„Nestle“ kuria revoliucinę šokolado gamybos technologiją

Publikuota: 2016-12-01
„Beawiharta“/„Scanpix“ nuotr.
„Beawiharta“/„Scanpix“ nuotr.

Viena didžiausių pasaulio maisto pramonės bendrovių Šveicarijos „Nestle“ kuria naują šokolado gamybos technologiją, kuri leis 40% sumažinti cukraus kiekį ir išlaikyti tą patį gaminių skonį.

Įmonė skelbia, kad sukūrė unikalią gamybos technologiją, leidžiančią tą patį skonį su kone perpus mažiau cukraus išgauti nenaudojant jokių papildomų sintetinių medžiagų, rašo „Financial Times“.

Pasaulyje itin populiarių „KitKat“ šokoladukų gamintoja technologiją patentavo, jau 2018-aisiais rinkoje turėtų pasirodyti jos pagalba pagaminta produkcija.

Stefanas Catsicasas, įmonės technologijų padalinio vadovas, teigia, kad valgant šokoladą žmonių skonio receptoriai spėja pajusti tik dalį jame esančio cukraus kiekio. Cukraus kristalai nespėja ištirpti tol, kol šokoladas būna burnoje.

Jo komanda sukūrė greičiau tirpstančius cukraus kristalus. Vadinasi, net ir nebūdami ne tokie saldūs per trumpą laiką jie leis pajusti tokį patį skonį, teigia įmonės atstovas.

VŽ jau rašė, kad „Nestle“ kartu su bendrove „Chromocell“, atliekančia mokslinius tyrimus maisto pramonės srityje, ieškos būdų druską pakeisti mažiau kenksmingomis, tačiau skonio nepaveikiančiomis medžiagomis.

Viena didžiausių pasaulio gaiviųjų gėrimų gamintojų „PepsiCo“ neseniai taip pat paskelbė keisianti savo produktų sudėtį ir mažinsianti cukraus kiekį.

Bendrovė skelbia, kad cukraus kiekį dviejuose trečdaliuose savo gėrimų iki 2025-ųjų sumažins 40%.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą AGROVERSLO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Šalies gamintojai įžvelgia naujų galimybių Japonijos rinkoje

Įsigaliojus šią savaitę pasirašytai Europos Sąjungos (ES) ir Japonijos laisvos prekybos sutarčiai,...

Agroverslas
2018.07.19
Sezono įkarštyje Ukrainos gėrimų pramonėje – sumaištis 2

Skysto chloro ir druskos rūgšties gamybą nutraukusi „Dniproazot“ gamykla sukėlė sumaištį Ukrainos gėrimų...

Pramonė
2018.07.19
Lietuviška mėsa bus eksportuojama į Honkongą 3

Honkongo kompetentinga institucija atsiuntė patvirtinimą, kad 10 Lietuvos mėsos perdirbimo įmonių gali...

Agroverslas
2018.07.18
Cukraus rinka: ES gamintojai griebiasi už galvos, lietuviai laikosi gerai Premium

Iš kvotų kokono išsivadavę Europos cukraus gamintojai puolė didinti gamybos mastus, o tai privertė kainas...

Agroverslas
2018.07.11
Dainų šventės dalyvių maitinimu suskubo rūpintis verslai 2

Kilus susirūpinimui dėl galimai netinkamai ruošiamo maisto Dainų šventės dalyviams, Remigijus Šimašius,...

Agroverslas
2018.07.04
Investuojantys „Kauno grūdai“ šiemet tikisi 338 mln. Eur pajamų

Verslininko Tautvydo Barščio valdoma grūdų perdirbimo AB „Kauno grūdai“ praėjusiais metais gavo 310,942...

Agroverslas
2018.07.03
GPAIS pereinamąjį laikotarpį pratęsė dar trims mėnesiams 14

Aplinkos ministras liepos 2 d. pasirašė įsakymą, kuriuo dar trims mėnesiams – iki spalio 1 d. – pratęsė...

Finansai
2018.07.03
„Vičiūnų grupė“ pelną didino 56% 8

„VG holding“, valdanti maisto gamybos grupę „Vičiūnų grupė“, savo pajamas praėjusiais metais augino 19%, o...

Agroverslas
2018.06.30

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau