Išrinktas skaniausias nealkoholinis alus

Publikuota: 2019-04-02
„Kalnapilio“ vyriausiasis aludaris Ričardas Barakūnas.
„Kalnapilio“ vyriausiasis aludaris Ričardas Barakūnas.

Pernai naują nealkoholinio alaus skonį pristatę „Kalnapilio“ aludariai džiaugiasi savo darbo rezultatais. „Kalnapilio“ nealkoholinis alus buvo išrinktas skaniausiu, o jo pardavimai 2018 metais išaugo daugiau nei du kartus.

„Kalnapilio“ nealkoholinį alų skaniausiu išrinko jį ragavę ir vertinę aklo skonio tyrimo, kurį atliko nepriklausoma tyrimų bendrovė „Rinkos tyrimų centras“, dalyviai. Keli šimtai žmonių žiemą buvo pakviesti dalyvauti pirmajame tyrimo etape ir išrinkti geriausio skonio nealkoholinį alų.

Tyrime galėjo dalyvauti ne rečiau nei kartą per dvi savaites nealkoholinį alų vartojantys asmenys. Kas antras tyrimo dalyvis patvirtino, kad skaniausias iš visų ragautų jiems yra būtent „Kalnapilio“ nealkoholinis alus.

Aklo skonio tyrimo metodas labai paprastas – jo dalyviai vertina jiems patiekiamus maisto produktus ar gėrimus nežinodami jų prekės ženklo, todėl sprendimo neveikia jokios išankstinės nuostatos.

Receptūros formulės raktas – ypatingos mielės

Kaip pasakoja „Kalnapilio“ vyriausiasis aludaris Ričardas Barakūnas, darykloje nuoseklus kūrybinis darbas ieškant geriausio naujo nealkoholinio alaus skonio užtruko daugiau nei metus. To rezultatas – unikalus gamybos būdas, niekuo nesiskiriantis nuo įprasto alkoholinio alaus gaminimo.

nuotrauka::2 right

„Nealkoholinio alaus gamybai naudojame visas tradicinio alaus sudedamąsias dalis – apynius, salyklą, vandenį, mieles. Mūsų receptūros raktas – ypatingos mielės, kurias atradome Vokietijos mielių banke. Jos „užkuria“ alui įprastą fermentacijos procesą, tik, priešingai nei įprasto alaus gamyboje, neišskiria jokio alkoholio. Tai reiškia, kad nealkoholinis alus gali būti supilstomas tiesiai į butelius be jokių papildomų alkoholio šalinimo etapų“, – pasakoja „Kalnapilio“ vyriausiasis aludaris.

R. Barakūnas priduria, kad paprastai nealkoholinis alus gaminamas fermentuojant standartinį alų ir vėliau iš jo išfiltruojant alkoholį, taip rizikuojant prarasti arba susilpninti jo aromatą ir skonį.

„Kalnapilio“ pasirinkta nealkoholinio alaus gamybos technologija Europoje imta taikyti vos prieš kelerius metus. Ričardas teigia, jog dabar Lietuvos alaus mėgėjai turi galimybę rinktis nealkoholinį alų, gaminamą pagal naujausias tarptautines tendencijas. Tokiu būdu gaminamas nealkoholinis alus ypač populiarus ir Vokietijoje, lagero gimtinėje.

„Kalnapilio“ nealkoholinis alus dabar yra ypač švelnaus ir lengvo skonio bei išreikšto apynių kartumo. Kaip pastebi R. Barakūnas, būtent tai žmonėms ir patinka.

Prie geriausio skonio tyrimo kviečia prisijungti 20 tūkst. žmonių

Savo darbo rezultatu – geriausio skonio nealkoholiniu alumi – neabejojantis aludaris Ričardas atskleidžia, kad jau visai netrukus kiekvienas galės pats dalyvauti antrajame tyrimo etape ir pareikšti savo nuomonę. Balandžio pradžioje prasideda analogų neturintis ir visoje Lietuvoje vyksiantis beveik 20 tūkst. žmonių nuomonę sujungsiantis aklo skonio tyrimas. Jame bus vertinamas nealkoholinio alaus skonis.

Antrasis skonio tyrimo etapas prasidės balandžio pradžioje. Jo vietos skelbiamos www.kalnapilisnealkoholinis.lt.

„Didžiuojuosi mūsų pasiektu rezultatu, todėl drąsiai kviečiu prisijungti prie mūsų tyrimo. Neabejoju, kad „Kalnapilio“ nealkoholinį alų sėkmė ir įvertinimas lydės ir kitame tyrimo etape“, – sako žinomas aludaris, tarptautinių konkursų komisijos narys.

Labiausiai nealkoholinį alų mėgsta europiečiai

Pasakodamas apie kintančius vartotojų poreikius, R. Barakūnas pabrėžia, kad nealkoholinis alus sparčiai populiarėja visame pasaulyje. Vis dėlto Europoje, kaip nė viename kitame žemyne, jo populiarumas auga sparčiausiai – vien pernai jo pardavimas mūsų žemyne išaugo beveik 80 proc.

„Stebime reikšmingus visuomenės gyvenimo būdo pokyčius, ir jie vyksta labai sparčiai. Naujos gyvenimo būdo tendencijos, kurios apima sveiką gyvenseną, aktyvų laisvalaikį, augantį žmonių poreikį judėti ir visur suspėti, labai prisideda prie nealkoholinio alaus vartojimo augimo. Nealkoholiniu alumi žmonės gali mėgautis įvairiose gyvenimo situacijose“, – sako Ričardas.

Pasak aludario, nealkoholinio alaus sudėtis ir mažas kaloringumas atitinka daugumos sveikesnį gyvenimo būdą propaguojančių žmonių poreikius. Jis tampa labai rimtu, o kartais – ir sveikesniu konkurentu tradiciniams gaiviesiems gėrimams.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

„Alibaba“ įkūrėjas: dirbti 12 val. per parą, 6 dienas per savaitę – palaima Premium 2

Kai vis aktyviau diskutuojama apie darbo savaitės trumpinimą bei tokio pokyčio naudą darbuotojams, Jacko Ma,...

Vadyba
11:11
„Barbora“ plečiasi į Prienus ir Birštoną 1

Didžiausia Baltijos šalyse maisto ir kasdienių prekių elektroninė parduotuvė „Barbora“ toliau plečia veiklą...

Prekyba
10:44
„Aprangos“ grupė turi naują komunikacijos vadovą 2

Tadas Marčiukaitis, buvęs naujienų portalo „Alfa.lt“ vyriausiasis redaktorius, pastaruoju metu dirbęs „MG...

Prekyba
10:23
„Mars“ korporacijos istorija: kodėl keičiasi didieji prekių ženklai Premium 2

„Mars, Incorporated“, labiausiai pasaulyje žinoma kaip populiariausių šokoladinių batonėlių ir gyvūnų maisto...

Rinkodara
05:45
NTAKD riboja tarptautinių „Vyno dienų“ reklamą Premium 8

Didžiausią Baltijos ir Šiaurės Europos šalių vyno parodą „Vyno dienos“ rengiantis „Vyno klubas“ pranešė, jog...

Laisvalaikis
2019.04.16
JAV suplanuoti tūkstančių parduotuvių uždarymai

JAV prekybininkai šiemet uždarys 5.994 parduotuves, o naujų atidaryti planuojama 2.641, rodo tyrimų bendrovės...

Prekyba
2019.04.16
Baigta tirti prekybos degalais afera: į biudžetą nesumokėta 10,7 mln. Eur mokesčių 1

Per dvejus metus tarptautinė organizuota nusikalstama grupė pasipelnė iš neteisėto degalų pardavimo ir...

Finansai
2019.04.16
Populiariausi socialinės inžinerijos būdai ir kaip nuo jų apsisaugoti? Verslo tribūna 1

Per pastarąjį dešimtmetį kibernetinio saugumo kontekste vis daugiau dėmesio sulaukianti socialinė inžinerija...

Išmani Lietuva
2019.04.16
„Akropolio Group“ įmonė skolinasi 140 mln. Eur 9

UAB „Ozo turtas“, kuriai priklauso Vilniaus prekybos centras (PC) „Akropolis“, iš kelių bankų skolinasi 140...

Statyba ir NT
2019.04.16
„Iki“ savininkės „Rewe“ grupės valdybos narys: asmeniškai kuruoju „Iki“, nes čia kelio pradžia Premium 4

Januszo Kuliko, Vokietijos mažmeninės prekybos tinklo „Rewe“, valdančio beveik 94% prekybos tinklo „Iki“...

Prekyba
2019.04.16
„Bitė Lietuva“ pirmoji Lietuvoje bando įregistruoti garsinį ženklą

Telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva“, neseniai pristačiusi atnaujintą savo pagrindinį prekės ženklą ir...

Rinkodara
2019.04.16
Kakė Makė eina į „Akropolius“ 8

„Alma littera“ pranešė plečianti savo valdomo „Kakės Makės“ prekės ženklo pasaulį – rugpjūtį Vilniaus ir...

Laisvalaikis
2019.04.15
ES Taryba patvirtino Autorių teisų direktyvą 1

Europos Sąjungos Taryba pirmadienį pritarė Autorių teisių direktyvai internete. Žalia šviesa šiai direktyvai...

Rinkodara
2019.04.15
Iš Kinijos ekonomikos – dar viena gera žinia 4

Kinijos eksportas šiemet kovą, palyginti su pernykščiu, augo 14,2% – daugiausiai per 5 pastaruosius mėnesius...

Rinkos
2019.04.15
Blokų grandinės logistikoje: kelią skinantys milžinai kviečia mažesnius Premium

Blokų grandinių („blokchain“) technologija žada naujas logistikos galimybes: gerąja „Maersk“ ir IBM praktika...

„LinkedIn“ galimybėmis vejasi „Facebook“, patrauklia auditorija – pralenkia Premium 8

Per pastaruosius metus socialinis tinklas „LinkedIn“ skaičiuoja šuolį į viršų, o labiausiai prie to prisidėjo...

Rinkodara
2019.04.15
Vyriausybė: prekybos tinklams nedraudžiama riboti darbą per šventes

Vyriausybė nesutiko su Seime parengtu projektu, numatančiu, kad karteliniais nėra laikomi prekybos tinklų...

Verslo aplinka
2019.04.15
Feisbukas ir pelnas: įsitraukę vartotojai jį kilsteli 1

40% visų pasaulio 18-29 m. amžiaus vartotojų yra aktyvūs socialinėje medijoje. Socialinių tinklų atsiradimas...

Gazelė
2019.04.15
Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliai“ 2018 m. augo po daugiau nei 4%

Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliuose“ pernai nuosekliai augo ir lankytojų srautai, ir nuomininkų apyvartos.

Prekyba
2019.04.15
„Vikonda“ svarsto, ar reaguoti atsiradus dar vienam „Mini Market“ Premium

Vilniuje smulkiam prekybininkui atidarius vieną „Mini Market“ parduotuvę tokiu pačiu pavadinimu kaip jau...

Prekyba
2019.04.15

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau