Baltijos maisto ir gėrimų mugėje BAF paaiškės geriausias Lietuvos virėjas

Publikuota: 2018-11-09

Lapkričio 9 ir 10 d. Vilniuje, parodų centre „Litexpo“, veikia dvi tarptautinės parodos, susiję su vienu didžiausių žmonijos malonumų – skaniu maistu. Plačiąją publiką turėtų sudominti tiek parodos dalyvių ekspozicijos, tiek jų metu vyksiantys konkursai profesionalams.

Viena parodų – „BaltShop.BaltHotel.BaltGastro 2018“. Parduotuvių, restoranų ir viešbučių įrangos paroda labiau orientuota į profesionalus. Tuo pat metu vykstanti Baltijos maisto ir gėrimų mugė BAF atidesnį žvilgsnį kreipia ir į profesionalus, ir į plačiąją publiką.

Varžysis virtuvės šefai

Būtent jai turėtų būti įdomūs Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) organizuojami konkursai profesionalams. Pagrindinis jų – 10 d. 9 val. ryto prasidėsiantis konkursas „Geriausias Lietuvos virėjas“ (antrasis konkurso „srautas“ – nuo 13.30 val.).

Į geriausiojo Lietuvos virtuvės šefo vardą pretenduojantys meistrai per 3 val. 30 min. privalės paruošti šaltąjį užkandį iš šukučių, karštąjį (pagrindinį) patiekalą, panaudojant „Reaton“ putpelės sudėtines dalis bei demonstruojant įvairias mėsos ruošimo technologijas, bei desertą, panaudojant miško spanguoles, „Minordija“ migdolų miltus ir midų.

Kaip skelbia LRVVKA, konkurse dalyvaus virtuvės šefai Bernardas Anužis (restoranas „Palanga“, Palanga), Kęstutis Bartkus (restoranas „Karpynė“, Raseinių rajonas), Justinas Misius (restoranas „Sweet Root“, Vilnius), Deivydas Praspaliauskas (restoranas „Amandus“,), Vilnius, Vilius Ručinskas (restoranas „Trinity“, Vilnius), Tomas Rybakovas (restoranas „Esperanza Resort“, Trakų rajonas), Gabrielius Zajac (restoranas „4“, Palanga), Ernestas Žitkauskas (restoranas „Amandus“, Vilnius).

Žinote, ką norite žinoti?
Užsisakykite personalizuotą naujienlaiškį.
Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Išleistas geriausių Vilniaus restoranų gidas 2

Kulinarinis turizmas tapo neatsiejama turizmo verslo dalimi: į išskirtinius restoranus žmonės keliauja...

Laisvalaikis
2019.04.24
Iš Bordo – geros žinios kolekcininkams 3

Balandis vyno pasaulyje – Bordo vyno mėnuo. Išankstinės 2018-ųjų derliaus Bordo prekybos metu per kelias...

Laisvalaikis
2019.04.22
P. Jurkevičius: Semiotikos pratybų – į spinteles ir šaldytuvą Premium 2

Negalėčiau garantuoti, kad Algirdas Julius Greimas būtų lindęs į šaldytuvą ieškoti semiotikos. Bet, tarkime,...

Verslo klasė
2019.04.22
Svarbiau ne veganizmo idėja, o maistas, kurį valgai 6

„Kai nusiperki naują mašiną, tai, neduok Dieve, kažko kito įpilti į baką. Ir į savo organizmą turime žiūrėti...

Laisvalaikis
2019.04.21
Virtuvės improvizacijos Madride: geros vietos pavalgyti

Madride metų laikas nėra labai svarbus – daugmaž visada čia rasi veikiančių lauko kavinių. Bet tikrasis...

Laisvalaikis
2019.04.15
Paskelbė pretendentus į 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašą 9

„Gero maisto akademija“ (GMA) paskelbė „30 geriausių restoranų“ rinkimų startą, o sykiu – trumpąjį 60-ies...

Paslaugos
2019.04.09
Tokijo restoranas 3D sušius parinks pagal žmogaus kūno mėginius 2

Norint patekti į restoraną „Sushi Singularity“ nepakaks paskambinti ir rezervuoti stalelio. Tokijuje nuo 2020...

Laisvalaikis
2019.04.07
Greitų pietų koncepciją eksportuos į Maskvą – planuoja atidaryti 50 restoranų Premium 11

Šešis pietų restoranus „iLunch“ sostinės verslo centruose valdanti UAB „Inovatyvūs restoranai“ suplanavo...

Paslaugos
2019.04.03

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau