Po PSO išvadų, kad mėsa sukelia vėžį - naujovės galvijų auginime

Publikuota: 2015-12-14
„Matton“ nuotr.
„Matton“ nuotr.

Žole šeriamų galvijų mėsa, tikėtina, kelia mažesnę vėžio riziką nei tų, kurie šeriami sausomis granulėmis.

Tokias išvadas atlikę tyrimą paskelbė JAV „Mayo“ klinikos mokslininkai. Tyrimo duomenimis, vien žole mitusių galvijų mėsa turi mažiau riebalų ir kalorijų, daugiau antioksidantų, pavyzdžiui, vitamino E, taip pat daugiau konjuguotos linoleino rūgšties, kuri mažina širdies ligų ir vėžinių susirgimų riziką.

Tai labai svarbus atradimas po to, kai Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) paskelbė, kad perdirbtos mėsos gaminiai sukelia vėžį. Pasak organizacijos, 50 g per dieną suvartotų perdirbtos mėsos gaminių gaubtinės žarnos vėžio riziką išaugina 18%.

Į PSO akiratį pateko ir raudona mėsa. Vertindama ją, organizacija teigia, kad „ji turbūt kancerogeninė“, tačiau dar trūksta įrodymų, kad 100 jos gramų per dieną vėžinių susirgimų riziką keltų 18%.

Naujausios tyrėjų išvados, manoma, itin didelės naudos turės tiems augintojams ir perdirbėjams, kurie orientuojasi išskirtinai tik į natūraliais pašarais šeriamų galvijų auginimą. Pavyzdžiui, JAV bendrovė „Verde Farms“, prekiaujanti vien žole šeriamų galvijų mėsa, jau paskelbė ateinančiais metais laukianti itin didelio susidomėjimo jos produkcija.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą AGROVERSLO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau