Interneto naudotojai jau dešimtmetį stebi „McDonald‘s“ mėsainio irimo procesą

Publikuota: 2019-11-01
Paskutinis „McDonald's“ mėsainis Islandijoje saugomas muziejuje, po stikliniu gaubtu.  Angelikos Osiewalskos (AFP) / „Scanpix“) nuotr.
svg svg
Paskutinis „McDonald's“ mėsainis Islandijoje saugomas muziejuje, po stikliniu gaubtu. Angelikos Osiewalskos (AFP) / „Scanpix“) nuotr.

Praėjus dešimtmečiui po to, kai Islandijoje buvo uždarytas paskutinis „McDonald‘s“ restoranas, tūkstančiai interneto vartotojų vis dar stebi, kaip lėtai yra paskutinis restorane užsakytas patiekalas – iš pažiūros nesunaikinamas mėsainis su bulvytėmis, saugomi po stikliniu gaubtu.

Amerikiečių greitojo maisto tinklas uždarė savo tris Islandijoje veikusius restoranus per 2009 metų finansinę krizę, o Islandija tapo viena iš nedaugelio Vakarų šalių, kurioje bendrovė nevykdo veiklos.

Tų pačių metų spalio 31 dieną, prieš pat restorano uždarymą, Hjorturas Smarasonas nusipirko patiekalą, norėdamas jį išsaugoti.

„Nusprendžiau nusipirkti paskutinį patiekalą dėl jo istorinės vertės, nes restoranai „McDonald‘s“ buvo uždaryti“, – naujienų agentūrai AFP pareiškė H. Smarasonas, dirbantis komunikacijos vadovu vienoje kosmoso turizmu užsiimančioje įmonėje.

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

„Buvau girdėjęs, kad „McDonald‘s“ produkcija nesuyra, todėl norėjau patikrinti, ar tai tiesa“, – pridūrė jis.

Pirmiausia mėsainį su bulvytėmis vyras laikė savo garaže, o paskui paskolino Islandijos nacionaliniam muziejui. Po kurio laiko produktai buvo perkelti į vieną viešbutį šalies sostinėje Reikjavike. Dabar mėsainis eksponuojamas kaip meno kūrinys po stikliniu gaubtu svečių namuose „Snotra House“ pietų Islandijoje.

„Žmonės iš viso pasaulio... užsuka, kad išvystų mėsainį“, – naujienų agentūrai AFP pažymėjo viešbučio savininkas Sigurdas Gylfasonas. Viešbutis teigia, kad per dieną savo svetainėje sulaukia iki 400.000 peržiūrų.

Atsakydama į teiginius, kad jos mėsainiai, regis, neyra, 2013-aisiais „McDonald‘s“ atsakė, jog „tinkamoje aplinkoje mėsainiai, kaip ir dauguma kitų maisto produktų, gali suirti“ ir pridūrė, jog tam būtina „drėgmė“.

Taigi, jei iš produktų išgaruoja drėgmė, „mažai tikėtina, jog išaugs pelėsis ar bakterijų arba kad produktai suirs“, pridūrė bendrovė.

Tai naujienų agentūrai AFP patvirtino Islandijos universiteto maisto mokslų fakulteto vyresnysis dėstytojas Bjornas Adalbjornssonas, paaiškinęs, kad be drėgmės „maisto produktai tiesiog išdžiūsta“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Norite pasiūlyti temą, turite pastabų, pasiūlymų ar klausimų? Parašykite „Verslo žinių“ redaktoriams.

Jei norite suteikti konfidencialios informacijos, rašykite vyr. redaktoriui rolandas.barysas@verslozinios.lt

Ką daryti, kai būni pirmas ir tebesi vienintelis: plėstis su franšizės partneriais Premium

Pasiūlius naujieną, kuri per kelerius metus ne tik įsitvirtina, atlaiko iššūkius, bet ir tebėra pirma ir...

Gazelė
2022.06.30
Kaip pradėti pažintį su vynu Premium 1

Įkvėpta amerikiečių žurnalistės Biancos Bosker knygos „Kamščio nunešti“ (išleido „Kitos knygos“) apie someljė...

Laisvalaikis
2022.06.19
Naujas restoranų kūrėjo A. Oželio „vaikas“: kiekvienam ridikėliui savas laikas Premium

Arūnas Oželis – vienas pirmųjų restoranų steigėjų Nepriklausomoje Lietuvoje. Dabar, po beveik 30-ies metų,...

Laisvalaikis
2022.06.17
Restoranų kūrėjas A. Oželis: dabar gyvenimas yra ne turtingas, bet... labai labai malonus Premium 1

„Restoranai kaip vaikai, tu juos užaugini ir palieki kitiems – „Provansas“ pateko į vienas rankas ir net...

Laisvalaikis
2022.06.14
Sukūrė sprendimą darbuotojų pajamoms padidinti: naudoja ir barai, ir bažnyčios Premium 8

130.000 Eur – tiek papildomų pajamų – arbatpinigių pavedimų gavo barų ir restoranų darbuotojai, kai už...

Gazelė
2022.06.06
Išmokti gaminti desertus gali visi, iš to sukurti verslą – tik retas Premium 1

Kai kurie mėgstantys kepti tortus papildomai užsidirba juos parduodami draugams ar pažįstamiems, tačiau toks...

Gazelė
2022.06.03
Kai gatvės remontas kerta skaudžiau nei karantinas: kaip išlaukti Premium

Vietinės gatvės rekonstrukcijos kirtis verslui gali būti skaudesnis negu pasaulį užklupusios pandemijos.

Gazelė
2022.06.01
Vyno pasaulio ekstremalai – vyndariai iš Atakamos dykumos Premium

Čilėje plytinčios Atakamos dykumos vyndarių ir vynuogių augintojų kooperatyvas sektoriuje kelia revoliucijas:...

Laisvalaikis
2022.05.28
Pirmosios „Michelin“ žvaigždės įsegtos dviem Estijos restoranams 2

Gegužės 25-osios vakarą Estija pralaužė ledus ir tapo pirmąją Baltijos šalimi, įtraukta į „Michelin“ gidą –...

Laisvalaikis
2022.05.26
Kodėl šparagai naudingesnis verslas negu auginti braškes Premium

Smidrų, dažniau vadinamų šparagais, augintojų skaičius kasmet auga. Darbo su šia daržove į valias, tačiau...

Gazelė
2022.05.20
Kuo mums įdomus Ukrainos vynas Premium

Gegužę Vilniuje vykusioje tarptautinėje parodoje „Vyno dienos“ surengta ukrainietiško vyno degustacija...

Laisvalaikis
2022.05.15
Kitoks turgus: Paupyje pasiekė 7,5 mln. Eur apyvartą, Benedikto turgus planuoja plėtrą Premium

Įprastoms turgavietėms atsigaunant po pandemijos klesti ir visiškai kitokių koncepcijų objektai, kurie irgi...

Prekyba
2022.05.12
Kol Lietuvos įstatymai draudžia kalbėti apie vyną, ES mūsų vyndariams dega žalią šviesą Premium

„Europos Sąjungos (ES) pripažinimas, kad Lietuvoje galima auginti vynuoges ir daryti vynuogių vyną reiškia,...

Laisvalaikis
2022.05.06
Į Kauną (maisto) kultūros: tarpukario restoranų sudakai ir obaliai Premium

Kultūros turistų maršrutuose po Kauną atsiranda ir barai, restoranai – ir pramoginiais, ir pažintiniais...

Gazelė
2022.05.06
Gastronomijos savaitės žvaigždė – Palangos restoranui „Amsterdam Plaza“

Balandžio 25 d.–gegužės 1 d. vykusioje vienuoliktoje Lietuvos gastronomijos savaitėje specialius meniu siūlė...

Laisvalaikis
2022.05.04
Reklamai pasitelkė šokolado meditaciją

Pastaruosius du mėnesius visas pasaulis gyvena karo Ukrainoje nuotaikomis – tai sekina ir psichologiškai, ir...

Rinkodara
2022.05.01
Mąstantiems atidaryti restoraną ar kavinę: kokių klaidų nepadaryti verslo pradžioje Premium

Jei svajonė turėti savo maitinimo įstaigą, tegul ir visai nedidukę, neapleidžia, o sąskaitoje yra šiokių...

Gazelė
2022.04.30
„Michelin“ gidas – jau Estijoje, virėjai laukia žvaigždučių Premium 2

Balandžio pradžioje garsiojo „Michelin“ gastronomijos gido ir Estijos verslumo, turizmo bei inovacijų...

Laisvalaikis
2022.04.28
Kaip atidaryti greitojo maisto restoraną, kai pinigų kišenėje – ne tiek jau daug Premium

Maitinimo verslas – rizikingas ir gana brangus malonumas. Tačiau verslininkų patirtis rodo, kad neprastą...

Gazelė
2022.04.26
„Huracan Coffee“ įkūrėjas: kavos puodelį reikėtų pabranginti dvigubai, bet niekas tam nesiryš Premium 35

Dvejus metus trunkanti pandemija, karas Ukrainoje, pasikeitę vartotojų įpročiai ir tiesiog akyse auganti...

Gazelė
2022.04.22

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku