Lietuviškos bizonienos didkepsniai išgraibstomi per savaitę

Publikuota: 2015-11-01
Vidimantas Venckūnas (dešinėje), Povilas Serebrinskas, restorano „7 Elephants“ bendraturčiai, ir Lybartas Rimdžius, restorano virtuvės šefas, džiaugiasi, kad netradicinė bizonų mėsa sulaukia vis daugiau valgytojų. VLADIMIRO IVANOVO (VŽ) NUOTR.
Vidimantas Venckūnas (dešinėje), Povilas Serebrinskas, restorano „7 Elephants“ bendraturčiai, ir Lybartas Rimdžius, restorano virtuvės šefas, džiaugiasi, kad netradicinė bizonų mėsa sulaukia vis daugiau valgytojų. VLADIMIRO IVANOVO (VŽ) NUOTR.
„Verslo žinios“

Nors lietuvių skonis lai­ko­mas gana konser­vatyviu, ta­čiau įdomiai pateiktas egzo­tiškas patiekalas ne­trunka atrasti gerbėjų. Res­to­ranas „7 Elephants“, siū­lantis patiekalų iš bizo­nie­nos, lankytojų stoka ne­siskundžia.

„Kai kūrėme restorano kon­cepciją, iš karto nusistatėme, kas mums svarbiausia: sveikas ir išskirtinis maistas. Juk restoranui ne taip svarbu vieta ar pavadinimas – esmė tai, kas yra lėkštėje. Panašu, kad neprašovėme pro šalį, nes nuolat didėjantis lankytojų skaičius rodo, kad tai, ką siūlome, yra reikalinga“, – pasakoja Povilas Serebrinskas, Vilniaus restorano „7 Elephants“ bendraturtis ir direktorius.

Be trikdžių

Apie nuosavą restoraną jis su draugu Vidimantu Venc­kūnu pasvajodavo jau anksčiau, juolab kad p. Serebinsko tėvas dirbo virtuvės šefu, tai vaikinui restorano verslo subtilybės nesvetimos. Todėl, pasvėrę visus už ir prieš, suskaičiavę, kiek reikės pinigų restoranui įkurti, ir užsitikrinę, kad prireikus turės iš kur trūkstamų lėšų pasiskolinti, vaikinai ėmė ieškoti patalpų.

„Priimtiniausias pasiūlymas buvo šis – Konstitucijos prospekte, nesvarbu, kad šiek tiek tolėliau nuo gatvės ir cokoliniame aukšte. Patalpos erdvios – vienu metu čia gali susėsti 130 lankytojų – antrątiek telpa lauko terasoje. Nuomos kaina pasirodė patraukli, be to, patalpų savininkas ne tik pusę metų, kol jas rengėme, neėmė nė cento nuomos, bet, kai apsilankė ir pamatė, kokį restoraną sukūrėme, dar ir nuolaidą nuomai padarė. Dėl to, kaip jis sakė, kad jam patiko mūsų stilius ir dar dėl to, kad nori padėti jaunimui, kuris ryžtasi imtis verslo“, – pasakoja p. Venckūnas.

„7 Elephants“ įkūrėjai teigia, kad kuriant verslą ypatingų trikdžių nebuvę – institucijų durys atsidarydavo lengvai, nes jie ten vykdavo padarę namų darbus.

„Pavyzdžiui, į Maisto ir veterinarijos tarnybą nuvažiavome su būsimo restorano planu. Paklausėme, ar jis tinkamas. Specialistas tik rekomendavo įrengti dar vieną vandens kriauklę, ir viskas. Tad kai atėjo laikas leidimui gauti, viskas ėjo kaip per sviestą“, – patirtimi dalijasi p. Venskūnas.

Restoranas atidarytas šiemet balandį, mėnesio apyvarta yra per 20.000 Eur.

Didkepsnių greit nelieka

Be didesnių sunkumų pavyko susitarti ir su ūkininke Audra Schelenz, kuri Kelmės rajone augina per 100 bizonų bandą ir pati bizonieną realizuoja Vokietijoje veikiančioje jai ir jos vyrui Rolandui priklausančioje užkandinėje. Maža to, vaikinai užsitikrino, kad ji bizonų mėsos daugiau netieks jokiam kitam restoranui Lietuvoje: bizoną užauginti trunka 3,5 metų, tad ir galimų realizuoti skaičius yra ribotas, juolab kad tiek Vokietijoje, tiek ir „7 Elephants“ restorane šios mėsos poreikis nuolat didėja.

Per du mėnesius restoranui reikia 1 bizono. Išpjovų, iš kurių virtuvės šefas Lybartas Rimdžius, anksčiau dirbęs viešbučio „Palanga Spa Luxury“ restorano vyriausiuoju virėju, kepa didkepsnius, kainuojančius po 26 Eur, nelieka per dvi savaites.

„Kai kurie lankytojai, išgirdę, kad didkepsnių tuo metu neturime, nusivilia. Bet tai natūralu – bizonas turi tik dvi išpjovas, o iš viso jo skerdiena sveria 350–430 kg. Tad kol neišparduodame visos mėsos, naujo bizono neužsisakome“, – aiškina p. Serebrinskas.

Tiems, kam didkepsnių neužtenka, siūlomi mėsainiai su bizoniena, bizonienos karpačio ar tartaro, bizono medalionų, aštrios bizonienos sriubos ir dar įvairių patiekalų su šia mėsa – kitokios restoranas nenaudoja.

„Yra ir verslo pietūs, kur taip pat patiekalai iš bizonienos, vis dažniau restoraną šventėms užsisako įmonės, privatūs asmenys čia irgi švenčia savo šventes. Tai, kad pasirinkome specializaciją ir esame vieninteliai tokie Vilniuje, pasiteisina šimtu procentų“, – sako p. Serebrinskas.

KomentarasŪkininkė Audra Schelenz, bizonų augintoja

Kai Povilas ir Vidimantas atvažiavo pas mane į ūkį tartis dėl bizonienos tiekimo jų kuriamam restoranui ir kai pamačiau jų degančias akis, pagalvojau, su tais žmonėmis galima bendradarbiauti. Nes jie neapsimetė visažiniais, klausinėjo ir klausėsi. Tiesa, klausimų, ar negalėčiau tiekti mėsos Lietuvos restoranams, sulaukdavau ir anksčiau. Tačiau jie norėdavo vien tik išpjovų ir nugarinės didkepsniams. O tai kur man likusią mėsą dėti?

Šitie vaikinai į verslą žiūrėjo visai kitaip – klausinėjo, kokius patiekalus aš siūlyčiau gaminti, paskui viską apsitarė su savo virtuvės šefu. Iš bizonienos poreikio matau, kad jiems sekasi puikiai. O kai pati pagaliau prisiruošiau atvažiuoti į Vilnių ir apsilankyti jų restorane, supratau, kad nesisekti tiesiog negali, nes čia ir aplinka stilinga, ir žmonės draugiški. Ir tikrai džiaugiuosi, kad mano bizonai atkeliauja į tokį restoraną.

Sekite „Gazelės“ naujienas, dalinkitės nuomone, užduokite klausimus „Facebook“ puslapyje „Verslo žinios. Gazelė“

Gauk nemokamą GAZELĖS savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
CRM sąsiuvinyje išmanios sistemos neatstos, bet reikia tvarkingų procesų Premium

Jeigu verslo organizacijos procesai nesutvarkyti, verslo valdymo sistema mažai kuo padės, todėl kuriantieji...

Gazelė
14:54
Ministerija siūlo viešinti per trejus metus skirtą paramą Premium 1

Valstybės ar savivaldybės valdomos bendrovės, kurios suteikė paramą ar labdarą, apie tai turi pranešti savo...

Finansai
2019.11.18
Kaip išlaikyti verslą, kai konkurencija žvėriška Premium

Kuo mažesnių investicijų reikia verslui pradėti, tuo sektoriuje aštresnė konkurencija bei daugiau bandymų...

Gazelė
2019.11.18
Medaliai atkreipia partnerių dėmesį Premium

Smulkieji, kuriantys savo prekių ženklus tiek vidaus, tiek eksporto rinkoms, susiduria su žinomesnių ir...

Gazelė
2019.11.18
Kai ieškoma retų partnerių, reikia sėsti į lėktuvą ir paspausti ranką 1

Smulkiame versle asmeninis kontaktas gali būti lemiamas. Nesvarbu, su kuo tas ryšys yra: pirkėjais,...

Gazelė
2019.11.17
Kur ir kaip rasti besišypsančių padavėjų

Net ir puikiausioje vietoje įsikūręs restoranas ar kavinė bus apytuščiai, jei juose aptarnaus padavėjai...

Gazelė
2019.11.16
Pirma prisiteisė pilnametystę, tada įkūrė 3 restoranus

Kas yra tas nepilnametis, kuris prisiteisė pilnametystę – perėjo emancipacijos procedūrą, kad galėtų turėti...

Gazelė
2019.11.16
Trys taisyklės, kurios verslą apsaugo nuo susinaikinimo Premium

Sparčiai augantis verslas pasiekia etapą, kai arba būtina imtis kardinalių pokyčių, arba viskas, kas sukurta,...

Gazelė
2019.11.15
„Jau pilnametis“: taujėniškio plėtros greitis – du restoranai per sezoną Premium

Atidaryti du naujus restoranus per keturis mėnesius – ambicingas uždavinys net maitinimo sektoriaus...

Gazelė
2019.11.14
Jauni verslininkai, nepaisydami kritikos, vegetuojantį prekės ženklą pavertė sėkmingu Premium

„Cosmoway“, pernai persikėlusi į gerokai didesnes patalpas ir padidinusi gamybos pajėgumus, žengė dar vieną...

Gazelė
2019.11.14
„Galvų medžiotojas“ darbdaviams: pamirškite „degančias akis“ ir nebesamdykite CV Premium 4

15% darbuotojų nuolat siunčia savo gyvenimo aprašymus kitiems potencialiems darbdaviams, o vadovų sunkumus iš...

Gazelė
2019.11.13
Lietuvių sukurto ploniausio pasaulyje biliardo stalo jokie plagiatoriai neįveikia Premium 1

UAB „Bilijardai“ savo produkciją, žinomą visame pasaulyje, nuo plagiatorių bando apsaugoti ne tik...

Gazelė
2019.11.12
Daugiau kaip pusė VšĮ nepateikė duomenų apie savo dalyvius

Iš šiuo metu esančių daugiau kaip 11.000 viešųjų įstaigų duomenis apie savo dalyvius Registrų centrui pateikė...

Finansai
2019.11.12
Džentelmenų saloną, kur batai vadinami kitaip, kūrė su vartojimo kultūra Premium 2

Pasiryžti verslą pradėti nuo prekybos daiktais, kurie turi Didžiosios Britanijos karališkųjų rūmų įvertinimą...

Gazelė
2019.11.11
Smulkieji suprato, už ką klientai linkę mokėti daugiau

Šiais laikais sugalvoti naują produktą ar paslaugą – sudėtinga. Tačiau smulkiųjų verslininkų patirtis rodo,...

Gazelė
2019.11.10
Septintas bendradarbystės „Spiečius“ – Marijampolėje

Marijampolėje atidarytas trečias šiemet „Spiečius“ – bendradarbystės centras, skirtas didinti verslumą...

Gazelė
2019.11.09
Šiauliai jau turi sprendimą, kaip verslui rasti darbuotojų Premium

Šiauliai, garsėjantys stipria pramone – tiek vietos kapitalo, tiek užsienio, kyla į dar aukštesnį lygmenį:...

Gazelė
2019.11.07
Apdovanotos Šiaulių „Gazelės“, rodančios įspūdingą augimą

Šiandien daugelis Šiaulių apskrities smulkaus ir vidutinio verslo atstovų susirinko į „Gazelės“ konferenciją.

Gazelė
2019.11.06
„Peugeot“ Šiauliuose atstovai jau įrenginėja elektromobilių įkrovimo stoteles Premium 1

Nors „Peugeot“ elektromobiliai į Lietuvą atkeliaus tik po kelių mėnesių, Šiauliuose veikianti gamintojos...

Gazelė
2019.11.06
Kaip įkurti patinkantį verslą jo nekopijuojant Premium

Jei svečiuojantis užsienyje į akis krinta įdomi verslo idėja, grįžus galima ką nors panašaus bandyti kurti...

Gazelė
2019.11.05

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau