Šviežias paštas iš Lietuvos keliauja į užsienio šalis

Publikuota: 2019-05-03
Salotų baras „Fresh Post“ – panevėžietės verslininkės Ingos Tribuišienės idėja.
Salotų baras „Fresh Post“ – panevėžietės verslininkės Ingos Tribuišienės idėja.

Šviežių salotų baro sumanytoja ir įkūrėja Inga Tribuišienė įsitikinusi, kad gero verslo sėkmės recepto sudėtinės dalys – ne tik racionalūs skaičiavimai. Įsiklausymas į kliento poreikius ir gebėjimas jam pateikti produktą, kurtą iš širdies, gali atverti kelius ir į užsienio šalių rinkas.

Salotų baras „Fresh Post“ Vilniuje veikia jau du metus. Visa jo koncepcija – nuo vietoje gaminamo, sveiko, bet greito maisto iki unikalios pakuotės, kurioje jis pateikiamas – panevėžietės Ingos Tribuišienės idėja. Šeimos versle ji sukasi jau dešimtmetį, tiesa, rūpinasi kitokiais produktais – vandens jonizatoriais. Tačiau su sveikatinimu susijusi veikla organiškai atvedė ir prie maitinimo verslo idėjos.

Salotos kitaip

„Lietuviško kapitalo įmonę, gaminančią vandens jonizatorius, įkūrė mano tėtis. Šeimos verslas, kuriuo labai didžiuojuosi, kitąmet švęs 25 metų sukaktį, o aš jame esu jau dešimtmetį. Pristatinėdama žmonėms gydančiąsias jonizuoto vandens savybes greit pastebėjau, kad cheminės formulės jiems mažai ką sako. Gyva demonstracija parodant, kaip toks vanduo pakeičia daržovių, vaisių, apskritai maisto skonį, sukeldavo visiškai kitokį efektą. Taip kilo baro idėja“, – apie žingsnį į maitinimo verslą pasakoja I. Tribuišienė.

Pirmieji Vilniuje ir Šiauliuose atidaryti barai siūlė tik sultis, bet jų lankytojai neretai pasigesdavo ir sveikų užkandžių. Tada ir užgimė mintis atidaryti kitokį salotų barą, kuriame pagrindinį vaidmenį atliktų šarminis vanduo.

Ponia Inga su vandens jonizatoriais apkeliavo daugybę tarptautinių parodų visame pasaulyje, jose ir sėmėsi įkvėpimo apie šiandienos biuro darbuotojo poreikius. Anot jos, žmonės, paskendę darbuose, negali sau leisti nekreipti dėmesio į tai, ką valgo – pilnavertė mityba yra ir produktyvumo, ir sveikatos pagrindas. Tuo vadovavosi ir kurdama salotų barą: „Fresh Post“ verslo modelis orientuotas į užimtus dangoraižių darbuotojus, norinčius papietauti greitai, bet kokybiškai.

„Šviežia, gausu, sveika ir greita“ – pagrindinius „Fresh Post“ principus vardina I. Tribuišienė. Salotos čia gaminamos iš šviežių, aukštos kokybės ingredientų ir pradedamos ruošti tik jas užsakius prie baro, tačiau laukti jų tenka ne daugiau kaip 8 minutes. Bare naudojamas tik šarminis vanduo, čia įrengta ir jonizuoto šarminio vandens stotelė, kad visi norintys galėtų paskanauti sveiko vandens ar prisipilti į gertuvę. „Stengiamės dalintis sveikatos šaltiniu“, – paaiškina „Fresh Post“ įkūrėja, kuriai kasdienė veikla neša ne tik finansinę, bet ir moralinę grąžą, emocinį pasitenkinimą žinant, kad savo produktais prisideda prie žmonių sveikatinimo.

Unikali pakuotė

Ponia Inga pasakoja, kad vienas pagrindinių iššūkių vystant „Fresh Post“ idėją buvo suderinti kokybišką maistą ir greitį – kad salotas būtų patogu valgyti ir darbe, gamtoje ar parke ant suoliuko. Pakuotė turėjo būti ne tik estetiška, funkcionali, bet ir atitikti bendrą baro koncepciją. „Nenorėjau jokių asociacijų su azijietišku maistu, jokios plastmasės“, – sako p. Inga.

Vandens jonizatorių gamybos procese ne kartą bendradarbiavusi su akademine bendruomene, į pagalbą juos pasitelkė ir šįkart – taip drauge su mokslo atstovais buvo sukurta unikali „Fresh Post“ dėžutė, maloniai nustebinanti pirmąkart atėjusius lankytojus. Savaime suyranti, be jokių klijų pagaminta popierinė pakuotė sumaniai viduje talpina bandelę, padažo indelį ir salotas, o vienu judesiu iš dėžutės pavirsta patogia lėkšte.

„Bandėme, kūrėme, taisėme ir vėl tobulinome šią dėžutę beveik devynis mėnesius. Labai didžiuojuosi dar vienu nuostabiu mokslo ir verslo bendrystės rezultatu“, – apie realizuotą idėją pasakoja I. Tribuišienė. Lietuvių kurta „Fresh Post“ pakuotė spėjo pelnyti ir profesionalų pripažinimą – 2017 m. Nacionaliniuose pakuotės dizaino apdovanojimuose (NAPA) laimėjo bronzą ir buvo įvertinta GERO DIZAINO diplomu.

Dėžutės idėja atsispindi ir baro interjere: atvira virtuvė, daug medžio, gyvi, stabilizuoti augalai atkartoja „Fresh Post“ koncepciją – skaidrumą ir šviežumą.

Ne tik Lietuvoje

Su šūkiu „Vitaminai darbui“ startavęs salotų baras dabar sulaukia ne tik pietaujančių biurų darbuotojų – sveiko maisto dėžutes išsineša žmonės vakarienei, ateina šeimos, net moksleiviai. Tokio rezultato „Fresh Post“ įkūrėja sako nesitikėjusi ir priimanti kaip ženklą, jog su verslo idėja pataikė į dešimtuką.

Kartu tai ir didelis paskatinimas plėtrai: duris verslo centre „3 Burės“ ką tik atvėrė antrasis „Fresh Post“ salotų baras, netrukus atidarymas numatytas ir Rygoje, kitąmet planuojama įžengti į Kauną bei toliau plėtoti tinklą Baltijos šalyse. I. Tribuišienė sako norinti išlaikyti pirminę kryptį ir kurtis ten, kur didelė biurų koncentracija – jų darbuotojai yra pagrindiniai salotų baro klientai.

Nuo sveikų salotų baro idėjos iki prekės ženklo „Fresh Post“ praėjo net dveji intensyvaus darbo metai. Tad nenuostabu, kad sėkmingai išvystyta ir išbaigta verslo idėja vilioja žmones, stokojančius savų minčių.  „Fresh Post“ idėjos autorė neslepia, kad tai, jog norima pasinaudoti svetimu produktu,  jai nėra malonu. Bet didžiuojasi, kad visa tai, kas dabar telpa po „Fresh Post“ ženklu – jos ir komandos, kuriai ji be galo dėkinga, kūrybos vaisius. Ji įsitikinusi, kad tai – tik sėkmingo „Fresh Post“ kelio pradžia.

„Sulaukėme dešimčių užklausų, tarp jų – iš Prancūzijos, Rusijos, Azijos, Skandinavijos šalių. Mus kviečia įsikurti ten, kur galbūt anksčiau galėjau tik pasvajoti atsidurti. Jau baigiame išgryninti franšizės modelį, su kuriuo aktyviai dalyvausime parodose. Manau, kad kaip ir mūsų kuriami vandens jonizatoriai, pamažu plintantys po visą pasaulį, taip ir „Fresh Post“ suras savo nišą ne tik Lietuvoje“, – ambicingai nusiteikusi I. Tribuišienė. 

FOTOGALERIJA Fresh Post Vilniuje (5 nuotr.)

Gauk nemokamą VERSLO naujienlaiškį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

„Netflix“ nori skolintis dar 2 mlrd. USD, kad kurtų daugiau turinio

JAV internetinė televizija „Netflix“ planuoja pasiskolinti dar apie 2 mlrd. USD išleidžiant naujų obligacijų.

Rinkos
12:59
„McDonald‘s“ pelnas nuvylė – akcijos atpigo 5%

JAV restoranų tinklo „McDonald‘s“ trečiojo ketvirčio pelnas pirmą kartą per dvejus metus neatitiko analitikų...

Rinkos
12:01
Lietuva ir Japonija pasirašė memorandumus energetikos ir IT srityse 

Lietuva ir Japonija dvišaliame verslo forume Tokijuje pasirašė du bendradarbiavimo memorandumus energetikos...

Jungtinė Karalystė panaikino draudimą skrydžiams į Šarm el Šeichą

Jungtinė Karalystė (JK) panaikino 4 metus galiojusį draudimą vykdyti tiesioginius komercinius skrydžius į...

Paslaugos
09:44
Lietuviai lazeriais ir ultragarsu apdirbs pačias trapiausias medžiagas

Bendrovės iš Vilniaus lazerinių technologijų klasterio TOOLAS baigia kurti ir netrukus pasiūlys pasaulinei...

„Maximos“ ir „Top Sport“ reklamos – dėmesio centre Premium

Tarp labiausiai įsiminusių šio rudens reklamų karaliauja prekybos tinklo „Maxima“ kampanija su „Minions“...

Rinkodara
05:45
Kibernetinis saugumas ant bangos: amerikiečiai už „Sophos“ siūlo 4 mlrd. USD

JAV privataus kapitalo kompanija „Thoma Bravo“ nori įsigyti Jungtinės Karalystės (JK) kibernetinio saugumo...

Technologijos
2019.10.22
Su tinklaraštininko J. Laukaičio idėja garsina Vilnių

Prieš metus įtraukiantį vaizdo klipą apie Lietuvą „Youtube“ kanale paskelbęs keliautojas, socialinių tinklų...

Rinkodara
2019.10.22
Vinilo plokštelių mada neslūgsta

Ne taip seniai muzikos įrašų pardavėjai tikino, jog populiarėjančios vinilo plokštelės tėra laikina mada.

Laisvalaikis
2019.10.22
KTU su ukrainiečiais imasi kurti naujos kartos neperšaunamas liemenes

Kauno technologijos universiteto (KTU) mokslininkai kartu su Kijevo nacionaliniu technologijos ir dizaino...

Technologijos
2019.10.22
Lietuvos IT įmonės Berlyne moko skaitmenizavimo sprendimų

Antradienį Berlyne prasidėjo paroda „Smart Country Convention“, kurioje Lietuva dalyvauja kaip šalis...

Gazelė
2019.10.22
„Microsoft“ toliau stiprina debesų verslą, įsigijo startuolį „Mover“

Satya Nadella, „Microsoft“ generalinis direktorius, toliau plečia kompanijos debesų technologijos verslą ir...

Technologijos
2019.10.22
Viešbutis „Panorama“ Vilniuje planuoja plėstis 1

Netoli Vilniaus autobusų ir geležinkelio stočių įsikūręs viešbutis „Panorama“ planuoja plėstis 28-iais...

Statyba ir NT
2019.10.22
„Laisvės TV“ turi naują vadovę 1

Mykolą Markauską, internetinės televizijos „Laisvės TV“ vadovą, šiose pareigose keičia jo pavaduotoja Gabija...

Rinkodara
2019.10.22
Užsienio turistams su e-viza Rusijoje leis pasilikti dvigubai ilgiau 1

Rusijos užsienio reikalų ministerija rengia įstatymo projektą, numatantį, kad užsienio piliečiai nuo 2021 m.

Paslaugos
2019.10.22
Vyksta pratybos „Kibernetinis skydas 2019“ 

Lietuvoje prasideda nacionalinės kibernetinio saugumo ir gynybos pratybos „Kibernetinis skydas 2019“, kuriose...

Technologijos
2019.10.22
„LBChain“ technologinės platformos kūrimo finale – IBM ir „Tieto“

Blokų grandinės technologija grįstos eksperimentinės Lietuvos banko (LB) platformos „LBChain“ kūrimo konkurse...

Technologijos
2019.10.22
HORECA sektoriaus lyderės: augti dar sparčiau neleidžia darbuotojų stygius Premium

Viešbučiams ir restoranams praėję metai buvo sėkmingi. Gerai nusiteikę vartotojai restoranuose išlaidavo...

Paslaugos
2019.10.22
Startuolis „GoRamp“ gamintojų ir vežėjų bendravimą kelia į vieną įrankį Premium

Daugiau kaip pusę gamybos ir logistikos įmonių bendradarbiavimo laiko suėda reikalų derinimas laiškais,...

SAP vadovas traukiasi iš pareigų

Billas McDermottas, Vokietijos IT milžinės SAP generalinis direktorius, nusprendė neatnaujinti savo sutarties...

Technologijos
2019.10.21

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau