Gastronomijos savaitė kviečia į gurmaniškas ekskursijas

Lapkričio 410 d. Lietuvoje skelbiama Gastronomijos savaitė. Jos metu gero maisto gerbėjai kviečiami iš sąrašo išsirinkti labiausiai intriguojančius restoranus viename iš šešių šalies miestų ir mėgautis degustaciniais jų meniu. Ne mažiau įdomios turėtų būti Kaune rengiamos gurmaniškos ekskursijos.
Lietuvos viešbučių ir restoranų bei Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijų bendro projekto tikslas pristatyti įdomių šalies restoranų virtuves ir jų meistrus, įstaigų svečius supažindinti su vyraujančiomis gastronomijos tendencijomis. Gastronomijos savaitė rengiama septintą kartą.
Specialiai šiam renginiui sukurtų rudeniškų patiekalų ragauti kviečia Vilniaus, Kauno, Trakų, Birštono, Šiaulių ir Palangos restoranai. Siūlomų degustacinių meniu kainos svyruoja nuo 10 iki 30 EUR asmeniui. Maistą svečiai galės vertinti, o daugiausia gerų įvertinimų sulaukęs restoranas bus apdovanotas Gastronomijos savaitės žvaigžde.
Gastronomijos savaitėje dalyvaujančių restoranų sąrašas ir miestų žemėlapiai čia. Organizatoriai staliukus vakarienėms pataria rezervuoti iš anksto.
Kaunas kviečia į ekskursijas
Kauniečiai gastronomijos savaitei parengė daug ir labai netikėtų ekskursijų, jose bus pasakojama apie įvairiais laikais Kaune vyravusius skonius, žymių žmonių kulinarinius pomėgius. Štai Maironio lietuvių literatūros muziejaus lankytojai išgirs apie kunigo ir poeto Maironio maitinimosi įpročius, rengtus iškilmingus pobūvius ir draugų pasisėdėjimus pasirodo, ypatingomis progomis pokylius kunigui ruošdavo restorano Metropolis šeimininkės, o svečius aptarnaudavo padavėjai. Ekskursijos dalyvius muziejininkai žada pavaišinti mėgstamiausiu Maironio patiekalu.
S. Nėries memorialinio muziejaus ekskursijoje bus papasakojama apie poetės ir skulptoriaus Bernardo Bučo vestuvių puotą Paryžiuje, o lankytojai vaišinami pagal S. Nėries receptą keptu obuolių pyragu. Obuolių organizatoriai žada parinkti iš poetės puoselėto sodo.
Jurgis Mačiūnas, Fluxus judėjimo pradininkas, ypač mėgo gaminti batvinių ir rūgštynių sriubą ir turėjo ypatingą jos receptą. Taigi atėjusieji į ekskursiją Kauno paveikslų galerijoje ne tik susipažins su Fluxus judėjimu, apžiūrės galerijoje esantį Fluxus kabinetą, bet ir paragaus šios ypatingos sriubos.
M. Žilinsko dailės galerijoje vyksiančiose dirbtuvėse bus tapoma maisto produktais.
Ekskursija Maistas ir pramogos Pirmosios Respublikos Kaune pasakos apie įvairių visuomenės sluoksnių gastronominę kultūrą, ves po Laisvės alėjos kiemus ir restoranus. Kitos ekskursijos kauniečiams ir miesto svečiams pasakos apie prezidento A. Smetonos žmonos rengtus pobūvius, diplomatų ir verslininkų vakarėlius, populiariausius restoranus, vadinamojo deficito laikų maistą ir t.t. Daugumą ekskursijų lydės degustacijos, visas jų sąrašas ir registracija čia.
Vilniuje gastronomijos savaitę papildys ekskursija po Halės turgų.
Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos Verslo žiniose, Sodros, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti