Tokijo restoranas 3D sušius parinks pagal žmogaus kūno mėginius

Publikuota: 2019-04-07

Norint patekti į restoraną „Sushi Singularity“ nepakaks paskambinti ir rezervuoti stalelio. Tokijuje nuo 2020 m. veiksianti maitinimo įstaiga prieš apsilankymą prašys pateikti kūno skysčių mėginius.

Išskirtinių maisto patirčių mėgėjai, likus dviem savaitėms iki apsilankymo, restoranui turės pateikti savo seilių, išmatų ir šlapimo mėginius. Kaip rašo žurnalas „Dezeen“, futuristinio restorano mokslininkai juos ištirs ir pagal gautus rezultatus parinks tokios maistinės vertės patiekalus, kokie vakarieniautojui reikalingi labiausiai.

„Ateityje praktika pritaikyti patiekalus konkrečiam žmogui pagal poreikius nebus retenybė, – komentuoja koncepciją sugalvoję dizaino studijos „Open Meals“ atstovai. – Kai asmuo rezervuos stalelį, restoranas jam ir visiems ateisiantiems svečiams išsiųs rinkinį mėginiams surinkti. Dirbdami su dviem sveikatos ir technologijų kompanijomis, pagal gautus rezultatus, sukursime žmogaus sveikatos identifikacijos pažymėjimą: viena kompanija ištirs šlapimą ir nustatys, kurių maistinių medžiagų labiausiai trūksta asmeniui, kita bendrovė ištirs jo žarnyno mikrofloros būklę ir pateiks rekomendacijų, kas padėtų ją pagerinti. Tuomet ši asmeninė bioinformacija bus siunčiama į sistemą, kuri pagal gautus duomenis sukurs žmogui tinkamiausią sušių receptą.“

Sumanyta, kad restorano virtuvėje maistas čirškės ne keptuvėse ir kunkuliuos ne puoduose – jis bus gaminamas pasitelkus CNC stakles ir 3D spausdintuvus.

„Prie maisto gaminimo mašinos prijungsime 14 cilindrų, kuriuose bus skirtingų maistinių medžiagų. Kai 3D spausdintuvas atspausdins patiekalą, jis automatiškai bus praturtintas tomis maistinėmis medžiagomis, kurių žmogui trūksta pagal gautus tyrimų rezultatus“, – sako idėjos autoriai.

„Open Meals“ pripažįsta kol kas nesukūrę paties tokių sušių gamybos proceso, tačiau tikina, kad taip sparčiai tobulėjant technologijoms tą tikrai pavyks padaryti iki numatytos restorano atidarymo datos.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Į Birštoną – ragauti konkursinių patiekalų 1

Birštonas, nuolatos ieškantis naujų būdų populiarinti kurortą, šiemet modifikavo kelintus metus rengiamą...

Laisvalaikis
2019.05.17
Didžiausiam aludariui pasaulyje – 200 mln. Eur bauda dėl brangaus alaus Belgijoje 3

Europos Komisija (EK) didžiausiam pasaulyje aludariui – Belgijos „Anheuser-Busch InBev“ – skyrė 200 mln. Eur...

Pramonė
2019.05.13
„Michelin“ žvaigždės irgi išeina į pensiją

Švedijoje esančio dviejų „Michelin“ žvaigždučių restorano „Faviken Magasinet“ šefas Magnusas Nilssonas...

Laisvalaikis
2019.05.08
Investavo 0,5 mln. Eur į kraftinio spirito daryklą dvare 5

Pakruojyje pradėjo veikti Pakruojo dvaro spirito varykla ir alaus bravoras. „Kompleksas“ veiks kaip muziejus...

Laisvalaikis
2019.05.07
Vynuogynai pasiryžę kovoti su klimato kaita Premium

Ignoruoti klimato kaitą tampa vis sunkiau: pastarieji penkeri metai buvo karščiausi planetoje. Pasaulinės...

Laisvalaikis
2019.05.05
Mokytis vyno kultūros kviečia „Vyno dienos“ 3

Penktadienį ir šeštadienį Vilniuje, „Litexpo“ parodų ir kongresų centre, vyksta 15-oji tarptautinė paroda...

Laisvalaikis
2019.05.03

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau