Lietuvos virėjai iš pasaulio čempionato parsivežė bronzą
FOTOGALERIJA Lietuvos virėjai parsivežė kulinarijos bronzą (9 nuotr.)
Liuksemburge vykusiame pasaulio kulinarijos čempionate Culinary World Cup 2018 Lietuvos nacionalinė šefų rinktinė laimėjo du bronzos medalius.
Pirmąjį Lietuvos kulinarijos asai nuskynė nacionalinių komandų rungties dalyje ART kulinarinis ir konditerinis stalas, antrąjį karštosios virtuvės rungtyje. Čempionato Grand Prix laimėjo Švedijos komanda. Aukso medalius Singapūro, Norvegijos, Šveicarijos virtuvės meistrai.
Lietuvos nacionalinę šefų rinktinę sudaro kapitonai Darius Dabrovolskas (Vytautas Mineral SPA) ir Jaroslav Orševski (restoranas Siesta), Vytautas Zdanauskas (viešbutis Novotel), Nikita Vornik, Artūras Samavičius (City Chef), Jevgenij Volkov (viešbutis Courtyard by Marriott Vilnius), Toma Piskarskaitė ir Irena Bukauskautė-Petrik (restoranas Amandus), Dovilė Valentienė ir Monika Garnelė (konditerijos įmonė Jo malonė) bei pagalbininkai Artūras Braslauskas ir Vladimir Tolkačiov.
Kulinarijos olimpiada vadinamos Culinary World Cup varžybos rengiamos kas ketverius metus. Šiemet Liuksemburge, Expogast parodoje vykusiame čempionate varžėsi 30 nacionalinių komandų (Lietuvos buvo vienintelė iš Baltijos šalių), 15 nacionalinių jaunųjų virėjų komandų, 15 pobūvių aptarnavimo ir 45 regioninės komandos. Įvairiose individualiose varžybose dalyvavo 750 virtuvės meistrų ir maisto menininkų, tarp jų ir Vita Brūzgienė, įvertinta aukso medaliu sūrio raižymo rungtyje.
Pasak Jūratės Mikalkėnienės, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) vykdomosios direktorės ir komandos vadybininkės, vienas iš pagrindinių komandos dalyvavimo tikslų skleisti žinią pasauliui apie Lietuvą, jos maisto kultūrą ir kulinariją. Galimybės tai daryti nemenkos: čempionatas sutelkia minias gastronomijos pasaulio atstovų.
Skaičiuojama, jog LUXEXPO rūmuose, kur vyko maisto ir gastronomijos paroda bei čempionatas, per 5 dienas apsilankė 45.000 žmonių.
Karštoji virtuvė
Karštąja virtuve vadinama viena iš nacionalinių komandų rungties dalių. Jos metu šeši šefai per šešias valandas turi pagaminti 110 identiškų porcijų pagal trijų patiekalų valgiaraštį: žuvies užkandį keptą menkę, daržovių ravioli su šukutėmis, morkų ir obuolių kremą, žirnelius; karštą mėsos patiekalą jautienos išpjovą su salierų šaknies kroketu, pastarnokų kremu su tonka pupelėmis, troškinta jautienos širdimi, morkomis, burokėliais ir jautienos demi glace padažu; desertą svarainių šerbetą su vaisių salotomis, obuolių pyragaitį su kalvadosu ir ivoire šokolado kremu. Dar trys valandos skirtos patiekalus sudėti į lėkštes ir patiekti. Pasak p. Mikalkėnienės, ši užduotis reikalauja ypatingo tikslumo ir greičio, sinchroniško komandinio darbo, nes niekada nežinai, kurias būtent iš 110 identiškų porcijų vertins komisija.
2014 m. suburta Nacionalinė rinktinė laimėjo medalius prieš keturis metus vykusiame Culinary World Cup 2014 Liuksemburge bei pasaulio kulinarijos olimpiadoje IKA/Culinary Olympics 2016, Erfurte.
Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos Verslo žiniose, Sodros, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti