Pergalė Vyno ir desertų derinių čempionate – iš septinto karto

Publikuota: 2021-11-11

Lapkričio 10 d. Vilniuje, „Kempinski“ viešbutyje, vykusiame XI Vyno ir desertų derinių čempionate pagridinį prizą – „Auksinę šakutę“, laimėjo restorano „Dine“ komanda – konditerė Barbora Inciūtė-Čepulionienė ir someljė Arminas Darasevičius. Atsiimdamas apdovanojimą A. Darasevičius paragino kolegas nenuleisti rankų – „Dine“ restoranas pirmąją vietą užėmė čempionate dalyvaudamas septintą kartą iš eilės.

Po pandeminės metų pertraukos vykusiame čempionate varžėsi 15 konditerių, šefų ir someljė komandų. II vietą užėmė restoranas „14 Horses“, III vieta skirta dviem komandoms – restoranams „Surr“ ir „Old Town Grill“, surinkusiems vienodą balų skaičių.

Be pagrindinių apdovanojimų, čempionate teikiami Lietuviškiausio deserto, Lengviausio vyno ir deserto derinio bei Geriausio vyno prizai. Šių metų čempionato, tiesiogiai transliuoto internetu, naujiena – Publikos simpatijų prizas.

Lietuviškiausiu išrinktas restorano „Juodasis kalnas“ desertas, geriausiu vynu – „Barbeito Malvasia Reserva 10 Years“ madeira, lengviausiu čempionato deriniu tapo konditerio Evaldo Juškos ir vyno eksperto Andriaus Pagojaus derinys „Inspiration“, beje, mynęs ant kulnų pirmojo trejeto laimėtojams. Publika savo simpatijas skyrė Kauno šv. Ignaco Lojolos kolegijos komandai „Studentjė“, pakerėjusiai profesiniu užsidegimu ir nuoširdumu.

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

[infogram id="dfec4fb2-d071-4c87-9096-5355577f90f2" prefix="S1g" format="interactive" title="Vyno ir desertų derinių čempionato dalyviai ir apdovanojimai"]

Iš septinto karto

Arminas Darasevičius, „Dine“ bendrasavininkis ir someljė, nėra praleidęs nė vieno iš 11-os, skaičiuojant su pastaruoju, čempionatų, o su „Dine“ komanda varžėsi jame septintą kartą.

„Man pačiam labai įdomu ieškoti vyno ir desertų derinių, nes jais gali labai aiškiai perteikti idėją – arba geras derinys, arba niekam tikęs. Kitaip tariant, mane žavi pats procesas. Kita vertus, čempionate dalyvaujančius desertus mes galime pasiūlyti savo svečiams ir turime ką apie juos papasakoti“, – VŽ sakė A. Darasevičius.

Ir patirtis, ir jaunystė

Gal kad vyko po kovidinės petrtraukos, metams „uždariusioms“ ir šį renginį, ir ilgam laikui – visų restoranų duris, šis čempionatas buvo pakylėtas, dinamiškas, išsiplėtė jo geografija. Komandos iš Vilniaus ar Kauno nuostabos nekelia, tačiau bent po vieną komandą iš Juodkrantės, Birštono, Klaipėdos, Druskininkų nuteikia pozityviai.

Kaip visada, čempionate dalyvavo gerai žinomų restoranų komandos arba į komandas čempionatui susitelkę profesionalai. Ir, tai labai smagu, čempionato naujokai, pvz., restoranai „Sur“, „Juodasis kalnas“ ar „Old Town Grill“, buvo puikiai įvertinti.

Dalyvių profesionalumą rodo ir tai, kad po nugalėtojų ketverto besirikiuojančias komandas, užėmusias 4–7 vietas, skyrė vos vienas kitas balas ar net pusė balo.

Kita gera tendencija – studentų komandos, jų šiemet buvo net keturios. Beje, visos – iš Kauno: dvi iš Kauno kolegijos, Kauno statybos ir paslaugų mokymo centro bei Kauno šv. Ignaco Lojolos kolegijos komanda „Studentjė“. Ir, reikia paakyti, visos keturios žavėjo nuoširdumu ir tikėjimu tuo, ką daro.

„Sukūrėm derinį iš ketvirto karto, manau, tai labai gerai. Nes, esu skaitęs, – „Michelin“ restoranų šefai tokius derinius sukuria po 40-ies bandymų“, – sakė vienos jų narys.

Pagaminta Lietuvoje

Puiki žinia yra ta, kad Lietuvoje „pagamintas“ Vyno ir desertų derinių čempionatas pradėtas „eksportuoti“ į kitas šalis.

Pasak Arūno Starkaus, šio čempionato sumanytojo, kitąmet tokie čempionatai vyks bent keliose Europos šalyse.

„Tikiu, kad sukelsime „sniego gniūžtę“ ir šio čempionato virsmas į tarptautinį renginį duos puikios grąžos Lietuvai“, – sakė A. Starkus.

Vertindamas šio čempionato laimėtojus, restorano „Dine“ komandą, A. Starkus sako, kad konditerės B. Inciūtės-Čepulionienės ir someljė A. Daraskevičiaus derinys buvo vienareikšmis lyderis: „Matėme pastiprintą vyną – madeirą, ir labai intensyvų, tačiau rafinuotą desertą. Tai buvo teisingai ir išmintingai sukurtas derinys, nes ir dalyvis – gerokai patyręs“.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Rašyti komentarą 0
Kaip pradėti pažintį su vynu Premium 1

Įkvėpta amerikiečių žurnalistės Biancos Bosker knygos „Kamščio nunešti“ (išleido „Kitos knygos“) apie someljė...

Laisvalaikis
2022.06.19
Naujas restoranų kūrėjo A. Oželio „vaikas“: kiekvienam ridikėliui savas laikas Premium

Arūnas Oželis – vienas pirmųjų restoranų steigėjų Nepriklausomoje Lietuvoje. Dabar, po beveik 30-ies metų,...

Laisvalaikis
2022.06.17
Restoranų kūrėjas A. Oželis: dabar gyvenimas yra ne turtingas, bet... labai labai malonus Premium 1

„Restoranai kaip vaikai, tu juos užaugini ir palieki kitiems – „Provansas“ pateko į vienas rankas ir net...

Laisvalaikis
2022.06.14
Sukūrė sprendimą darbuotojų pajamoms padidinti: naudoja ir barai, ir bažnyčios Premium 8

130.000 Eur – tiek papildomų pajamų – arbatpinigių pavedimų gavo barų ir restoranų darbuotojai, kai už...

Gazelė
2022.06.06
Išmokti gaminti desertus gali visi, iš to sukurti verslą – tik retas Premium 1

Kai kurie mėgstantys kepti tortus papildomai užsidirba juos parduodami draugams ar pažįstamiems, tačiau toks...

Gazelė
2022.06.03
Kai gatvės remontas kerta skaudžiau nei karantinas: kaip išlaukti Premium

Vietinės gatvės rekonstrukcijos kirtis verslui gali būti skaudesnis negu pasaulį užklupusios pandemijos.

Gazelė
2022.06.01
Vyno pasaulio ekstremalai – vyndariai iš Atakamos dykumos Premium

Čilėje plytinčios Atakamos dykumos vyndarių ir vynuogių augintojų kooperatyvas sektoriuje kelia revoliucijas:...

Laisvalaikis
2022.05.28
Pirmosios „Michelin“ žvaigždės įsegtos dviem Estijos restoranams 2

Gegužės 25-osios vakarą Estija pralaužė ledus ir tapo pirmąją Baltijos šalimi, įtraukta į „Michelin“ gidą –...

Laisvalaikis
2022.05.26
Kodėl šparagai naudingesnis verslas negu auginti braškes Premium

Smidrų, dažniau vadinamų šparagais, augintojų skaičius kasmet auga. Darbo su šia daržove į valias, tačiau...

Gazelė
2022.05.20
Kuo mums įdomus Ukrainos vynas Premium

Gegužę Vilniuje vykusioje tarptautinėje parodoje „Vyno dienos“ surengta ukrainietiško vyno degustacija...

Laisvalaikis
2022.05.15
Kitoks turgus: Paupyje pasiekė 7,5 mln. Eur apyvartą, Benedikto turgus planuoja plėtrą Premium

Įprastoms turgavietėms atsigaunant po pandemijos klesti ir visiškai kitokių koncepcijų objektai, kurie irgi...

Prekyba
2022.05.12
Kol Lietuvos įstatymai draudžia kalbėti apie vyną, ES mūsų vyndariams dega žalią šviesą Premium

„Europos Sąjungos (ES) pripažinimas, kad Lietuvoje galima auginti vynuoges ir daryti vynuogių vyną reiškia,...

Laisvalaikis
2022.05.06
Į Kauną (maisto) kultūros: tarpukario restoranų sudakai ir obaliai Premium

Kultūros turistų maršrutuose po Kauną atsiranda ir barai, restoranai – ir pramoginiais, ir pažintiniais...

Gazelė
2022.05.06
Gastronomijos savaitės žvaigždė – Palangos restoranui „Amsterdam Plaza“

Balandžio 25 d.–gegužės 1 d. vykusioje vienuoliktoje Lietuvos gastronomijos savaitėje specialius meniu siūlė...

Laisvalaikis
2022.05.04
Reklamai pasitelkė šokolado meditaciją

Pastaruosius du mėnesius visas pasaulis gyvena karo Ukrainoje nuotaikomis – tai sekina ir psichologiškai, ir...

Rinkodara
2022.05.01
Mąstantiems atidaryti restoraną ar kavinę: kokių klaidų nepadaryti verslo pradžioje Premium

Jei svajonė turėti savo maitinimo įstaigą, tegul ir visai nedidukę, neapleidžia, o sąskaitoje yra šiokių...

Gazelė
2022.04.30
„Michelin“ gidas – jau Estijoje, virėjai laukia žvaigždučių Premium 2

Balandžio pradžioje garsiojo „Michelin“ gastronomijos gido ir Estijos verslumo, turizmo bei inovacijų...

Laisvalaikis
2022.04.28
Kaip atidaryti greitojo maisto restoraną, kai pinigų kišenėje – ne tiek jau daug Premium

Maitinimo verslas – rizikingas ir gana brangus malonumas. Tačiau verslininkų patirtis rodo, kad neprastą...

Gazelė
2022.04.26
„Huracan Coffee“ įkūrėjas: kavos puodelį reikėtų pabranginti dvigubai, bet niekas tam nesiryš Premium 35

Dvejus metus trunkanti pandemija, karas Ukrainoje, pasikeitę vartotojų įpročiai ir tiesiog akyse auganti...

Gazelė
2022.04.22
Restoranų vaišės: per Velykas antrų Kalėdų nebus, bet reikia bandyti viską Premium

Šventėms artėjant, kai kurie gyventojai nutaria vaišes verčiau užsisakyti gatavas, negu gamintis jas patiems.

Gazelė
2022.04.13

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku