Gastronomijos savaitė kviečia į gurmaniškas ekskursijas 

Publikuota: 2019-11-02
XX a. pradžios Kauno verslininkų Tilmansų palikimas. M. Žilinsko dailės galerijos nuotr.
XX a. pradžios Kauno verslininkų Tilmansų palikimas. M. Žilinsko dailės galerijos nuotr.
 

Lapkričio 4–10 d. Lietuvoje skelbiama Gastronomijos savaitė. Jos metu gero maisto gerbėjai kviečiami iš sąrašo išsirinkti labiausiai intriguojančius restoranus viename iš šešių šalies miestų ir mėgautis degustaciniais jų meniu. Ne mažiau įdomios turėtų būti Kaune rengiamos gurmaniškos ekskursijos.

Lietuvos viešbučių ir restoranų bei Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijų bendro projekto tikslas – pristatyti įdomių šalies restoranų virtuves ir jų meistrus, įstaigų svečius supažindinti su vyraujančiomis gastronomijos tendencijomis. Gastronomijos savaitė rengiama septintą kartą.

Specialiai šiam renginiui sukurtų rudeniškų patiekalų ragauti kviečia Vilniaus, Kauno, Trakų, Birštono, Šiaulių ir Palangos restoranai. Siūlomų degustacinių meniu kainos svyruoja nuo 10 iki 30 EUR asmeniui. Maistą svečiai galės vertinti, o daugiausia gerų įvertinimų sulaukęs restoranas bus apdovanotas Gastronomijos savaitės žvaigžde.

Gastronomijos savaitėje dalyvaujančių restoranų sąrašas ir miestų žemėlapiai čia. Organizatoriai staliukus vakarienėms pataria rezervuoti iš anksto.

Kaunas kviečia į ekskursijas

Kauniečiai gastronomijos savaitei parengė daug ir labai netikėtų ekskursijų, jose bus pasakojama apie įvairiais laikais Kaune vyravusius skonius, žymių žmonių kulinarinius pomėgius. Štai Maironio lietuvių literatūros muziejaus lankytojai išgirs apie kunigo ir poeto Maironio maitinimosi įpročius, rengtus iškilmingus pobūvius ir draugų pasisėdėjimus – pasirodo, ypatingomis progomis pokylius kunigui ruošdavo restorano „Metropolis“ šeimininkės, o svečius aptarnaudavo padavėjai. Ekskursijos dalyvius muziejininkai žada pavaišinti mėgstamiausiu Maironio patiekalu.

S. Nėries memorialinio muziejaus ekskursijoje bus papasakojama apie poetės ir skulptoriaus Bernardo Bučo vestuvių puotą Paryžiuje, o lankytojai vaišinami pagal S. Nėries receptą keptu obuolių pyragu. Obuolių organizatoriai žada parinkti iš poetės puoselėto sodo.

Jurgis Mačiūnas, Fluxus judėjimo pradininkas, ypač mėgo gaminti batvinių ir rūgštynių sriubą ir turėjo ypatingą jos receptą. Taigi atėjusieji į ekskursiją Kauno paveikslų galerijoje ne tik susipažins su Fluxus judėjimu, apžiūrės galerijoje esantį Fluxus kabinetą, bet ir paragaus šios ypatingos sriubos.

M. Žilinsko dailės galerijoje vyksiančiose dirbtuvėse bus tapoma maisto produktais.

Ekskursija „Maistas ir pramogos Pirmosios Respublikos Kaune“ pasakos apie įvairių visuomenės sluoksnių gastronominę kultūrą, ves po Laisvės alėjos kiemus ir restoranus. Kitos ekskursijos kauniečiams ir miesto svečiams pasakos apie prezidento A. Smetonos žmonos rengtus pobūvius, diplomatų ir verslininkų vakarėlius, populiariausius restoranus, vadinamojo deficito laikų maistą ir t.t. Daugumą ekskursijų lydės degustacijos, visas jų sąrašas ir registracija čia.

Vilniuje gastronomijos savaitę papildys ekskursija po Halės turgų.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Vyno ir desertų čempionatas: už laimėtojų nugaros – geriausi latvių ir estų restoranai

Lapkričio 18 d. Vilniuje vykusio 10-ojo atvirojo Vyno ir desertų derinių čempionato pirmąsias vietas užėmė...

Laisvalaikis
2019.11.19
 Vakarienė Helsinkyje: kur pasukti Premium

Suomių virtuvės meistrai gerokai vėliau nei švedai ar danai prisijungė prie vadinamosios Šiaurės šalių...

Laisvalaikis
2019.11.17
Šveicarai ir toliau kaups kavos atsargas karui

Šveicarai nebūtų šveicarai, jei nepasirengtų bet kuriam gyvenimo atvejui. Tai šalis, kurioje kiekviena šeima...

Laisvalaikis
2019.11.16
„Jau pilnametis“: taujėniškio plėtros greitis – du restoranai per sezoną Premium

Atidaryti du naujus restoranus per keturis mėnesius – ambicingas uždavinys net maitinimo sektoriaus...

Gazelė
2019.11.14
Ką daryti, kai stresas tampa pagrindiniu patiekalu Premium

Visi žinome, kad stresas kenkia svei­katai, bet ne mažiau kenksmingi gali būti ir būdai, kaip su juo...

Laisvalaikis
2019.11.11
Maisto ir gėrimų paroda BAF: degustacijos, diskusijos, meno instaliacijos

Lapkričio 8 ir 9 d. Vilniuje, parodų centre „Litexpo“, tęsiasi Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF. Čia...

Paslaugos
2019.11.08
Rūkyti Neringos karšiai – Seimo rankose

Neringiškiai sujudo: jeigu nebus pakeisti įstatymai ar priimtos jų pataisos, kyla grėsmė išnykti pamario...

Laisvalaikis
2019.11.05
Vynas metus bus brandinamas kosmose

12 butelių puikaus prancūziško bordo metus bus brandinami Tarptautinėje kosmoso stotyje (International Space...

Laisvalaikis
2019.11.05
Gastronomijos savaitė kviečia į gurmaniškas ekskursijas 

Lapkričio 4–10 d. Lietuvoje skelbiama Gastronomijos savaitė. Jos metu gero maisto gerbėjai kviečiami iš...

Laisvalaikis
2019.11.02
Interneto naudotojai jau dešimtmetį stebi „McDonald‘s“ mėsainio irimo procesą

Praėjus dešimtmečiui po to, kai Islandijoje buvo uždarytas paskutinis „McDonald‘s“ restoranas, tūkstančiai...

Laisvalaikis
2019.11.01

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau