Vienas geriausių sušių restoranų išbrauktas iš „Michelin“ gido

Tokiją pelnytai galima vadinti pasaulio gurmanų sostine. Prestižinis restoranų gidas Michelin į 2020-ųjų metų Tokijo gidą įtraukė 464 maitinimo įstaigas daugiausia visame pasaulyje. 11 restoranų įvertinti trijomis žvaigždutėmis, bet tarp jų šįmet neliko geriausiu vadinamo sušių restorano Sukiyabashi Jiro.
Sukiyabashi Jiro trimis žvaigždutėmis vertinamas kasmet nuo 2007-ųjų, kai Michelin pradėjo leisti Tokijo gidą. Vietos garsiajame sąraše jis neteko nė dėl suprastėjusios maisto kokybės, bet todėl, kad eiliniam žmogui į jį patekti nebeįmanoma. Kitaip tariant, rašo The Telegraph, šis restoranas tapo per išskirtinis ir Michelin. Pats gidas pranešime spaudai teigia, jog negalima teigti, kad restoranas neteko savo ankstesnio aukščiausio įvertimo, bet Michelin laikosi politikos apžvelgti ir reitinguoti tas maitinimo įstaigas, kuriose valgyti gali kiekvienas norintis.
Tik draugai ir VIP
Patekti į restoraną niekada nebuvo lengva, bet dabar dėl ypač didelės paklausos Sukiyabashi Jiro nusprendė vietas rezervuoti tik pastoviems ir ypatingai svarbiems klientams. BBC teigimu, 94-erių virtuvės meistro Jiro Ono parinkto degustacinio meniu kaina prasideda nuo 285 GBP.
Sukiyabashi Jiro savo interneto svetainėje atsiprašo klientų, jog šiuo metu susiduria su sunkumais priimti visus pageidaujančius. Kadangi mūsų restoranas vienu metu gali priimti tik 10 svečių, tikėtina, jog ši situacija gali užsitęsti, skelbiama svetainėje.
Restoranas buvo atidarytas 1965-aisiais, bet tik pastarąjį dešimtmetį tapo kultine vieta. Prie jo populiarumo gal net daugiau nei aukščiausi Michelin įvertinimai prisidėjo dokumentinis filmas, pasakojantis apie virtuvės meistrą.
Dabar restoranui kartu su vyriausiu sūnumi Yoshikazu vadovaujanti ir vis dar tebegaminantis J. Ono Japonijoje laikomas savotiška nacionaline vertybe ir yra vadinamas vienu geriausių gyvų sušių meistrų. Dokumentinis filmas pasakoja apie jo skrupulingą žuvies ir ryžių gaminimo ritualą. Ryžių gumulėliai restorane gaminami taip, kad tilptų į konkretaus valgytojo burną. Todėl prieš gamindamas sušius J. Ono apžiūri svečių veidus ir rankas, kad pritaikytų patiekalo dydį. Dar svečių prašoma stipriai nesikvėpinti einant į restoraną ir nefotografuoti maisto.
Naujos kryptys gurmanams
Kasmet baigiantis rudeniui Michelin gidas vieną po kito skelbia atnaujintus didžiųjų pasaulio miestų ir šalių restoranų vertinimus. Iki šiol Michelin pristatė 2020-ųjų Didžiosios Britanijos ir Airijos, Italijos, Belgijos ir Liuksemburgo, Tokijo, Niujorko, Čikagos, Vašingtono gidus.
Michelin restoranų gidas iš viso apžvelgia 32 pasaulio šalių maitinimo įstaigas. Pranešama, jog 2020-ųjų pavasarį pirmą kartą bus pristatyti Slovėnijos ir Maltos restoranų gidai.
Michelin apžvalgos čia.
Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos Verslo žiniose, Sodros, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti