Restoranai kvies į Gastronomijos savaitę

Publikuota: 2021-05-11
Restorano „Dine“ patiekalas. „Dine“ / Rengėjų nuotr.
svg svg
Restorano „Dine“ patiekalas. „Dine“ / Rengėjų nuotr.

Gegužės 24–30 d. sezoną pradedantys restoranai kvies į Lietuvos gastronomijos savaitę, kurios tema šiemet – kepsniai lauke.

Devintajame gastronomijos festivalyje dalyvaus 24 restoranai iš Vilniaus, Vidurio Lietuvos bei Palangos.

Pasak Jūratės Mikalkienės, LRVVKA vykdančiosios direktorės ir vienos iš festivalio organizatorių, nukentėjus visos šalies restoranų verslui ir gastronomijos kultūrai, Gastronomijos savaitė rengiama siekiant vėl sutelkti profesionalus, kurti šalies patrauklumo įvaizdį, mokantis iš naujo užsitarnauti svečių dėmesį.

„Kol užsienio svečių šalyje praktiškai nėra, vietinių žmonių palaikymas mums labai svarbus“, – sako J. Mikalkienė.

Galiojantys „kovidiniai ribojimai“ Gastronomijos savaitės rengėjus privertė kūrybiškai pažvelgti į esamą padėtį, todėl jos tema bus kepsninėse ruošti patiekalai, aplinka – restoranų terasos ir grynas oras.

Kaip įprasta, svečiai kviečiami į kulinarinius renginius, o restoranuose bus siūlomi degustaciniai meniu už 10, 20 arba 30 Eur. Juose – tokie gurmaniški patiekalai kaip kepsninėje keptas tunas ar Rokfelerio austrės, ant atviros liepsnos skrudintos tigrinės krevetės, pakepintas arbūzas su sūdytu unguriu. Desertui – kepti bananai su sūria karamele, brendyje brandintas ir kepsinėje degintas ananasas, kiti gardėsiai.

Pasak Valdo Šidlos, „Santa Maria“ rinkodaros vadovo, maisto gaminimas lauke virtuvės šefams atveria labai plačių galimybių. Ir jie vis drąsiau jomis naudojasi: į kepsnines keliauja ne tik mėsa, žuvis, daržovės, vaisiai, bet ir pasaulyje populiarėjantis augalinis maistas, pavyzdžiui, plėšytos avižos.

Festivalį organizuoja Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Papietauti – į aukščiausią lauko kavinę Lietuvoje

Renovuojamas Vilniaus TV bokštas jau gerus metus kviečia lankytojus pasivaikščioti po atvirą terasą 180-ies...

Laisvalaikis
2021.06.10
„Šturmų“ restoranas – kitoks, kitur ir nebe „Šturmai“ Premium 7

Yra valgytojų, kurie pernai prieš Kalėdas išgirdę, kad restoranas „Šturmai“ Vilniuje uždaromas, labai nustebo...

Laisvalaikis
2021.06.09
Virtuvės meistras M. Paulinas iš „Senatorių pasažo“ pereina į „Kempinski“ virtuvę Premium 6

Tituluotas virtuvės meistras Matas Paulinas pradeda dirbti viešbučiuose „Grand Hotel Kempinski Vilnius“ ir...

Laisvalaikis
2021.05.28
Pakruojo dvaro varykla „pavarė“  Premium 1

Pakruojo dvaro spirito varykla ir alaus darykla 2021-uosius pradėjo gerai – Londone vykusiuose „London...

Laisvalaikis
2021.05.19
Per 27 metus išmoko: jei padarysi gerai, paskui vieną klientą ateis dar keli Premium

Šeimos versle gali būti visko, o kur dar krizės ar karantinai. Šiandien įmonę naujovėmis ir įgūdžiais...

Gazelė
2021.05.14
2020 m. Bordo vynas – puikios kokybės. Kokia bus kaina? Premium

Ragaujant 2020 m. derliaus Bordo vyno pavyzdžius „iš statinių“ atrodo, kad vyndariams vėl nusišypsojo gamta,...

Laisvalaikis
2021.05.13
Restoranai kvies į Gastronomijos savaitę

Gegužės 24–30 d. sezoną pradedantys restoranai kvies į Lietuvos gastronomijos savaitę, kurios tema šiemet –...

Laisvalaikis
2021.05.11
Už kosminėje stotyje brendusį vyną tikisi milijono Premium

„Christie's“ aukcione vadinamuoju „private sales“ kanalu parduodamas 440 dienų tarptautinėje kosminėje...

Laisvalaikis
2021.05.06
Vokietija vėl atšaukia „Oktoberfest“ 1

Garsusis Vokietijos alaus festivalis „Oktoberfest“, šiemet suplanuotas rugsėjo 18–spalio 3 d., dėl...

Laisvalaikis
2021.05.03
„BUGA’s“ padažų gamintojai pandemijos nuostolių išvengė: padėjo keli sprendimai Premium 1

Nemažai produkcijos tiekianti HORECA sektoriui, kuris per karantinus buvo stipriai paralyžiuotas, UAB „Buga...

Gazelė
2021.04.27
Atsidarančių barų ir restoranų prastas oras negąsdina

Po pusmečio pertraukos žmones lauke priimti pradedantys barai, restoranai ir kavinės džiaugiasi galimybe...

Paslaugos
2021.04.22
Restoranuose patiekalų reikės laukti ilgiau: padavėjai tampa deficitu Premium 15

Dar tik besiruošiantys atverti duris maitinimo įstaigų savininkai jau susiduria su nauja problema: trūksta...

Gazelė
2021.04.21
Prancūzijos vynuogynus nusiaubė šalna – prarasta trečdalis derliaus Premium

„Tragedija“ – taip Prancūzijos vyndariai apibūdina šalį balandžio pradžioje užklupusią smarkiausią per 30...

Pramonė
2021.04.18
Ir lietuviai švaisto maistą

7 iš 10 Lietuvos gyventojų sutinka, kad maisto švaistymas – didelė problema, rodo tyrimas. Ir nors jame...

Laisvalaikis
2021.04.11
Vynas ir šylantis klimatas: ko bijo Lietuvos vyndariai Premium

Apie klimato kaitos įtaką vyndarystei kalbama seniai, didieji pasaulio vyno gamintojai negaili nei lėšų, nei...

Laisvalaikis
2021.04.04
Ar saugu pietauti restorane Premium 2

Atėjus šiltajam metų laikui, miestų ir miestelių kavinės ruošiasi naujam sezonui ir skaičiuoja staliukus,...

Laisvalaikis
2021.04.01
Perversmas arčiau, nei manote: į mėsos alternatyvas investuoja milijardus Premium

Augalinės kilmės baltymai, galintys tapti pakaitalu įprastiems mėsos ar pieno produktams, toliau skinasi...

Pramonė
2021.03.27
Virtuvės meistras L. Čeprackas: mažieji restoranai iki šiol niekam nerūpėjo Premium 5

Praėjusią savaitę Lietuvoje įkurta Viešojo maitinimo įstaigų asociacija (VMĮA), sieksianti rūpintis mažųjų...

Laisvalaikis
2021.03.24
Vilnius jau rengiasi lauko kavinių sezonui

Praėjusių metų pavasarį Vilnius tapo viena didžiule lauko kavine – skaičiuojama, jog po atviru dangumi mieste...

Laisvalaikis
2021.03.03
Kas bendro tarp antsvorio ir ilgesnio gyvenimo Premium

Vidutinio amžiaus žmonės, priaugę antsvorio, gyvena ilgiau nei jų bendraamžiai, visą gyvenimą išlaikę gerą...

Laisvalaikis
2021.02.28

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku