Rytojaus boutique viešbutis

Publikuota: 2020-10-03
Nuotr. iš asmeninio albumo
svg svg
Nuotr. iš asmeninio albumo
Interjero dizainerė, interjero dizaino studijos „Autentiški Interjerai“ įkūrėja

Kaip tuberkuliozė nupiešė kontūrus modernistinei architektūrai, taip ir tikėtina, kad COVID-19 bus vienas iš faktorių, nulemsiančių, kaip atrodys XXI amžiaus boutique viešbučiai.

Baigiasi nuobodžių viešbučių ir nakvynės vietų era – savininkai norėdami pritraukti daugiau svečių, turėtų suklusti ir prisitaikyti prie rytojaus kliento poreikių, sukurdami tokią erdvę, kuri aprėptų visus 5 žmogaus pojūčius – uoslę, regą, lytėjimą, skonį ir klausą. Tik tuomet klientas bus pasiruošęs įsigyti jūsų pasakojamą istoriją bei gauti unikalių potyrių.

Klientas rinkdamasis boutique viešbutį svajoja atsiriboti nuo rutinos, pamiršti kasdienius darbus, patirti kažką naujo, pasisemti teigiamų įspūdžių. Keliones, įdomų interjerą ir naujas patirtis dievinantis klientas, sudėtingiausiu periodu ir po jo investuos į keliones ir ras būdą keliauti. Tad XXI amžiaus boutique viešbučio kompleksas yra išieškoto dizaino, kuriame natūraliai įsilieja ir modernios technologijos, užtikrinančios klientų ir darbuotojų saugumą. Svarbiausias dalykas, į kurį atsižvelgiame kurdami išskirtinį boutique viešbučio interjerą - ieškome sąlyčio tarp originalios architektūros, kūrybiškų sprendimų, norimos komunikuoti prekinio ženklo istorijos ir tikslinio viešbučio lankytojo. O šiandien dar prisidėjo ir naujųjų technologijų pritaikymas kuriant saugų ir stilingą rytojaus boutique viešbučio interjerą.

Kaip keisis erdvės ilgalaikėje perspektyvoje ir kaip tinkamas boutique viešbučio interjeras padeda pritraukti naujų klientų?

Bendros erdvės

Modernus vestibiulis nebeturi tradicinių erdvių, kurios yra skirtos specifinėms funkcijoms kaip administracija, erdvė prisėsti, restoranas, erdvė darbui ir panašiai. Šiandien viešbučio svečias nori naujų potyrių ir nenori būti įrėmintas. Jis jaučiasi laisvai ir renkasi vietą prisėsti, pavalgyti ar dirbti pagal interjero nuotaiką. Interjero dizaino dėka kuriame skirtingas atmosferas kiekvienoje iš mikro-erdvių, atidalindami patalpas biofiliniais, funkciniais ir kitais stilingais ir saugiais sprendimais, kurie ne gąsdintų ar kitaip primintų apie šiandienos nestabilią situaciją, bet pakeltų nuotaiką, suteiktų saugumo pojūtį.

Ar postpandeminiame pasaulyje vis dar aktuali administratūra ir įsiregistravimas padedant darbuotojui ? O galbūt klientas, galvodamas apie savo ir kitų saugumą, norės patekti į kambarį programėlės pagalba, gauti „welcome package“ ir nebendrauti su darbuotojais ?

Saugumą užtikrinančios modernios technologijos

Šiandien nedaugelyje vietų galime pastebėti laikinus saugumo sprendimus - meniu diktavimas žodžiu, saugaus atstumo žymėjimas stiliaus ir pridėtinės vertės neteikiančiomis saugos juostomis, bufeto atsisakymas ar užsakyto maisto atnešimas prie durų. Projektuodami rytojaus viešbutį interjero dizaineriai ieško būdų, kaip galima būtų laikinus neišvaizdžius sprendimus paversti moderniais ir intuityviais, nepastebėtai įlieti į sugalvotą viešbučio interjero konceptą, kad būtų gražu, saugu ir funkcionalu. Modernių technologijų diegimas sukuria pridėtinę vertę ir teigiamą investicijų grąžą. Argi lankytojas nenorėtų, kad jo saugumu būtų pasirūpinta? Judesiu kontroliuojami WC vandens ir dangčio nuleidimai, automatiškai aktyvuojamas TV ar projektorius, uždaromos užuolaidos, sureguliuojamas apšvietimas atitinkamai nuotaikai?

Interjero dizaino specialistai pasaulyje net kalba apie Paternoster liftų, kurie buvo populiarūs XX amžiuje, atgaivinimus. Bet ar tai vieną dieną gali tapti rytojaus viešbučių realybe?..

Maistas

Jeigu viešbutyje buvo teikiamas bufeto tipo maitinimas, dabar yra puiki proga paieškoti kitų sprendimų - pakeisti į ? la carte, kuris yra labiau vertinamas dėl savo šviežumo bei ekologijos, kadangi nėra išmetama tiek daug maisto ar sukurti visai kitokią valgymo patirtį. Boutique tipo viešbučiai garsėja savo išskirtiniais restoranų konceptais, tuo pritraukdami smalsius klientus, kurie ateina į restoraną, norėdami patirti kažką nauja.

Nepaisant beribių galimybių sukurti visavertį restoraną viešbutyje, kuris yra saugus ir pritaikytas postpandeminiam gyvenimui, neatmetama tikimybė, kad populiarės maisto pristatymas į kambarį. Tai gali būti paprastas maisto pristatymas dėžutėje jį paliekant specialioje suprojektuotoje nišoje, ar gilesnės valgymo ceremonijos sūkurimas pristatant visavertį gražiai pateiktą maistą ir paliekant specialiai tam sukurtoje nišoje, jungiančią koridorių ir kambarį.

Lauko erdvės

Pastebėta, kad pandemijos paveiktas lankytojas jaučiasi saugiau lauko erdvėse ir mieliau renkasi tuos viešbučius, kurie turi lauko erdvių. Pasisekė tiems verslams, kurių erdvės turi terasas ar balkonus - terasoje klientas jaučiasi žymiai saugiau, yra mažiau suvaržytas. Interjero pratęsimas lauke yra puikus būdas sukurti naują ir saugią bendravimo erdvę. Lauko terasa ar tinkamai sukurta nuotaika balkone gali duoti pridėtinės vertės boutique viešbučiui.

SPA

Baseinai ir SPA gali būti vienos saugiausių erdvių viešbutyje - tinkamai dezinfekuotas ir chloruotas vanduo naikina bakterijas bei yra saugesnė terpė nei bendravimas tarpusavyje nurodyto saugumo zonoje.

Saugios interjero apdailos medžiagos

Kurdami viešbučio interjerą interjero dizaineriai susidurs su iššūkiu parenkant tinkamas apdailos medžiagas, audinius ir kitas interjero detales, kurios būtų ne tik stilingos, įspūdingos, bet ir lengvai valomos. Kitas rūpestis, su kuriuo susidurs – tinkamai suvaldyti interjero medžiagas, kad boutique viešbutis netaptų panašus į gydymo įstaigą. Šiandien idealus viešbutis yra tas, kuriame parinktos kokybiškos, ilgaamžės medžiagos, kurios ne tik įspūdingai atrodo, bet ir yra lengvai prižiūrimos.

Kambariai

Tikėtina, kad kambariai taps didesni, kad galėtų talpinti žymiai daugiau veiklų nei tik miegas. Iki dabar visos erdvės buvo kaip įmanoma mažinamos, manant, kad lankytojai daugiau laiko leis bendrose erdvėse. Šiandienos vartotojas nori turėti teisę pasirinkti, kur norės dirbti ar sportuoti - bendroje erdvėje ar savo kambaryje. Kambariuose technologijos susipina su dizainu taip sukuriant erdvę, kurioje lankytojas jaučiasi saugus ir įkvėptas.

Pandemija ir postpandeminis metas yra tikrai kupinas iššūkių viešbučių savininkams. Šiandien visa HoReCa industrija optimizuoja kaštus ir stengiasi išgyventi krizę, bet yra didelė viltis, kad šios krizės dėka viešbučių industrija žengs didžiulį žingsnį į priekį, pasitelkus interjero dizainą ir naujas technologijas. Ir visgi, kaip toliau keisis rytojaus viešbučių standartai ir koks bus tas idealus rytojaus boutique viešbutis, į kurį norėsis atvykti ?..

Komentaro autorė - Aida Šniraitė, interjero dizainerė, interjero dizaino studijos „Autentiški Interjerai“ įkūrėja

Autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos pozicija.

Gauk nemokamą VERSLO naujienlaiškį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
„Projektavimo sprendimų“ įkūrėjas buvo įdarbinęs savo dėstytojus – nepasiteisino Premium

Kai verslo imiesi dar studijų metais, negąsdina beprotiškiausi sprendimai. Karolis Sankauskas ne tik ėmėsi...

Gazelė
05:45
Sėkminga Danijos debesų kompanija plečiasi Lietuvoje ir Baltijos šalyse  Verslo tribūna

2019 m. Danijos informacinių technologijų įmonė  „CLOUDEON“ Lietuvoje įkūrė  DevOps paslaugų centrą, visą...

Paslaugos
2021.06.14
Kompensuodama klientų netektį, „ADCRent“ ėmėsi svetimų automobilių nuomos  Premium 1

Vilniaus oro uoste automobilių stovėjimo aikštelę valdanti ir automobilius nuomojanti įmonė karantino metu...

Logistika
2021.06.14
Didžiojoje Britanijoje transliacijas pradeda naujas naujienų kanalas 1

Didžiojoje Britanijoje sekmadienį transliacijas pradeda pirmasis per daugiau nei du dešimtmečius naujai...

Rinkodara
2021.06.13
Šiauliai kviečia interaktyviai tyrinėti baltų palikimą

Galima tik paspėlioti, kas Šiauliuose lėmė tokį turizmo suklestėjimą: svetainė „visitsiauliai.lt“ kviečia į...

Laisvalaikis
2021.06.13
Atnaujintas sąrašas šalių, iš kurių atvykus izoliuotis nereikės

Nuo pirmadienio, birželio 14 d., visiems, atvykstantiems iš Lenkijos, Estijos, Graikijos salų – Kretos, Rodo,...

Laisvalaikis
2021.06.11
Jeilio absolventas: lietuviams įstoti į geriausius universitetus JAV – ir įmanoma, ir nemokama Premium

Kembridžo ar Oksfordo universitetai jau žino geriausių Lietuvos mokyklų pavadinimus, bet per artimiausius...

Gazelė
2021.06.11
Siūloma neberiboti maitinimo įstaigų veiklos lauke

Sveikatos apsaugos ministerija siūlo neberiboti maitinimo įstaigų veiklos lauke.

Paslaugos
2021.06.11
„Accenture“ kuriasi Vilniuje

Airijos profesinių verslo paslaugų ir konsultacijų kompanija „Accenture“ skelbia steigianti naują pažangiųjų...

Inovacijos
2021.06.11
Mano, kad „Sodra“ nurėžė per daug, laukia Konstitucinio Teismo išaiškinimo Premium 1

Du gydytojai odontologai įsitikinę, kad 2019 m. „Sodrai“ permokėjo tūkstančius eurų – mat už solidžias algas...

Finansai
2021.06.11
„BaltCap“ fondas imasi senjorų namų plėtros Lietuvoje Premium 2

Investicijų bendrovės „BaltCap“ fondas Vilniuje, Mažuosiuose Gulbinuose, imasi senjorų namų plėtros ir...

Statyba ir NT
2021.06.11
Geriausiems 2020 m. kultūros centrams skirtos premijos

Kultūros ministro įsakymu geriausiems 2020 m. kultūros centrams paskirtos Kultūros ministerijos premijos,...

Laisvalaikis
2021.06.10
Papietauti – į aukščiausią lauko kavinę Lietuvoje

Renovuojamas Vilniaus TV bokštas jau gerus metus kviečia lankytojus pasivaikščioti po atvirą terasą 180-ies...

Laisvalaikis
2021.06.10
Naujas „Bennet Distributors“ pavadinimas – „Amber Distribution“

Alkoholinių gėrimų platinimo bendrovė „Bennet Distributors“ perima savo akcininkės „Amber Beverage Group“...

Prekyba
2021.06.10
Keleivių vežėjų išlikimas – išmokus dirbti pandemijos sąlygomis  Premium

Autobusų parkų valdytojų praėjusių metų finansinės ataskaitos ir veiklos istorijos panašios į daugumos...

Logistika
2021.06.10
„Šturmų“ restoranas – kitoks, kitur ir nebe „Šturmai“ Premium 7

Yra valgytojų, kurie pernai prieš Kalėdas išgirdę, kad restoranas „Šturmai“ Vilniuje uždaromas, labai nustebo...

Laisvalaikis
2021.06.09
„Tilde IT“ rezultatai: vertimas – ant bangos, kalbos technologijos įsivažiuoja Premium

Karantino paskatinta skaitmenizacija ir visuotinis darbas iš namų gerokai išaugino kalbos technologijų ir...

Inovacijos
2021.06.09
Balandį Vilniaus tinkliniuose viešbučiuose 81% kambarių stovėjo tušti Premium

Šiemet sausį–balandį tarptautiniams tinklams priklausančių Vilniaus viešbučių vidutinis užimtumas tesiekė 17%...

Paslaugos
2021.06.09
Ar jums verta apdrausti būsimą kelionę? Premium

Kelionių draudimas, kaip ir visiškas nuomoto automobilio draudimas užsienyje, labai dažnai verčia pasukti...

Mano pinigai
2021.06.08
ES skaitmeninį COVID pažymėjimą jau turi daugiau kaip milijonas europiečių

Daugiau kaip milijonas europiečių jau gavo Europos Sąjungos (ES) skaitmeninį COVID pažymėjimą, kuriuo...

Inovacijos
2021.06.08

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku