Paskelbtas geriausias Lietuvos virėjas

Publikuota: 2018-11-12
Geriausias Lietuvos virėjas Justinas Misius, restorano „Sweet Root“ virtuvės meistras. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
svg svg
Geriausias Lietuvos virėjas Justinas Misius, restorano „Sweet Root“ virtuvės meistras. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.

Savaitgalį vykusios tarptautinės svetingumo parodos „BaltShop. BaltHotel. BaltGastro 2018“ metu vykusiame Geriausio Lietuvos virėjo čempionate laimėtojo laurus nuskynė Justinas Misius, Vilniaus Užupyje veikiančio restorano „Sweet Root“ virtuvės meistras.

Antrąją ir trečiąją vietas susižėrė palangiškiai: antroji atiteko Gabrieliui Zajac, Palangos restorano „4“ virtuvės šefui, trečioji – Bernardui Anužiui, restorano „Palanga“ šefui, beje, 2016 m. užėmusiam antrąją vietą Lietuvos jaunųjų virėjų čempionate.

nuotrauka::1

Be prizininkų, čempionate dalyvavo Kęstutis Bartkus (restoranas „Karpynė“, Raseinių rajonas), Deivydas Praspaliauskas (restoranas „Amandus“, Vilnius), Vilius Ručinskas (restoranas „Trinity“, Vilnius), Tomas Rybakovas (restoranas „Esperanza Resort“, Trakų rajonas) bei Ernestas Žitkauskas (restoranas „Amandus“, Vilnius).

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Geriausią Lietuvos virėją rinko tarptautinė žiuri – profesionalai iš Švedijos, Latvijos ir Estijos, techninis konkurso teisėjas buvo Stanislavas Kizenevičius, čempionatą organizavusios Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) narys.

Anot p. Kizinevičiaus, daugiausia klaidų dalyviai darė dėl jaudulio ir įtampos, kuri radosi baigiantis varžyboms skirtam laikui – 3.30 valandos.

„Tačiau tikrai norėčiau juos pagirti už kūrybiškumą, naujų technologijų panaudojimą ir apskritai norą bei drąsą dalyvauti šiame čempionate. Iš visų jų Justinas Misius išsiskyrė gebėjimu valdyti stresą ir puikiai organizuoti darbą ringe, o tai lemia 60% sėkmės“, – sakė p. Kizinevičius. Negali nesutikti su virtuvės meistro noru pagirti čempionato dalyvius už drąsą: nemenkinant laimėtojų meistriškumo, kitiems žinomiems ir mažiau žinomiems Lietuvos virtuvės meistrams (ar bent taip save vadinantiems) tos drąsos akivaizdžiai pritrūko.

Ne įkvėpimas, o ieškojimas

„Sweet Root“ restorano virtuvės „vadas“ Justinas Misius neabejotinai yra vienas tų jaunosios kartos šefų, kuriančių savo vadovaujamos virtuvės, sykiu ir restorano vardą. Anot jo, visi patiekalai, idėjos, produktų ir skonių deriniai, vaizdas lėkštėje, restorano valgiaraščio keitimas priklausomai nuo sezono yra jo „daržas“, kuriame jis šeimininkauja ir nelabai tiki įkvėpimu. Labiau tiki darbu.

„Nelabai tikiu tokiu dalyku, kaip įkvėpimas, nes virėjas nėra menininkas, jis amatininkas, todėl, kokį žinių bagažą turi, taip ir darai“, – sako p. Justinas, iki begalybės aitidus smulkmenoms.

Anot meistro, į priekį jį varo ne įkvėpimas, o ieškojimas. Tai iliustruoja jo pasakojimas apie tai, kaip jis tris savaites kasdien darė sluoksniuotą tešlą, žinodamas, kokia tiksliai ji turi būti.

„Žinau, jog kiekvieną detalę turiu padaryti gerai, ir tuomet viskas susilpdys. Ta tešla neturi būti kokia nors kitokia, ji turi būti būtent tokia, kaip įsivaizduoju, arba geresnė. Tiesiog įsivaizduoji, ką nori turėti lėkštėje, ir ieškai, sieki kokybės, kol tai prieini. Kitaip nekeli to patiekalo į dienos šviesą. Aš ne romatikas. Ir man neateina patiekalas iš kelionių, neateina iš močiučių. Ateina iš daug ieškojimo, daug darymo. Iš judėjimo į priekį tikriausiai tai atsiranda“, – sakė p. Justinas.

Varžėsi ir jaunieji

Kas dvejus metus rengiamo konkurso išvakarėse dėl „Geriausio jaunojo Lietuvos virėjo“ titulo varžosi jaunimas. Geriausia šioje kategorijoje šiemet tapo Jonita Šeščilaitė (restoranas „Esperanza Resort”, Trakų rajonas).

nuotrauka::2

Antrąją vietą užėmė Erikas Janerikas („Ertlio namas“, Vilnius), trečiąją – Žilvinas Jokubauskis („Onorė“, Palanga).

Čempionato metu buvo išrinkta geriausia virėjo ir barmeno komanda, ja tapo Vilius Ručinskas ir Kristijonas Juknevičius („Trinity“, Vilnius).

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Kodėl šparagai naudingesnis verslas negu auginti braškes Premium

Smidrų, dažniau vadinamų šparagais, augintojų skaičius kasmet auga. Darbo su šia daržove į valias, tačiau...

Gazelė
2022.05.20
Kuo mums įdomus Ukrainos vynas Premium

Gegužę Vilniuje vykusioje tarptautinėje parodoje „Vyno dienos“ surengta ukrainietiško vyno degustacija...

Laisvalaikis
2022.05.15
Kitoks turgus: Paupyje pasiekė 7,5 mln. Eur apyvartą, Benedikto turgus planuoja plėtrą Premium

Įprastoms turgavietėms atsigaunant po pandemijos klesti ir visiškai kitokių koncepcijų objektai, kurie irgi...

Prekyba
2022.05.12
Kol Lietuvos įstatymai draudžia kalbėti apie vyną, ES mūsų vyndariams dega žalią šviesą Premium

„Europos Sąjungos (ES) pripažinimas, kad Lietuvoje galima auginti vynuoges ir daryti vynuogių vyną reiškia,...

Laisvalaikis
2022.05.06
Į Kauną (maisto) kultūros: tarpukario restoranų sudakai ir obaliai Premium

Kultūros turistų maršrutuose po Kauną atsiranda ir barai, restoranai – ir pramoginiais, ir pažintiniais...

Gazelė
2022.05.06
Gastronomijos savaitės žvaigždė – Palangos restoranui „Amsterdam Plaza“

Balandžio 25 d.–gegužės 1 d. vykusioje vienuoliktoje Lietuvos gastronomijos savaitėje specialius meniu siūlė...

Laisvalaikis
2022.05.04
Reklamai pasitelkė šokolado meditaciją

Pastaruosius du mėnesius visas pasaulis gyvena karo Ukrainoje nuotaikomis – tai sekina ir psichologiškai, ir...

Rinkodara
2022.05.01
Mąstantiems atidaryti restoraną ar kavinę: kokių klaidų nepadaryti verslo pradžioje Premium

Jei svajonė turėti savo maitinimo įstaigą, tegul ir visai nedidukę, neapleidžia, o sąskaitoje yra šiokių...

Gazelė
2022.04.30
„Michelin“ gidas – jau Estijoje, virėjai laukia žvaigždučių Premium 2

Balandžio pradžioje garsiojo „Michelin“ gastronomijos gido ir Estijos verslumo, turizmo bei inovacijų...

Laisvalaikis
2022.04.28
Kaip atidaryti greitojo maisto restoraną, kai pinigų kišenėje – ne tiek jau daug Premium

Maitinimo verslas – rizikingas ir gana brangus malonumas. Tačiau verslininkų patirtis rodo, kad neprastą...

Gazelė
2022.04.26
„Huracan Coffee“ įkūrėjas: kavos puodelį reikėtų pabranginti dvigubai, bet niekas tam nesiryš Premium 35

Dvejus metus trunkanti pandemija, karas Ukrainoje, pasikeitę vartotojų įpročiai ir tiesiog akyse auganti...

Gazelė
2022.04.22
Restoranų vaišės: per Velykas antrų Kalėdų nebus, bet reikia bandyti viską Premium

Šventėms artėjant, kai kurie gyventojai nutaria vaišes verčiau užsisakyti gatavas, negu gamintis jas patiems.

Gazelė
2022.04.13
Darbdaviai šokiruoti: kai kurie darbuotojai kitur nėra gavę „baltos“ algos Premium 21

Mokėti visus mokesčius, atrodytų, yra savaime suprantama, tačiau tik ne maitinimo sektoriuje. Vis dėlto...

Gazelė
2022.04.07
„Burger Kiosk“ strategija: būti klientams ant tako, į užkandines investuoti iki 20.000 Eur Premium

Svajonę turėti savo restoraną ar kavinę galima įgyvendinti su palyginti nedidelėmis investicijomis. „Burger...

Gazelė
2022.04.03
Patarimai restoranams: sąnaudų kainų valdymas prasideda nuo audito

Maitinimo įstaigoms pastaraisiais metais dorojantis su skirtingais iššūkiais, gastronomijos verslo...

Gazelė
2022.04.02
Dienos pietų kainos – arti psichologinės ribos: kokių sprendimų rado restoranai Premium 14

Kai produktai, energija, kuras brangsta kone kasdien, vis daugiau maitinimo įstaigų griebiasi skaičiuotuvo ir...

Gazelė
2022.04.01
Metė darbus bankuose ir įkūrė verslą: gyvenimai tiesiog apsivertė Premium

Prestižinė darbovietė finansų sektoriuje, galimybė kilti karjeros laiptais, stipriai sukalta motyvacinė...

Gazelė
2022.03.25
Greitojo maisto restoraną Vilniuje įkūrė per pusantro mėnesio ir vos už 20.000 Eur Premium

Patirtis ir noras dirbti gali būti svarbiau net už pinigus: sostinės restorano „Good Mood Food“ įkūrėjai,...

Gazelė
2022.03.23
Smulkieji verslą išplėtė po visą Lietuvą tik išsprendę lygtį su vienu nežinomuoju Premium

Transporto pasiūla yra didelė, tačiau smulkieji verslininkai, ieškantys specifinės paslaugos, kartais net...

Gazelė
2022.03.20
Dėl restorano grįžo gyventi Klaipėdon, bet netrukus tokį pat įkūrė ir Vilniuje Premium 1

Kai kurie verslininkai nesiima plėstis geografiškai, nes bijo, kad, fiziškai nebūdami kurioje nors vietoje,...

Gazelė
2022.03.18

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku