Virtuvės šefas L. Čeprackas atidarė naują restoraną

Publikuota: 2020-02-17
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas senojoje „Gastronomikoje“. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
svg svg
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas senojoje „Gastronomikoje“. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.

Restauruoti dar nebaigtas multifinkcinis kompleksas „Bokšto skveras“, kurį Vilniaus senamiestyje plėtoja komercinio nekilnojamojo turto (NT) plėtros ir valdymo UAB „Baltisches Haus“, rodo pirmuosius svetingumo ženklus – jame jau veikia virtuvės šefo Liutauro Čepracko naujas restoranas „Gastronomika“.

Apie tai „Gastronomika“, bene pirmasis komplekso naujakurys, informuoja savo socialiniame tinkle „Facebook“. Tiesa, kol kas restoranas veikia bandomuoju režimu, plačiajai visuomenei jis bus atidarytas kovą.

Bendras naujosios „Gastronomikos“ plotas – 450 kv. m, jame įrengta apie 50-ies vietų restorano salė ir 18 vietų uždara salė bei restoranui reikalingos gamybos patalpos. Šiltuoju metų laiku veiks lauko terasa.

„Gastronomika“ siūlo L. Čepracko sukurtą degustacinį meniu „Tradicijos”, „kuriuo šefas interpretuoja skirtingus Lietuvos gastronomijos etapus“, rašoma „Facebook“.

„Gastronomika“ buvo pirmasis L. Čepracko restoranas, nuo 2015 iki 2018 m. pavasario veikęs Vilniaus Naujamiestyje, loftų rajone.

Per trejus veiklos metus restoranas dukart buvo įtrauktas į Švedijoje leidžiamą geriausių Skandinavijos ir Baltijos šalių restoranų gidą „White Guide“, o 2017 m. paskelbtas geriausiu Lietuvos restoranu.

Bus atviras

Kompleksas, kurio projektavimas ir statybos užtruko beveik dešimtmetį, bus atviras visiems, žada „Baltisches Haus“.

„Bokšto skveras“ yra NT vystymo ir valdymo bendrovės „Baltisches Haus“ savininkų brolių Ortizų investicija į daugybę metų apleistą Vilniaus senamiesčio teritoriją. Pasak Audriaus Masionio, bendrovės direktoriaus, statybų darbai truko gerokai ilgiau nei statant naują biurų pastatą, nes dirbta istorinėje vietoje. Teritorijoje 7 metus vyko archeologiniai tyrimai. Jų metu rasti vertingi radiniai perduoti Lietuvos nacionaliniam muziejui.

Tik atlikus archeologinius tyrimus, 2010 m. buvo patvirtintas detalusis teritorijos planas, o statybos leidimas gautas 2014 m.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Nerimui pagrindo nėra: maisto parduotuvėse užteks Premium 1

Dar prieš įvairioms šalims paskelbiant apie saviizoliaciją, kuria siekiama sumažinti pasaulinės pandemijos...

Laisvalaikis
2020.03.29
Keletas patarimų vis dar svajojantiems apie savo restoraną Premium 1

Šiuo metu restoranų verslas neprimena svajonės, greičiau — bjaurią migreną. Bet karantinas kažkada baigsis,...

Laisvalaikis
2020.03.29
Prie pilietinės iniciatyvos „Stiprūs kartu“ jungiasi virtuvės meistrai

Gerumo virusas lenktyniauja su naujuoju koronavirusu: Lietuvos virtuvės šefai bei virėjai, galintys gaminti...

Laisvalaikis
2020.03.25
„Local Pub“ vieną barą jau uždarė amžiams, iš kito atleido visus darbuotojus Premium 5

Kol Vyriausybė svarsto, kaip būtų galima pagelbėti darbdaviams išlaikyti kuo daugiau darbo vietų, kai kurie...

Gazelė
2020.03.16
„Greenpeace“ ragina iki 2030 m. mėsos vartojimą sumažinti 70%

3 mėsainiai per savaitę, anot aplinkosauginės organizacijos „Greenpeace“, daugiausiai tiek mėsos vartoti...

Pramonė
2020.03.15
Geriausio Kauno restorano šefas: konkurencijos iš esmės nėra Premium 2

Gero maisto akademijos sudaromame geriausių šalies restoranų 30-uke kauniškis „Dia“ pernai užėmė 12-ą vietą –...

Laisvalaikis
2020.03.14

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Valdyti slapukus