Vienas geriausių sušių restoranų išbrauktas iš „Michelin“ gido

Publikuota: 2019-12-10
Dėl ypač didelės paklausos sušių restoranas „Sukiyabashi Jiro“ vietas rezervuoja tik pastoviems ir ypatingai svarbiems klientams. Shizuo Kambayashi (AP/„Scanpix“) nuotr.
svg svg
Dėl ypač didelės paklausos sušių restoranas „Sukiyabashi Jiro“ vietas rezervuoja tik pastoviems ir ypatingai svarbiems klientams. Shizuo Kambayashi (AP/„Scanpix“) nuotr.
 

Tokiją pelnytai galima vadinti pasaulio gurmanų sostine. Prestižinis restoranų gidas „Michelin“ į 2020-ųjų metų Tokijo gidą įtraukė 464  maitinimo įstaigas – daugiausia visame pasaulyje. 11 restoranų įvertinti trijomis žvaigždutėmis, bet tarp jų šįmet neliko geriausiu vadinamo sušių restorano „Sukiyabashi Jiro“.

„Sukiyabashi Jiro“ trimis žvaigždutėmis vertinamas kasmet nuo 2007-ųjų, kai „Michelin“ pradėjo leisti Tokijo gidą. Vietos garsiajame sąraše jis neteko nė dėl suprastėjusios maisto kokybės, bet todėl, kad eiliniam žmogui į jį patekti nebeįmanoma. Kitaip tariant, rašo „The Telegraph“, šis restoranas tapo per išskirtinis ir „Michelin“. Pats gidas pranešime spaudai teigia, jog negalima teigti, kad restoranas neteko savo ankstesnio aukščiausio įvertimo, bet „Michelin“ laikosi politikos apžvelgti ir reitinguoti tas maitinimo įstaigas, kuriose valgyti gali kiekvienas norintis.

Tik draugai ir VIP

Patekti į restoraną niekada nebuvo lengva, bet dabar dėl ypač didelės paklausos „Sukiyabashi Jiro“ nusprendė vietas rezervuoti tik pastoviems ir ypatingai svarbiems klientams. BBC teigimu, 94-erių virtuvės meistro Jiro Ono parinkto degustacinio meniu kaina prasideda nuo 285 GBP.

„Sukiyabashi Jiro“ savo interneto svetainėje atsiprašo klientų, jog šiuo metu susiduria su sunkumais priimti visus pageidaujančius. „Kadangi mūsų restoranas vienu metu gali priimti tik 10 svečių, tikėtina, jog ši situacija gali užsitęsti“, – skelbiama svetainėje.

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Restoranas buvo atidarytas 1965-aisiais, bet tik pastarąjį dešimtmetį tapo kultine vieta. Prie jo populiarumo gal net daugiau nei aukščiausi „Michelin“ įvertinimai prisidėjo dokumentinis filmas, pasakojantis apie virtuvės meistrą.

Dabar restoranui kartu su vyriausiu sūnumi Yoshikazu vadovaujanti ir vis dar tebegaminantis J. Ono Japonijoje laikomas savotiška nacionaline vertybe ir yra vadinamas vienu geriausių gyvų sušių meistrų. Dokumentinis filmas pasakoja apie jo skrupulingą žuvies ir ryžių gaminimo ritualą. Ryžių gumulėliai restorane gaminami taip, kad tilptų į konkretaus valgytojo burną. Todėl prieš gamindamas sušius J. Ono apžiūri svečių veidus ir rankas, kad pritaikytų patiekalo dydį. Dar svečių prašoma stipriai nesikvėpinti einant į restoraną ir nefotografuoti maisto.

Naujos kryptys gurmanams

Kasmet baigiantis rudeniui „Michelin“ gidas vieną po kito skelbia atnaujintus didžiųjų pasaulio miestų ir šalių restoranų vertinimus. Iki šiol „Michelin“ pristatė 2020-ųjų Didžiosios Britanijos ir Airijos, Italijos, Belgijos ir Liuksemburgo, Tokijo, Niujorko, Čikagos, Vašingtono gidus.

„Michelin“ restoranų gidas iš viso apžvelgia 32 pasaulio šalių maitinimo įstaigas. Pranešama, jog 2020-ųjų pavasarį pirmą kartą bus pristatyti Slovėnijos ir Maltos restoranų gidai.

„Michelin“ apžvalgos čia.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Norite pasiūlyti temą, turite pastabų, pasiūlymų ar klausimų? Parašykite „Verslo žinių“ redaktoriams.

Jei norite suteikti konfidencialios informacijos, rašykite vyr. redaktoriui rolandas.barysas@verslozinios.lt

Prestižinis „Concours Mondiale de Bruxelles“ skelbia nugalėtojus Premium

Prestižinis „Concours Mondial de Bruxelles“ (CMB) paskelbė 2022 m. raudonojo ir baltojo vyno sesijos...

Laisvalaikis
2022.07.02
Ką daryti, kai būni pirmas ir tebesi vienintelis: plėstis su franšizės partneriais Premium

Pasiūlius naujieną, kuri per kelerius metus ne tik įsitvirtina, atlaiko iššūkius, bet ir tebėra pirma ir...

Gazelė
2022.06.30
Kaip pradėti pažintį su vynu Premium 1

Įkvėpta amerikiečių žurnalistės Biancos Bosker knygos „Kamščio nunešti“ (išleido „Kitos knygos“) apie someljė...

Laisvalaikis
2022.06.19
Naujas restoranų kūrėjo A. Oželio „vaikas“: kiekvienam ridikėliui savas laikas Premium

Arūnas Oželis – vienas pirmųjų restoranų steigėjų Nepriklausomoje Lietuvoje. Dabar, po beveik 30-ies metų,...

Laisvalaikis
2022.06.17
Restoranų kūrėjas A. Oželis: dabar gyvenimas yra ne turtingas, bet... labai labai malonus Premium 1

„Restoranai kaip vaikai, tu juos užaugini ir palieki kitiems – „Provansas“ pateko į vienas rankas ir net...

Laisvalaikis
2022.06.14
Sukūrė sprendimą darbuotojų pajamoms padidinti: naudoja ir barai, ir bažnyčios Premium 8

130.000 Eur – tiek papildomų pajamų – arbatpinigių pavedimų gavo barų ir restoranų darbuotojai, kai už...

Gazelė
2022.06.06
Išmokti gaminti desertus gali visi, iš to sukurti verslą – tik retas Premium 1

Kai kurie mėgstantys kepti tortus papildomai užsidirba juos parduodami draugams ar pažįstamiems, tačiau toks...

Gazelė
2022.06.03
Kai gatvės remontas kerta skaudžiau nei karantinas: kaip išlaukti Premium

Vietinės gatvės rekonstrukcijos kirtis verslui gali būti skaudesnis negu pasaulį užklupusios pandemijos.

Gazelė
2022.06.01
Vyno pasaulio ekstremalai – vyndariai iš Atakamos dykumos Premium

Čilėje plytinčios Atakamos dykumos vyndarių ir vynuogių augintojų kooperatyvas sektoriuje kelia revoliucijas:...

Laisvalaikis
2022.05.28
Pirmosios „Michelin“ žvaigždės įsegtos dviem Estijos restoranams 2

Gegužės 25-osios vakarą Estija pralaužė ledus ir tapo pirmąją Baltijos šalimi, įtraukta į „Michelin“ gidą –...

Laisvalaikis
2022.05.26
Kodėl šparagai naudingesnis verslas negu auginti braškes Premium

Smidrų, dažniau vadinamų šparagais, augintojų skaičius kasmet auga. Darbo su šia daržove į valias, tačiau...

Gazelė
2022.05.20
Kuo mums įdomus Ukrainos vynas Premium

Gegužę Vilniuje vykusioje tarptautinėje parodoje „Vyno dienos“ surengta ukrainietiško vyno degustacija...

Laisvalaikis
2022.05.15
Kitoks turgus: Paupyje pasiekė 7,5 mln. Eur apyvartą, Benedikto turgus planuoja plėtrą Premium

Įprastoms turgavietėms atsigaunant po pandemijos klesti ir visiškai kitokių koncepcijų objektai, kurie irgi...

Prekyba
2022.05.12
Kol Lietuvos įstatymai draudžia kalbėti apie vyną, ES mūsų vyndariams dega žalią šviesą Premium

„Europos Sąjungos (ES) pripažinimas, kad Lietuvoje galima auginti vynuoges ir daryti vynuogių vyną reiškia,...

Laisvalaikis
2022.05.06
Į Kauną (maisto) kultūros: tarpukario restoranų sudakai ir obaliai Premium

Kultūros turistų maršrutuose po Kauną atsiranda ir barai, restoranai – ir pramoginiais, ir pažintiniais...

Gazelė
2022.05.06
Gastronomijos savaitės žvaigždė – Palangos restoranui „Amsterdam Plaza“

Balandžio 25 d.–gegužės 1 d. vykusioje vienuoliktoje Lietuvos gastronomijos savaitėje specialius meniu siūlė...

Laisvalaikis
2022.05.04
Reklamai pasitelkė šokolado meditaciją

Pastaruosius du mėnesius visas pasaulis gyvena karo Ukrainoje nuotaikomis – tai sekina ir psichologiškai, ir...

Rinkodara
2022.05.01
Mąstantiems atidaryti restoraną ar kavinę: kokių klaidų nepadaryti verslo pradžioje Premium

Jei svajonė turėti savo maitinimo įstaigą, tegul ir visai nedidukę, neapleidžia, o sąskaitoje yra šiokių...

Gazelė
2022.04.30
„Michelin“ gidas – jau Estijoje, virėjai laukia žvaigždučių Premium 2

Balandžio pradžioje garsiojo „Michelin“ gastronomijos gido ir Estijos verslumo, turizmo bei inovacijų...

Laisvalaikis
2022.04.28
Kaip atidaryti greitojo maisto restoraną, kai pinigų kišenėje – ne tiek jau daug Premium

Maitinimo verslas – rizikingas ir gana brangus malonumas. Tačiau verslininkų patirtis rodo, kad neprastą...

Gazelė
2022.04.26

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku