Papietauti – į aukščiausią lauko kavinę Lietuvoje

Publikuota: 2021-06-10
Vilniaus televizijos bokšto lauko kavinė. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
svg svg
Vilniaus televizijos bokšto lauko kavinė. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.

Renovuojamas Vilniaus TV bokštas jau gerus metus kviečia lankytojus pasivaikščioti po atvirą terasą 180-ies metrų aukštyje. Šiemet joje siūlo ir naują paslaugą: pietus ar vakarienę padebesyse.

Atviroje apžvalgos aikštelėje, į kurią patenki pakilęs liftu į 21 aukštą ir dar šiek tiek – laiptais, ir iš kurios atsiveria tolimiausios Vilniaus panoramos perspektyvos, įrengti 5 staliukai.

Prie jų gali prisėsti po 2 žmones, taigi vienu metu TV bokšto lauko kavinė priims iki 10-ies iš anksto vietas rezervavusių svečių. Kadangi vieta „labai įpareigojanti“, lauko kavinė padebesyse siūlys tik du patiekalų variantus: šiuo metu tai lašišos kepsnys ir sūrio pyragas, arba antienos confit ir šokoladinis pyragas. Prie abiejų – kava, arbata, sultys, vanduo. Patiekalus gamina legendinio restorano „Paukščių takas“. kuris šiuo metu renovuojamas ir bus atidarytas rudenį, komanda.

nuotrauka::1

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Komplektas asmeniui atsieina 36 Eur, į kainą įskaičiuotas ir bilietas pakilti į TV bokštą. Skaičiuojama, jog pernai per keturis COVID-19 karantino apribotus veiklos mėnesius atviroje terasoje apsilankė 10.000 žmonių, šiemet, tikimasi, dar daugiau lankytojų privilios galimybė pavalgyti aukščiausioje Lietuvos kavinėje.

Koncertai, VIP kėdės, saulėlydžiai

Žvelgiant į Vilniaus televizijo bokštą iš tolo, nematyti, kad po aukštesniąja terasa yra dar viena, žemesnė ir platesnio skersmens. Tolimesniuose abiejų šių terasų įveiklinimo planuose – beveik neįtikinami projektai, nesuprasi, ar Remigijus Šeris, AB „Lietuvos radijo ir televizijos centras“ generalinis direktorius, juos pristatydamas kalba rimtai, ar juokauja.

Bet kuriuo atveju, R. Šeris pasiūlė lažintis, kad žemesnėje terasoje bus įrengtos kėdės žiūrovams, iš čia jie galės stebėti laukymę priešais Vingio parko estradą, kurioje vyks, pvz. Dainų šventė arba fejerverkų festivalis. Arba – galės vakarieniauti griežiant kvartetui, kurį čia irgi numatyta įkurdinti.

nuotrauka::2

Baseino nei gultų degintis nebus, nors geru oru saulė vaikštinėjant bokšto terasa plieskia kaip reikiant. Su oru susijusi pietų ar vakarienės galimybė: Lina Luneckienė, Vilniaus TV bokšto rinkodaros projektų vadovė, pasakojo, jog esant prastam orui – lietui, gūsingam vėjui, svečiai į terasą pakilti negalės. Tokiu atveju, dėl kito laiko bus derinama su kiekvienu lankytoju individualiai.

Atvira terasa veikia nuo 11 iki 21 val. Pasak L. Luneckienės, darbo laikas gali būti pailgintas, – kad būtų galima stebėti įspūdingus saulėlydžius.

Šiek tiek istorijos

1981 m. pastatytas Vilniaus televizijos bokštas yra aukščiausias statinys Lietuvoje ir vienas iš aukščiausių televizijos bokštų pasaulyje.

Pirmas betono kubas į bokšto pamatus buvo supiltas 1974 m. gegužės 31 d, Valstybinės komisijos priėmimo eksploatuoti aktas pasirašytas 1980 m. gruodžio 30 d.

Jo aukštis – 326,4 m, besisukanti apžvalgos aikštelė su restoranu „Paukščių takas“ sumontuota 165 m aukštyje.

Iki pandemijos bokštą aplankydavo vidutiniškai 130.000 žmonių kasmet.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Norite pasiūlyti temą, turite pastabų, pasiūlymų ar klausimų? Parašykite „Verslo žinių“ redaktoriams.

Jei norite suteikti konfidencialios informacijos, rašykite vyr. redaktoriui rolandas.barysas@verslozinios.lt

G. Ramsay'io virtuvės košmarai: 12 mln. GBP nuostolis Premium

Per kelis pastaruosius kovidinius metus garsiojo virtuvės šefo Gordono Ramsay'io restoranų imperija patyrė...

Laisvalaikis
2022.08.09
Pirmojo namų restorano įkūrėja: mums atsikėlus į sostinę, pagaliau Vilniuje yra kur pavalgyti Premium 6

Kai esi namie, pats nusistatai savo taisykles, o kiti prie jų turi taikytis, o jei nepatinka – nebesilankyti.

Gazelė
2022.08.01
Maistas į namus: kas pasitvirtino tiems, kurie buvo pirmieji mieste

Kad mieste neveikia „Bolt Food“, „Wolt“ ar „Lėkštė.lt“, regionų verslininkams netrukdo: kai kurie maistą į...

Gazelė
2022.07.31
Ekologišką produkciją atpažįstame, bet tvarumo ženklinimas dar miglotas Premium

Mažmeninės prekybos tinklo „Rimi“ atliktos klientų apklausos rezultatai rodo, kad didžioji dalis vartotojų...

Prekyba
2022.07.31
Gėrimų rinkos perlas: kodėl burbulų arbatos tokios madingos Premium

Ar praeidami pro burbulų arbatos parduotuvę pastebėjote eiles paauglių ir svarstėte, kas čia per vieta ir kuo...

Prekyba
2022.07.25
Kai nėra maisto pristatymo platformų: regionuose verslininkai diegia užsakymą internetu ir programėles Premium

Dalis regionų verslininkų daug nesvarstė apie maisto pristatymą į namus – neapsimoka, nėra tokios kultūros...

Gazelė
2022.07.25
Kai tenka imtis plano B: parduotuvę iš prekybos centro iškėlė į Kauno senamiestį Premium

Didesnio ploto parduotuvės smulkesniems nuomininkams turėtų garantuoti pirkėjų srautus, tačiau kepyklėlei...

Gazelė
2022.07.23
Pirmas naujokų patepimas: kaip tapti krikštatėviu, kad visi būtų laimingi Premium

Įsibėgėjus vasarai, įpusėja studentų praktikos bei sezono pradžioje pasamdytų darbuotojų bandomieji...

Vadyba
2022.07.23
Prievaizdai jau atranda skirtumų tarp smulkiojo šeimos verslo ir galingų fabrikų Premium 1

Kuo neįprastesnis verslas, tuo sudėtingiau jį pradėti, nes leidimus išduodančios institucijos net nežino,...

Gazelė
2022.07.22
Danijos restoranas „Geranium“ pripažintas geriausiu pasaulyje

Danijoje veikiantis restoranas „Geranium“ užėmė šių metų 50-ies geriausių restoranų pasaulyje sąrašo viršūnę,...

Laisvalaikis
2022.07.19
Kaimą dar labiau priartino prie miesto: jau veikia ir „Derliaus paštas“ Premium

Miestiečiai vis labiau nori natūralių produktų iš kaimo ir yra linkę už juos mokėti brangiau. Todėl randasi...

Gazelė
2022.07.17
Savame kieme pranašu nebūsi: kodėl restoraną nusprendžiama kurti kitame mieste Premium

Turėti savo restoraną nori daugelis, bet išdrįsta pabandyti – ne kiekvienas. Dar mažesniam skaičiui šis...

Gazelė
2022.07.10
Kaune atidarė aludę, bet vyresniems: hipsteriai renkasi kitur Premium

Įprastų alaus barų yra daug, tačiau erdvių, kur lankytojai renkasi labiau pabendrauti, kartu praleisti laiką,...

Gazelė
2022.07.06
Prestižinis „Concours Mondiale de Bruxelles“ skelbia nugalėtojus Premium

Prestižinis „Concours Mondial de Bruxelles“ (CMB) paskelbė 2022 m. raudonojo ir baltojo vyno sesijos...

Laisvalaikis
2022.07.02
Ką daryti, kai būni pirmas ir tebesi vienintelis: plėstis su franšizės partneriais Premium

Pasiūlius naujieną, kuri per kelerius metus ne tik įsitvirtina, atlaiko iššūkius, bet ir tebėra pirma ir...

Gazelė
2022.06.30
Kaip pradėti pažintį su vynu Premium 1

Įkvėpta amerikiečių žurnalistės Biancos Bosker knygos „Kamščio nunešti“ (išleido „Kitos knygos“) apie someljė...

Laisvalaikis
2022.06.19
Naujas restoranų kūrėjo A. Oželio „vaikas“: kiekvienam ridikėliui savas laikas Premium

Arūnas Oželis – vienas pirmųjų restoranų steigėjų Nepriklausomoje Lietuvoje. Dabar, po beveik 30-ies metų,...

Laisvalaikis
2022.06.17
Restoranų kūrėjas A. Oželis: dabar gyvenimas yra ne turtingas, bet... labai labai malonus Premium 1

„Restoranai kaip vaikai, tu juos užaugini ir palieki kitiems – „Provansas“ pateko į vienas rankas ir net...

Laisvalaikis
2022.06.14
Sukūrė sprendimą darbuotojų pajamoms padidinti: naudoja ir barai, ir bažnyčios Premium 8

130.000 Eur – tiek papildomų pajamų – arbatpinigių pavedimų gavo barų ir restoranų darbuotojai, kai už...

Gazelė
2022.06.06
Išmokti gaminti desertus gali visi, iš to sukurti verslą – tik retas Premium 1

Kai kurie mėgstantys kepti tortus papildomai užsidirba juos parduodami draugams ar pažįstamiems, tačiau toks...

Gazelė
2022.06.03

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku