Lietuviškos bizonienos didkepsniai išgraibstomi per savaitę

Publikuota: 2015-11-01
Vidimantas Venckūnas (dešinėje), Povilas Serebrinskas, restorano „7 Elephants“ bendraturčiai, ir Lybartas Rimdžius, restorano virtuvės šefas, džiaugiasi, kad netradicinė bizonų mėsa sulaukia vis daugiau valgytojų. VLADIMIRO IVANOVO (VŽ) NUOTR.
Vidimantas Venckūnas (dešinėje), Povilas Serebrinskas, restorano „7 Elephants“ bendraturčiai, ir Lybartas Rimdžius, restorano virtuvės šefas, džiaugiasi, kad netradicinė bizonų mėsa sulaukia vis daugiau valgytojų. VLADIMIRO IVANOVO (VŽ) NUOTR.
„Verslo žinios“

Nors lietuvių skonis lai­ko­mas gana konser­vatyviu, ta­čiau įdomiai pateiktas egzo­tiškas patiekalas ne­trunka atrasti gerbėjų. Res­to­ranas „7 Elephants“, siū­lantis patiekalų iš bizo­nie­nos, lankytojų stoka ne­siskundžia.

„Kai kūrėme restorano kon­cepciją, iš karto nusistatėme, kas mums svarbiausia: sveikas ir išskirtinis maistas. Juk restoranui ne taip svarbu vieta ar pavadinimas – esmė tai, kas yra lėkštėje. Panašu, kad neprašovėme pro šalį, nes nuolat didėjantis lankytojų skaičius rodo, kad tai, ką siūlome, yra reikalinga“, – pasakoja Povilas Serebrinskas, Vilniaus restorano „7 Elephants“ bendraturtis ir direktorius.

Be trikdžių

Apie nuosavą restoraną jis su draugu Vidimantu Venc­kūnu pasvajodavo jau anksčiau, juolab kad p. Serebinsko tėvas dirbo virtuvės šefu, tai vaikinui restorano verslo subtilybės nesvetimos. Todėl, pasvėrę visus už ir prieš, suskaičiavę, kiek reikės pinigų restoranui įkurti, ir užsitikrinę, kad prireikus turės iš kur trūkstamų lėšų pasiskolinti, vaikinai ėmė ieškoti patalpų.

„Priimtiniausias pasiūlymas buvo šis – Konstitucijos prospekte, nesvarbu, kad šiek tiek tolėliau nuo gatvės ir cokoliniame aukšte. Patalpos erdvios – vienu metu čia gali susėsti 130 lankytojų – antrątiek telpa lauko terasoje. Nuomos kaina pasirodė patraukli, be to, patalpų savininkas ne tik pusę metų, kol jas rengėme, neėmė nė cento nuomos, bet, kai apsilankė ir pamatė, kokį restoraną sukūrėme, dar ir nuolaidą nuomai padarė. Dėl to, kaip jis sakė, kad jam patiko mūsų stilius ir dar dėl to, kad nori padėti jaunimui, kuris ryžtasi imtis verslo“, – pasakoja p. Venckūnas.

„7 Elephants“ įkūrėjai teigia, kad kuriant verslą ypatingų trikdžių nebuvę – institucijų durys atsidarydavo lengvai, nes jie ten vykdavo padarę namų darbus.

„Pavyzdžiui, į Maisto ir veterinarijos tarnybą nuvažiavome su būsimo restorano planu. Paklausėme, ar jis tinkamas. Specialistas tik rekomendavo įrengti dar vieną vandens kriauklę, ir viskas. Tad kai atėjo laikas leidimui gauti, viskas ėjo kaip per sviestą“, – patirtimi dalijasi p. Venskūnas.

Restoranas atidarytas šiemet balandį, mėnesio apyvarta yra per 20.000 Eur.

Didkepsnių greit nelieka

Be didesnių sunkumų pavyko susitarti ir su ūkininke Audra Schelenz, kuri Kelmės rajone augina per 100 bizonų bandą ir pati bizonieną realizuoja Vokietijoje veikiančioje jai ir jos vyrui Rolandui priklausančioje užkandinėje. Maža to, vaikinai užsitikrino, kad ji bizonų mėsos daugiau netieks jokiam kitam restoranui Lietuvoje: bizoną užauginti trunka 3,5 metų, tad ir galimų realizuoti skaičius yra ribotas, juolab kad tiek Vokietijoje, tiek ir „7 Elephants“ restorane šios mėsos poreikis nuolat didėja.

Per du mėnesius restoranui reikia 1 bizono. Išpjovų, iš kurių virtuvės šefas Lybartas Rimdžius, anksčiau dirbęs viešbučio „Palanga Spa Luxury“ restorano vyriausiuoju virėju, kepa didkepsnius, kainuojančius po 26 Eur, nelieka per dvi savaites.

„Kai kurie lankytojai, išgirdę, kad didkepsnių tuo metu neturime, nusivilia. Bet tai natūralu – bizonas turi tik dvi išpjovas, o iš viso jo skerdiena sveria 350–430 kg. Tad kol neišparduodame visos mėsos, naujo bizono neužsisakome“, – aiškina p. Serebrinskas.

Tiems, kam didkepsnių neužtenka, siūlomi mėsainiai su bizoniena, bizonienos karpačio ar tartaro, bizono medalionų, aštrios bizonienos sriubos ir dar įvairių patiekalų su šia mėsa – kitokios restoranas nenaudoja.

„Yra ir verslo pietūs, kur taip pat patiekalai iš bizonienos, vis dažniau restoraną šventėms užsisako įmonės, privatūs asmenys čia irgi švenčia savo šventes. Tai, kad pasirinkome specializaciją ir esame vieninteliai tokie Vilniuje, pasiteisina šimtu procentų“, – sako p. Serebrinskas.

KomentarasŪkininkė Audra Schelenz, bizonų augintoja

Kai Povilas ir Vidimantas atvažiavo pas mane į ūkį tartis dėl bizonienos tiekimo jų kuriamam restoranui ir kai pamačiau jų degančias akis, pagalvojau, su tais žmonėmis galima bendradarbiauti. Nes jie neapsimetė visažiniais, klausinėjo ir klausėsi. Tiesa, klausimų, ar negalėčiau tiekti mėsos Lietuvos restoranams, sulaukdavau ir anksčiau. Tačiau jie norėdavo vien tik išpjovų ir nugarinės didkepsniams. O tai kur man likusią mėsą dėti?

Šitie vaikinai į verslą žiūrėjo visai kitaip – klausinėjo, kokius patiekalus aš siūlyčiau gaminti, paskui viską apsitarė su savo virtuvės šefu. Iš bizonienos poreikio matau, kad jiems sekasi puikiai. O kai pati pagaliau prisiruošiau atvažiuoti į Vilnių ir apsilankyti jų restorane, supratau, kad nesisekti tiesiog negali, nes čia ir aplinka stilinga, ir žmonės draugiški. Ir tikrai džiaugiuosi, kad mano bizonai atkeliauja į tokį restoraną.

Sekite „Gazelės“ naujienas, dalinkitės nuomone, užduokite klausimus „Facebook“ puslapyje „Verslo žinios. Gazelė“

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

E. važtaraščiai parodė, kas įsigyja prekių, bet nedeklaruoja pajamų

VMI patikrino didelius kiekius automobilių dalių įsigyjančius gyventojus ir įmones. Po šių veiksmų šeši...

Gazelė
10:48
Nieko asmeniško, tik verslas: ką išgelbėjo vaikų pastangos Premium

Šeimos versle asmeniškumų būti negali, tikina tie, kurie atrado formulę, kaip ne tik suderinti šeiminius...

Gazelė
09:47
„City Service“ tampa remonto meistrų „Uber“ Premium 4

„City Service“ grupės įmonių administruojamuose daugiabučiuose remonto darbus netrukus atliks ne grupės...

Būdas mažiau mokėti už patalpų nuomą: kada jis tikrai veikia 1

Vis daugiau smulkiųjų ryžtasi kooperuotis ir kartu nuomotis bendras patalpas parduotuvei. Tai leidžia...

Gazelė
2019.06.26
Kad jaunoji karta verslo neiššvaistytų, geriau vadovais jų iškart neskirti Premium 4

Kai prie šeimos verslo prisijungia vaikai – tėvams džiaugsmas. Tačiau su jaunosios kartos atėjimu kyla...

Gazelė
2019.06.26
Telefonu palikti arbatpinigiai padavėjui keliauja be „Sodros“ 15

Lietuvoje atsirado galimybė arbatpinigių padavėjams ir baristams palikti telefonu. Tokios sumos, anot VMI,...

Gazelė
2019.06.26
Kaip uždirbti daugiau nekeliant kainų

Įmonės pelną galima didinti arba stiprinant pardavimus, arba mažinant sąnaudas. Pastarasis būdas daugeliui...

Gazelė
2019.06.26
Pradėti verslą – efektyviausia dieta Premium 1

Kuo daugiau darai, tuo para, atrodo, tampa ilgesnė. Tuo įsitikinę verslininkai – jiems pasakymas „trūksta...

Gazelė
2019.06.25
Kokio pripažinimo už gerą darbą trokšta darbuotojai 1

Pripažinimas, kad darbuotojas gerai atliko savo darbą, — vienas geriausių ir pigiausių kolektyvą...

Vadyba
2019.06.25
Sutuoktiniai neįrodė pajamų kilmės – LVAT priteisė 13.000 Eur 17

Du vienos šeimos nariai į valstybės biudžetą privalės sumokėti beveik 13.000 Eur gyventojų pajamų mokesčio...

Gazelė
2019.06.25
Kaip taikyti nuolaidas, bet nepripratinti prie akcijų

Nuolaidų kuponai, savaitiniai kodai, gaunami su naujienlaiškiu, ir kitos akcijos pirkėjus išmokė palaukti...

Gazelė
2019.06.25
Su influenceriais dirba mainų principu: parduoda ne kiekvienas 1

Naujo prekės ženklo žinomumui didinti reikia ne tik investicijų, bet ir išmonės. Naujų prekių ženklų kūrėjai...

Gazelė
2019.06.24
Vieni darbdaviai dviračius nuperka, kiti – neleidžia statyti 8

Dviračiai ir paspirtukai, ypač su elektrinių jų alternatyvų populiarėjimu, tampa vis labiau susisiekimo...

Gazelė
2019.06.23
Latvių valdininkai vienai dienai taps verslininkų šešėliais

Latvijos valdininkams rugsėjį bus pasiūlyta vieną dieną padirbėti verslininkais ir praktiškai įvertinti,...

Gazelė
2019.06.23
Skaidrumo organizacijai reikia: kiek atvirauti

Apie skaidrumo organizacijose svarbą kalbama daug, o atvirumas yra viena iš vadovams ir rekomenduojamų, ir...

Gazelė
2019.06.23
Verslą kuria laužydami taisykles – kol kas nesigaili 5

Kartais nustatytas taisykles versle verta laužyti. Bet tik tada, kai tarp jo įkūrėjų yra betarpiškas...

Gazelė
2019.06.23
Prekės ženklo kūrimas: nuo ko pradėti 2

Prekės ženklo kūrimo procesą sudaro keli etapai, tačiau verslo naujokai nelinkę jo sureikšminti, nes...

Gazelė
2019.06.22
Pajūrio nuomotojai ruošiasi Joninėms: per 4 dienas 200 verslo liudijimų

Per keturias šios savaitės dienas verslo liudijimus apgyvendinimo paslaugoms Palangoje, Šventojoje, Neringoje...

Gazelė
2019.06.21
Penki tebegaliojantys absurdiški reikalavimai Rusijos versle 11

10.000 pasenusių GOST (valstybinio standarto) reikalavimų žadama panaikinti, tačiau kol kas galiojantys...

Gazelė
2019.06.20
Kibinai su sraigiena, kvadratiniai cepelinai ar pieno šampanas – kokia pramanų nauda verslui  Premium 2

Atkreipti klientų dėmesį galima vos vienu produktu, kuris pasitarnaus rinkodaros tikslais ir padidins kitų...

Gazelė
2019.06.20

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau