Gastronomijos savaitė kviečia į gurmaniškas ekskursijas 

Publikuota: 2019-11-02
XX a. pradžios Kauno verslininkų Tilmansų palikimas. M. Žilinsko dailės galerijos nuotr.
svg svg
XX a. pradžios Kauno verslininkų Tilmansų palikimas. M. Žilinsko dailės galerijos nuotr.
 

Lapkričio 4–10 d. Lietuvoje skelbiama Gastronomijos savaitė. Jos metu gero maisto gerbėjai kviečiami iš sąrašo išsirinkti labiausiai intriguojančius restoranus viename iš šešių šalies miestų ir mėgautis degustaciniais jų meniu. Ne mažiau įdomios turėtų būti Kaune rengiamos gurmaniškos ekskursijos.

Lietuvos viešbučių ir restoranų bei Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijų bendro projekto tikslas – pristatyti įdomių šalies restoranų virtuves ir jų meistrus, įstaigų svečius supažindinti su vyraujančiomis gastronomijos tendencijomis. Gastronomijos savaitė rengiama septintą kartą.

Specialiai šiam renginiui sukurtų rudeniškų patiekalų ragauti kviečia Vilniaus, Kauno, Trakų, Birštono, Šiaulių ir Palangos restoranai. Siūlomų degustacinių meniu kainos svyruoja nuo 10 iki 30 EUR asmeniui. Maistą svečiai galės vertinti, o daugiausia gerų įvertinimų sulaukęs restoranas bus apdovanotas Gastronomijos savaitės žvaigžde.

Gastronomijos savaitėje dalyvaujančių restoranų sąrašas ir miestų žemėlapiai čia. Organizatoriai staliukus vakarienėms pataria rezervuoti iš anksto.

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Kaunas kviečia į ekskursijas

Kauniečiai gastronomijos savaitei parengė daug ir labai netikėtų ekskursijų, jose bus pasakojama apie įvairiais laikais Kaune vyravusius skonius, žymių žmonių kulinarinius pomėgius. Štai Maironio lietuvių literatūros muziejaus lankytojai išgirs apie kunigo ir poeto Maironio maitinimosi įpročius, rengtus iškilmingus pobūvius ir draugų pasisėdėjimus – pasirodo, ypatingomis progomis pokylius kunigui ruošdavo restorano „Metropolis“ šeimininkės, o svečius aptarnaudavo padavėjai. Ekskursijos dalyvius muziejininkai žada pavaišinti mėgstamiausiu Maironio patiekalu.

S. Nėries memorialinio muziejaus ekskursijoje bus papasakojama apie poetės ir skulptoriaus Bernardo Bučo vestuvių puotą Paryžiuje, o lankytojai vaišinami pagal S. Nėries receptą keptu obuolių pyragu. Obuolių organizatoriai žada parinkti iš poetės puoselėto sodo.

Jurgis Mačiūnas, Fluxus judėjimo pradininkas, ypač mėgo gaminti batvinių ir rūgštynių sriubą ir turėjo ypatingą jos receptą. Taigi atėjusieji į ekskursiją Kauno paveikslų galerijoje ne tik susipažins su Fluxus judėjimu, apžiūrės galerijoje esantį Fluxus kabinetą, bet ir paragaus šios ypatingos sriubos.

M. Žilinsko dailės galerijoje vyksiančiose dirbtuvėse bus tapoma maisto produktais.

Ekskursija „Maistas ir pramogos Pirmosios Respublikos Kaune“ pasakos apie įvairių visuomenės sluoksnių gastronominę kultūrą, ves po Laisvės alėjos kiemus ir restoranus. Kitos ekskursijos kauniečiams ir miesto svečiams pasakos apie prezidento A. Smetonos žmonos rengtus pobūvius, diplomatų ir verslininkų vakarėlius, populiariausius restoranus, vadinamojo deficito laikų maistą ir t.t. Daugumą ekskursijų lydės degustacijos, visas jų sąrašas ir registracija čia.

Vilniuje gastronomijos savaitę papildys ekskursija po Halės turgų.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Kaip pradėti pažintį su vynu Premium 1

Įkvėpta amerikiečių žurnalistės Biancos Bosker knygos „Kamščio nunešti“ (išleido „Kitos knygos“) apie someljė...

Laisvalaikis
2022.06.19
Naujas restoranų kūrėjo A. Oželio „vaikas“: kiekvienam ridikėliui savas laikas Premium

Arūnas Oželis – vienas pirmųjų restoranų steigėjų Nepriklausomoje Lietuvoje. Dabar, po beveik 30-ies metų,...

Laisvalaikis
2022.06.17
Restoranų kūrėjas A. Oželis: dabar gyvenimas yra ne turtingas, bet... labai labai malonus Premium 1

„Restoranai kaip vaikai, tu juos užaugini ir palieki kitiems – „Provansas“ pateko į vienas rankas ir net...

Laisvalaikis
2022.06.14
Sukūrė sprendimą darbuotojų pajamoms padidinti: naudoja ir barai, ir bažnyčios Premium 8

130.000 Eur – tiek papildomų pajamų – arbatpinigių pavedimų gavo barų ir restoranų darbuotojai, kai už...

Gazelė
2022.06.06
Išmokti gaminti desertus gali visi, iš to sukurti verslą – tik retas Premium 1

Kai kurie mėgstantys kepti tortus papildomai užsidirba juos parduodami draugams ar pažįstamiems, tačiau toks...

Gazelė
2022.06.03
Kai gatvės remontas kerta skaudžiau nei karantinas: kaip išlaukti Premium

Vietinės gatvės rekonstrukcijos kirtis verslui gali būti skaudesnis negu pasaulį užklupusios pandemijos.

Gazelė
2022.06.01
Vyno pasaulio ekstremalai – vyndariai iš Atakamos dykumos Premium

Čilėje plytinčios Atakamos dykumos vyndarių ir vynuogių augintojų kooperatyvas sektoriuje kelia revoliucijas:...

Laisvalaikis
2022.05.28
Pirmosios „Michelin“ žvaigždės įsegtos dviem Estijos restoranams 2

Gegužės 25-osios vakarą Estija pralaužė ledus ir tapo pirmąją Baltijos šalimi, įtraukta į „Michelin“ gidą –...

Laisvalaikis
2022.05.26
Kodėl šparagai naudingesnis verslas negu auginti braškes Premium

Smidrų, dažniau vadinamų šparagais, augintojų skaičius kasmet auga. Darbo su šia daržove į valias, tačiau...

Gazelė
2022.05.20
Kuo mums įdomus Ukrainos vynas Premium

Gegužę Vilniuje vykusioje tarptautinėje parodoje „Vyno dienos“ surengta ukrainietiško vyno degustacija...

Laisvalaikis
2022.05.15
Kitoks turgus: Paupyje pasiekė 7,5 mln. Eur apyvartą, Benedikto turgus planuoja plėtrą Premium

Įprastoms turgavietėms atsigaunant po pandemijos klesti ir visiškai kitokių koncepcijų objektai, kurie irgi...

Prekyba
2022.05.12
Kol Lietuvos įstatymai draudžia kalbėti apie vyną, ES mūsų vyndariams dega žalią šviesą Premium

„Europos Sąjungos (ES) pripažinimas, kad Lietuvoje galima auginti vynuoges ir daryti vynuogių vyną reiškia,...

Laisvalaikis
2022.05.06
Į Kauną (maisto) kultūros: tarpukario restoranų sudakai ir obaliai Premium

Kultūros turistų maršrutuose po Kauną atsiranda ir barai, restoranai – ir pramoginiais, ir pažintiniais...

Gazelė
2022.05.06
Gastronomijos savaitės žvaigždė – Palangos restoranui „Amsterdam Plaza“

Balandžio 25 d.–gegužės 1 d. vykusioje vienuoliktoje Lietuvos gastronomijos savaitėje specialius meniu siūlė...

Laisvalaikis
2022.05.04
Reklamai pasitelkė šokolado meditaciją

Pastaruosius du mėnesius visas pasaulis gyvena karo Ukrainoje nuotaikomis – tai sekina ir psichologiškai, ir...

Rinkodara
2022.05.01
Mąstantiems atidaryti restoraną ar kavinę: kokių klaidų nepadaryti verslo pradžioje Premium

Jei svajonė turėti savo maitinimo įstaigą, tegul ir visai nedidukę, neapleidžia, o sąskaitoje yra šiokių...

Gazelė
2022.04.30
„Michelin“ gidas – jau Estijoje, virėjai laukia žvaigždučių Premium 2

Balandžio pradžioje garsiojo „Michelin“ gastronomijos gido ir Estijos verslumo, turizmo bei inovacijų...

Laisvalaikis
2022.04.28
Kaip atidaryti greitojo maisto restoraną, kai pinigų kišenėje – ne tiek jau daug Premium

Maitinimo verslas – rizikingas ir gana brangus malonumas. Tačiau verslininkų patirtis rodo, kad neprastą...

Gazelė
2022.04.26
„Huracan Coffee“ įkūrėjas: kavos puodelį reikėtų pabranginti dvigubai, bet niekas tam nesiryš Premium 35

Dvejus metus trunkanti pandemija, karas Ukrainoje, pasikeitę vartotojų įpročiai ir tiesiog akyse auganti...

Gazelė
2022.04.22
Restoranų vaišės: per Velykas antrų Kalėdų nebus, bet reikia bandyti viską Premium

Šventėms artėjant, kai kurie gyventojai nutaria vaišes verčiau užsisakyti gatavas, negu gamintis jas patiems.

Gazelė
2022.04.13

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku