Baltijos maisto ir gėrimų mugėje BAF paaiškės geriausias Lietuvos virėjas

Publikuota: 2018-11-09

Lapkričio 9 ir 10 d. Vilniuje, parodų centre „Litexpo“, veikia dvi tarptautinės parodos, susiję su vienu didžiausių žmonijos malonumų – skaniu maistu. Plačiąją publiką turėtų sudominti tiek parodos dalyvių ekspozicijos, tiek jų metu vyksiantys konkursai profesionalams.

Viena parodų – „BaltShop.BaltHotel.BaltGastro 2018“. Parduotuvių, restoranų ir viešbučių įrangos paroda labiau orientuota į profesionalus. Tuo pat metu vykstanti Baltijos maisto ir gėrimų mugė BAF atidesnį žvilgsnį kreipia ir į profesionalus, ir į plačiąją publiką.

Varžysis virtuvės šefai

Būtent jai turėtų būti įdomūs Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) organizuojami konkursai profesionalams. Pagrindinis jų – 10 d. 9 val. ryto prasidėsiantis konkursas „Geriausias Lietuvos virėjas“ (antrasis konkurso „srautas“ – nuo 13.30 val.).

Į geriausiojo Lietuvos virtuvės šefo vardą pretenduojantys meistrai per 3 val. 30 min. privalės paruošti šaltąjį užkandį iš šukučių, karštąjį (pagrindinį) patiekalą, panaudojant „Reaton“ putpelės sudėtines dalis bei demonstruojant įvairias mėsos ruošimo technologijas, bei desertą, panaudojant miško spanguoles, „Minordija“ migdolų miltus ir midų.

Kaip skelbia LRVVKA, konkurse dalyvaus virtuvės šefai Bernardas Anužis (restoranas „Palanga“, Palanga), Kęstutis Bartkus (restoranas „Karpynė“, Raseinių rajonas), Justinas Misius (restoranas „Sweet Root“, Vilnius), Deivydas Praspaliauskas (restoranas „Amandus“,), Vilnius, Vilius Ručinskas (restoranas „Trinity“, Vilnius), Tomas Rybakovas (restoranas „Esperanza Resort“, Trakų rajonas), Gabrielius Zajac (restoranas „4“, Palanga), Ernestas Žitkauskas (restoranas „Amandus“, Vilnius).

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Nauja technologija: „Nestle“ iš kakavmedžio atliekų gamins šokoladą be pridėtinio cukraus

Vartotojams ieškant sveikatai palankesnių produktų, „Nestle“ rado būdą, kaip sukurti šokoladą be jokio...

Pramonė
2019.07.16
Ėmėsi verslo pamatęs, kiek gero maisto išmetama universiteto valgykloje 1

Grožis visais laikais buvo pelningas, tačiau amerikietis Benas Simonas mano, kad užsidirbti galima ir iš...

Laisvalaikis
2019.07.14
Virtuvės meistrai pataria, ko nekepti ant grotelių

Vasara – kepsnių ant grotelių metas. Pastaraisiais metais tapo madinga kepti kone viską – nuo tradicinių...

Laisvalaikis
2019.07.13
P. Jurkevičius: noriu prezidento, pietaujančio prie balta staltiese uždengto stalo! Premium

Žiniasklaidos iškeltas klausimas – reikia, o gal nelabai Daukanto aikštės rūmuose restorano arba kavinės,...

Verslo klasė
2019.07.13
Stiklinė sulčių artina vėžį 7

Mokslininkai teigia, kad vėžiu dažniau suserga tie, kas vartoja daug cukraus turinčių gėrimų, tokių kaip...

Laisvalaikis
2019.07.11
Vilnius pradėjo žymėti lauko kavinių ribas 1

Vilniaus miesto savivaldybė paskelbė pasekusi Diuseldorfo pavyzdžiu ir pradėjusi žymėti lauko kavinių ribas.

Laisvalaikis
2019.07.05
Vyriausybė pritarė pluoštinių kanapių produktų įteisinimui 2

Vyriausybė trečiadienį pritarė Seime svarstomoms įstatymų pataisoms, kuriomis produktų gamybai būtų leista...

Laisvalaikis
2019.07.03
„Pet-Nat“ – natūrali (r)evoliucija? 1

„Pet-Nat“, arba nesutrumpintai „petillant-naturel“, yra lengvai putojantis, dažnai šiek tiek drumstas ir...

Laisvalaikis
2019.06.30
Europa grumiasi su milijardiniu ungurių kontrabandos verslu

Europos policijos biuras (Europolas) praneša, kad vien pernai iš kontrabandininkų buvo perimta 15 mln.

Laisvalaikis
2019.06.29
Artimos ateities mėsa – iš mėgintuvėlio Premium 9

Savaitgalį grilyje čirškinant kepsnius, sunku įsivaizduoti, kad jau 2040 m. didžioji dalis pasaulyje...

Laisvalaikis
2019.06.28
Finišas pasiektas: paskelbti 30 geriausių Lietuvos restoranų 1

„Gero maisto akademijos“ (GMA) rengiami geriausių Lietuvos restoranų rinkimai birželio 27-osios vakarą išėjo...

Laisvalaikis
2019.06.27
Z karta maitinasi kitaip 7

Tūkstantmečio karta iš meniu paraščių į topus ištraukė bolivinę balandą, skrebutį su avokadu ir visą maistą...

Laisvalaikis
2019.06.27
Paskelbti geriausi pasaulio restoranai 7

Singapūre birželio 25-osios vakarą paskelbtas 50-ies geriausių pasaulio restoranų sąrašas „The World’s 50...

Laisvalaikis
2019.06.26

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau