Lietuvos virėjai iš pasaulio čempionato parsivežė bronzą

Publikuota: 2018-12-03

Liuksemburge vykusiame pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2018“ Lietuvos nacionalinė šefų rinktinė laimėjo du bronzos medalius.

Pirmąjį Lietuvos kulinarijos asai „nuskynė“ nacionalinių komandų rungties dalyje „ART kulinarinis ir konditerinis stalas“, antrąjį – karštosios virtuvės rungtyje. Čempionato „Grand Prix“ laimėjo Švedijos komanda. Aukso medalius – Singapūro, Norvegijos, Šveicarijos virtuvės meistrai.

Lietuvos nacionalinę šefų rinktinę sudaro kapitonai Darius Dabrovolskas („Vytautas Mineral SPA“) ir Jaroslav Orševski (restoranas „Siesta“), Vytautas Zdanauskas (viešbutis „Novotel“), Nikita Vornik, Artūras Samavičius („City Chef“), Jevgenij Volkov (viešbutis „Courtyard by Marriott Vilnius“), Toma Piskarskaitė ir Irena Bukauskautė-Petrik (restoranas „Amandus“), Dovilė Valentienė ir Monika Garnelė (konditerijos įmonė „Jo malonė“) bei pagalbininkai Artūras Braslauskas ir Vladimir Tolkačiov.

Kulinarijos olimpiada vadinamos „Culinary World Cup“ varžybos rengiamos kas ketverius metus. Šiemet Liuksemburge, „Expogast“ parodoje vykusiame čempionate varžėsi 30 nacionalinių komandų (Lietuvos buvo vienintelė iš Baltijos šalių), 15 nacionalinių jaunųjų virėjų komandų, 15 pobūvių aptarnavimo ir 45 regioninės komandos. Įvairiose individualiose varžybose dalyvavo 750 virtuvės meistrų ir „maisto menininkų“, tarp jų – ir Vita Brūzgienė, įvertinta aukso medaliu sūrio raižymo rungtyje.

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Pasak Jūratės Mikalkėnienės, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) vykdomosios direktorės ir komandos vadybininkės, vienas iš pagrindinių komandos dalyvavimo tikslų – skleisti žinią pasauliui apie Lietuvą, jos maisto kultūrą ir kulinariją. Galimybės tai daryti nemenkos: čempionatas sutelkia minias gastronomijos pasaulio atstovų.

Skaičiuojama, jog LUXEXPO rūmuose, kur vyko maisto ir gastronomijos paroda bei čempionatas, per 5 dienas apsilankė 45.000 žmonių.

Karštoji virtuvė

Karštąja virtuve vadinama viena iš nacionalinių komandų rungties dalių. Jos metu šeši šefai per šešias valandas turi pagaminti 110 identiškų porcijų pagal trijų patiekalų valgiaraštį: žuvies užkandį – keptą menkę, daržovių ravioli su šukutėmis, morkų ir obuolių kremą, žirnelius; karštą mėsos patiekalą – jautienos išpjovą su salierų šaknies kroketu, pastarnokų kremu su tonka pupelėmis, troškinta jautienos širdimi, morkomis, burokėliais ir jautienos demi glace padažu; desertą – svarainių šerbetą su vaisių salotomis, obuolių pyragaitį su kalvadosu ir ivoire šokolado kremu. Dar trys valandos skirtos patiekalus sudėti į lėkštes ir patiekti. Pasak p. Mikalkėnienės, ši užduotis reikalauja ypatingo tikslumo ir greičio, sinchroniško komandinio darbo, nes niekada nežinai, kurias būtent iš 110 identiškų porcijų vertins komisija.

2014 m. suburta Nacionalinė rinktinė laimėjo medalius prieš keturis metus vykusiame „Culinary World Cup 2014“ Liuksemburge bei pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics 2016“, Erfurte.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Kodėl šparagai naudingesnis verslas negu auginti braškes Premium

Smidrų, dažniau vadinamų šparagais, augintojų skaičius kasmet auga. Darbo su šia daržove į valias, tačiau...

Gazelė
05:45
Kuo mums įdomus Ukrainos vynas Premium

Gegužę Vilniuje vykusioje tarptautinėje parodoje „Vyno dienos“ surengta ukrainietiško vyno degustacija...

Laisvalaikis
2022.05.15
Kitoks turgus: Paupyje pasiekė 7,5 mln. Eur apyvartą, Benedikto turgus planuoja plėtrą Premium

Įprastoms turgavietėms atsigaunant po pandemijos klesti ir visiškai kitokių koncepcijų objektai, kurie irgi...

Prekyba
2022.05.12
Kol Lietuvos įstatymai draudžia kalbėti apie vyną, ES mūsų vyndariams dega žalią šviesą Premium

„Europos Sąjungos (ES) pripažinimas, kad Lietuvoje galima auginti vynuoges ir daryti vynuogių vyną reiškia,...

Laisvalaikis
2022.05.06
Į Kauną (maisto) kultūros: tarpukario restoranų sudakai ir obaliai Premium

Kultūros turistų maršrutuose po Kauną atsiranda ir barai, restoranai – ir pramoginiais, ir pažintiniais...

Gazelė
2022.05.06
Gastronomijos savaitės žvaigždė – Palangos restoranui „Amsterdam Plaza“

Balandžio 25 d.–gegužės 1 d. vykusioje vienuoliktoje Lietuvos gastronomijos savaitėje specialius meniu siūlė...

Laisvalaikis
2022.05.04
Reklamai pasitelkė šokolado meditaciją

Pastaruosius du mėnesius visas pasaulis gyvena karo Ukrainoje nuotaikomis – tai sekina ir psichologiškai, ir...

Rinkodara
2022.05.01
Mąstantiems atidaryti restoraną ar kavinę: kokių klaidų nepadaryti verslo pradžioje Premium

Jei svajonė turėti savo maitinimo įstaigą, tegul ir visai nedidukę, neapleidžia, o sąskaitoje yra šiokių...

Gazelė
2022.04.30
„Michelin“ gidas – jau Estijoje, virėjai laukia žvaigždučių Premium 2

Balandžio pradžioje garsiojo „Michelin“ gastronomijos gido ir Estijos verslumo, turizmo bei inovacijų...

Laisvalaikis
2022.04.28
Kaip atidaryti greitojo maisto restoraną, kai pinigų kišenėje – ne tiek jau daug Premium

Maitinimo verslas – rizikingas ir gana brangus malonumas. Tačiau verslininkų patirtis rodo, kad neprastą...

Gazelė
2022.04.26
„Huracan Coffee“ įkūrėjas: kavos puodelį reikėtų pabranginti dvigubai, bet niekas tam nesiryš Premium 35

Dvejus metus trunkanti pandemija, karas Ukrainoje, pasikeitę vartotojų įpročiai ir tiesiog akyse auganti...

Gazelė
2022.04.22
Restoranų vaišės: per Velykas antrų Kalėdų nebus, bet reikia bandyti viską Premium

Šventėms artėjant, kai kurie gyventojai nutaria vaišes verčiau užsisakyti gatavas, negu gamintis jas patiems.

Gazelė
2022.04.13
Darbdaviai šokiruoti: kai kurie darbuotojai kitur nėra gavę „baltos“ algos Premium 21

Mokėti visus mokesčius, atrodytų, yra savaime suprantama, tačiau tik ne maitinimo sektoriuje. Vis dėlto...

Gazelė
2022.04.07
„Burger Kiosk“ strategija: būti klientams ant tako, į užkandines investuoti iki 20.000 Eur Premium

Svajonę turėti savo restoraną ar kavinę galima įgyvendinti su palyginti nedidelėmis investicijomis. „Burger...

Gazelė
2022.04.03
Patarimai restoranams: sąnaudų kainų valdymas prasideda nuo audito

Maitinimo įstaigoms pastaraisiais metais dorojantis su skirtingais iššūkiais, gastronomijos verslo...

Gazelė
2022.04.02
Dienos pietų kainos – arti psichologinės ribos: kokių sprendimų rado restoranai Premium 14

Kai produktai, energija, kuras brangsta kone kasdien, vis daugiau maitinimo įstaigų griebiasi skaičiuotuvo ir...

Gazelė
2022.04.01
Metė darbus bankuose ir įkūrė verslą: gyvenimai tiesiog apsivertė Premium

Prestižinė darbovietė finansų sektoriuje, galimybė kilti karjeros laiptais, stipriai sukalta motyvacinė...

Gazelė
2022.03.25
Greitojo maisto restoraną Vilniuje įkūrė per pusantro mėnesio ir vos už 20.000 Eur Premium

Patirtis ir noras dirbti gali būti svarbiau net už pinigus: sostinės restorano „Good Mood Food“ įkūrėjai,...

Gazelė
2022.03.23
Smulkieji verslą išplėtė po visą Lietuvą tik išsprendę lygtį su vienu nežinomuoju Premium

Transporto pasiūla yra didelė, tačiau smulkieji verslininkai, ieškantys specifinės paslaugos, kartais net...

Gazelė
2022.03.20
Dėl restorano grįžo gyventi Klaipėdon, bet netrukus tokį pat įkūrė ir Vilniuje Premium 1

Kai kurie verslininkai nesiima plėstis geografiškai, nes bijo, kad, fiziškai nebūdami kurioje nors vietoje,...

Gazelė
2022.03.18

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku