Jaunam restoranui savininko reikia kuo arčiau

Publikuota: 2018-04-01

Maitinimo versle nuolat arba kuo dažniau turi būti ir pats jo savininkas – kuo naujesnė vieta, kuo trumpiau kartu dirba tie patys darbuotojai, savininko reikia ne tik svečiams prisistatyti, procesams stebėti ir tobulinti, bet ir personalui talkinti bei mokyti.

Paleisti savieigai negalima jokio verslo, tačiau maistininkai tikina, kad restoranų versle tokia specifika tik dar ryškesnė ir brangiau kainuojanti.

Jei savininkas atsitraukia nuo verslo, juolab pirmaisiais jo gyvavimo metais, ar būna jame priešokiais – nieko bloga, ypač – jei atsisveikinti su verslu jam nebūtų didelis praradimas.

Kai sostinės pusryčių baras „Pienas ne vienas“ po 8 mėn. nutraukė veiklą, jo bendraturčiai Erikas Mališauskas ir Gintarė Pečkyte pagrindine tokio sprendimo priežastimi nurodė tai, kad negali viso laiko skirti šiam maitinimo verslui.

„Aš esu dizaineris, Gintarė – kūrybininkė, dirbanti reklamos srityje. Abu turime nuolatinius darbus, o kiek laiko lieka po jų – barui neužtenka. Kai atidarėme barą sustabdžiau savo projektus, todėl viskas gerai sekėsi, bet vėliau, kai sugrįžau į darbą, patys pastebėjome, kad nespėjame tvarkytis, nepavyksta taip, kaip norėtume, o automatizuoti tų procesų neįmanoma, todėl nusprendėme verslą parduoti“, – sakė p. Mališauskas.

Kad pats savininkas turi dalyvauti procesuose – kai vidury dienos baigiasi indai, pavagiami produktai, darbuotojai likus kelioms valandoms iki darbo pradžios praneša, kad daugiau nebeateis, – p. Mališauskas nurodė ir kaip svarbiausią pamoką, kurią išmoko per mažiau kaip metus maitinimo versle.

Sudėtingiau sukiotis restorane, kuris yra už 100 km nuo namų.

Apie tai pasakoja šiandienos viešnia Gintvilė Dambravaitė, kuri, atidariusi restoraną „Food Lab“ Utenoje, pirmąjį pusmetį ten važinėdavo kasdien – ir dėl restorano veiklos specifikos, ir dėl to, kad savininkai vilniečiai Utenoje nieko nepažinojo.

„Iš pradžių restorane reikėjo būti kiekvieną dieną, į Uteną važiuodavau 5–6 kartus per savaitę, į Vilnių grįždavau tik išsiskalbti drabužių. Verslą pradėjome nuo nulio, be to – Utenoje, kur nieko nepažinojome. Visa komanda buvo nauja, reikėjo atsirinkti darbuotojus“, – yra sakiusi p. Dambravaitė.

Tačiau dabar, kai verslas gyvuoja ir auga trečius metus, jos kelionės sumažėjo iki 1–2 per savaitę.

2015 m. Utenoje buvo atidarytas ir kitas restoranas, kurio įkūrėja – taip pat vilnietė. Žydrūnė Skardžiūtė–Ladinskienė, „Burgundijos“ savininkė, restorano veiklos pradžioje taip pat sukardavo 5–6 keliones, po metų, kai jau pavyko surinkti komandą – jų sumažėjo iki dviejų.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą VERSLO naujienlaiškį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Skelbiamas legendinės kavinės „Rotonda“ nuomos konkursas 1

Vilniaus Gedimino kalno papėdėje kadaise veikusios kavinės-ledainės „Rotonda“ patalpos išnuomojamos viešojo...

DKV plečia aptarnavimo tinklą Italijoje ir Šveicarijoje

Bendrovė „DKV Euro Service“ išplėtė savo aptarnavimo tinklą Italijoje ir Šveicarijoje. Tinklą, kuriame galima...

Po tyrimų Marijampolėje vėl galima gerti vandenį 1

Po Marijampolėje atliktų vandens tyrimų nustatyta, kad jis saugus vartoti, penktadienį paskelbė vietinė...

Ukmergės autoservisas: kuo mažiau gyventojų, tuo daugiau paslaugų reikia siūlyti Premium

Daugiausia uždirba tie autoservisai, kurie turi didesnį nuolatinių klientų būrį. Vis dėlto konkurencija...

Transportas
2018.07.20
„Starbucks“ ir „McDonald‘s“ skelbia konkursą ir žada solidų atlygį – dalyvauti gali kiekvienas

Du gigantai – „Starbucks“ ir McDonald‘s, suvienijo jėgas kovai su plastiko atliekomis – iki 2021 m.

Pramonė
2018.07.19
Dėl užteršto vandens atsistatydino „Sūduvos vandenų“ direktorius 1

Po antro incidento dėl užteršto geriamojo vandens Marijampolėje iš pareigų traukiasi bendrovės „Sūduvos...

„Eugestos“ ir „Forto“ restoranų valdytoja pernai uždirbo 3,4 mln. Eur pelno

Didmeninės prekybos bendrovę „Eugesta“ bei restoranų grupę „Fortas“ valdanti verslininko Kęstučio Stabingio...

„Ecoservice“ įgijo „Marijampolės švaros“ kontrolę

Atliekų tvarkymo bendrovė „Ecoservice“ įsigijo 66,31% komunalinių paslaugų, antrinių žaliavų bei aplinkos...

„Workland“ planuoja tolesnę plėtrą Vilniuje, investuos 1,5 mln. Eur

Estijos biurų nuomos paslaugų bendrovė „Workland Group“ šį rudenį atidarys jau antrą savo centrą Vilniuje, o...

Statyba ir NT
2018.07.18
TOP 1000: pirmuoju smuiku grojo prekyba ir pramonė Premium 4

„Verslo žinių“ kasmet sudaromo didžiausio Lietuvos bendrovių TOP 1000 viršūnėje – didmeninės ir mažmeninės...

Pramonė
2018.07.18
„Nordea“ padalinį senamiestyje keičia bendradarbystės erdvė, restoranas ir parduotuvė 1

Vilniaus senamiestyje, Didžiosios ir Savičiaus gatvių sankirtoje, kuriasi bendradarbystės erdvė „Workland“,...

Statyba ir NT
2018.07.17
Kauniečiai dėl krematoriumo neapsisprendė 3

Savaitę trukusi apklausa dėl galimybės Kauno miesto teritorijoje statyti krematoriumą apčiuopiamų rezultatų...

Laisvalaikis
2018.07.16
Eurokomisija liepė „Airbnb“ teikti vartotojams tikrąsias kainas 6

Apgyvendinimo paslaugų įsigijimo tarpininkavimo paslaugas teikianti interneto platforma „Airbnb“ privalo...

Verslo aplinka
2018.07.16
Atnaujinta Vilniaus „Akropolio“ Ledo arena

Vilniaus „Akropolyje“ atnaujinta 1.200 kv.m. dydžio Ledo arena. Užliejus naują ledą, permontavus bortus ir...

Ant prekystalio – dvi pelningai veikiančios Tauragės įmonės 8

Savivaldybei priklausančių UAB „Dunokai“ (56,14%) ir Tauragės butų ūkio (100%) akcijos, kurių bendra pradinė...

Rinkos
2018.07.16
„Novaturas“ birželį pardavimus didino 26%

Birželį kelionių organizatoriaus pardavimai siekė  21,7 mln. Eur ir buvo 26% didesni nei 2017 m. birželio...

Rinkos
2018.07.16
Paštomatų pavyzdį pritaiko drabužių valymo versle 1

UAB „Valykla.lt“ plečia drabužių valymo spintų verslo centruose tinklą. Šiuo metu veikia 6, tariamasi dėl...

Futbolo įtaka: daugiau uždirbo lažybų punktai, prekybininkai ir kavinės 2

Sekmadienį pasibaigiantis pasaulio futbolo čempionatas į šalies lažybų punktus pritraukė rekordinį skaičių...

Dainų šventės organizatoriai rengia pretenziją maitinimo tiekėjams 1

Dainų šventės organizatoriai dėl nekokybiško maitinimo Dainų šventės metu rengia tiekėjams pretenziją.

Jaunasis Metų CEO Artūras Salda: kaip sukurti „sanatoriją 2.0“ Premium 14

Druskininkų ir Birštono „Eglės“ sanatorijų vadovas Artūras Salda „Verslo žinių“ ir „Luminor“ banko...

Verslo klasė
2018.07.14

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau