Išleistas geriausių Vilniaus restoranų gidas

Publikuota: 2019-04-24
Geriausių Vilniaus restoranų sąraše  – Ir „St. Germain". „GO Vilnius“ nuotr.
Geriausių Vilniaus restoranų sąraše – Ir „St. Germain". „GO Vilnius“ nuotr.

Kulinarinis turizmas tapo neatsiejama turizmo verslo dalimi: į išskirtinius restoranus žmonės keliauja tūkstančius kilometrų. Gurmaniškų kelionių kryptimi siekia tapti ir Vilnius, pristatęs Vilniaus restoranų gidą anglų kalba „47 Flavours of Vilnius“ (liet. k. „47 Vilniaus skoniai“).

Vilniaus miesto turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ parengto leidinio tikslas – patraukliai ir aiškiai pateikti informaciją apie Vilniaus geriausius restoranus. Rengėjai tikisi, jog leidinys taps kasdieniu įrankiu Vilniuje svečius priimančioms kelionių agentūroms, renginių organizatoriams, juo galės naudotis turistai ir patys vilniečiai.

Skelbiama, jog 47 geriausius miesto restoranus atrinkti padėjo Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija (LVRA) bei projektą „30 geriausių Lietuvos restoranų“ įgyvendinanti „Gero maisto akademija“. Tarptautinių renginių, kelionių organizatorių patogumui nurodoma su kiekvienu restoranu susijusi praktinė informacija, pavyzdžiui, kiek svečių restoranas gali priimti, automobilių parkavimo ypatumai ir kt.

Laikas pasirodyti

Pasak Evaldos Šiškauskienės, LVRA prezidentės, Vilnius gali pasigirti novatoriškais ir aukštos klasės restoranais, nemažai mieste dirbančių virtuvės meistrų mokėsi ir dirbo geriausiose Europos virtuvėse, taigi „dabar atėjo laikas, kai įgiję patirties Lietuvos šefai daro stebuklus čia, pas mus“.

Tarp 47 geriausių miesto maitinimo įstaigų pateko Martyno Praškevičiaus „Džiaugsmas“, 2018 m. pelnęs geriausio Lietuvos restorano vardą, tik vietinių produktų restoranas „Sweet Root“, pernai „White Guide“ užėmęs trečią vietą geriausių Baltijos šalių restoranų sąraše, vienintelis šviežių lietuviškų žuvų restoranas „Šturmų švyturys“, ne kartą geriausiu Lietuvos šefu išrinkto Deivydo Praspaliausko vadovaujamas „Amandus“ ir t. t.

Visi į sąrašą patekę restoranai skelbiami čia.

Ir maisto turgūs, ir studijos

Be restoranų, gidas pristato maisto turgus, pastaraisiais metais tapusius madingais traukos taškais, bei kulinarijos studijas. Į gidą įtraukti ir svarbiausi sostinės renginiai, susiję su gastronomija: kavos, alaus, viskio, austrių, mėsainių festivaliai, kiti gurmanams skirti renginiai.

Vilniaus restoranų gidą „47 Flavours of Vilnius“ galima parsisiųsti iš svetainės „Vilnius-tourism.lt“ arba nemokamai pasiimti Vilniaus turizmo informacijos centruose.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

 Vakarienė Helsinkyje: kur pasukti Premium

Suomių virtuvės meistrai gerokai vėliau nei švedai ar danai prisijungė prie vadinamosios Šiaurės šalių...

Laisvalaikis
2019.11.17
Šveicarai ir toliau kaups kavos atsargas karui

Šveicarai nebūtų šveicarai, jei nepasirengtų bet kuriam gyvenimo atvejui. Tai šalis, kurioje kiekviena šeima...

Laisvalaikis
2019.11.16
„Jau pilnametis“: taujėniškio plėtros greitis – du restoranai per sezoną Premium

Atidaryti du naujus restoranus per keturis mėnesius – ambicingas uždavinys net maitinimo sektoriaus...

Gazelė
2019.11.14
Ką daryti, kai stresas tampa pagrindiniu patiekalu Premium

Visi žinome, kad stresas kenkia svei­katai, bet ne mažiau kenksmingi gali būti ir būdai, kaip su juo...

Laisvalaikis
2019.11.11
Maisto ir gėrimų paroda BAF: degustacijos, diskusijos, meno instaliacijos

Lapkričio 8 ir 9 d. Vilniuje, parodų centre „Litexpo“, tęsiasi Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF. Čia...

Paslaugos
2019.11.08
Rūkyti Neringos karšiai – Seimo rankose

Neringiškiai sujudo: jeigu nebus pakeisti įstatymai ar priimtos jų pataisos, kyla grėsmė išnykti pamario...

Laisvalaikis
2019.11.05
Vynas metus bus brandinamas kosmose

12 butelių puikaus prancūziško bordo metus bus brandinami Tarptautinėje kosmoso stotyje (International Space...

Laisvalaikis
2019.11.05
Gastronomijos savaitė kviečia į gurmaniškas ekskursijas 

Lapkričio 4–10 d. Lietuvoje skelbiama Gastronomijos savaitė. Jos metu gero maisto gerbėjai kviečiami iš...

Laisvalaikis
2019.11.02
Interneto naudotojai jau dešimtmetį stebi „McDonald‘s“ mėsainio irimo procesą

Praėjus dešimtmečiui po to, kai Islandijoje buvo uždarytas paskutinis „McDonald‘s“ restoranas, tūkstančiai...

Laisvalaikis
2019.11.01
Lietuvių virtuvės meistrai iš Kinijos parsivežė sidabrą

Savaitgalį Kinijoje vykusiame tarptautiniame jaunųjų virtuvės meistrų čempionate „International Young Chefs...

Laisvalaikis
2019.10.28

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau