Tokijo restoranas 3D sušius parinks pagal žmogaus kūno mėginius

Publikuota: 2019-04-07

Norint patekti į restoraną „Sushi Singularity“ nepakaks paskambinti ir rezervuoti stalelio. Tokijuje nuo 2020 m. veiksianti maitinimo įstaiga prieš apsilankymą prašys pateikti kūno skysčių mėginius.

Išskirtinių maisto patirčių mėgėjai, likus dviem savaitėms iki apsilankymo, restoranui turės pateikti savo seilių, išmatų ir šlapimo mėginius. Kaip rašo žurnalas „Dezeen“, futuristinio restorano mokslininkai juos ištirs ir pagal gautus rezultatus parinks tokios maistinės vertės patiekalus, kokie vakarieniautojui reikalingi labiausiai.

„Ateityje praktika pritaikyti patiekalus konkrečiam žmogui pagal poreikius nebus retenybė, – komentuoja koncepciją sugalvoję dizaino studijos „Open Meals“ atstovai. – Kai asmuo rezervuos stalelį, restoranas jam ir visiems ateisiantiems svečiams išsiųs rinkinį mėginiams surinkti. Dirbdami su dviem sveikatos ir technologijų kompanijomis, pagal gautus rezultatus, sukursime žmogaus sveikatos identifikacijos pažymėjimą: viena kompanija ištirs šlapimą ir nustatys, kurių maistinių medžiagų labiausiai trūksta asmeniui, kita bendrovė ištirs jo žarnyno mikrofloros būklę ir pateiks rekomendacijų, kas padėtų ją pagerinti. Tuomet ši asmeninė bioinformacija bus siunčiama į sistemą, kuri pagal gautus duomenis sukurs žmogui tinkamiausią sušių receptą.“

Sumanyta, kad restorano virtuvėje maistas čirškės ne keptuvėse ir kunkuliuos ne puoduose – jis bus gaminamas pasitelkus CNC stakles ir 3D spausdintuvus.

„Prie maisto gaminimo mašinos prijungsime 14 cilindrų, kuriuose bus skirtingų maistinių medžiagų. Kai 3D spausdintuvas atspausdins patiekalą, jis automatiškai bus praturtintas tomis maistinėmis medžiagomis, kurių žmogui trūksta pagal gautus tyrimų rezultatus“, – sako idėjos autoriai.

„Open Meals“ pripažįsta kol kas nesukūrę paties tokių sušių gamybos proceso, tačiau tikina, kad taip sparčiai tobulėjant technologijoms tą tikrai pavyks padaryti iki numatytos restorano atidarymo datos.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Išleistas geriausių Vilniaus restoranų gidas 2

Kulinarinis turizmas tapo neatsiejama turizmo verslo dalimi: į išskirtinius restoranus žmonės keliauja...

Laisvalaikis
2019.04.24
Iš Bordo – geros žinios kolekcininkams 3

Balandis vyno pasaulyje – Bordo vyno mėnuo. Išankstinės 2018-ųjų derliaus Bordo prekybos metu per kelias...

Laisvalaikis
2019.04.22
P. Jurkevičius: Semiotikos pratybų – į spinteles ir šaldytuvą Premium 2

Negalėčiau garantuoti, kad Algirdas Julius Greimas būtų lindęs į šaldytuvą ieškoti semiotikos. Bet, tarkime,...

Verslo klasė
2019.04.22
Svarbiau ne veganizmo idėja, o maistas, kurį valgai 6

„Kai nusiperki naują mašiną, tai, neduok Dieve, kažko kito įpilti į baką. Ir į savo organizmą turime žiūrėti...

Laisvalaikis
2019.04.21
Virtuvės improvizacijos Madride: geros vietos pavalgyti

Madride metų laikas nėra labai svarbus – daugmaž visada čia rasi veikiančių lauko kavinių. Bet tikrasis...

Laisvalaikis
2019.04.15
Paskelbė pretendentus į 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašą 10

„Gero maisto akademija“ (GMA) paskelbė „30 geriausių restoranų“ rinkimų startą, o sykiu – trumpąjį 60-ies...

Paslaugos
2019.04.09
Tokijo restoranas 3D sušius parinks pagal žmogaus kūno mėginius 2

Norint patekti į restoraną „Sushi Singularity“ nepakaks paskambinti ir rezervuoti stalelio. Tokijuje nuo 2020...

Laisvalaikis
2019.04.07

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau