Lietuviškos bizonienos didkepsniai išgraibstomi per savaitę

Publikuota: 2015-11-01
Vidimantas Venckūnas (dešinėje), Povilas Serebrinskas, restorano „7 Elephants“ bendraturčiai, ir Lybartas Rimdžius, restorano virtuvės šefas, džiaugiasi, kad netradicinė bizonų mėsa sulaukia vis daugiau valgytojų. VLADIMIRO IVANOVO (VŽ) NUOTR.
Vidimantas Venckūnas (dešinėje), Povilas Serebrinskas, restorano „7 Elephants“ bendraturčiai, ir Lybartas Rimdžius, restorano virtuvės šefas, džiaugiasi, kad netradicinė bizonų mėsa sulaukia vis daugiau valgytojų. VLADIMIRO IVANOVO (VŽ) NUOTR.
„Verslo žinios“

Nors lietuvių skonis lai­ko­mas gana konser­vatyviu, ta­čiau įdomiai pateiktas egzo­tiškas patiekalas ne­trunka atrasti gerbėjų. Res­to­ranas „7 Elephants“, siū­lantis patiekalų iš bizo­nie­nos, lankytojų stoka ne­siskundžia.

„Kai kūrėme restorano kon­cepciją, iš karto nusistatėme, kas mums svarbiausia: sveikas ir išskirtinis maistas. Juk restoranui ne taip svarbu vieta ar pavadinimas – esmė tai, kas yra lėkštėje. Panašu, kad neprašovėme pro šalį, nes nuolat didėjantis lankytojų skaičius rodo, kad tai, ką siūlome, yra reikalinga“, – pasakoja Povilas Serebrinskas, Vilniaus restorano „7 Elephants“ bendraturtis ir direktorius.

Be trikdžių

Apie nuosavą restoraną jis su draugu Vidimantu Venc­kūnu pasvajodavo jau anksčiau, juolab kad p. Serebinsko tėvas dirbo virtuvės šefu, tai vaikinui restorano verslo subtilybės nesvetimos. Todėl, pasvėrę visus už ir prieš, suskaičiavę, kiek reikės pinigų restoranui įkurti, ir užsitikrinę, kad prireikus turės iš kur trūkstamų lėšų pasiskolinti, vaikinai ėmė ieškoti patalpų.

„Priimtiniausias pasiūlymas buvo šis – Konstitucijos prospekte, nesvarbu, kad šiek tiek tolėliau nuo gatvės ir cokoliniame aukšte. Patalpos erdvios – vienu metu čia gali susėsti 130 lankytojų – antrątiek telpa lauko terasoje. Nuomos kaina pasirodė patraukli, be to, patalpų savininkas ne tik pusę metų, kol jas rengėme, neėmė nė cento nuomos, bet, kai apsilankė ir pamatė, kokį restoraną sukūrėme, dar ir nuolaidą nuomai padarė. Dėl to, kaip jis sakė, kad jam patiko mūsų stilius ir dar dėl to, kad nori padėti jaunimui, kuris ryžtasi imtis verslo“, – pasakoja p. Venckūnas.

„7 Elephants“ įkūrėjai teigia, kad kuriant verslą ypatingų trikdžių nebuvę – institucijų durys atsidarydavo lengvai, nes jie ten vykdavo padarę namų darbus.

„Pavyzdžiui, į Maisto ir veterinarijos tarnybą nuvažiavome su būsimo restorano planu. Paklausėme, ar jis tinkamas. Specialistas tik rekomendavo įrengti dar vieną vandens kriauklę, ir viskas. Tad kai atėjo laikas leidimui gauti, viskas ėjo kaip per sviestą“, – patirtimi dalijasi p. Venskūnas.

Restoranas atidarytas šiemet balandį, mėnesio apyvarta yra per 20.000 Eur.

Didkepsnių greit nelieka

Be didesnių sunkumų pavyko susitarti ir su ūkininke Audra Schelenz, kuri Kelmės rajone augina per 100 bizonų bandą ir pati bizonieną realizuoja Vokietijoje veikiančioje jai ir jos vyrui Rolandui priklausančioje užkandinėje. Maža to, vaikinai užsitikrino, kad ji bizonų mėsos daugiau netieks jokiam kitam restoranui Lietuvoje: bizoną užauginti trunka 3,5 metų, tad ir galimų realizuoti skaičius yra ribotas, juolab kad tiek Vokietijoje, tiek ir „7 Elephants“ restorane šios mėsos poreikis nuolat didėja.

Per du mėnesius restoranui reikia 1 bizono. Išpjovų, iš kurių virtuvės šefas Lybartas Rimdžius, anksčiau dirbęs viešbučio „Palanga Spa Luxury“ restorano vyriausiuoju virėju, kepa didkepsnius, kainuojančius po 26 Eur, nelieka per dvi savaites.

„Kai kurie lankytojai, išgirdę, kad didkepsnių tuo metu neturime, nusivilia. Bet tai natūralu – bizonas turi tik dvi išpjovas, o iš viso jo skerdiena sveria 350–430 kg. Tad kol neišparduodame visos mėsos, naujo bizono neužsisakome“, – aiškina p. Serebrinskas.

Tiems, kam didkepsnių neužtenka, siūlomi mėsainiai su bizoniena, bizonienos karpačio ar tartaro, bizono medalionų, aštrios bizonienos sriubos ir dar įvairių patiekalų su šia mėsa – kitokios restoranas nenaudoja.

„Yra ir verslo pietūs, kur taip pat patiekalai iš bizonienos, vis dažniau restoraną šventėms užsisako įmonės, privatūs asmenys čia irgi švenčia savo šventes. Tai, kad pasirinkome specializaciją ir esame vieninteliai tokie Vilniuje, pasiteisina šimtu procentų“, – sako p. Serebrinskas.

KomentarasŪkininkė Audra Schelenz, bizonų augintoja

Kai Povilas ir Vidimantas atvažiavo pas mane į ūkį tartis dėl bizonienos tiekimo jų kuriamam restoranui ir kai pamačiau jų degančias akis, pagalvojau, su tais žmonėmis galima bendradarbiauti. Nes jie neapsimetė visažiniais, klausinėjo ir klausėsi. Tiesa, klausimų, ar negalėčiau tiekti mėsos Lietuvos restoranams, sulaukdavau ir anksčiau. Tačiau jie norėdavo vien tik išpjovų ir nugarinės didkepsniams. O tai kur man likusią mėsą dėti?

Šitie vaikinai į verslą žiūrėjo visai kitaip – klausinėjo, kokius patiekalus aš siūlyčiau gaminti, paskui viską apsitarė su savo virtuvės šefu. Iš bizonienos poreikio matau, kad jiems sekasi puikiai. O kai pati pagaliau prisiruošiau atvažiuoti į Vilnių ir apsilankyti jų restorane, supratau, kad nesisekti tiesiog negali, nes čia ir aplinka stilinga, ir žmonės draugiški. Ir tikrai džiaugiuosi, kad mano bizonai atkeliauja į tokį restoraną.

Sekite „Mano verslo“ naujienas, dalinkitės nuomone, užduokite klausimus „Facebook“ puslapyje „Verslo žinios. Mano verslas“

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą MANO VERSLO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
60% pajamas auginusi „Knygos.lt“ dairosi vietos knygynui Kaune 6

Knygynai be kainų pasitvirtino – UAB „Balto trader“ valdoma „Knygos.lt“ 2018 m. pasiekė 3 mln. Eur apyvartą.

Gazelė
2019.02.19
Omnikanalę prekybą pritaikė iš tikrųjų: atsisakė skirtingų kainų, jei reikia – parduoda ir telefonu Premium

Skirtingus pardavimo kanalus sujungianti omnikanalė prekyba trina ribas tarp e. komercijos ir fizinės...

Gazelė
2019.02.19
Darbuotojus mokys, kaip patiems susikurti robotus 3

Auganti procesų robotizavimo paklausa didina ir šią paslaugą teikiančių įmonių skaičių. Šį mėnesį pradėjusi...

Gazelė
2019.02.18
 „BUGA’s“ padažų gamintojams raktas nuo užsienio rinkų durų kainavo apie 120.000 Eur Premium 5

„Buga LT“, dabar eksportuojanti apie 30% produkcijos, nusiteikusi per trejus metus proporciją apkeisti.

Gazelė
2019.02.18
Kaune formuojasi naujas turgus 1

Kauno Dainavos rajone, šalia prekybos miestelio „Urmas“, formuojasi naujas ne maisto prekių turgus po atviru...

Prekyba
2019.02.16
„Mirusiojo kišenių kraustymas“: kaip „Foodout“ klientus pasidalino likę rinkos žaidėjai Premium 4

Kai iš augančios rinkos, kurią dalijasi 3 įmonės, viena pasitraukia, likusių vadovams belieka pasiraitoti...

Gazelė
2019.02.15
Veterinarijos vaistinės perrikiuoja asortimentą: šunų ir kačių šeimininkai čia labiausiai laukiami Premium

Net mažiausiuose miestuose veterinarijos vaistinių asortimentas keičiasi: anksčiau čia pagrindinis pirkėjas...

Gazelė
2019.02.14
„Starnos“ plėtros istorija: kaip 14 žmonių sugeneruoja 7 mln. Eur apyvartos Premium 5

Pradėjusi nuo pramonei skirtų švediškų klijų, kurie tilpo ant vieno padėklo, prekybos, šiandien UAB „Starna“...

Gazelė
2019.02.14
Verslai dūžta atsimušę į PVM ribą 19

Per paskutinius 12 mėnesių pasiekus 45.000 Eur pajamų ribą, Lietuvoje reikia registruotis kaip PVM mokėtojui.

Finansai
2019.02.13
EK kilo įtarimų, ar Lietuva teisėtai reikalauja mokėti PVM nuo pirmojo euro Premium 2

Europos Komisija susidomėjo, ar Lietuva tinkamai taiko Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo straipsnį, kuris...

Finansai
2019.02.13
Tikėjosi pirkėjų senamiestyje – sulaukė nuošaliau Premium

Dairantis patalpų savo prekės ženklo parduotuvei, Vilniuje dirbančių aprangos kūrėjų akys neretai krypsta į...

Gazelė
2019.02.12
Nudegęs transporto versle, įkūrė piceriją: pinigai mažesni, bet už tai - stabilu Premium 4

Netoli Karmėlavos (Kauno r.) picerijos „Contra“ įkūrėjas dažnai išgirsta raginimą plėstis ir atidaryti dar...

Gazelė
2019.02.12
Per brangiai turtą „Sauridai“ pardavę Rancai turi sumokėti 0,7 mln. Eur mokesčių 14

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas nusprendė, kad VMI pagrįstai apmokestino per 6,7 mln. Eur...

Finansai
2019.02.11
Personalo paieškos „Atranka 360“ patirtis: paskutinė naujiena įspėjo verslo poreikius Premium

Personalo paieškos ir atrankos bendrovės gali plėsti siūlomų paslaugų krepšelį, nes klientų poreikiai...

Gazelė
2019.02.11
Verslo idėją parsivežė iš JAV: lietuviai nustemba, bet valgomas puokštes perka Premium

Į nematytą produktą pirkėjai žiūri atsargiai, todėl UAB „Vaisiai ir šokoladas“ pasirinko kiek neįprastą...

Gazelė
2019.02.11
„Žuvies pašto“ istorija: susitelkė į filė, o klesti šamo plėšiko kotletai Premium 2

Vartotojai nori skirti mažiau laiko maistui ruošti, bet valgyti kokybiškai. Todėl augintojai kuria naujus...

Gazelė
2019.02.11
Didmiesčių ir kurortų verslas mažiau atsparus nesėkmėms nei daugelio rajonų Premium

Atspariausios verslo negandoms praėjusiais metais buvo mažesnių savivaldybių įmonės, o Lietuvos kurortai...

Verslo aplinka
2019.02.10
Kaip įsitvirtinti perpildytoje rinkoje: kepyklų įkūrėjų patirtis 1

Kuo didesnė konkurencija, tuo labiau išlošia pirkėjas, nes gali rinktis ir pagal kainą, ir pagal kokybę ar...

Gazelė
2019.02.10
Sekantys paskui „Amazon“ pamokas, atlieka „streso testus“  1

Augantys prekybininkai siekia suderinti tradicinę ir e. prekybą, todėl ieško sprendimų, kurie užtikrintų...

Gazelė
2019.02.10
 Vieni dirba ilgiau ir išlošia, kiti nepramuša pasipriešinimo 1

Būti pirmiesiems nėra lengva. Tačiau pasirinkus teisingą taktiką, rezultatų netrunkama sulaukti. O kai...

Gazelė
2019.02.09

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau