P. Jurkevičius: ko tikėtis iš lietuviškos virtuvės?
Taigi, ko tikėtis iš lietuviškos virtuvės? Sudėtingesnį klausimą sunkiau būtų įsivaizduoti, pakaktų jį kompanijoje per vakarienę garsiai ištarti, ir valgytojai pamirštų tai, dėl ko susirinko prie stalo. Suvokti klausimo klastingumą pavyktų geriau, jeigu visoje valstybėje, socialiniuose sluoksniuose, miestuose ir kaimuose jį „prasuktų“ rimtas visuomenės nuomonių tyrimo institutas, o atsakymus apdorotų patyrę sociologai. Tada gal ir turėtume panoraminį gastronominės vilties vaizdą.
Greičiausiai jis nebūtų homogeniškas. Matyt, būtų ganėtinai eklektiškas: provincijoje geros virtuvės šviesuoliai pasakotų apie burokėlių karpačą su ožkų sūriu, o praktiški didmiesčio dienos pietų valgytojai kalbėtų apie marinuotų burokėlių garnyrą prie kotletų. „Milenialsai“ – merginos ir vaikinai gimę po 2000-ųjų – patvirtintų, kad jau išėjo iš kebabų aromatais dvelkiančios vaikystės ir dairosi sušio ar sašimio pusėn. Papildomai teirautis, koks šių valgių ryšys su lietuviška virtuve, būtų nelogiška, nes šie vaikinai ir merginos gastronominės edukacijos košmarą patyrė mokyklos valgykloje. Kokie dar ten klausimai?
Žinios, vertos jūsų laiko
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai