Vilnius jau rengiasi lauko kavinių sezonui

Publikuota: 2021-03-03
Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
svg svg
Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.

Praėjusių metų pavasarį Vilnius tapo viena didžiule lauko kavine – skaičiuojama, jog po atviru dangumi mieste veikė 425 restoranai, kavinės ir barai. Šiemet Vilniaus savivaldybė, laukdama lauko kavinių sezono, įvedė keletą naujovių – nebereiks rengti projektų lauko kavinės teritorijai, bus pasiūlytos 128 naujos erdvės, atnaujinti estetiniai reikalavimai.

Šiemet kavines, laikantis nustatytų estetinių reikalavimų, bus galima įkurti trijose zonose: istoriniame centre Senamiestyje (1 zona), Naujamiestyje, dalyje Šnipiškių ir Žirmūnų (2 zona), likusiame Vilniuje (3 zona). Būsimai lauko kavinei taikomus reikalavimus, mokestinę zoną, galimybę pasirinkti vietas viešosiose erdvės, pernykščių kavinių teritorijas galima rasti Lauko kavinių žemėlapyje, praneša Vilniaus savivaldybė.

Kavinių, barų ar restoranų savininkai kviečiami nuotoliniu būdu teikti paraiškas iki kovo 22 d.

Dar viena patogi šių metų naujovė – naujų lauko kavinių steigėjai gaus savivaldybės parengtą kavinės teritorijos schemą kartu su leidimu teikti paslaugas lauko kavinėje. Jei kavinių savininkai turėjo anksčiau parengtus ir dar tebegaliojančius lauko kavinių projektus, šiemet jie galės kreiptis tik dėl leidimo pagal galiojantį projektą.

Pasak savivaldybės, gavus kelis prašymus į tą pačią nustatytą vietą, laimėtojas bus atrenkamas atsižvelgus į konkurso kriterijus: atstumą nuo stacionarių maitinimų įstaigų (kuo arčiau, tuo daugiau balų), turimą lauko kavinės plotą prie stacionarių maitinimų patalpų ir (ar) kitoje vietoje (kuo mažiau ploto turi, tuo daugiau balų) bei stacionarių maitinimo patalpų plotą (kuo didesnis, tuo daugiau balų).

Savivaldybė atkreipia dėmesį, kad lauko kavinių teritorijų dydį ir išdėstymą 1A, 1C ir 2A zonose (aikštėse, skveruose, parkuose ne prie stacionarių maitinimo patalpų, gatvėse, kuriose bus uždaromas automobilių eismas) pasiūlo savivaldybė, įvertinusi visų viešosios erdvės naudotojų poreikius.

Atlikus paraiškų vertinimą, daugiausia balų surinkusiam pretendentui bus parengta lauko kavinės teritorijos schema ir suteiktas leidimas prekiauti lauko kavinėje.

Pagal šiuo metu išduodamus leidimus teikti paslaugas lauko kavinės galės tik tuomet, kai tai leis sušvelninto karantino sąlygos.

Detalūs reikalavimai skelbiami čia.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Ir lietuviai švaisto maistą

7 iš 10 Lietuvos gyventojų sutinka, kad maisto švaistymas – didelė problema, rodo tyrimas. Ir nors jame...

Laisvalaikis
2021.04.11
Vynas ir šylantis klimatas: ko bijo Lietuvos vyndariai Premium

Apie klimato kaitos įtaką vyndarystei kalbama seniai, didieji pasaulio vyno gamintojai negaili nei lėšų, nei...

Laisvalaikis
2021.04.04
Ar saugu pietauti restorane Premium 2

Atėjus šiltajam metų laikui, miestų ir miestelių kavinės ruošiasi naujam sezonui ir skaičiuoja staliukus,...

Laisvalaikis
2021.04.01
Perversmas arčiau, nei manote: į mėsos alternatyvas investuoja milijardus Premium

Augalinės kilmės baltymai, galintys tapti pakaitalu įprastiems mėsos ar pieno produktams, toliau skinasi...

Pramonė
2021.03.27
Virtuvės meistras L. Čeprackas: mažieji restoranai iki šiol niekam nerūpėjo Premium 5

Praėjusią savaitę Lietuvoje įkurta Viešojo maitinimo įstaigų asociacija (VMĮA), sieksianti rūpintis mažųjų...

Laisvalaikis
2021.03.24
Vilnius jau rengiasi lauko kavinių sezonui

Praėjusių metų pavasarį Vilnius tapo viena didžiule lauko kavine – skaičiuojama, jog po atviru dangumi mieste...

Laisvalaikis
2021.03.03
Kas bendro tarp antsvorio ir ilgesnio gyvenimo Premium

Vidutinio amžiaus žmonės, priaugę antsvorio, gyvena ilgiau nei jų bendraamžiai, visą gyvenimą išlaikę gerą...

Laisvalaikis
2021.02.28
Virtuvės šefas L. Čeprackas: didžioji dalis jau numirusi, tik ne visi apie tai žino Premium 13

„Kai beveik prieš metus pasakiau, kad ateina restoranų verslo pakasynos, sulaukiau ne vienos pašaipios...

Laisvalaikis
2021.02.17
Restoranai po karantino: kaip pasiruošti atidarymui

Vyriausybei atlaisvinus pirmojo karantino ribojimus, nemažai viešojo maitinimo verslų nebuvo tam pasiruošę –...

Laisvalaikis
2021.02.17
„McDonald’s“ išgyvenimo strategijos Premium

Pravažiuoju naftos perdirbimo gamyklas ir Naujojo Džersio skyrybų advokatų lauko reklamas, kamuojamas vis...

Laisvalaikis
2021.02.07
„Local Pub“ patirtis: kada geriau atleisti visus darbuotojus, o kada – išleisti į prastovą Premium

Atleisti per vieną dieną visus įmonės darbuotojus – sunkus, bet ryžtingas žingsnis. Tačiau kartais jis...

Gazelė
2021.02.04
Mėsos pramonės milžinių akistata su tvarumo reikalavimais Premium

Josie Angus dabar sunkūs laikai. Galvijų fermoje Australijos tyruose dienas leidžiančiai 46-erių moteriai,...

Pramonė
2021.01.30
Prievaizdai susiprato, kad smulkiuosius gamintojus reikia vertinti kitaip Premium

Nesvarbu, kad nedidelėje alkoholio įmonėje yra vos keli darbuotojai – kone vieno žmogaus reikia vien tik...

Gazelė
2021.01.26
Dviejų restoranų savininkas: uždariau juos, kad nerizikuočiau savo vardu Premium

Per karantiną maitinimo įstaigos gali tiekti maistą išsinešti ar pristatyti jį pagal užsakymą, tačiau tokia...

Gazelė
2021.01.25
Kol Pakruojy įkūrė spirito varyklą, turėjo nueiti kryžiaus kelius Premium 1

Verslininkų, norinčių gaminti stiprųjį alkoholį, veikiausiai atsirastų, tačiau atbaido daugybė reikalavimų,...

Gazelė
2021.01.22
Vyno prekyba: mažiau, bet kokybiškiau Premium

2020-ieji vyno pasauliui nebuvo lengvi: visuotinė pandemija uždarė restoranus, viešbučius, sustabdė keliones.

Laisvalaikis
2021.01.19
Alkoholio reklamos draudimas: kaip drambliui pralįsti pro adatos skylutę Premium 2

Šiais sudėtingais laikais, kai daugybės verslo įmonių kvėpavimo aparatas yra ne kas kita, o prekyba...

Laisvalaikis
2021.01.13
Paruoštukų verslas tik atrodo paprastas: pasiteisina retam Premium

Ruošinių arba produktų, kuriuos reikia pasigaminti patiems, paklausa auga, tačiau ji neatstoja tiesioginės...

Gazelė
2021.01.13
Kiek kainuoja burbuliukai: akcizai putojančiam vynui įvairiose šalyse

Šią šventinę savaitę visame pasaulyje šaunamas putojantis vynas – žmonės atsisveikina su keistais,...

Laisvalaikis
2020.12.31
Restoranai užversti vakarienių užsakymais, kurie per šventes keliaus į namus Premium 1

Šiemet kaip niekad gausu restoranų, siūlančių per šventes į namus pristatyti Kūčių vakarienę ar kalėdinius...

Gazelė
2020.12.21

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku