Kad įsitvirtintų rinkoje, mažiausia kaina nežaidė

Publikuota: 2017-12-25

Erdvė renginiams gali būti įkurta strategiškai patogioje vietoje, galima teikti kokybiškas paslaugas ir turėti nuolatinių klientų, kurie neieško mažiausios kainos rinkoje. Tačiau atsinaujinti vis tiek reikia – svarbu turėti, ką pasiūlyti, norint pritraukti naujų klientų ir išlaikyti lojalius.

Tokio požiūrio laikosi restoranas ir konferencijų centras „Siesta“, 2014 m. kovą įkurtas Kauno rajone, netoli Babtų.

Komplekso vieta – prie greitkelio Kaunas–Klaipėda – lemia ir verslo klientų segmentą: renginius „Siestoje“ dažnai organizuoja regiono įmonės, taip pat tos, kurių filialai išsidėstę visoje Lietuvoje, – jų atstovams iš skirtingų miestų patogu atvažiuoti į šalies vidurį.

„Mūsų klientai taip pat vertina restorano maistą. Jie nustemba, kad paprastame susirinkime gauna aukštos kokybės restorano maisto pietums. Virtuvę ir visą restorano koncepciją kuria šefas Jaroslavas Orševskis, nacionalinės virėjų rinktinės narys, su juo dirbame nuo pat atidarymo“, – sako Ingrida Labutinienė, UAB „Saulės pilys“, valdančios restoraną ir konferencijų centrą „Siesta“, bendraturtė.

Renginiai ir rinkodarai

Nors „Siesta“ rinkoje jau įsitvirtino, verslininkė sako, kad išskirtinumo siekia ir toliau. Be įprastų paslaugų – asmeninių švenčių ir verslo renginių, maitinimo, „Siesta“ siūlo ir smulkesnių restorano projektų. Naujausias – „Vakarienių klubas“, į kurį susirinkusiems svečiams specialius patiekalus ne iš meniu gamina ir pristato virtuvės šefas, taip pat „Desertų šou“ su kūrybiškais molekulinės virtuvės elementais.

„Taip pat organizuojame teminius vakarus – prancūzišką, ispanišką, amerikietišką, itališką. Žinoma, svarbiausias jų akcentas – virtuvės šefo kurta vakarienė, tačiau parengiame ir pramoginę programą – kviečiame muzikantų, atlikėjų, kartais mimų teatro aktorių ar someljė. Teminiai vakarai iš dalies yra ir rinkodaros priemonė, dalyvavimo juose kainą sąmoningai darome prieinamą (25–35 Eur), nors programa mums ir kainuoja daugiau. Tokiais renginiais siekiame pritraukti naujų nuolatinių klientų ir padėkoti esamiems“, – sako p. Labutinienė.

Jos teigimu, tokie sprendimai pasitvirtina, nes klientai grįžta: atvykusieji į verslo renginį sužino apie restoraną ir paskui nori čia organizuoti privačią šventę, ir atvirkščiai – pabuvę privačiame renginyje vėliau kreipiasi dėl konferencijų centro paslaugų.

„Naujam rinkos žaidėjui reikia įrodyti, ką jis gali, kuo skiriasi nuo konkurentų. Tačiau tam nenaudojame kainodaros, nesutinkame siūlyti mažiausios kainos regione tam, kad pritrauktume klientų. Mūsų klientai žino, ką gauna už aukštesnę kainą, ir sutinka ją mokėti, o mes nuolat atsinaujiname, keičiame meniu, kad nenusibostų. Tad mažiausia kaina nėra mūsų konkurencinis pranašumas“, – sako p. Labutinienė.

Iš logistikos – į maitinimą

Komplekso netoli Babtų kūrimo, statybų, įrengimo darbai truko maždaug trejus metus. Į „Siestą“ investuota maždaug 1,5 mln. Eur, 480.000 Eur iš jų sudarė ES paramos lėšos. Tačiau p. Labutinienė sako, kad į įrangos atnaujinimą, aplinkos priežiūrą, infrastruktūrą investuojama nuolat. Per pastaruosius dvejus metus buvo atnaujinta virtuvės įranga, pastatytas naujas priestatas gamybos patalpoms, iš viso 2016–2017 m. investuota po 32.000 Eur, 2014–2015 m. – 10.000 ir 4.000 Eur. 2016 m. bendrovė gavo 406.000 Eur pajamų.

„Kai kūrėme „Siestą“, buvo daug atsitiktinumų, pavyzdžiui, tai, kad įsigijome pokario metais statytus pastatus, kuriuose kadaise buvo tiltų priežiūros tarnyba, saugojusi tiltus per Nevėžį ir Dubysą. Vėliau pastatai stovėjo apleisti ir buvo parduodami vienų kitiems, – pasakoja p. Labutinienė. – Iš pradžių svarstėme kurti maitinimo vietą, nes patogu atvažiuoti iš abiejų greitkelio pusių, aplink graži gamta. Tačiau kai projektavome, svarstėme, kaip pastatus prikelti naujam gyvenimui, išgryninome restorano ir salių renginiams koncepciją. Tai buvo iš komandinio darbo – architektų, virtuvės šefo – gimusi idėja.“

„Siestos“ savininkai Labutinai versle ne naujokai. Šeimai priklauso transporto UAB „Erabalta“, UAB „Limoris Invest“, tačiau p. Labutinienė sako, kad po ilgametės patirties logistikos versle netruko pajusti naujos srities specifikos.

„Šis verslas, ypač privačios šventės, yra susijęs su emocijomis. Nėra taip, kad parduodi kokybišką ar nekokybišką prekę ir dėl to klientas gali būti patenkintas arba ne. Kartu su paslauga jis gauna ir emociją, o tai suvaldyti sudėtinga dėl žmogiškojo veiksnio. Svarbu ne tik personalas, kas tuo metu dirba, bet ir paties svečio nuotaika, kaip nusiteikęs jis ateina“, – sako p. Labutinienė.

Gauk nemokamą VERSLO naujienlaiškį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
JAV vegetariško maisto gamintojos siekia leidimo vadinti savo gaminius „mėsainiais“

JAV teismas sustabdė įstatymą, draudžiantį vegetariškų pakaitinių patiekalų gamintojams vartoti žodį „mėsa“...

Paslaugos
2019.12.13
„Marriott“ 2020 m. atidarys 30 prabangių viešbučių, taikysis į naujo tipo keliautojus

Vienas iš didžiausių pasaulyje viešbučių tinklų „Marriott International“ didina prabangos dalį savo...

Paslaugos
2019.12.13
„Facebook“ skirs 130 mln. USD nepriklausomai turinio valdymo tarybai sukurti

„Facebook“ skirs 130 mln. USD sukurti nepriklausomą turinio kontrolės tarybą, kurią sudarys asmenys,...

Paslaugos
2019.12.13
Kalėdinės moksleivių dovanos – išmanieji džemperiai ir ekologiją skatinanti keramika   Verslo tribūna

Gruodžio 7-ą dieną, beveik 300 moksleivių susirinko į Vilniaus rotušę, organizacijos „Lietuvos Junior...

Technologijos
2019.12.13
Norvegijos telekomunikacijų operatorė atsisakė „Huawei“ paslaugų diegiant 5G tinklą

Norvegijos telekomunikacijų operatorė „Telenor“ penktadienį pareiškė, kad šalies 5G ryšio tinklą plėtos...

Paslaugos
2019.12.13
VVTAT tarp influencerių pliusą deda A. Jagelavičiūtei ir N. Bierancui 1

Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnyba paskelbė rekomendacines gaires, kurios reglamentuos...

Rinkodara
2019.12.13
Šiaulių oro uoste numatomos 20 mln. investicijos lėktuvų priežiūros centrui 

Įmonė nauju pavadinimu ir vadovu planuoja didelį lėktuvų techninės priežiūros centrą, kuris veiklą pradės...

Startuolių Lietuvoje jau beveik 1.000, bet metai be „Vinted“ būtų buvę niūrūs Premium

Panašu, kad Ekonomikos ir inovacijų ministerijai beveik pavyks įgyvendinti „Programą 1000“. „Startup...

Paslaugos
2019.12.13
Atidarytas Vilniaus startuolių muziejus

Apie muziejus vis dar vyrauja stereotipas, jog juose saugomi ir puoselėjami praeities dalykai. Tačiau tik ne...

Laisvalaikis
2019.12.13
SEB bankas vasarį įdiegs naują IT platformą

SEB bankas Lietuvoje kitų metų vasarį įdiegs naują IT platformą, kuria bus valdoma dauguma banko teikiamų...

Technologijos
2019.12.13
Naujos technologijos mažina chirurginių operacijų komplikacijų riziką Verslo tribūna

2017 m. Londono Queen Mary universiteto atliktos mokslinės studijos duomenimis, kasmet po chirurgų peiliu dėl...

Paslaugos
2019.12.13
„ADCParking“ aikštelė Vilniaus oro uoste: galimybė rinktis komfortą neskriaudžiant piniginės Verslo tribūna

Kelionė lėktuvu visada susijusi su planavimu, o į jį pastaruoju metu greta kitų organizacinių reikalų...

Technologijas kuriantiems lietuviams atvėrė kelią į Prancūzijos rinką Verslo tribūna

Dirbtinio intelekto algoritmais paremtus IT sprendimus kuriančio, Kauno mokslo ir technologijų parko...

Technologijos
2019.12.13
Didžiausias algų medianas spalį mokėję restoranai ir kavinės Premium

VŽ surikiavo TOP 20 Lietuvos kavinių ir restoranų, kurių mokamų atlyginimų mediana šiemet spalį buvo...

Paslaugos
2019.12.13
Inovacijos keliuose: išmanioji sistema padės valdyti eismą ir sumažins aplinkos taršą Verslo tribūna

Nesunku pastebėti, kad augant žmonių populiacijai ir kylant pragyvenimo lygiui, didėja ir transporto...

Prognozuoja, kad algos restoranuose 2020 m. kils, bet lėčiau Premium

Šiemet dviženkliu skaičiumi kilusi vidutinė alga kavinėse ir restoranuose, prognozuojama, sparčiai didės ir...

Paslaugos
2019.12.12
Savavaldžiai sunkvežimiai jau gabena krovinius skersai JAV Premium

Autonominių sunkvežimių sprendimus kurianti JAV bendrovė „Plus.ai“ įvykdė pristatymą, kurio metu krovinys...

Vilniaus oro uosto Kalėdų eglutė iš konfiskuotų daiktų apskriejo pasaulio žiniasklaidą 1

Artėjant šventėms, Vilniaus oro uostas pasirinko neįprastą būdą priminti keleiviams apie draudžiamus gabenti...

Paslaugos
2019.12.12
Verslas „Google“ paieškoje: nuo „Ignitis“, „iPhone“ iki nuolaidų bei žaidimų

Populiariausios „Google“ paieškos verslo segmente rodo, kad lietuviai šiemet labiausiai domėjosi naujuoju...

Rinkodara
2019.12.12
„HCL Technologies“ viceprezidentas: ir be „Barclays“ būtume žengę į Lietuvą Premium

Sudipas Lahiri, Lietuvoje biurą atidariusios „HCL Technologies“ viceprezidentas ir finansinių paslaugų...

Technologijos
2019.12.12

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau