„Michelin“ žvaigždės irgi išeina į pensiją

Publikuota: 2019-05-08
Vienas žinomiausių Europos restoranų „Faviken Magasinet“ dirbs iki gruodžio 14 d. „Fine Dining Restaurants“ FB paskyros nuotrauka.
Vienas žinomiausių Europos restoranų „Faviken Magasinet“ dirbs iki gruodžio 14 d. „Fine Dining Restaurants“ FB paskyros nuotrauka.

Švedijoje esančio dviejų „Michelin“ žvaigždučių restorano „Faviken Magasinet“ šefas Magnusas Nilssonas pranešė paliekantis vieną iš populiariausių Europos restoranų. Priežastis — fizinis ir psichologinis išsekimas.

„Man jau užtenka“, — savo „Instagram“ paskyroje parašė šefas.

Anot p. Nilssono, gurmanų pamėgtą „Faviken Magasinet“, kuris įsikūręs Jarpeno miestelyje, maždaug 600 km į Šiaurės Vakarus nuo Stokholmo, jis paliks 2019 m. gruodžio 14 d. Tada visą laiką skirs šeimai, žvejybai, sodininkystei ir jėgoms atstatyti.

Restorano savininkai tvirtina neketinantys ieškoti šefo, kuris pakeistų p. Nilssoną. nuo 2020 m. „Faviken“ veiks ne kaip viso pasaulio gurmanus traukiantis restoranas, o grįš prie veiklos, kuria užsiėmė iki tol — nuomos pastatą slidinėti ar medžioti susiruošusioms grupelėms.

Ne pirmas kartas

CNN pastebi, kad tai nėra pirmasis kartas, kai šefų taip medžiojamos „Michelin“ žvaigždutės jiems tampa pernelyg didele našta. Jungtinės Karalystės Montgomerio mieste (Velse) veikiantis restoranas „Checkers“ pernai pranešė atsisakantis suteikto „Michelin“ įvertinimo, nes dėl jo restoranas tapo pernelyg populiarus ir savininkai visai nebeturėjo laiko asmeniniam gyvenimui. Maitinimo įstaiga priklauso Stephane‘ui Borie ir Sarahai Francis, kurie augina tris vaikus, bei Sarahos seseriai Kathrynai, turinčiai dvi atžalas.

„Nesuprantu, kaip šitiek metų dirbome iki vėlumos ir tuo pat metu auginome vaikus. „Michelin“ žvaigždutė buvo nuostabus įvertinimas mums ir puiki naujiena viso miestelio verslui. Tačiau dabar norime atsidėti šeimai“, — „The Guardian“ pernai sakė S. Francis.

Restoranas, kuris „Michelin“ sąrašuose buvo nuo 2011 m., lapkritį atidarytas nauju, „Checkers Pantry“ pavadinimu. Jame svečiai kviečiami pusryčiauti, pietauti ir iki vakaro mėgautis desertais bei gėrimais.

2017 m. spalį dviejų žvaigždučių atsisakė vienas populiariausių Singapūro restoranų „Restaurant Andre“, kai šefas ir savininkas Andre Chiangas panoro imtis kitų projektų, o tų pačių metų rugsėjį trijų restorano žvaigždučių išsižadėjo prancūzų šefas Sebastienas Brasas. Visi jie sutaria, kad pagrindinė tokio sprendimo priežastis – pernelyg daug patiriamo streso.

„Nemeluosiu, šiek tiek pavargau, norėdamas išlaikyti restorano standartus ir nuolat inovuodamas“, — tą patį tvirtina ir p. Nilssonas.

Viską darė pats

35-erių metų amžiaus šefas „Faviken“ vadovauja jau dešimt metų, per tą laiką jis kūrė ir maisto gaminimo laidas televizijoje, rašė didelio populiarumo sulaukusias knygas.

Restorano, kuriame vienu metu telpa vos 24 svečiai, koncepcija buvo paprasta – kūrybiškai patiekti vietinius produktus. Šefas pats užaugina ir sumedžioja didžiąją dalį to, kas patenka ant „Faviken“ stalų. Pasimėgavę sezoniniu degustaciniu meniu (3.300 SEK arba 307 Eur), svečiai taip pat galėdavo apsistoti nakčiai viename iš pastate įrengtų šešių kambarių.

Kaip rašo CNN, tie, kas iki gruodžio 14-osios dar norėtų pavakarieniauti „Faviken“, daug vilčių neturėtų dėti – restorane visi staliukai rezervuoti iki pat lemtingosios datos.

„Aš galėjau eksperimentuoti ir augti, mėgavausi visiška kūrybine laisve. Apsispręsti nebuvo lengva, tačiau tikiu, kad nusprendžiau teisingai“, — sako šefas.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Tyrimas: insulto rizika veganams ne mažesnė 9

Naujas britų tyrimas teigia, jog veganiškos ir vegetariškos mitybos atstovai turi mažesnę tikimybę susirgti...

Laisvalaikis
2019.09.09
Naujas „Grill London“ savininkų šūvis: matė vietos naujam formatui, tobulino dvejus metus Premium 23

„Grill London“ autoriai šį mėnesį pristatė dar vieną savo kūrinį – Vilniaus ir Kauno „Akropoliuose“ šį mėnesį...

Gazelė
2019.09.09
„Cinque Terre“ – vynas iš nuostabiojo penketo Premium 1

Ryškiaspalviais namais ant stačių uolų nusėta Italijos rivjera į šalies šiaurės vakarus sutraukia daugybę...

Laisvalaikis
2019.09.06

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau