Pranašauja, kad restoranų aukso laikai baigiasi

Nuo liepos vartojimas kavinėse ir restoranuose Lietuvoje ėmė mažėti. Analitikai kol kas nesutaria kodėl. Vieni teigia, kad paklausos kreivės nulinko tiesiog dėl prastų orų ar Vilniaus oro uosto uždarymo ir netrukus atsities. Kiti įsitikinę, kad restoranai perlenkė lazdą keldami kainas, išgąsdino vartotojus ir jau pasiektas lūžio taškas, nuo kurio vartojimas maitinimo įstaigose toliau trauksis.
Diskusijų, kas vyksta maitinimo sektoriuje, sukėlė Statistikos departamento paskelbti maitinimo ir gėrimų teikimo veiklos lieposrugsėjo apyvartos lyginamosiomis kainomis pokyčiai. Šis rodiklis rodo, kaip kinta restoranų apyvarta atmetus kainų kėlimo ...
Tapę VŽ premium prenumeratoriais
- Galėsite skaityti visus VŽ Premium, Verslo žinių laikraščio ir svarbiausius Financial Times straipsnius
- Darbo dienomis e. paštu gausite esminių aktualijų santrauką
- Gausite asmeniškai jums parinktas naujienas pagal jūsų nurodytas dominančias sritis
- Kokybiškam laisvalaikiui galėsite rinktis pažintinio žurnalo Verslo klasė turinį internete
- Klausytis Verslo žinių podkastų
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti