Restoranų kūrėjai tikisi klientų ir dėl vietos
FOTOGALERIJA Greitojo maisto restoranas No Forks Mexican Grill Vilniuje (17 nuotr.)
Maitinimo verslas atrodo romantiškas, tačiau verslininkai sako, kad viskas gerokai sudėtingiau romantikos maža, o kruopščiai suplanuota strategija ar patirtis šiame sektoriuje yra itin svarbi.
Viena iš priežasčių, kodėl nemažai maitinimo įstaigų nesulaukia nė antrų metų impulsyvumas ir jokio plano. Svarbiausia restoranui yra geras maistas, taip pat aptarnavimas, interjeras, tikslinių klientų išskyrimas, nes restoranui taikytis į 100% auditoriją nepavyks.
Vienas iš lemiamų dalykų maitinimo įstaigai yra būti geroje vietoje. Tai nereiškia, kad būtinai reikia įsikurti miesto centre priešingai, jei aplink bus panašių užeigų, tokia vieta bus labiau trūkumas nei pranašumas. Taip pat nors atrodytų idealu būti senamiestyje, kai kurių miestų senoji dalis nebūna gausiai lankoma.
Reikia galvoti apie savo valgytojus kur jie lankosi, ar jiems patogu bus pasiekti restoraną, ar jie atvažiuos automobiliu, ar ateis pėsčiomis, ar iš toli pamatys vietą. Žinoma, ir apie konkurentus kokių ir kiek užeigų yra netoliese, ar kitų užeigų kaimynystė padės pritraukti klientų, ar priešingai juos nuvilios.
Vieta gali paskatinti užsukti atsitiktinių klientų, tačiau jei užeiga bus nutolusi nuo judrių gatvių valgytojai atvyks specialiai dėl gero maisto. Bet kuriuo atveju deramai parinkta lokacija gali leisti išlošti. Tuo tiki ir šiandienos viešnia, Loreta Venskienė, kuri vietos Klaipėdos senamiestyje vaflių namams Waff Haus ieškojo pusmetį.
Esame turbūt judriausioje senamiesčio arterijoje, kur net šaltuoju sezonu, kai Klaipėdos senamiestis labai ištuštėja, kažkoks judėjimas vis tiek yra. Viliamės, kad tai garantuos tam tikrą lankytojų skaičių, sako p. Venskienė.
Patalpų restoranui No Forks griežtai miesto centre ieškojo ir Emilis Kičiatovas ir Lukas Tranavičius, UAB Maisto inovacijos bendraturčiai, meksikietiško greitojo maisto restoraną atidarę Vilniaus Vokiečių gatvėje. Vis dėlto radus tinkamas patalpas jų įrengimas apkarto buvusio banko patalpas be reikalingų komunikacijų pritaikyti maitinimo įstaigai atsiėjo 90.000 Eur, nors buvo skaičiuota, kad jis pareikalaus 60.000 Eur.
Ir nors No Forks pavyko rasti vietą miesto centre, judrioje gatvėje, sukurti gerą meniu ir gaminti kokybišką maistą lokacijos faktorius pasirodė esąs kone svarbiausias po pelningos vasaros pajamos susitraukė.
Mūsų apyvarta labai priklauso nuo oro ir sezono. Esame įsikūrę tokioje gatvėje, kurioje žmonių srautas atsiranda tada, kai būna geras oras, VŽ yra sakęs p. Tranavičius.
Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos Verslo žiniose, Sodros, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.
Tema Paslaugos
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti