2016-04-11 09:00

Naujas požiūris į pieną padėjo išvengti bankroto

Vaiva Buliauskienė, Prienų rajono ūkininkė: „Žinoma, ūkininkas kasdien negali stovėti turguje, jis turi ir gaminti, tad reikia protingai pasirinkti vietas.“
Mato Miknevičiaus nuotr.
Vaiva Buliauskienė, Prienų rajono ūkininkė: „Žinoma, ūkininkas kasdien negali stovėti turguje, jis turi ir gaminti, tad reikia protingai pasirinkti vietas.“ Mato Miknevičiaus nuotr.
Smulkūs ūkiai šiandien turi itin gerų galimybių uždirbti ir klestėti, tačiau turi užsiimti ne žaliavos, o galutinio produkto gamyba. Vaiva Buliauskienė, Prienų rajono ūkininkė, sako, kad netradicinis požiūris į ūkininkavimą leido išvengti bankroto ir sukurti stabiliai veikiantį mažą ūkį.

„Buvau asfalto vaikas, tačiau paskui vyrą išvažiavau į kaimą, kur pradėjome ūkininkauti. Viskas buvo gerai, kol už litrą pieno gaudavome dabartine kaina apie 30 Eur centų, tačiau ilgai taip nebuvo. Pastaroji kaina, kurią gavome, buvo vos 4 centai“, – pasakoja p. Buliauskienė.

Pavyko išsiskirti

52795
130817
52791