Vyno aukcionas surinko tūkstančius labdarai

Publikuota: 2019-10-24
„Christie's“ namų aukcione. Valentin Flauraud („Reuters“ / „Scanpix“) nuotr.
„Christie's“ namų aukcione. Valentin Flauraud („Reuters“ / „Scanpix“) nuotr.

Šių metų „Christie‘s“ aukciono namų ir „Decanter“ žurnalo surengtame pasaulinėse varžybose įvertintų vynų aukcione labdarai surinkta daugiau nei 60.000 svarų sterlingų.

Vyno aukcionai pasaulyje – seniai jokia naujiena. Tai pasaulinės vyno prekybos sistemos dalis, vyno kolekcininkų ir mėgėjų rojus, kur jie susimedžioja itin retų, istorinių, dažnai brangiausių vynų.

Spalio 17 d. Londono „Christie‘s“ namuose vykusio prašmatnaus vyno aukciono rytinėje sesijoje buvo pasiūlyti 92 lotai. Dalyvaudami aukcione fiziškai, telefonu arba per internetinį pardavimo kanalą didžiąją dalį vynų įsigijo pirkėjai iš Kinijos ir JAV, skelbia „decanter.com“.

Rytinį aukcioną jo vedėjas skyrė rugsėjį mirusiam Davidui Elswoodui, buvusiam „Christie‘s“ aukciono Prašmatnių vynų (Fine Wine at Christie’s) skyriaus vadovui.

Populiariausi – italai

Aukciono lotai buvo suskirstyti pagal regionus. Iš Prancūzijos vynų daugiausiai dėmesio sulaukė pagaminti Šampanėje, Burgundijoje ir Bordo. Vis tik populiariausi buvo raudonieji Italijos, Pjemonto ir Toskanos regionų vynai: visi jie buvo nupirkti už gana aukštą kainą.

Tarp svarbiausių aukciono pardavimų „decanter.com“ vardija šiuos:

Kiekvienas iš keturių lotų, kuriuos sudarė vintage, non-vintage ir rožinis šampanai, parduotas po 1.000 GBP, didžiausia prognozuota kaina buvo 900 GBP.

Du raudonojo Burgundijos vyno lotai, kuriuos sudarė Nuits-Saint-Georges, Gevrey-Chambertin, Pommard ir Volnay komunose padaryti vynai, taip pat parduoti po 1.000 GBP kiekvienas.

Keturi lotai, kuriuos sudarė klasikinių Toskanos vynų rinkinys, parduoti po 750 GBP kiekvienas.

Pasak rengėjų, šiame aukcione surinktos lėšos papildys per „Decanter“ organizuotus labdaros išpardavimus surinktą sumą, ji visa bus paaukota medicinos mokslo tiriamosioms, lyčių lygybės, jaunimo ir kt. organizacijoms.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
 Vakarienė Helsinkyje: kur pasukti Premium

Suomių virtuvės meistrai gerokai vėliau nei švedai ar danai prisijungė prie vadinamosios Šiaurės šalių...

Laisvalaikis
2019.11.17
Šveicarai ir toliau kaups kavos atsargas karui

Šveicarai nebūtų šveicarai, jei nepasirengtų bet kuriam gyvenimo atvejui. Tai šalis, kurioje kiekviena šeima...

Laisvalaikis
2019.11.16
„Jau pilnametis“: taujėniškio plėtros greitis – du restoranai per sezoną Premium

Atidaryti du naujus restoranus per keturis mėnesius – ambicingas uždavinys net maitinimo sektoriaus...

Gazelė
2019.11.14
Ką daryti, kai stresas tampa pagrindiniu patiekalu Premium

Visi žinome, kad stresas kenkia svei­katai, bet ne mažiau kenksmingi gali būti ir būdai, kaip su juo...

Laisvalaikis
2019.11.11
Maisto ir gėrimų paroda BAF: degustacijos, diskusijos, meno instaliacijos

Lapkričio 8 ir 9 d. Vilniuje, parodų centre „Litexpo“, tęsiasi Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF. Čia...

Paslaugos
2019.11.08
Rūkyti Neringos karšiai – Seimo rankose

Neringiškiai sujudo: jeigu nebus pakeisti įstatymai ar priimtos jų pataisos, kyla grėsmė išnykti pamario...

Laisvalaikis
2019.11.05
Vynas metus bus brandinamas kosmose

12 butelių puikaus prancūziško bordo metus bus brandinami Tarptautinėje kosmoso stotyje (International Space...

Laisvalaikis
2019.11.05
Gastronomijos savaitė kviečia į gurmaniškas ekskursijas 

Lapkričio 4–10 d. Lietuvoje skelbiama Gastronomijos savaitė. Jos metu gero maisto gerbėjai kviečiami iš...

Laisvalaikis
2019.11.02
Interneto naudotojai jau dešimtmetį stebi „McDonald‘s“ mėsainio irimo procesą

Praėjus dešimtmečiui po to, kai Islandijoje buvo uždarytas paskutinis „McDonald‘s“ restoranas, tūkstančiai...

Laisvalaikis
2019.11.01
Lietuvių virtuvės meistrai iš Kinijos parsivežė sidabrą

Savaitgalį Kinijoje vykusiame tarptautiniame jaunųjų virtuvės meistrų čempionate „International Young Chefs...

Laisvalaikis
2019.10.28

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau