Vienas geriausių sušių restoranų išbrauktas iš „Michelin“ gido

Publikuota: 2019-12-10
Dėl ypač didelės paklausos sušių restoranas „Sukiyabashi Jiro“ vietas rezervuoja tik pastoviems ir ypatingai svarbiems klientams. Shizuo Kambayashi (AP/„Scanpix“) nuotr.
Dėl ypač didelės paklausos sušių restoranas „Sukiyabashi Jiro“ vietas rezervuoja tik pastoviems ir ypatingai svarbiems klientams. Shizuo Kambayashi (AP/„Scanpix“) nuotr.
 

Tokiją pelnytai galima vadinti pasaulio gurmanų sostine. Prestižinis restoranų gidas „Michelin“ į 2020-ųjų metų Tokijo gidą įtraukė 464  maitinimo įstaigas – daugiausia visame pasaulyje. 11 restoranų įvertinti trijomis žvaigždutėmis, bet tarp jų šįmet neliko geriausiu vadinamo sušių restorano „Sukiyabashi Jiro“.

„Sukiyabashi Jiro“ trimis žvaigždutėmis vertinamas kasmet nuo 2007-ųjų, kai „Michelin“ pradėjo leisti Tokijo gidą. Vietos garsiajame sąraše jis neteko nė dėl suprastėjusios maisto kokybės, bet todėl, kad eiliniam žmogui į jį patekti nebeįmanoma. Kitaip tariant, rašo „The Telegraph“, šis restoranas tapo per išskirtinis ir „Michelin“. Pats gidas pranešime spaudai teigia, jog negalima teigti, kad restoranas neteko savo ankstesnio aukščiausio įvertimo, bet „Michelin“ laikosi politikos apžvelgti ir reitinguoti tas maitinimo įstaigas, kuriose valgyti gali kiekvienas norintis.

Tik draugai ir VIP

Patekti į restoraną niekada nebuvo lengva, bet dabar dėl ypač didelės paklausos „Sukiyabashi Jiro“ nusprendė vietas rezervuoti tik pastoviems ir ypatingai svarbiems klientams. BBC teigimu, 94-erių virtuvės meistro Jiro Ono parinkto degustacinio meniu kaina prasideda nuo 285 GBP.

„Sukiyabashi Jiro“ savo interneto svetainėje atsiprašo klientų, jog šiuo metu susiduria su sunkumais priimti visus pageidaujančius. „Kadangi mūsų restoranas vienu metu gali priimti tik 10 svečių, tikėtina, jog ši situacija gali užsitęsti“, – skelbiama svetainėje.

Restoranas buvo atidarytas 1965-aisiais, bet tik pastarąjį dešimtmetį tapo kultine vieta. Prie jo populiarumo gal net daugiau nei aukščiausi „Michelin“ įvertinimai prisidėjo dokumentinis filmas, pasakojantis apie virtuvės meistrą.

Dabar restoranui kartu su vyriausiu sūnumi Yoshikazu vadovaujanti ir vis dar tebegaminantis J. Ono Japonijoje laikomas savotiška nacionaline vertybe ir yra vadinamas vienu geriausių gyvų sušių meistrų. Dokumentinis filmas pasakoja apie jo skrupulingą žuvies ir ryžių gaminimo ritualą. Ryžių gumulėliai restorane gaminami taip, kad tilptų į konkretaus valgytojo burną. Todėl prieš gamindamas sušius J. Ono apžiūri svečių veidus ir rankas, kad pritaikytų patiekalo dydį. Dar svečių prašoma stipriai nesikvėpinti einant į restoraną ir nefotografuoti maisto.

Naujos kryptys gurmanams

Kasmet baigiantis rudeniui „Michelin“ gidas vieną po kito skelbia atnaujintus didžiųjų pasaulio miestų ir šalių restoranų vertinimus. Iki šiol „Michelin“ pristatė 2020-ųjų Didžiosios Britanijos ir Airijos, Italijos, Belgijos ir Liuksemburgo, Tokijo, Niujorko, Čikagos, Vašingtono gidus.

„Michelin“ restoranų gidas iš viso apžvelgia 32 pasaulio šalių maitinimo įstaigas. Pranešama, jog 2020-ųjų pavasarį pirmą kartą bus pristatyti Slovėnijos ir Maltos restoranų gidai.

„Michelin“ apžvalgos čia.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Legendinio šefo P. Bocuse restoranas neteko „Michelin“ žvaigždės

Gurmaniškąją Prancūzijos gyventojų dalį sukrėtė žinia: legendinio prancūzų virtuvės šefo Paul Bocuse...

Laisvalaikis
2020.01.17
Vieni restoranai jau bumbtelėjo ant žemės, kiti nusileidimui dar tik ruošiasi Premium

Maitinimo įstaigos, gruodį skaičiavusios gerokai išaugusias apyvartas, sausį ieško būdų, kaip prisikviesti...

Gazelė
2020.01.15
Virtuvės meistrai D. Praspaliauskas ir T. Rimydis apie restoranų tendencijas: tvaru ir lokalu Premium

Avokadai, burokėliai, Benedikto kiaušiniai, mėsainiai, sezoninės daržovės ir vaisiai, atsakingas vartojimas –...

Laisvalaikis
2020.01.14
Vynas veganams – misija įmanoma

Turint galvoje, jog vynas yra produktas iš vynuogių ir mielių, galima manyti, kad visi vynai yra tinkami...

Laisvalaikis
2020.01.12
Jūrų gėrybių restorane – ir cukrus iš vandenyno

Ispanas virtuvės meistras Angelas Leonas sakosi pasišventęs misijai skatinti tvarumą ir atsakingą vartojimą.

Laisvalaikis
2020.01.09
Lietuvos vyndariai: pagaminti sunku, o parduoti – dar sunkiau Premium

Lietuviško vyno pardavimai, sumenkę dėl 2017 m. padidinto akcizų mokesčio, pernai stabilizavosi. Vis dėlto...

Pramonė
2020.01.09
„Impossible Foods“ pristatė augalinę kiaulieną 2

Augalinės kilmės proteinus kurianti bendrovė „Impossible Foods“, rinkai siūlanti „Impossible Burger“, Las...

Pramonė
2020.01.07
Brangiausio vyno butelis kainavo 30.000 Eur

Išgirdę apie reto, kolekcinio, aukcionuose parduodamo vyno kainas, pečiais gūžčioja ne vienas – toks butelis...

Laisvalaikis
2020.01.06
Pasaulinė vyno pramonė subrendo transformacijai Premium 1

Vyndarystė nuo seno laikoma vienu iš transformacijos simbolių. Ir nors šis gėrimas skaičiuoja jau 9.000...

Pramonė
2020.01.04

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau