Už baltąjį trumą nepagailėjo 85.000 Eur

Publikuota: 2018-11-14
Baltieji trumai laikomi vienu rečiausių ir brangiausių delikatesų. Stefano Rellandini („Reuters“ / „Scanpix“) nuotr.
svg svg
Baltieji trumai laikomi vienu rečiausių ir brangiausių delikatesų. Stefano Rellandini („Reuters“ / „Scanpix“) nuotr.

Šiuo metu Italijos Pjemonto regione vykstančioje Tarptautinėje Albos baltųjų trumų mugėje 850 g svorio baltasis trumas parduotas už 85.000 Eur. Surengtame labdaringame aukcione jį įsigijo pirkėjas iš Honkongo. Didžiulis grybas nedelsiant buvo išskraidintas į šį Kinijos administracinį regioną.

Pirkėjui 100 Eur už gramą kaina nepasirodė per aukšta, nors dažniausiai šie trumai įkainojami kone trisdešimt kartų mažiau.

„Kaina neatspindi rinkos vidurkio, kuris šiemet yra apie 350 Eur už 100 g, jeigu kalbėtume apie maždaug 20 g svorio trumus, – naujienų agentūrai AFP sakė aukciono organizatoriai. – Aukštą kainą lėmė du faktoriai: renginys buvo skirtas labdarai, be to, tikrai retai pasitaiko aptikti tokį didelį trumą.“

Galioja taisyklė: kuo didesnis trumas, tuo brangiau jis įkainojamas. Pavyzdžiui, 2016 m. aukcione šefas iš Kinijos Zhenxiangas Dongas 1,17 kg svorio Albos trumą įsigijo už 100.500 Eur, 2009 m. 750 g svorio delikatesas parduotas už 100.000 Eur. Rašoma, kad didžiausias kada nors aptiktas Albos trumas svėrė 1,89 kg. jis „Sotheby‘s“ aukcione 2014 m. buvo parduotas už 61.250 USD.

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

AFP duomenimis, po pernykščio itin nederlingo sezono, šiemet trumų entuziastus maloniai nustebino gausus ir puikios kokybės derlius, dėl to, restoranų šefų ir gurmanų džiaugsmui, smuko trumų kaina.

„Pernai dėl sausros baltųjų trumų kaina buvo kur kas didesnė, ji svyravo nuo 600 iki 700 Eur už 100 g. Šiemet kaina buvo kritusi net iki 250 Eur už 100 g, dabar truputį pakilo“, – lygina Antonio Degiacomi, Italijos Nacionalinio trumų studijų centro vadovas.

Baltieji Albos trumai laikomi vienais vertingiausių valgomųjų trumų. Sezonas, kai jų ieškoma, tęsiasi nuo rugsėjo 21 d. iki sausio 31 d.

Tarptautinė Albos baltųjų trumų mugė šiemet vyksta jau 88-ąjį kartą. Į renginius, aukcionus, paskaitas ir apsipirkti trumų mėgėjai kviečiami nuo spalio 6 d. iki lapkričio 25 d.

FOTOGALERIJA Tarptautinė Albos baltųjų trumų mugė (7 nuotr.)

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Pirmosios „Michelin“ žvaigždės įsegtos dviem Estijos restoranams

Gegužės 25-osios vakarą Estija pralaužė ledus ir tapo pirmąją Baltijos šalimi, įtraukta į „Michelin“ gidą –...

Laisvalaikis
10:30
Kodėl šparagai naudingesnis verslas negu auginti braškes Premium

Smidrų, dažniau vadinamų šparagais, augintojų skaičius kasmet auga. Darbo su šia daržove į valias, tačiau...

Gazelė
2022.05.20
Kuo mums įdomus Ukrainos vynas Premium

Gegužę Vilniuje vykusioje tarptautinėje parodoje „Vyno dienos“ surengta ukrainietiško vyno degustacija...

Laisvalaikis
2022.05.15
Kitoks turgus: Paupyje pasiekė 7,5 mln. Eur apyvartą, Benedikto turgus planuoja plėtrą Premium

Įprastoms turgavietėms atsigaunant po pandemijos klesti ir visiškai kitokių koncepcijų objektai, kurie irgi...

Prekyba
2022.05.12
Kol Lietuvos įstatymai draudžia kalbėti apie vyną, ES mūsų vyndariams dega žalią šviesą Premium

„Europos Sąjungos (ES) pripažinimas, kad Lietuvoje galima auginti vynuoges ir daryti vynuogių vyną reiškia,...

Laisvalaikis
2022.05.06
Į Kauną (maisto) kultūros: tarpukario restoranų sudakai ir obaliai Premium

Kultūros turistų maršrutuose po Kauną atsiranda ir barai, restoranai – ir pramoginiais, ir pažintiniais...

Gazelė
2022.05.06
Gastronomijos savaitės žvaigždė – Palangos restoranui „Amsterdam Plaza“

Balandžio 25 d.–gegužės 1 d. vykusioje vienuoliktoje Lietuvos gastronomijos savaitėje specialius meniu siūlė...

Laisvalaikis
2022.05.04
Reklamai pasitelkė šokolado meditaciją

Pastaruosius du mėnesius visas pasaulis gyvena karo Ukrainoje nuotaikomis – tai sekina ir psichologiškai, ir...

Rinkodara
2022.05.01
Mąstantiems atidaryti restoraną ar kavinę: kokių klaidų nepadaryti verslo pradžioje Premium

Jei svajonė turėti savo maitinimo įstaigą, tegul ir visai nedidukę, neapleidžia, o sąskaitoje yra šiokių...

Gazelė
2022.04.30
„Michelin“ gidas – jau Estijoje, virėjai laukia žvaigždučių Premium 2

Balandžio pradžioje garsiojo „Michelin“ gastronomijos gido ir Estijos verslumo, turizmo bei inovacijų...

Laisvalaikis
2022.04.28
Kaip atidaryti greitojo maisto restoraną, kai pinigų kišenėje – ne tiek jau daug Premium

Maitinimo verslas – rizikingas ir gana brangus malonumas. Tačiau verslininkų patirtis rodo, kad neprastą...

Gazelė
2022.04.26
„Huracan Coffee“ įkūrėjas: kavos puodelį reikėtų pabranginti dvigubai, bet niekas tam nesiryš Premium 35

Dvejus metus trunkanti pandemija, karas Ukrainoje, pasikeitę vartotojų įpročiai ir tiesiog akyse auganti...

Gazelė
2022.04.22
Restoranų vaišės: per Velykas antrų Kalėdų nebus, bet reikia bandyti viską Premium

Šventėms artėjant, kai kurie gyventojai nutaria vaišes verčiau užsisakyti gatavas, negu gamintis jas patiems.

Gazelė
2022.04.13
Darbdaviai šokiruoti: kai kurie darbuotojai kitur nėra gavę „baltos“ algos Premium 21

Mokėti visus mokesčius, atrodytų, yra savaime suprantama, tačiau tik ne maitinimo sektoriuje. Vis dėlto...

Gazelė
2022.04.07
„Burger Kiosk“ strategija: būti klientams ant tako, į užkandines investuoti iki 20.000 Eur Premium

Svajonę turėti savo restoraną ar kavinę galima įgyvendinti su palyginti nedidelėmis investicijomis. „Burger...

Gazelė
2022.04.03
Patarimai restoranams: sąnaudų kainų valdymas prasideda nuo audito

Maitinimo įstaigoms pastaraisiais metais dorojantis su skirtingais iššūkiais, gastronomijos verslo...

Gazelė
2022.04.02
Dienos pietų kainos – arti psichologinės ribos: kokių sprendimų rado restoranai Premium 14

Kai produktai, energija, kuras brangsta kone kasdien, vis daugiau maitinimo įstaigų griebiasi skaičiuotuvo ir...

Gazelė
2022.04.01
Metė darbus bankuose ir įkūrė verslą: gyvenimai tiesiog apsivertė Premium

Prestižinė darbovietė finansų sektoriuje, galimybė kilti karjeros laiptais, stipriai sukalta motyvacinė...

Gazelė
2022.03.25
Greitojo maisto restoraną Vilniuje įkūrė per pusantro mėnesio ir vos už 20.000 Eur Premium

Patirtis ir noras dirbti gali būti svarbiau net už pinigus: sostinės restorano „Good Mood Food“ įkūrėjai,...

Gazelė
2022.03.23
Smulkieji verslą išplėtė po visą Lietuvą tik išsprendę lygtį su vienu nežinomuoju Premium

Transporto pasiūla yra didelė, tačiau smulkieji verslininkai, ieškantys specifinės paslaugos, kartais net...

Gazelė
2022.03.20

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku