„Spurgų fabrikas“ pritraukė 100.000 Eur investicijų

Publikuota: 2015-10-10
Andrius Zaveckas, „Donut LAB“ direktorius (dešinėje), ir Rokas Medonis, „Keulė rūkė“ direktorius, džiaugiasi radę sprendimą, naudingą abiem prekių ženklams. JUDITOS GRIGELYTĖS (VŽ) NUOTR.
Andrius Zaveckas, „Donut LAB“ direktorius (dešinėje), ir Rokas Medonis, „Keulė rūkė“ direktorius, džiaugiasi radę sprendimą, naudingą abiem prekių ženklams. JUDITOS GRIGELYTĖS (VŽ) NUOTR.
„Verslo žinios“

Lietuvos pirkėjas imlus naujovėms: jei užsienyje pamato kad ir netikėčiausią produktą ir šis jam patinka, tokio jis ima reikalauti ir iš vietinių gamintojų.

Maitinimo įstaigos – sektorius, kur vartojimo mados jaučiamos ypač ryškiai. Kaimiško stiliaus užeigas kadaise pakeitė picerijų bumas, netrukus visi, kas netingi ir bent sugeba pačirškinti ir papjaustyti mėsos, ėmė kepti kebabus, o šiems dabar vis stipresnę konkurenciją daro mėsainių, kurių įstaigų pavadinime būtinai figūruoja žodis „burger“, restoranai.

Konditerijoje mados vėjai irgi keičia kryptį: anksčiau ant kiekvieno kampo rasdavosi po kepyklėlę, kur buvo kepama viskas – duona, bandelės, sausainiai, pyragai ir tortai, o šalia viso to dar ir dienos pietūs siūlomi, – prieš porą metų tų kepyklėlių ėmė pastebimai mažėti. Išliko tie, kurie pirmiausia užuodė, kad iš šviežių kepinių kvapo galima neprastai uždirbti. Arba tie, kurių kvapas buvo stipriausias – tiesiog suviliojantis skubančius praeivius užsukti ir ką nors, kas ką tik ištraukta iš krosnies, nusipirkti.

Kadangi versle, kaip ir gamtoje, tuščių vietų nebūna, vietoj praretėjusių įprastų kepyklėlių ėmė kurtis specializuotos, – pavyzdžiui, kepančios vien amerikietiškas spurgas.

Pritraukė investuotoją

Andrius Zaveckas, UAB „Spurgų fabrikas“, valdančios prekės ženklą „Donut LAB“, direktorius, prieš metus VŽ teigė, kad jie Vilniuje tokių gaminių pasiūlė vieni pirmųjų, o idėją kepti amerikietiškas spurgas „pasiskolino“ iš Rygos, – ten studijavę lietuviai jau buvo įpratę užkandžiauti jomis, o štai grįžę į Lietuvą spurgų pasigedo.

Dabar tokių gaminių siūlo jau ne viena kepykla ar krautuvėlė. Tačiau konkurencija „Donut LAB“ negąsdina – šiemet jie jau atidarė spurgų kavinukę Kaune, o netrukus duris atvers dar dvi spurginės Vilniuje.

„Jau kurdami verslą buvome užsibrėžę, kad turėsime tinklą. Ir jei įsikuriant Kaune ne viskas ėjo kaip per sviestą, nes užtruko patalpų įrengimo darbai, Vilniuje naujiems taškams įrengti problemų neturėtų kilti, nes turime ir patirties, ir lėšų“, – aiškina p. Zaveckas.

Plėtrą palengvino tai, kad įmonė rado investuotoją, kuris skyrė 100.000 Eur. Nors verslininkas neatskleidžia, kas jis, nes tai, anot pašnekovo, neleidžia konfidencialumo sutartis, bet nurodo, kad tai yra viena Lietuvos įmonių.

„Mes įsipareigojome investicijas panaudoti per 10 mėnesių ir tada 20% įmonės akcijų pereis investuotojui“, – nurodo p. Zaveckas.

Padidina trauką

Naujos spurginės dar šiemet bus atidarytos Vilniaus centrinėje universalinėje parduotuvėje ir Šiaurės miestelyje. Pastaroji bus išskirtinė tuo, kad šalia įsikurs populiarumą jau spėjęs pelnyti barbekiu ir alaus restoranas „Keulė rūkė“. Būsimieji kaimynai bendradarbiauja jau dabar – „Donuts LAB“ restoranui tiekia karamelizuotas spurgas, o „Keulė rūkė“ klientams jas patiekia su rūkyta šonine.

„Toks patiekalas populiarus JAV. Mūsų klientai vis klausinėdavo, ar nežadame tokio gaminti. Tačiau iš mūsų – prasti mėsininkai. O štai šito restorano atstovai norėjo pasiūlyti desertą, tačiau jie – prasti konditeriai. Tad suvienijome pajėgas ir rezultatas pranoko lūkesčius, – tokių desertų kiekiai nuolat tik auga“, – pasakoja p. Zaveckas.

Rokas Medonis, „Keulė rūkė“ steigėjas ir direktorius, teigia, kad toks bendradarbiavimas yra naudingas abiem prekių ženklams.

„Mūsų koncepcija – turėti kuo mažesnį meniu ir kuo mažesnę gamybą. Todėl stengiamės bendradarbiauti su kitais verslais, kad galėtume papildyti vieni kitų asortimentą“, – nurodo jis.

Eis pas kaimynus

„Donut LAB“ nežada pasitenkinti plėtra Lietuvoje, – jų akys krypsta ir į užsienį. Pirmiausia – į Baltarusiją.

„Tikimės, kad jau po pusmečio turėsime bent porą taškų Minske. Nors sąlygos verslui ten sudėtingos ir kartais neprognozuojamos, tačiau šiame mieste yra per 2,5 mln. gyventojų. Be to, ten dar tik formuojasi kavos išsinešti kultūra, tad dabar pasiūlyti spurgų – ypač tinkamas metas“, – sako p. Zaveckas.

Kitas suplanuotas žingsnis – į Rygą. Nors verslo idėja parsigabenta būtent iš ten, tačiau, anot pašnekovo, ten spurgų pasiūla didelė, tačiau kokybe jos nusileidžia kepamoms Lietuvoje.

Straipsnis spalio 2 d. publikuotas dienraštyje „Verslo žinios“ ir „VŽ Premium“.

Sekite „Mano verslo“ naujienas, dalinkitės nuomone, užduokite klausimus „Facebook“ puslapyje „Verslo žinios. Mano verslas“

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą MANO VERSLO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Kaip auginti pajamas mažiesiems baldžiams: „Joniškių baldų“ patirtis Premium

Mažos gamybinės įmonės plečia asortimentą, taip sukuria didesnę pridėtinę vertę ir augina pajamas. UAB...

Pramonė
2018.10.15
Jonizatorių gamintojai pirmiausia turi parduoti vandens naudą: padeda ir lankstinukai, ir salotų baras 3

Vandens jonizatoriai – sudėtingas ir, palyginti, brangus produktas, todėl derybos su partneriais svetur iki...

Rinkodara
2018.10.14
Supirkėjams trūksta ir grybų, ir jų rinkėjų Premium 7

Grybų bei uogų supirkėjai ir perdirbėjai džiugiomis nuotaikomis šiemet nespinduliuoja. Miško gėrybių ne tik...

Agroverslas
2018.10.14
Jei partneriai nesileidžia į kalbas, sėsk į lėktuvą ir lėk pas juos Premium 3

Darbas tarptautinėse bendrovėse yra perspektyvus ir gerai mokamas, tačiau Rasa Jaskelevičiūtė, UAB „Žydinčios...

„Robolabs“ įkūrėjas: Darbo kodeksas – tai viena didelė formulė Premium 4

UAB „Robolabs“ sukūrė ir toliau tobulina apskaitos programą, kuri atpažįsta sąskaitas, mokosi iš savo klaidų...

Finansai
2018.10.12
Keramikų patirtis: Europa vertina etaloną, Japonija – atsitiktinį defektą Premium

Panevėžio meninės keramikos UAB „Midenė“ pastaraisiais metais didina molio dirbinių eksportą į Jungtinę...

Pramonė
2018.10.12
Panevėžio regionas: pramonė – gerai, robotikos centras – dar geriau Premium 5

Panevėžio regionas, garsėjantis stipria pramone, užsibrėžė dar vieną tikslą – tapti vienu pažangiausių...

Pramonė
2018.10.11
Tarp žemės ūkio technikos pardavėjų net nesispraudžia: rado pelningą nišą Premium 1

Lietuva per maža, kad reikėtų kurti įmonės filialą, užtenka rasti logistikos sprendimų – įsitikinę Traktorių...

Agroverslas
2018.10.10
Biurokratijai Lietuvoje įmonė vidutiniškai skiria 252 valandas per metus 1

Lietuvoje biurokratinę naštą didina reikalavimas 12 valandų per metus skirti darbo saugos ir sveikatos...

Finansai
2018.10.10
Apdovanotos sparčiausiai augusios Panevėžio regiono „Gazelės“

Kur gauti pinigų verslo plėtrai? Kaip internete ne tik parduoti, bet ir uždirbti? Kaip su tuo, ką turime,...

Verslo aplinka
2018.10.10
Panevėžio vandens jonizatorių gamintojai pirmiausia parduoda naudą Premium 1

Eksportuodamas ir sudėtingą, ir brangų produktą negali pasikliauti viena rinka ir keliais stambiais...

Pramonė
2018.10.09
Įmonių patirtis: priklausomybė nuo užsakovų –  kaip „nenudegti“

Stambus užsakovas yra gerai, tačiau jei jis vienintelis, atsiranda visiška priklausomybė nuo jo ir net rizika...

Vadyba
2018.10.09
Ekspertai: didesnė MMA padidins perkamąją galią, tačiau kils ir kainos 8

Vyriausybei ketinant nuo kitų metų minimalią mėnesio algą (MMA) didinti 30 Eur  – iki 430 Eur (dėl mokesčių...

Verslo aplinka
2018.10.08
Rizikavo prekiauti tik šaldytais maisto produktais Premium

Specializuotos parduotuvės, kuriose siūlomi tik šaldyti produktai, Lietuvoje dažniausiai yra gamintojų...

„Sodrai“ skolingi 50.000 smulkių verslų – sankcijos po mėnesio 6

Savarankiškai dirbę gyventojai, kurie iki šiol nesumokėjo valstybinio socialinio draudimo ir sveikatos...

Finansai
2018.10.05
Sukūrė autoservisų tinklą, kurio darbuotojai – vien IT specialistai Premium 16

Platforma „PRO servisai“, leidžianti užsiregistruoti į arčiausiai esantį ir laisvų vietų turintį automobilių...

Technologijos
2018.10.05
Ką ir už kiek pradedantieji verslą gali gauti kai kuriose savivaldybėse Premium 2

Net geriausi savivaldybių ketinimai skatinti verslą liks bevaisiai, jei apie tai nebus garsiai kalbama.

Verslo aplinka
2018.10.04
Augimas transporto sektoriuje verslo neapakino – gali būti tik laikinas Premium

Ne procentais, o kartais matuojamas augimas transporto sektoriuje gali būti laikinas, todėl investuoti ir...

Transportas
2018.10.04
Smulkieji nuoskaudų neturi: jei leido prekybos tinklams kurtis centre, jie ir kūrėsi Premium 3

Smulkiesiems gaivinti reikia sistemos ir strategijos, o ne atskirų priemonių taikymo, tačiau Vyriausybės...

Ko nori smulkieji verslininkai: PVM lengvatos, darbą sekmadieniais vertina priešingai Premium

Vyriausybei paskelbus apie galimus sprendimus, kurie padėtų smulkiajam verslui įgauti daugiau svorio, patys...

Verslo aplinka
2018.10.02

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau