Vilniuje rengiamas suvožtinių festivalis 

Publikuota: 2021-08-03
„Vilnius Burger Fest“ rengėjų nuotr.
svg svg
„Vilnius Burger Fest“ rengėjų nuotr.

Trečiadienį Vilniuje, Tymo turguje, rengiamas septintasis suvožtinių (taip vadinti burgerius nurodo Valstybinė lietuvių kalbos komisija) festivalis „Vilnius Burger Fest“. Miestietiškos vasaros dalimi tapusios šventės rengėjai vėl žada apetitą žadinančių maisto kvapų ir skonių. Festivalio metu vyks ir aitriųjų paprikų valgymo varžybos.

Jonas Mažintas, festivalio sumanytojas ir rengėjas, sako, jog šių dienų kovidinės aktualijos dalyvauti festivalyje paskatino restoranus ar gero maisto entuziastus, kurie anksčiau apie burgerių ruošimą net nepagalvodavo, todėl naujų dalykų atras ir ištikimi šio festivalio gerbėjai.

Anot rengėjų, šiais metais festivalio dalyviai susitelkė į klasikinio jautienos suvožtinio ištobulinimą. Festivalyje bus galima paragauti šių suvožtinių su ypatingais sūriais, itin aštriais ar vaisių pagardais, pagamintų iš nuosavame ūkyje išaugintos jautienos bei daržovių. Rengėjai žada ir vegetariškų gaminių, suvožtinių iš vietoje rūkytų produkų, Azijos virtuvės interpretacijų.

Skaičiuojama, jog festivalio dalyviai pasiūlys apie 30 skirtingų suvožtinių, tarp jų bus tik kartą metuose, per „Vilnius Burger Fest“ ruošiamų patiekalų.

Be to, profesionalūs degustatoriai papasakos apie pasirinkto suvožtinio derinimą su gėrimais, vyks Lietuvoje dar neįprastos aitriųjų paprikų valgymo varžybos.

„Mėgstančių aštriau“ lauks tradicinio tipo varžybos, kurių dalyviai vieną po kito valgys šešis skirtingo aštrumo pipirus. Starto linijoje lauks lengviausi 'Serrano', dažnai vadinami raudonųjų čili vardu, ir finišo tiesiojoje – 'Carolina Reaper', aštriausi pipirai visame pasaulyje. Šių varžybų organizatorius Liudas Pranskevičius atkreipia dėmesį, kad registruotis į jas gali tik pilnametystės sulaukę asmenys, gerai suvokiantys, jog bus tikrai aštru.

Dalyvaus profesionalai

Šiuolaikiniai gurmė suvožtinių ruošėjai stengiasi vadovautis atsakingo, tvaraus maisto ruošimo ir pateikimo principais, kurie atsirado kaip atsakas greito vartojimo kultūrai. Pasaulyje gurmė suvožtinių mada prasidėjo prieš daugiau nei porą dešimtmečių.

Maždaug prieš dešimtmetį Lietuvoje pradėti gaminti suvožtiniai (anksčiau jie buvo vadinami „mėsainiais“, tačiau dabar VLKK taip liepia vadinti hamburgerius) gurmė kategoriją pasiekė palyginti greitai. Jų daroma įvairiausių, įmantriausių, skaniausių. Žinoma, ir visai prastų, kuriuos taikliausiai apibūdina pavadinimas „bulka ir kotletas“.

J. Mažintas sako, kad su „bulka ir kotletu“ šiais laikais būtų sudėtinga prisikviesti žmonių į gurmė patiekalų festivalį, taigi juos ruoš profesionalai – „2 kaimynai“, „90aštunti“, „Aštriai aštru“, „Burger Kiosk“, „Charlestons BBQ“, „Dešrainis24.lt“, „Drama Burger“, „Lafa“, „Meat Lovers Pub“, „Ramo dūmas“, „Samana Gastrobaras“, „Sambūris“, „TidBit“, „Vilkmergės Nealkoholinis“, „Vamos Taqueria“.

„Burgerių festivalis yra tarsi atspindys to, kas yra madinga kulinarijoje ir konkrečiai šio patiekalo ruošimo srityje – ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse“, – VŽ yra sakęs J. Mažintas, užsimojęs pasiekti, kad „Vilnius Burger Fest“ taptų svarbiausiu šio maisto festivaliu Baltijos šalyse.

Festivalis „Vilnius Burger Fest“ liepos 4 d. vyks Vilniaus Tymo turguje (Maironio/Aukštaičių g.), nuo 11 val. iki 23 val., įėjimas nemokamas.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
JK kritiškai trūkstant darbuotojų, perspėja – maisto deficitas taps kasdieniu reiškiniu Premium 16

Ištuštėjusios lentynos Jungtinės Karalystės (JK) prekybos centruose ir veiklą stabdyti priversti arba...

Verslo aplinka
2021.09.16
Duonos kategorija: mažėja gamykloje keptų produktų paklausa, kyla šviežių pardavimai Premium

Duonos gaminių ir konditerijos kategorijai pandemijos metais pavyko gana sėkmingai naviguoti, išskyrus...

Prekyba
2021.09.14
Nišinių segmentų augimas: azijietiški patiekalai populiarėja Premium

Rytietiškų, egzotiškų produktų kategorijoje Lietuvos vartotojų dėmesio siekia tiek naujai besikuriančios...

Prekyba
2021.09.08
Supermaisto verslą pradėję per karantiną, po metų jau kelia koją į Vokietiją Premium 4

Pandemijos metai sustabdė ar pavėlino pradžios planus ne vienam verslo naujokui. Tačiau tie, kas pradėjo e.

Gazelė
2021.09.01
Vilnių paliko be gailesčio – tokio verslo kaip Zarasuose čia nebūtų įkūrę Premium 1

Gimtinėje galima nuveikti daugiau, ypač jei čia artimieji jau yra pradėję verslą. Agnė Stumbrienė su vyru iš...

Gazelė
2021.08.30
Ekologiškos prekės: kategoriją kelia besikeičiančios vartojimo tendencijos Premium

Kiaušiniai, pieno produktai, daržovės, vaisiai, vaikų maistas lyderiauja ekologiškų prekių kategorijoje, rodo...

Prekyba
2021.08.30
Kraftinių stipriųjų gėrimų pionieriai Lietuvoje kol kas tik du

Gaminti stipriuosius gėrimus nėra paprasta ir pigu – gal todėl šalyje yra tik du smulkieji gamintojai. Vis...

Gazelė
2021.08.22
Bistro neužteko, įkūrė restoraną: tada ir prasidėjo patys smagumai Premium

„Kai restorane viskas bus gerai, vadinasi, jis jau miręs“, – tokia logika vadovaujasi Almena Dankienė,...

Gazelė
2021.08.19
L. Čeprackas. Turim ne tik teises, bet ir pareigas 54

Pagrindinis dalykas yra tas, kad kalbėdami apie savo teises, mes pamirštame, kad turime ir pareigas.

Verslo aplinka
2021.08.18
„Sushi Maestro“ vadovas kūrė daug verslų, bet nesėkmingai, kol neatrado franšizės Premium 1

Franšizė kainuoja, tačiau pradedantiesiems ji yra tarsi gelbėjimo ratas, nes apsaugo nuo neapgalvotų...

Gazelė
2021.08.16
Dubenėlis košės per dieną – mažiau riebalų ant pilvo  Premium 2

Mityba ir dietos neabejotinai yra viena iš populiariausių pasaulye „buitinių temų“. Taip pat ir mokslo –...

Laisvalaikis
2021.08.15
Zarasuose jau pradėtas gaminti lietuviškas viskis Premium 1

Vyndarys Gintaras Sinkus prieš 5 metus pradėjo gaminti ir stipriuosius gėrimus. Kai kurių jų jau galima rasti...

Gazelė
2021.08.15
Įkurti spirito varyklą Pakruojyje kainavo pusę milijono ir daug žilų plaukų, bet dabar stebina net užsienį Premium 3

Nors turėti savo viskį, ko gero, norėtų kiekvienas degtindarys, tačiau Pakruojo dvaro spirito varykla ir...

Gazelė
2021.08.12
Pieno ir mėsos pakaitalai: vartojimas auga, kainos krenta, tereikia patobulinti skonį Premium

Alternatyvių baltymų produktai toliau sparčiai populiarėja. Pvz., Jungtinėse Valstijose pernai mažmeninė...

Pramonė
2021.08.07
Vilniuje rengiamas suvožtinių festivalis  1

Trečiadienį Vilniuje, Tymo turguje, rengiamas septintasis suvožtinių (taip vadinti burgerius nurodo...

Laisvalaikis
2021.08.03
Iš nuomotojų išgirdę du „ne“, pirmąją tokią kavinę atidarė miegamajame rajone Premium

Ne tik maitinimo versle vienas dažniausių patarimų – vieta, vieta, vieta. Bet ir specializuotą – pirmą...

Gazelė
2021.08.01
Į Lietuvą ateina naujas picerijų tinklas Premium 8

Lietuvoje veiklą žada pradėti 1960-aisiais JAV įkurtas picerijų tinklas „Domino's Pizza“. Jis veiks franšizės...

Laisvalaikis
2021.07.14
Etiketės ant butelio tampa lankstinuku turistams Premium

Kai smulki alaus darykla „Joalda“ prieš metus pasirašė sutartį su „Lidl“, net neįtarė, kad jų produkcija gali...

Gazelė
2021.07.11
Prancūzijos šampano gamintojas pasidavė Rusijos reikalavimui  22

Prancūzijos gėrimų gamintojas „Moet Hennessy“, gaminantis šampaną „Moet Chandon“, sekmadienį pranešė...

Laisvalaikis
2021.07.05
Nuo karantino išlaisvinti barai aludariams stebuklu netapo Premium

Atlaisvinant maitinimo sektorių iš karantino pančių, aludariai teigia kol kas negalintys džiaugtis į viršų...

Pramonė
2021.07.02

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku