Lietuviškos bizonienos didkepsniai išgraibstomi per savaitę

Publikuota: 2015-11-01
Vidimantas Venckūnas (dešinėje), Povilas Serebrinskas, restorano „7 Elephants“ bendraturčiai, ir Lybartas Rimdžius, restorano virtuvės šefas, džiaugiasi, kad netradicinė bizonų mėsa sulaukia vis daugiau valgytojų. VLADIMIRO IVANOVO (VŽ) NUOTR.
Vidimantas Venckūnas (dešinėje), Povilas Serebrinskas, restorano „7 Elephants“ bendraturčiai, ir Lybartas Rimdžius, restorano virtuvės šefas, džiaugiasi, kad netradicinė bizonų mėsa sulaukia vis daugiau valgytojų. VLADIMIRO IVANOVO (VŽ) NUOTR.
„Verslo žinios“

Nors lietuvių skonis lai­ko­mas gana konser­vatyviu, ta­čiau įdomiai pateiktas egzo­tiškas patiekalas ne­trunka atrasti gerbėjų. Res­to­ranas „7 Elephants“, siū­lantis patiekalų iš bizo­nie­nos, lankytojų stoka ne­siskundžia.

„Kai kūrėme restorano kon­cepciją, iš karto nusistatėme, kas mums svarbiausia: sveikas ir išskirtinis maistas. Juk restoranui ne taip svarbu vieta ar pavadinimas – esmė tai, kas yra lėkštėje. Panašu, kad neprašovėme pro šalį, nes nuolat didėjantis lankytojų skaičius rodo, kad tai, ką siūlome, yra reikalinga“, – pasakoja Povilas Serebrinskas, Vilniaus restorano „7 Elephants“ bendraturtis ir direktorius.

Be trikdžių

Apie nuosavą restoraną jis su draugu Vidimantu Venc­kūnu pasvajodavo jau anksčiau, juolab kad p. Serebinsko tėvas dirbo virtuvės šefu, tai vaikinui restorano verslo subtilybės nesvetimos. Todėl, pasvėrę visus už ir prieš, suskaičiavę, kiek reikės pinigų restoranui įkurti, ir užsitikrinę, kad prireikus turės iš kur trūkstamų lėšų pasiskolinti, vaikinai ėmė ieškoti patalpų.

„Priimtiniausias pasiūlymas buvo šis – Konstitucijos prospekte, nesvarbu, kad šiek tiek tolėliau nuo gatvės ir cokoliniame aukšte. Patalpos erdvios – vienu metu čia gali susėsti 130 lankytojų – antrątiek telpa lauko terasoje. Nuomos kaina pasirodė patraukli, be to, patalpų savininkas ne tik pusę metų, kol jas rengėme, neėmė nė cento nuomos, bet, kai apsilankė ir pamatė, kokį restoraną sukūrėme, dar ir nuolaidą nuomai padarė. Dėl to, kaip jis sakė, kad jam patiko mūsų stilius ir dar dėl to, kad nori padėti jaunimui, kuris ryžtasi imtis verslo“, – pasakoja p. Venckūnas.

„7 Elephants“ įkūrėjai teigia, kad kuriant verslą ypatingų trikdžių nebuvę – institucijų durys atsidarydavo lengvai, nes jie ten vykdavo padarę namų darbus.

„Pavyzdžiui, į Maisto ir veterinarijos tarnybą nuvažiavome su būsimo restorano planu. Paklausėme, ar jis tinkamas. Specialistas tik rekomendavo įrengti dar vieną vandens kriauklę, ir viskas. Tad kai atėjo laikas leidimui gauti, viskas ėjo kaip per sviestą“, – patirtimi dalijasi p. Venskūnas.

Restoranas atidarytas šiemet balandį, mėnesio apyvarta yra per 20.000 Eur.

Didkepsnių greit nelieka

Be didesnių sunkumų pavyko susitarti ir su ūkininke Audra Schelenz, kuri Kelmės rajone augina per 100 bizonų bandą ir pati bizonieną realizuoja Vokietijoje veikiančioje jai ir jos vyrui Rolandui priklausančioje užkandinėje. Maža to, vaikinai užsitikrino, kad ji bizonų mėsos daugiau netieks jokiam kitam restoranui Lietuvoje: bizoną užauginti trunka 3,5 metų, tad ir galimų realizuoti skaičius yra ribotas, juolab kad tiek Vokietijoje, tiek ir „7 Elephants“ restorane šios mėsos poreikis nuolat didėja.

Per du mėnesius restoranui reikia 1 bizono. Išpjovų, iš kurių virtuvės šefas Lybartas Rimdžius, anksčiau dirbęs viešbučio „Palanga Spa Luxury“ restorano vyriausiuoju virėju, kepa didkepsnius, kainuojančius po 26 Eur, nelieka per dvi savaites.

„Kai kurie lankytojai, išgirdę, kad didkepsnių tuo metu neturime, nusivilia. Bet tai natūralu – bizonas turi tik dvi išpjovas, o iš viso jo skerdiena sveria 350–430 kg. Tad kol neišparduodame visos mėsos, naujo bizono neužsisakome“, – aiškina p. Serebrinskas.

Tiems, kam didkepsnių neužtenka, siūlomi mėsainiai su bizoniena, bizonienos karpačio ar tartaro, bizono medalionų, aštrios bizonienos sriubos ir dar įvairių patiekalų su šia mėsa – kitokios restoranas nenaudoja.

„Yra ir verslo pietūs, kur taip pat patiekalai iš bizonienos, vis dažniau restoraną šventėms užsisako įmonės, privatūs asmenys čia irgi švenčia savo šventes. Tai, kad pasirinkome specializaciją ir esame vieninteliai tokie Vilniuje, pasiteisina šimtu procentų“, – sako p. Serebrinskas.

KomentarasŪkininkė Audra Schelenz, bizonų augintoja

Kai Povilas ir Vidimantas atvažiavo pas mane į ūkį tartis dėl bizonienos tiekimo jų kuriamam restoranui ir kai pamačiau jų degančias akis, pagalvojau, su tais žmonėmis galima bendradarbiauti. Nes jie neapsimetė visažiniais, klausinėjo ir klausėsi. Tiesa, klausimų, ar negalėčiau tiekti mėsos Lietuvos restoranams, sulaukdavau ir anksčiau. Tačiau jie norėdavo vien tik išpjovų ir nugarinės didkepsniams. O tai kur man likusią mėsą dėti?

Šitie vaikinai į verslą žiūrėjo visai kitaip – klausinėjo, kokius patiekalus aš siūlyčiau gaminti, paskui viską apsitarė su savo virtuvės šefu. Iš bizonienos poreikio matau, kad jiems sekasi puikiai. O kai pati pagaliau prisiruošiau atvažiuoti į Vilnių ir apsilankyti jų restorane, supratau, kad nesisekti tiesiog negali, nes čia ir aplinka stilinga, ir žmonės draugiški. Ir tikrai džiaugiuosi, kad mano bizonai atkeliauja į tokį restoraną.

Sekite „Mano verslo“ naujienas, dalinkitės nuomone, užduokite klausimus „Facebook“ puslapyje „Verslo žinios. Mano verslas“

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą MANO VERSLO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Aukštaitijos prekybininkė: verta pagalvoti, ar smulkiųjų gaivinimas nebus naudingas tik didiesiems Premium

Iniciatyva uždrausti didiesiems prekybos centrams dirbti sekmadieniais yra priešinga tikslui mažinti kainas.

Į eksportą ant natūralumo bangos: prie beržų sulos pratina ir ekologiška pakuote Premium 3

Į ekologiškiems produktams palankias pasaulines tendencijas atsižvelgė ir Šalčininkų UAB „Straikas“. Gintaras...

Keleiviai įprato pirkti stotyse – prekybininkai dairosi ten ploto Premium 3

Atnaujintose autobusų stotyse veikiantys prekybininkai dar prieš kelerius metus nežinojo, ko tikėtis naujoje...

Klientus laimi sprendimais ir darbų galerija: gamino ir „Spotify“ biurui, ir „Nordea“ valgyklai Premium

Pagaminęs produktą, naudojamą „Spotify“ biure Niujorke, jau turi, ką papasakoti potencialiems užsakovams.

Pramonė
2018.08.13
Kelionių agentūrų regionuose verslo praktika: dėl vietinių tampa ir organizatorėmis Premium

Regionų kelionių agentūros augina pajamas, radusios būdų prisikviesti keliautojų iš didmiesčių, o siekdamos...

Plečiasi „Sodros“ grindų prievolė 8

Nuo šių metų liepos už darbuotojus, kurie negauna minimalios algos, darbdaviai turi primokėti ne tik...

Finansai
2018.08.08
Daugiau įmonių galės taikyti 0% ir 5% pelno mokesčio tarifus 2

Nuo 2019 m. daugiau nedidelių verslų galės taikyti lengvatinius 0% ir 5% pelno mokesčio tarifus, nes...

Finansai
2018.08.07
Dovanų ir indų salonai e. prekyboje pajamų nemato Premium

Prekybininkai, kurių pagrindinis asortimentas – dovanos, indai ir interjero detalės, e. prekyboje didesnių...

Išbandymas plėtra: kaip nepaslysti 2

Kuo įmonė sparčiau auga, kuo įvairesnių veiklų imasi, tuo atsiranda didesnė rizika visko nesužiūrėti,...

Vadyba
2018.08.05
Pasikeitęs pirkėjo paveikslas privertė keisti parduotuvių formatą Premium

Anksčiau agrofirmos „Sėklos“ net 80% asortimento sudarė būtent sėklos, o dabar jų dalis sumažėjo iki 25%.

Agroverslas
2018.08.03
VMI paaiškina, kada kokie GPM tarifai taikomi nuo 2019 m. 12

Valstybinė mokesčių inspekcija paaiškina, kaip nuo 2019 m. keičiasi mokesčių lengvatos, neapmokestinamojo...

Finansai
2018.08.02
Pasiruošimas reformai buksuoja – trukdo neišlukštentas „Sodros“ tarifas Premium

Pagrindiniai mokesčių reformos teisės aktai priimti, tačiau kol kas nepatvirtintas „Sodros“ tarifo...

Finansai
2018.08.02
Skyrė 1.500 Eur rinkodarai – sulaukė klientų iš Australijos antplūdžio Premium 3

Kol valdžios institucijos kuria milijonus eurų kainuojančias strategijas, kaip į Lietuvą pritraukti užsienio...

VMI atsako į klausimus apie patikimo mokesčių mokėtojo kriterijus 1

Valstybinė mokesčių atsako į dažniausiai užduodamus klausimus apie nuo kitų metų įsigaliosiančius patikimo...

Finansai
2018.08.01
Verslą pradėjo prekiaudami antkapiais, dabar valdo trijų įmonių grupę Premium

Pradėję nuo prekybos antkapiais, kuriuos parsigabendavo iš Kinijos, Ukmergės verslininkai laikui bėgant...

Pramonė
2018.08.01
Pirma sukūrė verslą Italijoje, vėliau – Lietuvoje: čia daug sudėtingiau Premium

Kai siūloma paslauga yra naujovė, verta panaudoti visus reklamos kanalus – net pridėti skrajučių aplinkinėse...

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau