Vilniaus restoranai Nepriklausomybę švęs skaniai

Publikuota: 2020-03-08
Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
svg svg
Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-metį Vilniaus restoranai švęs skaniai: nuo šio savaitgalio iki liepos 6-osios, karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos, svečiams siūlys patiekalų, kurie jiems atspindi laisvę.

Akcijoje, kurią inicijavo Vilniaus miesto turizmo ir verslo plėtros agentūra „Go Vilnius“, dalyvauja restoranai „Amandus“, „Meat“, „Sugamour“, „Europa Classic“, „Riverside“, „Ertlio namas“, „Žuvinė“, „Grey“, „12 istorijų“, „Šekspyras“, „Paupio 12“, „Gastronomika“, „Balzac“, „Rise“, „Time“, „Mykolo 4” ir baras „Skybar“.

Kvietimą dalyvauti priėmę šefai ieškojo savitų būdų atskleisti lietuviškumą ir turtingą mūsų šalies istoriją.

Valgiaraščiuose pažymėti šventiniai patiekalai vienur atspindės šalies trispalvę, kitur apie lietuvybę pasakos mūsų kraštams būdingais skoniais ir kvapais ar stengsis patraukti svečių dėmesį netikėtu pateikimu bei estetika.

„Lietuviška virtuvė nėra molekulinė. Ji perkelia tradicijas į šiuolaikinę virtuvę, pritaiko išlikusias praeities receptūras. Nepriklausomybę minėsime kaip tik su tokiu patiekalu, pagamintu pagal žvejo žmonos receptą, – iš ekologiškų daržovių, pagautos, o ne specialiai augintos žuvies ir su naujovių prieskoniu“, – sako Vitalijus Dobromilskis, restorano „Žuvinė“ vadovas.

Anot Tomo Rimydžio, restorano „Ertlio namas“ įkūrėjo ir virtuvės šefo, jo restorano koncepcija – pateikti istorinę Lietuvos virtuvę moderniu kampu, o toks renginys yra galimybė parodyti savo tradicijas ir nustebinti.

„Išgirdus renginio temą labai greitai radosi ir patiekalo idėja. Tai bus senas receptas, kurį, kaip pridera, prikelsime šiuolaikiška šventine forma“, – sako T. Rimydis.

Restoranų „Time“ ir „Rise“ šventiniai patiekalai, sakytum, išsidėstę priešinguose tiesės galuose: pirmasis svečiams siūlys „lauže keptą bulvę“ su lašiniais ir rūgpieniu, antrasis – trispalvės spalvomis papuoštų sušių.

Daugiau informacijos apie akciją ir visų joje dalyvaujančių patiekalus – Vilniaus turizmo informacijos svetainėje.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Nerimui pagrindo nėra: maisto parduotuvėse užteks Premium 1

Dar prieš įvairioms šalims paskelbiant apie saviizoliaciją, kuria siekiama sumažinti pasaulinės pandemijos...

Laisvalaikis
2020.03.29
Keletas patarimų vis dar svajojantiems apie savo restoraną Premium 1

Šiuo metu restoranų verslas neprimena svajonės, greičiau — bjaurią migreną. Bet karantinas kažkada baigsis,...

Laisvalaikis
2020.03.29
Prie pilietinės iniciatyvos „Stiprūs kartu“ jungiasi virtuvės meistrai

Gerumo virusas lenktyniauja su naujuoju koronavirusu: Lietuvos virtuvės šefai bei virėjai, galintys gaminti...

Laisvalaikis
2020.03.25
„Local Pub“ vieną barą jau uždarė amžiams, iš kito atleido visus darbuotojus Premium 5

Kol Vyriausybė svarsto, kaip būtų galima pagelbėti darbdaviams išlaikyti kuo daugiau darbo vietų, kai kurie...

Gazelė
2020.03.16
„Greenpeace“ ragina iki 2030 m. mėsos vartojimą sumažinti 70%

3 mėsainiai per savaitę, anot aplinkosauginės organizacijos „Greenpeace“, daugiausiai tiek mėsos vartoti...

Pramonė
2020.03.15
Geriausio Kauno restorano šefas: konkurencijos iš esmės nėra Premium 2

Gero maisto akademijos sudaromame geriausių šalies restoranų 30-uke kauniškis „Dia“ pernai užėmė 12-ą vietą –...

Laisvalaikis
2020.03.14

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Valdyti slapukus