Paskelbė geriausius pasaulio restoranus

Publikuota: 2018-10-08
„Įtakingiausias ir paveikiausias socialinių medijų kanalas yra ne feisbukas, o maistas“, - mano geriausio pasaulyje restorano „Osteria Francescana“ šefas Massimo Bottura. Tony Gentile („Reuters“ / „Scanpix“) nuotr.
„Įtakingiausias ir paveikiausias socialinių medijų kanalas yra ne feisbukas, o maistas“, - mano geriausio pasaulyje restorano „Osteria Francescana“ šefas Massimo Bottura. Tony Gentile („Reuters“ / „Scanpix“) nuotr.

Šefai, restoranų verslo atstovai ir kritikai išrinko geriausių pasaulio restoranų penkiasdešimtuką. Šiemet jų nuomone, geriausio pasaulio restorano titulo nusipelnė šefo Massimo Bottura vadovaujamas „Osteria Francescana“.

Italijoje, Modenoje veikiantis trijų „Michelin“ žvaigždučių restoranas pirmą poziciją susigrąžino po metų pertraukos už tai, kad, anot ekspertų, vėl nustebino neįtikėtinai netradicinėmis tradicinės italų virtuvės interpretacijomis.

„Sukūrėme tai kartu, – Bilbao mieste Ispanijoje susirinkusiems kolegoms sakė p. Bottura. – Nenuvilsiu jūsų, įrodysiu, kad laikydamiesi ir dirbami petys į petį mes esame ne kažkoks receptų rinkinys, o galinga jėga.“

Antroji vieta restoranų „Oskarais“ vadinamoje ceremonijoje atiteko nuo 1986-ųjų Žironoje veikiančiam „El Celler de Can Roca“, kuriame savo kūrybinį potencialą demonstruoja trys broliai Roca i Fontane: vyriausiasis šefas Joanas, someljė Josepas ir desertų meistras Jordis. Pernai brolių restoranas, kuriam priklauso trys „Michelin“ žvaigždutės, buvo trečioje vietoje, o 2015 m. karaliavo sąrašo viršūnėje.

Iš ketvirtosios vietos į trečiąją šiemet pakilo dvejomis „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintas Mentono miestelyje netoli Monako įsikūręs prancūzų „Mirazur“, o ketvirtojoje liko pernai nugalėtoju tituluotas Niujorko „Eleven Madison Park“, kuris pernai buvo uždarytas renovacijai.

Apdovanojimai ir šiemet neapsiėjo be prizo geriausiai šefei moteriai, nors daugelis tokią nominaciją kritikuoja ir laiko pasenusia tradicija.

Kaip rašo CNN, laimėtoja tapusi Clare Smyth, vadovaujanti Londono „Core“ restoranui, užlipusi į sceną sakė: „Manęs dažnai klausia, kodėl trūksta moterų šefių, kodėl jos nepriklauso restoranų elitui. Atsakymo aš nežinau.“

Už gyvenimo  nuopelnus buvo apdovanotas Peru moderniosios virtuvės restorano „Astrid y Gaston“ šefas Gastonas Acurio, kuriam su žmona Astrida priklauso keletas restoranų Pietų Amerikoje ir Europoje. „Le Cordon Bleu“ auklėtinis taip pat leidžia knygas, veda televizijos laidas ir yra vadinamas Peru virtuvės ambasadoriumi.

Geriausiu desertų šefu paskelbtas Cedricas Groletas, garsėjantis savo kūriniais iš vaisių, o baskų virtuvės tradicijas puoselėjantis restoranas „Azurmendi“ pripažintas geriausiu tvarios virtuvės pavyzdžiu.

[infogram id="c1e0f496-940a-4c10-82ab-255d4dbb0980" prefix="jTc" format="interactive" title="Laisvalaikis:: Geriausi pasaulio restoranai"]

Visą restoranų sąrašą galite peržvelgti čia.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Maisto ir gėrimų paroda BAF: degustacijos, diskusijos, meno instaliacijos

Lapkričio 8 ir 9 d. Vilniuje, parodų centre „Litexpo“, tęsiasi Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF. Čia...

Paslaugos
2019.11.08
Rūkyti Neringos karšiai – Seimo rankose

Neringiškiai sujudo: jeigu nebus pakeisti įstatymai ar priimtos jų pataisos, kyla grėsmė išnykti pamario...

Laisvalaikis
2019.11.05
Vynas metus bus brandinamas kosmose

12 butelių puikaus prancūziško bordo metus bus brandinami Tarptautinėje kosmoso stotyje (International Space...

Laisvalaikis
2019.11.05
Gastronomijos savaitė kviečia į gurmaniškas ekskursijas 

Lapkričio 4–10 d. Lietuvoje skelbiama Gastronomijos savaitė. Jos metu gero maisto gerbėjai kviečiami iš...

Laisvalaikis
2019.11.02
Interneto naudotojai jau dešimtmetį stebi „McDonald‘s“ mėsainio irimo procesą

Praėjus dešimtmečiui po to, kai Islandijoje buvo uždarytas paskutinis „McDonald‘s“ restoranas, tūkstančiai...

Laisvalaikis
2019.11.01
Lietuvių virtuvės meistrai iš Kinijos parsivežė sidabrą

Savaitgalį Kinijoje vykusiame tarptautiniame jaunųjų virtuvės meistrų čempionate „International Young Chefs...

Laisvalaikis
2019.10.28
Mitybos mitai: kiek ir ko (ne)valgyti 1

Klaidinamų, viena kitą neigiančių teorijų apie maistą – apstu. Jei vieni mitybos specialistai kurį nors...

Laisvalaikis
2019.10.26
Restorano Vilniuje metamorfozė: svečių atsirado lyg burtų lazdele mostelėjus Premium

Nesvarbu, kokioje vietoje restoranas yra kuriamas, svarbiausia, kad jis skirtųsi nuo kitų: tuo neabejoja...

Gazelė
2019.10.25
Vyno aukcionas surinko tūkstančius labdarai

Šių metų „Christie‘s“ aukciono namų ir „Decanter“ žurnalo surengtame pasaulinėse varžybose įvertintų vynų...

Laisvalaikis
2019.10.24
Tarptautinio restoranų gido „Gault & Millau“ prezidentas: ateities restoranų sėkmė – produktų kokybė Premium

Jacques’as Bally, tarptautinio restoranų gido „Gault & Millau“ prezidentas, viešėjęs Lietuvos gastronomijos...

Laisvalaikis
2019.10.20

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau