkamas. Specialistas tik rekomendavo įrengti dar vieną vandens kriauklę, ir viskas. Tad kai atėjo laikas leidimui gauti, viskas ėjo kaip per sviestą“, – patirtimi dalijasi p. Venskūnas.

Restoranas atidarytas šiemet balandį, mėnesio apyvarta yra per 20.000 Eur.

Didkepsnių greit nelieka

Be didesnių sunkumų pavyko susitarti ir su ūkininke Audra Schelenz, kuri Kelmės rajone augina per 100 bizonų bandą ir pati bizonieną realizuoja Vokietijoje veikiančioje jai ir jos vyrui Rolandui priklausančioje užkandinėje. Maža to, vaikinai užsitikrino, kad ji bizonų mėsos daugiau netieks jokiam kitam restoranui Lietuvoje: bizoną užauginti trunka 3,5 metų, tad ir galimų realizuoti skaičius yra ribotas, juolab kad tiek Vokietijoje, tiek ir „7 Elephants“ restorane šios mėsos poreikis nuolat didėja.

Per du mėnesius restoranui reikia 1 bizono. Išpjovų, iš kurių virtuvės šefas Lybartas Rimdžius, anksčiau dirbęs viešbučio „Palanga Spa Luxury“ restorano vyriausiuoju virėju, kepa didkepsnius, kainuojančius po 26 Eur, nelieka per dvi savaites.

„Kai kurie lankytojai, išgirdę, kad didkepsnių tuo metu neturime, nusivilia. Bet tai natūralu – bizonas turi tik dvi išpjovas, o iš viso jo skerdiena sveria 350–430 kg. Tad kol neišparduodame visos mėsos, naujo bizono neužsisakome“, – aiškina p. Serebrinskas.

Tiems, kam didkepsnių neužtenka, siūlomi mėsainiai su bizoniena, bizonienos karpačio ar tartaro, bizono medalionų, aštrios bizonienos sriubos ir dar įvairių patiekalų su šia mėsa – kitokios restoranas nenaudoja.

„Yra ir verslo pietūs, kur taip pat patiekalai iš bizonienos, vis dažniau restoraną šventėms užsisako įmonės, privatūs asmenys čia irgi švenčia savo šventes. Tai, kad pasirinkome specializaciją ir esame vieninteliai tokie Vilniuje, pasiteisina šimtu procentų“, – sako p. Serebrinskas.

KomentarasŪkininkė Audra Schelenz, bizonų augintoja

Kai Povilas ir Vidimantas atvažiavo pas mane į ūkį tartis dėl bizonienos tiekimo jų kuriamam restoranui ir kai pamačiau jų degančias akis, pagalvojau, su tais žmonėmis galima bendradarbiauti. Nes jie neapsimetė visažiniais, klausinėjo ir klausėsi. Tiesa, klausimų, ar negalėčiau tiekti mėsos Lietuvos restoranams, sulaukdavau ir anksčiau. Tačiau jie norėdavo vien tik išpjovų ir nugarinės didkepsniams. O tai kur man likusią mėsą dėti?

Šitie vaikinai į verslą žiūrėjo visai kitaip – klausinėjo, kokius patiekalus aš siūlyčiau gaminti, paskui viską apsitarė su savo virtuvės šefu. Iš bizonienos poreikio matau, kad jiems sekasi puikiai. O kai pati pagaliau prisiruošiau atvažiuoti į Vilnių ir apsilankyti jų restorane, supratau, kad nesisekti tiesiog negali, nes čia ir aplinka stilinga, ir žmonės draugiški. Ir tikrai džiaugiuosi, kad mano bizonai atkeliauja į tokį restoraną.

Sekite „Mano verslo“ naujienas, dalinkitės nuomone, užduokite klausimus „Facebook“ puslapyje „Verslo žinios. Mano verslas“

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą MANO VERSLO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Kaip auginti pajamas mažiesiems baldžiams: „Joniškių baldų“ patirtis Premium

Mažos gamybinės įmonės plečia asortimentą, taip sukuria didesnę pridėtinę vertę ir augina pajamas. UAB...

Pramonė
2018.10.15
Jonizatorių gamintojai pirmiausia turi parduoti vandens naudą: padeda ir lankstinukai, ir salotų baras 3

Vandens jonizatoriai – sudėtingas ir, palyginti, brangus produktas, todėl derybos su partneriais svetur iki...

Rinkodara
2018.10.14
Supirkėjams trūksta ir grybų, ir jų rinkėjų Premium 7

Grybų bei uogų supirkėjai ir perdirbėjai džiugiomis nuotaikomis šiemet nespinduliuoja. Miško gėrybių ne tik...

Agroverslas
2018.10.14
Jei partneriai nesileidžia į kalbas, sėsk į lėktuvą ir lėk pas juos Premium 3

Darbas tarptautinėse bendrovėse yra perspektyvus ir gerai mokamas, tačiau Rasa Jaskelevičiūtė, UAB „Žydinčios...

„Robolabs“ įkūrėjas: Darbo kodeksas – tai viena didelė formulė Premium 3

UAB „Robolabs“ sukūrė ir toliau tobulina apskaitos programą, kuri atpažįsta sąskaitas, mokosi iš savo klaidų...

Finansai
2018.10.12
Keramikų patirtis: Europa vertina etaloną, Japonija – atsitiktinį defektą Premium

Panevėžio meninės keramikos UAB „Midenė“ pastaraisiais metais didina molio dirbinių eksportą į Jungtinę...

Pramonė
2018.10.12
Panevėžio regionas: pramonė – gerai, robotikos centras – dar geriau Premium 4

Panevėžio regionas, garsėjantis stipria pramone, užsibrėžė dar vieną tikslą – tapti vienu pažangiausių...

Pramonė
2018.10.11
Tarp žemės ūkio technikos pardavėjų net nesispraudžia: rado pelningą nišą Premium 1

Lietuva per maža, kad reikėtų kurti įmonės filialą, užtenka rasti logistikos sprendimų – įsitikinę Traktorių...

Agroverslas
2018.10.10
Biurokratijai Lietuvoje įmonė vidutiniškai skiria 252 valandas per metus 1

Lietuvoje biurokratinę naštą didina reikalavimas 12 valandų per metus skirti darbo saugos ir sveikatos...

Finansai
2018.10.10
Apdovanotos sparčiausiai augusios Panevėžio regiono „Gazelės“

Kur gauti pinigų verslo plėtrai? Kaip internete ne tik parduoti, bet ir uždirbti? Kaip su tuo, ką turime,...

Verslo aplinka
2018.10.10
Panevėžio vandens jonizatorių gamintojai pirmiausia parduoda naudą Premium 1

Eksportuodamas ir sudėtingą, ir brangų produktą negali pasikliauti viena rinka ir keliais stambiais...

Pramonė
2018.10.09
Įmonių patirtis: priklausomybė nuo užsakovų –  kaip „nenudegti“

Stambus užsakovas yra gerai, tačiau jei jis vienintelis, atsiranda visiška priklausomybė nuo jo ir net rizika...

Vadyba
2018.10.09
Ekspertai: didesnė MMA padidins perkamąją galią, tačiau kils ir kainos 8

Vyriausybei ketinant nuo kitų metų minimalią mėnesio algą (MMA) didinti 30 Eur  – iki 430 Eur (dėl mokesčių...

Verslo aplinka
2018.10.08
Rizikavo prekiauti tik šaldytais maisto produktais Premium

Specializuotos parduotuvės, kuriose siūlomi tik šaldyti produktai, Lietuvoje dažniausiai yra gamintojų...

„Sodrai“ skolingi 50.000 smulkių verslų – sankcijos po mėnesio 6

Savarankiškai dirbę gyventojai, kurie iki šiol nesumokėjo valstybinio socialinio draudimo ir sveikatos...

Finansai
2018.10.05
Sukūrė autoservisų tinklą, kurio darbuotojai – vien IT specialistai Premium 16

Platforma „PRO servisai“, leidžianti užsiregistruoti į arčiausiai esantį ir laisvų vietų turintį automobilių...

Technologijos
2018.10.05
Ką ir už kiek pradedantieji verslą gali gauti kai kuriose savivaldybėse Premium 2

Net geriausi savivaldybių ketinimai skatinti verslą liks bevaisiai, jei apie tai nebus garsiai kalbama.

Verslo aplinka
2018.10.04
Augimas transporto sektoriuje verslo neapakino – gali būti tik laikinas Premium

Ne procentais, o kartais matuojamas augimas transporto sektoriuje gali būti laikinas, todėl investuoti ir...

Transportas
2018.10.04
Smulkieji nuoskaudų neturi: jei leido prekybos tinklams kurtis centre, jie ir kūrėsi Premium 3

Smulkiesiems gaivinti reikia sistemos ir strategijos, o ne atskirų priemonių taikymo, tačiau Vyriausybės...

Ko nori smulkieji verslininkai: PVM lengvatos, darbą sekmadieniais vertina priešingai Premium

Vyriausybei paskelbus apie galimus sprendimus, kurie padėtų smulkiajam verslui įgauti daugiau svorio, patys...

Verslo aplinka
2018.10.02

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau