Pradėtas skelbti 30-ies geriausių restoranų sąrašas

Publikuota: 2019-06-01
Geriausio 2018 m. restorano „Džiaugsmas“ (Vilnius) komanda su šefu Martynu Praškevičium priešaky. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
svg svg
Geriausio 2018 m. restorano „Džiaugsmas“ (Vilnius) komanda su šefu Martynu Praškevičium priešaky. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.

Pradedama kurti 30-ies geriausių restoranų sąrašo intriga. Sąrašą kasmet sudaranti „Gero maisto akademija“ (GMA) „karštėjančia tvarka“, t. y., nuo apačios, pradėjo skelbti į jį patekusius restoranus.

Taigi, geriausiųjų sąraše vietas jau užsitikrino Kauno restoranas „Uoksas“ ir Palangos „Palanga“.

Visus ketverius metus, kai skelbiamas šis sąrašas, jame esantis „Uoksas“ (aukščiausia vieta, 12, buvo pasiekta 2017 m.) šiemet smuktelėjo iki patekimo slenksčio – 30 vietos. Viena vertus, tai rodo, kad norint sąraše išsilaikyti, nepakanka būti „tiesiog faina vieta Kauno kontekste“. Tačiau rodo ir tai, kad gerų restoranų daugėja, konkurencija auga, sykiu rinka tampa vis stabilesnė, o mums, vartotojams, tai neabejotinai į naudą.

Palangos restoranas „Palanga“, į sąrašą vertintojų įtraukiamas taip pat nuo pirmojo sąrašo, irgi smuktelėjo iki žemiausios savo vietos – šių metų sąraše jis 29. Aukščiausia – 13 – buvo pasiekta 2016-aisiais.

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Be abejo, pokyčiai – normalus procesas. „Kad išliktum tarp geriausiųjų, reikia atiduoti labai daug jėgų ir turėti labai daug užsispyrimo, nes sėkmė šioje srityje uždirbama sunkiu darbu, tačiau ji pelnyta. Čia nėra vienadienių herojų“, – sako Evalda Šiškauskienė, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė ir GMA projekto tarybos narė.

Kol kas – tik spėjimai

Linas Petrukaitis, GMA projekto sumanytojas, paprašytas pakomentuoti šių metų sąrašą, kol kas atskleidžia tik tiek, kad šiemet pokyčių sąraše kur kas mažiau, nei ankstesniais metais: „Iš 2018 m. sąrašo tarp 30 geriausių šiemet neliko 6 restoranų. Jų vietas užėmė 4 nauji vardai ir 2 restoranai, buvę sąraše dar ankstesniais metais“.

Pasak p. Petrukaičio, tose pačiose vietose liko 4 restoranai.

Kas tie nauji vardai, paaiškės per artimiausią mėnesį. Dabar galima tik spėti, kad vienas jų bus nuo praėjusių metų lapkričio Vilniaus viešbutyje veikiantis restoranas „Nineteen18 “, kuriam vadovauja Matas Paulinas. Virtuvės šefas „pasižymėjo“ Kaune, kai vos atidarytas jo vadovaujamas restoranas „Numan“ po pusmečio veiklos užėmė 2017 m. 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašo trečiąją vietą, o skandinavų „The White Guide“ šiai įstaigai skyrė trečiąją vietą tarp geriausių Baltijos šalių restoranų.

Visas „30 geriausių restoranų“ sąrašas bus paskelbtas birželio 27 d., iki tol į jį patekę restoranai GMA svetainėje bus skelbiami aukštėjančia tvarka.

Reglamentas

„Gero maisto akademijos“ vykdomo projekto taryba iš visu? Lietuvos restoranu? atrenka 60 restoranu? kandidatu? ir ši? sa?raša? atiduoda šimtui Lietuvos maisto ekspertu? – Gero maisto akademijos nariams. Tai –skirtingų asociacijų atstovai, taip pat restoranu? atstovai, nepriklausomi maisto kritikai, Gurmanu? gildijos atstovai, someljė, maisto blogeriai, žurnalistai. Jie pateikia anketa? su savo geriausiu? restoranu? TOP10.

Maisto vertinimas turi 70% i?takos galutiniam restorano balui. Gė?rimu? meniu, aplinkos ir aptarnavimo kokybė?s vertinimai – po 10%. „30-ies geriausiu?“ sa?rašas sudaromas skaic?iuojant kiekvieno restorano vertinimo vidurki?, o ne gauta? absoliutu? balsu? kieki?.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Norite pasiūlyti temą, turite pastabų, pasiūlymų ar klausimų? Parašykite „Verslo žinių“ redaktoriams.

Jei norite suteikti konfidencialios informacijos, rašykite vyr. redaktoriui rolandas.barysas@verslozinios.lt

VMI maitinimo įmonėse nustatė kone 400 mokestinių pažeidimų 3

Viešojo maitinimo sektoriuje šiemet sausį – liepą nustatyti keli šimtai mokestinių pažeidimų ir priskaičiuota...

Finansai
2022.08.14
Kai prekės ženklas ant prekystalio, bet jau aišku, kas atsiras vietoje jo Premium

Kai įkuri populiarų, gerai apgalvotos koncepcijos, gražų ir dar skanų restoraną, bet paskaičiuoji, kad jo...

Gazelė
2022.08.13
G. Ramsay'io virtuvės košmarai: 12 mln. GBP nuostolis Premium

Per kelis pastaruosius kovidinius metus garsiojo virtuvės šefo Gordono Ramsay'io restoranų imperija patyrė...

Laisvalaikis
2022.08.09
Pirmojo namų restorano įkūrėja: mums atsikėlus į sostinę, pagaliau Vilniuje yra kur pavalgyti Premium 6

Kai esi namie, pats nusistatai savo taisykles, o kiti prie jų turi taikytis, o jei nepatinka – nebesilankyti.

Gazelė
2022.08.01
Maistas į namus: kas pasitvirtino tiems, kurie buvo pirmieji mieste

Kad mieste neveikia „Bolt Food“, „Wolt“ ar „Lėkštė.lt“, regionų verslininkams netrukdo: kai kurie maistą į...

Gazelė
2022.07.31
Ekologišką produkciją atpažįstame, bet tvarumo ženklinimas dar miglotas Premium

Mažmeninės prekybos tinklo „Rimi“ atliktos klientų apklausos rezultatai rodo, kad didžioji dalis vartotojų...

Prekyba
2022.07.31
Gėrimų rinkos perlas: kodėl burbulų arbatos tokios madingos Premium

Ar praeidami pro burbulų arbatos parduotuvę pastebėjote eiles paauglių ir svarstėte, kas čia per vieta ir kuo...

Prekyba
2022.07.25
Kai nėra maisto pristatymo platformų: regionuose verslininkai diegia užsakymą internetu ir programėles Premium

Dalis regionų verslininkų daug nesvarstė apie maisto pristatymą į namus – neapsimoka, nėra tokios kultūros...

Gazelė
2022.07.25
Kai tenka imtis plano B: parduotuvę iš prekybos centro iškėlė į Kauno senamiestį Premium

Didesnio ploto parduotuvės smulkesniems nuomininkams turėtų garantuoti pirkėjų srautus, tačiau kepyklėlei...

Gazelė
2022.07.23
Pirmas naujokų patepimas: kaip tapti krikštatėviu, kad visi būtų laimingi Premium

Įsibėgėjus vasarai, įpusėja studentų praktikos bei sezono pradžioje pasamdytų darbuotojų bandomieji...

Vadyba
2022.07.23
Prievaizdai jau atranda skirtumų tarp smulkiojo šeimos verslo ir galingų fabrikų Premium 1

Kuo neįprastesnis verslas, tuo sudėtingiau jį pradėti, nes leidimus išduodančios institucijos net nežino,...

Gazelė
2022.07.22
Danijos restoranas „Geranium“ pripažintas geriausiu pasaulyje

Danijoje veikiantis restoranas „Geranium“ užėmė šių metų 50-ies geriausių restoranų pasaulyje sąrašo viršūnę,...

Laisvalaikis
2022.07.19
Kaimą dar labiau priartino prie miesto: jau veikia ir „Derliaus paštas“ Premium

Miestiečiai vis labiau nori natūralių produktų iš kaimo ir yra linkę už juos mokėti brangiau. Todėl randasi...

Gazelė
2022.07.17
Savame kieme pranašu nebūsi: kodėl restoraną nusprendžiama kurti kitame mieste Premium

Turėti savo restoraną nori daugelis, bet išdrįsta pabandyti – ne kiekvienas. Dar mažesniam skaičiui šis...

Gazelė
2022.07.10
Kaune atidarė aludę, bet vyresniems: hipsteriai renkasi kitur Premium

Įprastų alaus barų yra daug, tačiau erdvių, kur lankytojai renkasi labiau pabendrauti, kartu praleisti laiką,...

Gazelė
2022.07.06
Prestižinis „Concours Mondiale de Bruxelles“ skelbia nugalėtojus Premium

Prestižinis „Concours Mondial de Bruxelles“ (CMB) paskelbė 2022 m. raudonojo ir baltojo vyno sesijos...

Laisvalaikis
2022.07.02
Ką daryti, kai būni pirmas ir tebesi vienintelis: plėstis su franšizės partneriais Premium

Pasiūlius naujieną, kuri per kelerius metus ne tik įsitvirtina, atlaiko iššūkius, bet ir tebėra pirma ir...

Gazelė
2022.06.30
Kaip pradėti pažintį su vynu Premium 1

Įkvėpta amerikiečių žurnalistės Biancos Bosker knygos „Kamščio nunešti“ (išleido „Kitos knygos“) apie someljė...

Laisvalaikis
2022.06.19
Naujas restoranų kūrėjo A. Oželio „vaikas“: kiekvienam ridikėliui savas laikas Premium

Arūnas Oželis – vienas pirmųjų restoranų steigėjų Nepriklausomoje Lietuvoje. Dabar, po beveik 30-ies metų,...

Laisvalaikis
2022.06.17
Restoranų kūrėjas A. Oželis: dabar gyvenimas yra ne turtingas, bet... labai labai malonus Premium 1

„Restoranai kaip vaikai, tu juos užaugini ir palieki kitiems – „Provansas“ pateko į vienas rankas ir net...

Laisvalaikis
2022.06.14

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku