Papietauti – į aukščiausią lauko kavinę Lietuvoje

Publikuota: 2021-06-10
Vilniaus televizijos bokšto lauko kavinė. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
svg svg
Vilniaus televizijos bokšto lauko kavinė. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.

Renovuojamas Vilniaus TV bokštas jau gerus metus kviečia lankytojus pasivaikščioti po atvirą terasą 180-ies metrų aukštyje. Šiemet joje siūlo ir naują paslaugą: pietus ar vakarienę padebesyse.

Atviroje apžvalgos aikštelėje, į kurią patenki pakilęs liftu į 21 aukštą ir dar šiek tiek – laiptais, ir iš kurios atsiveria tolimiausios Vilniaus panoramos perspektyvos, įrengti 5 staliukai.

Prie jų gali prisėsti po 2 žmones, taigi vienu metu TV bokšto lauko kavinė priims iki 10-ies iš anksto vietas rezervavusių svečių. Kadangi vieta „labai įpareigojanti“, lauko kavinė padebesyse siūlys tik du patiekalų variantus: šiuo metu tai lašišos kepsnys ir sūrio pyragas, arba antienos confit ir šokoladinis pyragas. Prie abiejų – kava, arbata, sultys, vanduo. Patiekalus gamina legendinio restorano „Paukščių takas“. kuris šiuo metu renovuojamas ir bus atidarytas rudenį, komanda.

nuotrauka::1

Komplektas asmeniui atsieina 36 Eur, į kainą įskaičiuotas ir bilietas pakilti į TV bokštą. Skaičiuojama, jog pernai per keturis COVID-19 karantino apribotus veiklos mėnesius atviroje terasoje apsilankė 10.000 žmonių, šiemet, tikimasi, dar daugiau lankytojų privilios galimybė pavalgyti aukščiausioje Lietuvos kavinėje.

Koncertai, VIP kėdės, saulėlydžiai

Žvelgiant į Vilniaus televizijo bokštą iš tolo, nematyti, kad po aukštesniąja terasa yra dar viena, žemesnė ir platesnio skersmens. Tolimesniuose abiejų šių terasų įveiklinimo planuose – beveik neįtikinami projektai, nesuprasi, ar Remigijus Šeris, AB „Lietuvos radijo ir televizijos centras“ generalinis direktorius, juos pristatydamas kalba rimtai, ar juokauja.

Bet kuriuo atveju, R. Šeris pasiūlė lažintis, kad žemesnėje terasoje bus įrengtos kėdės žiūrovams, iš čia jie galės stebėti laukymę priešais Vingio parko estradą, kurioje vyks, pvz. Dainų šventė arba fejerverkų festivalis. Arba – galės vakarieniauti griežiant kvartetui, kurį čia irgi numatyta įkurdinti.

nuotrauka::2

Baseino nei gultų degintis nebus, nors geru oru saulė vaikštinėjant bokšto terasa plieskia kaip reikiant. Su oru susijusi pietų ar vakarienės galimybė: Lina Luneckienė, Vilniaus TV bokšto rinkodaros projektų vadovė, pasakojo, jog esant prastam orui – lietui, gūsingam vėjui, svečiai į terasą pakilti negalės. Tokiu atveju, dėl kito laiko bus derinama su kiekvienu lankytoju individualiai.

Atvira terasa veikia nuo 11 iki 21 val. Pasak L. Luneckienės, darbo laikas gali būti pailgintas, – kad būtų galima stebėti įspūdingus saulėlydžius.

Šiek tiek istorijos

1981 m. pastatytas Vilniaus televizijos bokštas yra aukščiausias statinys Lietuvoje ir vienas iš aukščiausių televizijos bokštų pasaulyje.

Pirmas betono kubas į bokšto pamatus buvo supiltas 1974 m. gegužės 31 d, Valstybinės komisijos priėmimo eksploatuoti aktas pasirašytas 1980 m. gruodžio 30 d.

Jo aukštis – 326,4 m, besisukanti apžvalgos aikštelė su restoranu „Paukščių takas“ sumontuota 165 m aukštyje.

Iki pandemijos bokštą aplankydavo vidutiniškai 130.000 žmonių kasmet.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Papietauti – į aukščiausią lauko kavinę Lietuvoje

Renovuojamas Vilniaus TV bokštas jau gerus metus kviečia lankytojus pasivaikščioti po atvirą terasą 180-ies...

Laisvalaikis
2021.06.10
„Šturmų“ restoranas – kitoks, kitur ir nebe „Šturmai“ Premium 7

Yra valgytojų, kurie pernai prieš Kalėdas išgirdę, kad restoranas „Šturmai“ Vilniuje uždaromas, labai nustebo...

Laisvalaikis
2021.06.09
Virtuvės meistras M. Paulinas iš „Senatorių pasažo“ pereina į „Kempinski“ virtuvę Premium 6

Tituluotas virtuvės meistras Matas Paulinas pradeda dirbti viešbučiuose „Grand Hotel Kempinski Vilnius“ ir...

Laisvalaikis
2021.05.28
Pakruojo dvaro varykla „pavarė“  Premium 1

Pakruojo dvaro spirito varykla ir alaus darykla 2021-uosius pradėjo gerai – Londone vykusiuose „London...

Laisvalaikis
2021.05.19
Per 27 metus išmoko: jei padarysi gerai, paskui vieną klientą ateis dar keli Premium

Šeimos versle gali būti visko, o kur dar krizės ar karantinai. Šiandien įmonę naujovėmis ir įgūdžiais...

Gazelė
2021.05.14
2020 m. Bordo vynas – puikios kokybės. Kokia bus kaina? Premium

Ragaujant 2020 m. derliaus Bordo vyno pavyzdžius „iš statinių“ atrodo, kad vyndariams vėl nusišypsojo gamta,...

Laisvalaikis
2021.05.13
Restoranai kvies į Gastronomijos savaitę

Gegužės 24–30 d. sezoną pradedantys restoranai kvies į Lietuvos gastronomijos savaitę, kurios tema šiemet –...

Laisvalaikis
2021.05.11
Už kosminėje stotyje brendusį vyną tikisi milijono Premium

„Christie's“ aukcione vadinamuoju „private sales“ kanalu parduodamas 440 dienų tarptautinėje kosminėje...

Laisvalaikis
2021.05.06
Vokietija vėl atšaukia „Oktoberfest“ 1

Garsusis Vokietijos alaus festivalis „Oktoberfest“, šiemet suplanuotas rugsėjo 18–spalio 3 d., dėl...

Laisvalaikis
2021.05.03
„BUGA’s“ padažų gamintojai pandemijos nuostolių išvengė: padėjo keli sprendimai Premium 1

Nemažai produkcijos tiekianti HORECA sektoriui, kuris per karantinus buvo stipriai paralyžiuotas, UAB „Buga...

Gazelė
2021.04.27
Atsidarančių barų ir restoranų prastas oras negąsdina

Po pusmečio pertraukos žmones lauke priimti pradedantys barai, restoranai ir kavinės džiaugiasi galimybe...

Paslaugos
2021.04.22
Restoranuose patiekalų reikės laukti ilgiau: padavėjai tampa deficitu Premium 15

Dar tik besiruošiantys atverti duris maitinimo įstaigų savininkai jau susiduria su nauja problema: trūksta...

Gazelė
2021.04.21
Prancūzijos vynuogynus nusiaubė šalna – prarasta trečdalis derliaus Premium

„Tragedija“ – taip Prancūzijos vyndariai apibūdina šalį balandžio pradžioje užklupusią smarkiausią per 30...

Pramonė
2021.04.18
Ir lietuviai švaisto maistą

7 iš 10 Lietuvos gyventojų sutinka, kad maisto švaistymas – didelė problema, rodo tyrimas. Ir nors jame...

Laisvalaikis
2021.04.11
Vynas ir šylantis klimatas: ko bijo Lietuvos vyndariai Premium

Apie klimato kaitos įtaką vyndarystei kalbama seniai, didieji pasaulio vyno gamintojai negaili nei lėšų, nei...

Laisvalaikis
2021.04.04
Ar saugu pietauti restorane Premium 2

Atėjus šiltajam metų laikui, miestų ir miestelių kavinės ruošiasi naujam sezonui ir skaičiuoja staliukus,...

Laisvalaikis
2021.04.01
Perversmas arčiau, nei manote: į mėsos alternatyvas investuoja milijardus Premium

Augalinės kilmės baltymai, galintys tapti pakaitalu įprastiems mėsos ar pieno produktams, toliau skinasi...

Pramonė
2021.03.27
Virtuvės meistras L. Čeprackas: mažieji restoranai iki šiol niekam nerūpėjo Premium 5

Praėjusią savaitę Lietuvoje įkurta Viešojo maitinimo įstaigų asociacija (VMĮA), sieksianti rūpintis mažųjų...

Laisvalaikis
2021.03.24
Vilnius jau rengiasi lauko kavinių sezonui

Praėjusių metų pavasarį Vilnius tapo viena didžiule lauko kavine – skaičiuojama, jog po atviru dangumi mieste...

Laisvalaikis
2021.03.03
Kas bendro tarp antsvorio ir ilgesnio gyvenimo Premium

Vidutinio amžiaus žmonės, priaugę antsvorio, gyvena ilgiau nei jų bendraamžiai, visą gyvenimą išlaikę gerą...

Laisvalaikis
2021.02.28

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku