Vokietija vėl atšaukia „Oktoberfest“

Publikuota: 2021-05-03
„Oktoberfest“ šventėje. Daivos Sutkutės nuotr.
svg svg
„Oktoberfest“ šventėje. Daivos Sutkutės nuotr.

Garsusis Vokietijos alaus festivalis „Oktoberfest“, šiemet suplanuotas rugsėjo 18–spalio 3 d., dėl koronaviruso pandemijos atšaukiamas antrus metus iš eilės, pirmadienį pranešė Bavarijos žemės premjeras Markusas Soederis.

Pasak jo, pareigūnai „sunkia širdimi“ nusprendė atšaukti visame pasaulyje Bavariją ir Miuncheną garsinantį festivalį, bet tai buvo būtina dėl nemažėjančių COVID-19 ligos atvejų ir didžiulio krūvio ligoninėms.

„Oktoberfest“ vėl bus surengtas ir vėl bus didelis“, – pažadėjo M. Soederis.

Vokietijoje šiuo metu galioja griežtas karantinas, draudžiami dideli susibūrimai. 7 dienų sergamumo rodiklis yra 146,9 atvejo 100.000 gyventojų.

Bavarijos rodiklis yra kiek mažesnis už nacionalinį vidurkį – 145,4 atvejo 100.000 gyventojų, nurodo Roberto Kocho institutas, tačiau šventės rengėjai nusprendė nerizikuoti.

Nuo 1810 m. spalio 12 d. rengiama „Oktoberfest“ šventė buvo atšaukta pernai, prieš tai – per Antrąjį pasaulinį karą ir porąkart dėl maro XIX a.

Skaičiuojama, jog dvi savaites trunkanti „Oktoberfest“ sutraukia apie 6 mln. lankytojų iš viso pasaulio, jie išgeria apie 75.800 hektolitrų alaus.

Tai ir užkirto galimybę surengti festivalį šiemet. Pasak M. Soederio, šventės metu didžiulės palapinės esti sausakimšos, suvartojama daug alkoholio, gali būti atvežta naujų koronaviruso atmainų iš užsienio, todėl būtų pavojinga rudenį organizuoti „Oktoberfest“.

„Klasikinėse alaus palapinėse didžiuosiuose festivaliuose socialinio atstumo, kaukių ir kitų priemonių praktiškai neįmanoma įgyvendinti“, – sakė M. Soederis po derybų su Miuncheno meru Dieteriu Reiteriu.

Pernai atšaukus „Oktoberfest“, maždaug 50 šio pietinio Vokietijos miesto didelių alaus barų ir kitų įstaigų laikydamiesi griežtų taisyklių surengė mažesnes šventes.

D. Reiteris išreiškė viltį, kad su tam tikrais apribojimais alaus barų terasos galės veikti ir šiemet.

Anot jo, kad ir kaip buvo sunku atšaukti „Oktoberfest“, būtų buvę blogiau, jei miestas būtų delsęs ir turėjęs atšaukti festivalį jau pradėjus jam ruoštis.

Pagal praėjusį mėnesį Vokietijoje priimtą įstatymą, regionuose, kur 7 dienų sergamumo rodiklis tris dienas iš eilės viršija 100 atvejų 100.000 gyventojų, apribojami asmenų kontaktai, uždaromi laisvalaikio ir sporto objektai, uždaroma daug parduotuvių arba apribojamas jų darbas, skelbiama naktinė komendanto valanda.

Tačiau įsibėgėjant vakcinavimui, o užsikrėtimo atvejams ėmus mažėti, šalies vyriausybė pirmadienį svarstė naujas laisves paskiepytiesiems.

Kai kurios žemės jau atšaukė kontaktų ribojimą paskiepytiems žmonėms, o vyriausybė planuoja iki savaitės pabaigos parengti nacionalines taisykles. Tačiau finansų ministras Olafas Scholzas žiniasklaidos grupei „Funke“ pirmadienį sakė, kad „vis dar nelabai yra ką pasakyti“ dėl tokių didelių renginių kaip „Oktoberfest“.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Restoranai kvies į gastronomijos savaitę

Gegužės 24–30 d. sezoną pradedantys restoranai kvies į Lietuvos gastronomijos savaitę, kurios tema šiemet –...

Laisvalaikis
19:29
Už kosminėje stotyje brendusį vyną tikisi milijono Premium

„Christie's“ aukcione vadinamuoju „private sales“ kanalu parduodamas 440 dienų tarptautinėje kosminėje...

Laisvalaikis
2021.05.06
Vokietija vėl atšaukia „Oktoberfest“ 1

Garsusis Vokietijos alaus festivalis „Oktoberfest“, šiemet suplanuotas rugsėjo 18–spalio 3 d., dėl...

Laisvalaikis
2021.05.03
„BUGA’s“ padažų gamintojai pandemijos nuostolių išvengė: padėjo keli sprendimai Premium 1

Nemažai produkcijos tiekianti HORECA sektoriui, kuris per karantinus buvo stipriai paralyžiuotas, UAB „Buga...

Gazelė
2021.04.27
Atsidarančių barų ir restoranų prastas oras negąsdina

Po pusmečio pertraukos žmones lauke priimti pradedantys barai, restoranai ir kavinės džiaugiasi galimybe...

Paslaugos
2021.04.22
Restoranuose patiekalų reikės laukti ilgiau: padavėjai tampa deficitu Premium 15

Dar tik besiruošiantys atverti duris maitinimo įstaigų savininkai jau susiduria su nauja problema: trūksta...

Gazelė
2021.04.21
Prancūzijos vynuogynus nusiaubė šalna – prarasta trečdalis derliaus Premium

„Tragedija“ – taip Prancūzijos vyndariai apibūdina šalį balandžio pradžioje užklupusią smarkiausią per 30...

Pramonė
2021.04.18
Ir lietuviai švaisto maistą

7 iš 10 Lietuvos gyventojų sutinka, kad maisto švaistymas – didelė problema, rodo tyrimas. Ir nors jame...

Laisvalaikis
2021.04.11
Vynas ir šylantis klimatas: ko bijo Lietuvos vyndariai Premium

Apie klimato kaitos įtaką vyndarystei kalbama seniai, didieji pasaulio vyno gamintojai negaili nei lėšų, nei...

Laisvalaikis
2021.04.04
Ar saugu pietauti restorane Premium 2

Atėjus šiltajam metų laikui, miestų ir miestelių kavinės ruošiasi naujam sezonui ir skaičiuoja staliukus,...

Laisvalaikis
2021.04.01
Perversmas arčiau, nei manote: į mėsos alternatyvas investuoja milijardus Premium

Augalinės kilmės baltymai, galintys tapti pakaitalu įprastiems mėsos ar pieno produktams, toliau skinasi...

Pramonė
2021.03.27
Virtuvės meistras L. Čeprackas: mažieji restoranai iki šiol niekam nerūpėjo Premium 5

Praėjusią savaitę Lietuvoje įkurta Viešojo maitinimo įstaigų asociacija (VMĮA), sieksianti rūpintis mažųjų...

Laisvalaikis
2021.03.24
Vilnius jau rengiasi lauko kavinių sezonui

Praėjusių metų pavasarį Vilnius tapo viena didžiule lauko kavine – skaičiuojama, jog po atviru dangumi mieste...

Laisvalaikis
2021.03.03
Kas bendro tarp antsvorio ir ilgesnio gyvenimo Premium

Vidutinio amžiaus žmonės, priaugę antsvorio, gyvena ilgiau nei jų bendraamžiai, visą gyvenimą išlaikę gerą...

Laisvalaikis
2021.02.28
Virtuvės šefas L. Čeprackas: didžioji dalis jau numirusi, tik ne visi apie tai žino Premium 13

„Kai beveik prieš metus pasakiau, kad ateina restoranų verslo pakasynos, sulaukiau ne vienos pašaipios...

Laisvalaikis
2021.02.17
Restoranai po karantino: kaip pasiruošti atidarymui

Vyriausybei atlaisvinus pirmojo karantino ribojimus, nemažai viešojo maitinimo verslų nebuvo tam pasiruošę –...

Laisvalaikis
2021.02.17
„McDonald’s“ išgyvenimo strategijos Premium

Pravažiuoju naftos perdirbimo gamyklas ir Naujojo Džersio skyrybų advokatų lauko reklamas, kamuojamas vis...

Laisvalaikis
2021.02.07
„Local Pub“ patirtis: kada geriau atleisti visus darbuotojus, o kada – išleisti į prastovą Premium

Atleisti per vieną dieną visus įmonės darbuotojus – sunkus, bet ryžtingas žingsnis. Tačiau kartais jis...

Gazelė
2021.02.04
Mėsos pramonės milžinių akistata su tvarumo reikalavimais Premium

Josie Angus dabar sunkūs laikai. Galvijų fermoje Australijos tyruose dienas leidžiančiai 46-erių moteriai,...

Pramonė
2021.01.30
Prievaizdai susiprato, kad smulkiuosius gamintojus reikia vertinti kitaip Premium

Nesvarbu, kad nedidelėje alkoholio įmonėje yra vos keli darbuotojai – kone vieno žmogaus reikia vien tik...

Gazelė
2021.01.26

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku