Tokijo restoranas 3D sušius parinks pagal žmogaus kūno mėginius

Publikuota: 2019-04-07

Norint patekti į restoraną „Sushi Singularity“ nepakaks paskambinti ir rezervuoti stalelio. Tokijuje nuo 2020 m. veiksianti maitinimo įstaiga prieš apsilankymą prašys pateikti kūno skysčių mėginius.

Išskirtinių maisto patirčių mėgėjai, likus dviem savaitėms iki apsilankymo, restoranui turės pateikti savo seilių, išmatų ir šlapimo mėginius. Kaip rašo žurnalas „Dezeen“, futuristinio restorano mokslininkai juos ištirs ir pagal gautus rezultatus parinks tokios maistinės vertės patiekalus, kokie vakarieniautojui reikalingi labiausiai.

„Ateityje praktika pritaikyti patiekalus konkrečiam žmogui pagal poreikius nebus retenybė, – komentuoja koncepciją sugalvoję dizaino studijos „Open Meals“ atstovai. – Kai asmuo rezervuos stalelį, restoranas jam ir visiems ateisiantiems svečiams išsiųs rinkinį mėginiams surinkti. Dirbdami su dviem sveikatos ir technologijų kompanijomis, pagal gautus rezultatus, sukursime žmogaus sveikatos identifikacijos pažymėjimą: viena kompanija ištirs šlapimą ir nustatys, kurių maistinių medžiagų labiausiai trūksta asmeniui, kita bendrovė ištirs jo žarnyno mikrofloros būklę ir pateiks rekomendacijų, kas padėtų ją pagerinti. Tuomet ši asmeninė bioinformacija bus siunčiama į sistemą, kuri pagal gautus duomenis sukurs žmogui tinkamiausią sušių receptą.“

Sumanyta, kad restorano virtuvėje maistas čirškės ne keptuvėse ir kunkuliuos ne puoduose – jis bus gaminamas pasitelkus CNC stakles ir 3D spausdintuvus.

„Prie maisto gaminimo mašinos prijungsime 14 cilindrų, kuriuose bus skirtingų maistinių medžiagų. Kai 3D spausdintuvas atspausdins patiekalą, jis automatiškai bus praturtintas tomis maistinėmis medžiagomis, kurių žmogui trūksta pagal gautus tyrimų rezultatus“, – sako idėjos autoriai.

„Open Meals“ pripažįsta kol kas nesukūrę paties tokių sušių gamybos proceso, tačiau tikina, kad taip sparčiai tobulėjant technologijoms tą tikrai pavyks padaryti iki numatytos restorano atidarymo datos.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Švedų vyninės „Arilds Vingard“ pamokos Premium 1

Švedijos pietuose esančiame Skonės (Skåne) regione, Kulabergo pusiasalyje, įsikūrusi didžiausia šalies vyninė...

Laisvalaikis
2019.07.21
Virtuvės šefas M. Paulinas: Lietuvai žiauriai reiktų „Michelin“ žvaigždės Premium 16

Pagaliau ir į mūsų šalį atėjo laikai, kai išrankesniems valgytojams rūpi ne restorano pavadinimas ar...

Laisvalaikis
2019.07.21
Klimato kaitą jaučiame skrandžiu Premium

Klimato kaitą dar dažnai įsivaizduojame kaip mistinį reiškinį, kuris keičia Žemės veidą, tačiau neliečia mūsų...

Laisvalaikis
2019.07.20
Siekdami priartėti prie „nulio atliekų“, bando keisti vartojimo įpročius Premium

Jeigu daržovės užaugintos natūraliu būdu, jų išorė neturi reikšmės nei skoniui, nei maistinei vertei, o...

Prekyba
2019.07.20
Baltijos–Amerikos klinikos savininkė I. Malinauskienė atidarė restoraną 27

Vilniuje, pušyne šalia Nemenčinės plento, atidarytas naujos koncepcijos baras-restoranas „PineWood“. Svečiams...

Laisvalaikis
2019.07.18
Kavos krizė: nukritus pupelių kainoms, ieško sprendimo, kaip išsaugoti industriją Premium 2

Dėl rekordinio derliaus nukritus kavos pupelių kainai, pasaulį gali ištikti kavos krizė – daugybei augintojų...

Pramonė
2019.07.17
Nauja technologija: „Nestle“ iš kakavmedžio atliekų gamins šokoladą be pridėtinio cukraus

Vartotojams ieškant sveikatai palankesnių produktų, „Nestle“ rado būdą, kaip sukurti šokoladą be jokio...

Pramonė
2019.07.16
Ėmėsi verslo pamatęs, kiek gero maisto išmetama universiteto valgykloje 1

Grožis visais laikais buvo pelningas, tačiau amerikietis Benas Simonas mano, kad užsidirbti galima ir iš...

Laisvalaikis
2019.07.14
Virtuvės meistrai pataria, ko nekepti ant grotelių

Vasara – kepsnių ant grotelių metas. Pastaraisiais metais tapo madinga kepti kone viską – nuo tradicinių...

Laisvalaikis
2019.07.13
P. Jurkevičius: noriu prezidento, pietaujančio prie balta staltiese uždengto stalo! Premium

Žiniasklaidos iškeltas klausimas – reikia, o gal nelabai Daukanto aikštės rūmuose restorano arba kavinės,...

Verslo klasė
2019.07.13
Stiklinė sulčių artina vėžį 7

Mokslininkai teigia, kad vėžiu dažniau suserga tie, kas vartoja daug cukraus turinčių gėrimų, tokių kaip...

Laisvalaikis
2019.07.11
Vilnius pradėjo žymėti lauko kavinių ribas 1

Vilniaus miesto savivaldybė paskelbė pasekusi Diuseldorfo pavyzdžiu ir pradėjusi žymėti lauko kavinių ribas.

Laisvalaikis
2019.07.05
Vyriausybė pritarė pluoštinių kanapių produktų įteisinimui 2

Vyriausybė trečiadienį pritarė Seime svarstomoms įstatymų pataisoms, kuriomis produktų gamybai būtų leista...

Laisvalaikis
2019.07.03

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau