„Spurgų fabrikas“ pritraukė 100.000 Eur investicijų

Publikuota: 2015-10-10
Andrius Zaveckas, „Donut LAB“ direktorius (dešinėje), ir Rokas Medonis, „Keulė rūkė“ direktorius, džiaugiasi radę sprendimą, naudingą abiem prekių ženklams. JUDITOS GRIGELYTĖS (VŽ) NUOTR.
Andrius Zaveckas, „Donut LAB“ direktorius (dešinėje), ir Rokas Medonis, „Keulė rūkė“ direktorius, džiaugiasi radę sprendimą, naudingą abiem prekių ženklams. JUDITOS GRIGELYTĖS (VŽ) NUOTR.
„Verslo žinios“

Lietuvos pirkėjas imlus naujovėms: jei užsienyje pamato kad ir netikėčiausią produktą ir šis jam patinka, tokio jis ima reikalauti ir iš vietinių gamintojų.

Maitinimo įstaigos – sektorius, kur vartojimo mados jaučiamos ypač ryškiai. Kaimiško stiliaus užeigas kadaise pakeitė picerijų bumas, netrukus visi, kas netingi ir bent sugeba pačirškinti ir papjaustyti mėsos, ėmė kepti kebabus, o šiems dabar vis stipresnę konkurenciją daro mėsainių, kurių įstaigų pavadinime būtinai figūruoja žodis „burger“, restoranai.

Konditerijoje mados vėjai irgi keičia kryptį: anksčiau ant kiekvieno kampo rasdavosi po kepyklėlę, kur buvo kepama viskas – duona, bandelės, sausainiai, pyragai ir tortai, o šalia viso to dar ir dienos pietūs siūlomi, – prieš porą metų tų kepyklėlių ėmė pastebimai mažėti. Išliko tie, kurie pirmiausia užuodė, kad iš šviežių kepinių kvapo galima neprastai uždirbti. Arba tie, kurių kvapas buvo stipriausias – tiesiog suviliojantis skubančius praeivius užsukti ir ką nors, kas ką tik ištraukta iš krosnies, nusipirkti.

Kadangi versle, kaip ir gamtoje, tuščių vietų nebūna, vietoj praretėjusių įprastų kepyklėlių ėmė kurtis specializuotos, – pavyzdžiui, kepančios vien amerikietiškas spurgas.

Pritraukė investuotoją

Andrius Zaveckas, UAB „Spurgų fabrikas“, valdančios prekės ženklą „Donut LAB“, direktorius, prieš metus VŽ teigė, kad jie Vilniuje tokių gaminių pasiūlė vieni pirmųjų, o idėją kepti amerikietiškas spurgas „pasiskolino“ iš Rygos, – ten studijavę lietuviai jau buvo įpratę užkandžiauti jomis, o štai grįžę į Lietuvą spurgų pasigedo.

Dabar tokių gaminių siūlo jau ne viena kepykla ar krautuvėlė. Tačiau konkurencija „Donut LAB“ negąsdina – šiemet jie jau atidarė spurgų kavinukę Kaune, o netrukus duris atvers dar dvi spurginės Vilniuje.

„Jau kurdami verslą buvome užsibrėžę, kad turėsime tinklą. Ir jei įsikuriant Kaune ne viskas ėjo kaip per sviestą, nes užtruko patalpų įrengimo darbai, Vilniuje naujiems taškams įrengti problemų neturėtų kilti, nes turime ir patirties, ir lėšų“, – aiškina p. Zaveckas.

Plėtrą palengvino tai, kad įmonė rado investuotoją, kuris skyrė 100.000 Eur. Nors verslininkas neatskleidžia, kas jis, nes tai, anot pašnekovo, neleidžia konfidencialumo sutartis, bet nurodo, kad tai yra viena Lietuvos įmonių.

„Mes įsipareigojome investicijas panaudoti per 10 mėnesių ir tada 20% įmonės akcijų pereis investuotojui“, – nurodo p. Zaveckas.

Padidina trauką

Naujos spurginės dar šiemet bus atidarytos Vilniaus centrinėje universalinėje parduotuvėje ir Šiaurės miestelyje. Pastaroji bus išskirtinė tuo, kad šalia įsikurs populiarumą jau spėjęs pelnyti barbekiu ir alaus restoranas „Keulė rūkė“. Būsimieji kaimynai bendradarbiauja jau dabar – „Donuts LAB“ restoranui tiekia karamelizuotas spurgas, o „Keulė rūkė“ klientams jas patiekia su rūkyta šonine.

„Toks patiekalas populiarus JAV. Mūsų klientai vis klausinėdavo, ar nežadame tokio gaminti. Tačiau iš mūsų – prasti mėsininkai. O štai šito restorano atstovai norėjo pasiūlyti desertą, tačiau jie – prasti konditeriai. Tad suvienijome pajėgas ir rezultatas pranoko lūkesčius, – tokių desertų kiekiai nuolat tik auga“, – pasakoja p. Zaveckas.

Rokas Medonis, „Keulė rūkė“ steigėjas ir direktorius, teigia, kad toks bendradarbiavimas yra naudingas abiem prekių ženklams.

„Mūsų koncepcija – turėti kuo mažesnį meniu ir kuo mažesnę gamybą. Todėl stengiamės bendradarbiauti su kitais verslais, kad galėtume papildyti vieni kitų asortimentą“, – nurodo jis.

Eis pas kaimynus

„Donut LAB“ nežada pasitenkinti plėtra Lietuvoje, – jų akys krypsta ir į užsienį. Pirmiausia – į Baltarusiją.

„Tikimės, kad jau po pusmečio turėsime bent porą taškų Minske. Nors sąlygos verslui ten sudėtingos ir kartais neprognozuojamos, tačiau šiame mieste yra per 2,5 mln. gyventojų. Be to, ten dar tik formuojasi kavos išsinešti kultūra, tad dabar pasiūlyti spurgų – ypač tinkamas metas“, – sako p. Zaveckas.

Kitas suplanuotas žingsnis – į Rygą. Nors verslo idėja parsigabenta būtent iš ten, tačiau, anot pašnekovo, ten spurgų pasiūla didelė, tačiau kokybe jos nusileidžia kepamoms Lietuvoje.

Straipsnis spalio 2 d. publikuotas dienraštyje „Verslo žinios“ ir „VŽ Premium“.

Sekite „Gazelės“ naujienas, dalinkitės nuomone, užduokite klausimus „Facebook“ puslapyje „Verslo žinios. Gazelė“

Gauk nemokamą GAZELĖS savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Startuolių klaidos: ką darytų kitaip

Kuo jaunesnis verslas, tuo daugiau klaidų yra pridaroma. Tie, kas sugeba iš jų pasimokyti, atvirai dalijasi...

Gazelė
17:11
Regiono verslo geografija neriboja

Kuriantieji verslą sulaukia aibės patarimų, pamokymų ar instrukcijų, ko reikia, kad pasisektų. Be...

Gazelė
2020.01.25
Patarimai, kaip išlaikyti specialistą ilgam

Atlyginimas yra svarbus dalykas, lemiantis žmogaus apsisprendimą, kur dirbti, tačiau ne esminis. Kodėl...

Gazelė
2020.01.25
Virtualių asistentų verslas klesti – per mėnesį įdarbina po keliolika naujų specialistų Premium 1

Apie galimybę dirbti nuotoliniu būdu daugelyje įmonių dar tik svarstoma. „Baltic Virtual Assistants“ ją...

Gazelė
2020.01.24
Kavavirius augina konkurentai, kurie yra ir partneriai Premium

Verslas, kuriame konkurentų yra ant kiekvieno kampo, ir visai ne perkeltine prasme – kavos barai. Bet...

Gazelė
2020.01.23
Atkalbinėta nuo verslo regione, galvoja nebent, ką dar nauja sukurti Premium 1

Smulkus prekybos ar paslaugų verslas regione gali būti augantis ir ne tik regioninis. Ypač jeigu viskas...

Gazelė
2020.01.22
Pirkimų vertė per Centrinę perkančiąją organizaciją pernai padidėjo 11%  1

Pirkimai per Centrinę perkančiąją organizaciją CPO LT padeda išvengti korupcijos, todėl Vyriausybė skatina,...

Finansai
2020.01.22
Darbuotojai iš įmonių bėga ne dėl mažesnės algos: neteisybė, skatinanti keisti darbą Premium 7

Kylančios algos motyvuoja darbuotojus, tačiau jei vieniems tas šuolis yra ypač didelis, o kitiems pokytis...

Gazelė
2020.01.22
Efektyvų rinkodaros būdą išnaudoja dar ne visi – paprasčiausiai drovisi Premium

Kuo dažniau įmonės vadovas cituojamas spaudoje ar dalyvauja renginiuose, tuo daugiau vartotojų sužino apie...

Gazelė
2020.01.20
Prie skaidraus verslo iniciatyvos jungiasi pirmieji maitintojai

Viešojo maitinimo sektorius išlieka viena iš 4 sričių, kuriame didelė šešėlio rizika. Prie skaidraus verslo...

Gazelė
2020.01.20
Duomenų apie startuolių finansus mažai, bet pelningumas džiugina 2

Šiuo metu Lietuvoje veikiančių startuolių skaičius jau perkopė 1.000 ribą, tačiau finansinių duomenų apie jų...

Gazelė
2020.01.20
Pirmieji lengvatiniai metai ne visiems nuostolingi: 770 bendrovių uždirbo 13 mln. Eur Premium 1

Pirmieji metai naujam verslui sudėtingiausi – reikia ne tik atsistoti ant kojų, bet ir galvoti, kaip...

Gazelė
2020.01.20
„Koops“ konsolidavo tinklo administravimą ir didmeninę veiklą  Premium

Nusprendus didmeninę, prekybinę ir logistinę veiklą sutelkti vienoje įmonėje nuo šių metų pradžios...

Prekyba
2020.01.20
Kodėl restoranuose visiems reikia cepelinų Premium

Tiek konsultantai, tiek patys verslininkai pataria išsiskirti iš kitų ir daryti tai, ko konkurentai nedaro.

Gazelė
2020.01.19
Sukurti kliniką – 3 žingsniai, bet bijant suklysti, atrodė sudėtingiau

Sudėtingas procesas, dalijamas etapais, įgauna struktūrą ir tampa aiškesnis. Panašiai ir verslo pradžia, kur...

Gazelė
2020.01.19
Nesėkmė versle netrukdo atsitiesti

Apklausos rodo, kad daugelis tų, kurie tik svajoja apie verslą, jo nesiima ne tik dėl lėšų ar žinių stygiaus,...

Gazelė
2020.01.19
Kas padeda verslui greičiau atsistoti ant kojų

Bet kokio verslo be investicijų nesukursi. Tačiau kuo pradedantieji daugiau išmano, ką ir kaip daryti, tuo...

Gazelė
2020.01.19
Kuria pradžiamokslį, kaip stiprinti kibernetinį saugumą

„Kurk Lietuvai“ projekto dalyviai Krašto apsaugos ministerijoje (KAM) kuria Kibernetinio saugumo vadovą...

Gazelė
2020.01.18
Prie „Baltosios bangos“ iniciatyvos prisijungė pirmasis baras

Viešojo maitinimo sektoriaus įmonės dažnai pakliūva į mokesčių inspektorių akiratį. Sostinės baras „Local...

Gazelė
2020.01.17
Algų aritmetika: šiais laikais jų nekelti išdrįsta tik retas darbdavys Premium 1

Vidutinis darbo užmokestis kasmet kyla apie 9%, bet jis neprivalo būti atspirties taškas darbdaviams tiek...

Gazelė
2020.01.17

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau