Baltijos maisto ir gėrimų mugėje BAF paaiškės geriausias Lietuvos virėjas

Publikuota: 2018-11-09

Lapkričio 9 ir 10 d. Vilniuje, parodų centre „Litexpo“, veikia dvi tarptautinės parodos, susiję su vienu didžiausių žmonijos malonumų – skaniu maistu. Plačiąją publiką turėtų sudominti tiek parodos dalyvių ekspozicijos, tiek jų metu vyksiantys konkursai profesionalams.

Viena parodų – „BaltShop.BaltHotel.BaltGastro 2018“. Parduotuvių, restoranų ir viešbučių įrangos paroda labiau orientuota į profesionalus. Tuo pat metu vykstanti Baltijos maisto ir gėrimų mugė BAF atidesnį žvilgsnį kreipia ir į profesionalus, ir į plačiąją publiką.

Varžysis virtuvės šefai

Būtent jai turėtų būti įdomūs Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) organizuojami konkursai profesionalams. Pagrindinis jų – 10 d. 9 val. ryto prasidėsiantis konkursas „Geriausias Lietuvos virėjas“ (antrasis konkurso „srautas“ – nuo 13.30 val.).

Į geriausiojo Lietuvos virtuvės šefo vardą pretenduojantys meistrai per 3 val. 30 min. privalės paruošti šaltąjį užkandį iš šukučių, karštąjį (pagrindinį) patiekalą, panaudojant „Reaton“ putpelės sudėtines dalis bei demonstruojant įvairias mėsos ruošimo technologijas, bei desertą, panaudojant miško spanguoles, „Minordija“ migdolų miltus ir midų.

Kaip skelbia LRVVKA, konkurse dalyvaus virtuvės šefai Bernardas Anužis (restoranas „Palanga“, Palanga), Kęstutis Bartkus (restoranas „Karpynė“, Raseinių rajonas), Justinas Misius (restoranas „Sweet Root“, Vilnius), Deivydas Praspaliauskas (restoranas „Amandus“,), Vilnius, Vilius Ručinskas (restoranas „Trinity“, Vilnius), Tomas Rybakovas (restoranas „Esperanza Resort“, Trakų rajonas), Gabrielius Zajac (restoranas „4“, Palanga), Ernestas Žitkauskas (restoranas „Amandus“, Vilnius).

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Apie kraujo donorystę primins mineralinis vanduo 2

Nacionalinis kraujo centras pradeda bendradarbiauti su mineralinio vandens gamintoju UAB „Birštono...

Rinkodara
2018.11.18
Už baltąjį trumą nepagailėjo 85.000 Eur

Šiuo metu Italijos Pjemonto regione vykstančioje Tarptautinėje Albos baltųjų trumų mugėje 850 g svorio...

Laisvalaikis
2018.11.14
Septyni Lietuvos restoranai – tarp 30-ies geriausių Baltijos šalyse 4

Lapkričio 12-osios vakarą Taline buvo paskelbtas prestižiniu vadinamo Skandinavijos restoranų gido „White...

Laisvalaikis
2018.11.13
Paskelbtas geriausias Lietuvos virėjas

Savaitgalį vykusios tarptautinės svetingumo parodos „BaltShop. BaltHotel. BaltGastro 2018“ metu vykusiame...

Laisvalaikis
2018.11.12
Baltijos maisto ir gėrimų mugėje BAF paaiškės geriausias Lietuvos virėjas 2

Lapkričio 9 ir 10 d. Vilniuje, parodų centre „Litexpo“, veikia dvi tarptautinės parodos, susiję su vienu...

Laisvalaikis
2018.11.09
Maisto pramonės vizionierius: apie veganų mafiją, „maistonomiką“ ir tai, kaip valgysime ateityje 9

Marius Robles, maisto pramonės vizionierius, įsitikinęs, kad ateinantis dešimtmetis bus laikas, kai „ateis...

Agroverslas
2018.11.05
Tarp NAPA finalininkų – daugiausia lietuvių dizainerių darbų

Kitą savaitgalį vyksiančiuose nacionaliniuose pakuotės dizaino apdovanojimuose NAPA varžysis 26 lietuvių, 15...

Rinkodara
2018.11.04
Jamie Oliveris nebegelbės savo restoranų tinklo 1

Jamie Oliveris, virėjas ir verslininkas, nusprendė nebegelbėti savo restoranų tinklo „Jamie‘s Italian“.

Vadyba
2018.11.03
Kai karaliauja moliūgai

Vaikystėje moliūgais kur kas labiau žavėjausi kaip Pelenės transporto priemone, o ne kaip sveika rudeninio...

Laisvalaikis
2018.10.31
Sardinijos vyno atradimai 2

Jeigu reiktų išvardyti ženklus, būdingus Sardinijos salai, pirmiausia pasakyčiau: vėjas, akmuo, avys. Taip...

Laisvalaikis
2018.10.28
Jūsų stalas: tikra ir netikra vėžlių sriuba Premium

Knygoje „Alisa stebuklų šalyje“ buvo vienas labai keistas ir liūdnas personažas vardu Netikras Vėžlys. Tiesą...

Verslo klasė
2018.10.28

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau