„Spurgų fabrikas“ pritraukė 100.000 Eur investicijų

Publikuota: 2015-10-10
Andrius Zaveckas, „Donut LAB“ direktorius (dešinėje), ir Rokas Medonis, „Keulė rūkė“ direktorius, džiaugiasi radę sprendimą, naudingą abiem prekių ženklams. JUDITOS GRIGELYTĖS (VŽ) NUOTR.
Andrius Zaveckas, „Donut LAB“ direktorius (dešinėje), ir Rokas Medonis, „Keulė rūkė“ direktorius, džiaugiasi radę sprendimą, naudingą abiem prekių ženklams. JUDITOS GRIGELYTĖS (VŽ) NUOTR.
„Verslo žinios“

Lietuvos pirkėjas imlus naujovėms: jei užsienyje pamato kad ir netikėčiausią produktą ir šis jam patinka, tokio jis ima reikalauti ir iš vietinių gamintojų.

Maitinimo įstaigos – sektorius, kur vartojimo mados jaučiamos ypač ryškiai. Kaimiško stiliaus užeigas kadaise pakeitė picerijų bumas, netrukus visi, kas netingi ir bent sugeba pačirškinti ir papjaustyti mėsos, ėmė kepti kebabus, o šiems dabar vis stipresnę konkurenciją daro mėsainių, kurių įstaigų pavadinime būtinai figūruoja žodis „burger“, restoranai.

Konditerijoje mados vėjai irgi keičia kryptį: anksčiau ant kiekvieno kampo rasdavosi po kepyklėlę, kur buvo kepama viskas – duona, bandelės, sausainiai, pyragai ir tortai, o šalia viso to dar ir dienos pietūs siūlomi, – prieš porą metų tų kepyklėlių ėmė pastebimai mažėti. Išliko tie, kurie pirmiausia užuodė, kad iš šviežių kepinių kvapo galima neprastai uždirbti. Arba tie, kurių kvapas buvo stipriausias – tiesiog suviliojantis skubančius praeivius užsukti ir ką nors, kas ką tik ištraukta iš krosnies, nusipirkti.

Kadangi versle, kaip ir gamtoje, tuščių vietų nebūna, vietoj praretėjusių įprastų kepyklėlių ėmė kurtis specializuotos, – pavyzdžiui, kepančios vien amerikietiškas spurgas.

Pritraukė investuotoją

Andrius Zaveckas, UAB „Spurgų fabrikas“, valdančios prekės ženklą „Donut LAB“, direktorius, prieš metus VŽ teigė, kad jie Vilniuje tokių gaminių pasiūlė vieni pirmųjų, o idėją kepti amerikietiškas spurgas „pasiskolino“ iš Rygos, – ten studijavę lietuviai jau buvo įpratę užkandžiauti jomis, o štai grįžę į Lietuvą spurgų pasigedo.

Dabar tokių gaminių siūlo jau ne viena kepykla ar krautuvėlė. Tačiau konkurencija „Donut LAB“ negąsdina – šiemet jie jau atidarė spurgų kavinukę Kaune, o netrukus duris atvers dar dvi spurginės Vilniuje.

„Jau kurdami verslą buvome užsibrėžę, kad turėsime tinklą. Ir jei įsikuriant Kaune ne viskas ėjo kaip per sviestą, nes užtruko patalpų įrengimo darbai, Vilniuje naujiems taškams įrengti problemų neturėtų kilti, nes turime ir patirties, ir lėšų“, – aiškina p. Zaveckas.

Plėtrą palengvino tai, kad įmonė rado investuotoją, kuris skyrė 100.000 Eur. Nors verslininkas neatskleidžia, kas jis, nes tai, anot pašnekovo, neleidžia konfidencialumo sutartis, bet nurodo, kad tai yra viena Lietuvos įmonių.

„Mes įsipareigojome investicijas panaudoti per 10 mėnesių ir tada 20% įmonės akcijų pereis investuotojui“, – nurodo p. Zaveckas.

Padidina trauką

Naujos spurginės dar šiemet bus atidarytos Vilniaus centrinėje universalinėje parduotuvėje ir Šiaurės miestelyje. Pastaroji bus išskirtinė tuo, kad šalia įsikurs populiarumą jau spėjęs pelnyti barbekiu ir alaus restoranas „Keulė rūkė“. Būsimieji kaimynai bendradarbiauja jau dabar – „Donuts LAB“ restoranui tiekia karamelizuotas spurgas, o „Keulė rūkė“ klientams jas patiekia su rūkyta šonine.

„Toks patiekalas populiarus JAV. Mūsų klientai vis klausinėdavo, ar nežadame tokio gaminti. Tačiau iš mūsų – prasti mėsininkai. O štai šito restorano atstovai norėjo pasiūlyti desertą, tačiau jie – prasti konditeriai. Tad suvienijome pajėgas ir rezultatas pranoko lūkesčius, – tokių desertų kiekiai nuolat tik auga“, – pasakoja p. Zaveckas.

Rokas Medonis, „Keulė rūkė“ steigėjas ir direktorius, teigia, kad toks bendradarbiavimas yra naudingas abiem prekių ženklams.

„Mūsų koncepcija – turėti kuo mažesnį meniu ir kuo mažesnę gamybą. Todėl stengiamės bendradarbiauti su kitais verslais, kad galėtume papildyti vieni kitų asortimentą“, – nurodo jis.

Eis pas kaimynus

„Donut LAB“ nežada pasitenkinti plėtra Lietuvoje, – jų akys krypsta ir į užsienį. Pirmiausia – į Baltarusiją.

„Tikimės, kad jau po pusmečio turėsime bent porą taškų Minske. Nors sąlygos verslui ten sudėtingos ir kartais neprognozuojamos, tačiau šiame mieste yra per 2,5 mln. gyventojų. Be to, ten dar tik formuojasi kavos išsinešti kultūra, tad dabar pasiūlyti spurgų – ypač tinkamas metas“, – sako p. Zaveckas.

Kitas suplanuotas žingsnis – į Rygą. Nors verslo idėja parsigabenta būtent iš ten, tačiau, anot pašnekovo, ten spurgų pasiūla didelė, tačiau kokybe jos nusileidžia kepamoms Lietuvoje.

Straipsnis spalio 2 d. publikuotas dienraštyje „Verslo žinios“ ir „VŽ Premium“.

Sekite „Mano verslo“ naujienas, dalinkitės nuomone, užduokite klausimus „Facebook“ puslapyje „Verslo žinios. Mano verslas“

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą MANO VERSLO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Kaune formuojasi naujas turgus 1

Kauno Dainavos rajone, šalia prekybos miestelio „Urmas“, formuojasi naujas ne maisto prekių turgus po atviru...

Prekyba
2019.02.16
„Mirusiojo kišenių kraustymas“: kaip „Foodout“ klientus pasidalino likę rinkos žaidėjai Premium 1

Kai iš augančios rinkos, kurią dalijasi 3 įmonės, viena pasitraukia, likusių vadovams belieka pasiraitoti...

Gazelė
2019.02.15
Veterinarijos vaistinės perrikiuoja asortimentą: šunų ir kačių šeimininkai čia labiausiai laukiami Premium

Net mažiausiuose miestuose veterinarijos vaistinių asortimentas keičiasi: anksčiau čia pagrindinis pirkėjas...

Gazelė
2019.02.14
„Starnos“ plėtros istorija: kaip 14 žmonių sugeneruoja 7 mln. Eur apyvartos Premium 5

Pradėjusi nuo pramonei skirtų švediškų klijų, kurie tilpo ant vieno padėklo, prekybos, šiandien UAB „Starna“...

Gazelė
2019.02.14
Verslai dūžta atsimušę į PVM ribą 19

Per paskutinius 12 mėnesių pasiekus 45.000 Eur pajamų ribą, Lietuvoje reikia registruotis kaip PVM mokėtojui.

Finansai
2019.02.13
EK kilo įtarimų, ar Lietuva teisėtai reikalauja mokėti PVM nuo pirmojo euro Premium 2

Europos Komisija susidomėjo, ar Lietuva tinkamai taiko Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo straipsnį, kuris...

Finansai
2019.02.13
Tikėjosi pirkėjų senamiestyje – sulaukė nuošaliau Premium

Dairantis patalpų savo prekės ženklo parduotuvei, Vilniuje dirbančių aprangos kūrėjų akys neretai krypsta į...

Gazelė
2019.02.12
Nudegęs transporto versle, įkūrė piceriją: pinigai mažesni, bet už tai - stabilu Premium 4

Netoli Karmėlavos (Kauno r.) picerijos „Contra“ įkūrėjas dažnai išgirsta raginimą plėstis ir atidaryti dar...

Gazelė
2019.02.12
Per brangiai turtą „Sauridai“ pardavę Rancai turi sumokėti 0,7 mln. Eur mokesčių 14

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas nusprendė, kad VMI pagrįstai apmokestino per 6,7 mln. Eur...

Finansai
2019.02.11
Personalo paieškos „Atranka 360“ patirtis: paskutinė naujiena įspėjo verslo poreikius Premium

Personalo paieškos ir atrankos bendrovės gali plėsti siūlomų paslaugų krepšelį, nes klientų poreikiai...

Gazelė
2019.02.11
Verslo idėją parsivežė iš JAV: lietuviai nustemba, bet valgomas puokštes perka Premium

Į nematytą produktą pirkėjai žiūri atsargiai, todėl UAB „Vaisiai ir šokoladas“ pasirinko kiek neįprastą...

Gazelė
2019.02.11
„Žuvies pašto“ istorija: susitelkė į filė, o klesti šamo plėšiko kotletai Premium 1

Vartotojai nori skirti mažiau laiko maistui ruošti, bet valgyti kokybiškai. Todėl augintojai kuria naujus...

Gazelė
2019.02.11
Didmiesčių ir kurortų verslas mažiau atsparus nesėkmėms nei daugelio rajonų Premium

Atspariausios verslo negandoms praėjusiais metais buvo mažesnių savivaldybių įmonės, o Lietuvos kurortai...

Verslo aplinka
2019.02.10
Kaip įsitvirtinti perpildytoje rinkoje: kepyklų įkūrėjų patirtis 1

Kuo didesnė konkurencija, tuo labiau išlošia pirkėjas, nes gali rinktis ir pagal kainą, ir pagal kokybę ar...

Gazelė
2019.02.10
Sekantys paskui „Amazon“ pamokas, atlieka „streso testus“  1

Augantys prekybininkai siekia suderinti tradicinę ir e. prekybą, todėl ieško sprendimų, kurie užtikrintų...

Gazelė
2019.02.10
 Vieni dirba ilgiau ir išlošia, kiti nepramuša pasipriešinimo 1

Būti pirmiesiems nėra lengva. Tačiau pasirinkus teisingą taktiką, rezultatų netrunkama sulaukti. O kai...

Gazelė
2019.02.09
VMI atskleidžia, kaip internete ieško nedeklaruotų pajamų 33

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) atlikusi internetiniuose aukcionuose prekiaujančių ir dalijimosi...

Finansai
2019.02.07
Algoms vėluoti priežasčių nėra: skaičiavimus apskaitos įmonės atliko laiku Premium 5

Jokios suirutės, tik kiek daugiau užtrunka laiko, nes pagal naują metodiką apskaičiuotus atlyginimus dar...

Gazelė
2019.02.07
Nedidelį viešbutį Klaipėdoje nusprendė išplėsti 4 kartus Premium

Viešbutis „Vėtra“ Klaipėdoje po rekonstrukcijos galės priimti beveik keturis kartus daugiau svečių nei iki...

Statyba ir NT
2019.02.07
Stabdomas vienas iš kvietimų smulkiųjų paskolų palūkanoms kompensuoti

Smulkusis ir vidutinis verslas nebegali teikti paraiškų paskolų palūkanoms kompensuoti pagal vieną iš trijų...

Gazelė
2019.02.06

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau