Pacų viešbutyje Vilniuje atidarytas dar vienas restoranas

Publikuota: 2018-09-19
„Nineteen18“ virtuvės šefas Matas Paulinas. Giedrės Rozmanaitės nuotr.
svg svg
„Nineteen18“ virtuvės šefas Matas Paulinas. Giedrės Rozmanaitės nuotr.

Vilniuje, restauruotuose istoriniuose Pacų rūmuose, atidarytas dar vienas restoranas – „Nineteen18“. Jo pavadinimas skirtas paminėti 1918-uosius, Lietuvos Nepriklausomybės atgavimo metus. Restorano virtuvei vadovaus šefas Matas Paulinas.

Naujasis restoranas priklauso „Nordic Food Republic“ (NFR) grupei, Vilniuje valdančiai braseriją „14 Horses“, barą „Sofija“ bei dienos pietų restoraną „Nord“.

Skelbiama, jog 27-ių vietų „Nineteen18“ daugiausiai dėmesio skirs Vilniaus regiono kulinariniam paveldui.

Viena vertus, tai reiškia, kad absoliuti dauguma virtuvėje naudojamų produktų atkeliaus iš vietų, nuo restorano nutolusių ne daugiau nei per 100 kilometrų. Įvardijant tiksliau, – iš nuosavo ūkio „Farmers Circle“ netoli Ukmergės, Radiškių kaime. Ūkį šių metų pradžioje įsigijo NFR grupė, jis vystomas tvarios ir žiedinės ūkininkystės principais, ir šviežiu maistu aprūpina NFR grupės ir kitus restoranus.

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Tai – vadinamojo „farm to table“ (iš fermos ant stalo) judėjimo įkvėptas restoranų vystymas, kuris populiarus Danijoje, iš kur kilęs NFR įkūrėjas Nielsas Peteris Pretzmannas, ir visoje Skandinavijoje, rašoma pranešime spaudai.

Stiprus šefas, stiprus užnugaris

Teigiama, jog NFR grupės restoranų koncepciją kuria patys jų šefai, šiuo atveju – Matas Paulinas, o „Pacų respublikoje“ veikiančios braserijos „14 Horses“ – Andrius Kubilius. Tačiau neabejotinai prie to prisideda Clausas Meyeris, NFR partneris, vadinamas skandinavų gastronomijos legenda, vienas iš garsiojo Kopenhagos restorano „Noma“ steigėjų, gastronominių projektų JAV ir Bolivijoje vystytojas. Bet kuriuo atveju, NFR kol kas apie tai garsiai nešneka.

Kad ir kaip būtų, prie „Nineteen18“ virtuvės vairo stojęs Matas Paulinas, vadinamas lietuviškos ir skandinaviškos virtuvės entuziastu, Lietuvos gurmanams yra gerai žinomas, o jo „atėjimas“ į Vilnių neabejotinai sujudins pastaruoju metu ir taip neblogai kunkuliuojančius kulinarijos puodo vandenis.

Matas Paulinas – stiprus šefas. Vos atidarytas jo vadovaujamas restoranas „Numan“ Kaune po pusmečio veiklos 2017-aisiais užėmė 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašo trečiąją vietą, o skandinavų „The White Guide“ šiai įstaigai skyrė trečiąją vietą tarp geriausių Baltijos šalių restoranų.

Išskirtinį restoraną Vilniuje atidaręs šefas patirties sėmėsi  „Michelin“ žvaigždutėmis apdovanotuose restoranuose Danijoje bei Artimuosiuose Rytuose, tarp jų – ir keturiskart geriausiu pasaulyje pripažintame Kopenhagos restorane „Noma“.

Kurs šiuolaikinę Baltijos virtuvę

Restorano vyno kortą sudarė someljė Silvija Umaraitė, didelį dėmesį skyrusi Rytų bei Centrinėje Europoje pagamintiems vynams.

Virtuvės šefui talkins laukinių gėrybių ir žolelių specialistė Ieva Šidlaitė.

nuotrauka::1

„Nineteen18“ jungiasi prie augančios Lietuvos restoranų bendruomenės, kuri bando kurti tai, kas po kelerių ar dešimties metų bus vadinama šiuolaikine Baltijos šalių virtuve.

„Tradicinę mūsų protėvių mitybą tyrinėjame ilgus mėnesius, glaudžiai bendradarbiaujame su kitais šefais, ūkininkais bei maisto produktų gamintojais. Kartu norime kurti ne tik naujas virtuvės tradicijas, bet ir naujus lietuviškus maisto produktus – žinoma, šiandienos šefai tai interpretuoja savaip“, – pranešime cituojamas p. Paulinas.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Pirmosios „Michelin“ žvaigždės įsegtos dviem Estijos restoranams 2

Gegužės 25-osios vakarą Estija pralaužė ledus ir tapo pirmąją Baltijos šalimi, įtraukta į „Michelin“ gidą –...

Laisvalaikis
2022.05.26
Kodėl šparagai naudingesnis verslas negu auginti braškes Premium

Smidrų, dažniau vadinamų šparagais, augintojų skaičius kasmet auga. Darbo su šia daržove į valias, tačiau...

Gazelė
2022.05.20
Kuo mums įdomus Ukrainos vynas Premium

Gegužę Vilniuje vykusioje tarptautinėje parodoje „Vyno dienos“ surengta ukrainietiško vyno degustacija...

Laisvalaikis
2022.05.15
Kitoks turgus: Paupyje pasiekė 7,5 mln. Eur apyvartą, Benedikto turgus planuoja plėtrą Premium

Įprastoms turgavietėms atsigaunant po pandemijos klesti ir visiškai kitokių koncepcijų objektai, kurie irgi...

Prekyba
2022.05.12
Kol Lietuvos įstatymai draudžia kalbėti apie vyną, ES mūsų vyndariams dega žalią šviesą Premium

„Europos Sąjungos (ES) pripažinimas, kad Lietuvoje galima auginti vynuoges ir daryti vynuogių vyną reiškia,...

Laisvalaikis
2022.05.06
Į Kauną (maisto) kultūros: tarpukario restoranų sudakai ir obaliai Premium

Kultūros turistų maršrutuose po Kauną atsiranda ir barai, restoranai – ir pramoginiais, ir pažintiniais...

Gazelė
2022.05.06
Gastronomijos savaitės žvaigždė – Palangos restoranui „Amsterdam Plaza“

Balandžio 25 d.–gegužės 1 d. vykusioje vienuoliktoje Lietuvos gastronomijos savaitėje specialius meniu siūlė...

Laisvalaikis
2022.05.04
Reklamai pasitelkė šokolado meditaciją

Pastaruosius du mėnesius visas pasaulis gyvena karo Ukrainoje nuotaikomis – tai sekina ir psichologiškai, ir...

Rinkodara
2022.05.01
Mąstantiems atidaryti restoraną ar kavinę: kokių klaidų nepadaryti verslo pradžioje Premium

Jei svajonė turėti savo maitinimo įstaigą, tegul ir visai nedidukę, neapleidžia, o sąskaitoje yra šiokių...

Gazelė
2022.04.30
„Michelin“ gidas – jau Estijoje, virėjai laukia žvaigždučių Premium 2

Balandžio pradžioje garsiojo „Michelin“ gastronomijos gido ir Estijos verslumo, turizmo bei inovacijų...

Laisvalaikis
2022.04.28
Kaip atidaryti greitojo maisto restoraną, kai pinigų kišenėje – ne tiek jau daug Premium

Maitinimo verslas – rizikingas ir gana brangus malonumas. Tačiau verslininkų patirtis rodo, kad neprastą...

Gazelė
2022.04.26
„Huracan Coffee“ įkūrėjas: kavos puodelį reikėtų pabranginti dvigubai, bet niekas tam nesiryš Premium 35

Dvejus metus trunkanti pandemija, karas Ukrainoje, pasikeitę vartotojų įpročiai ir tiesiog akyse auganti...

Gazelė
2022.04.22
Restoranų vaišės: per Velykas antrų Kalėdų nebus, bet reikia bandyti viską Premium

Šventėms artėjant, kai kurie gyventojai nutaria vaišes verčiau užsisakyti gatavas, negu gamintis jas patiems.

Gazelė
2022.04.13
Darbdaviai šokiruoti: kai kurie darbuotojai kitur nėra gavę „baltos“ algos Premium 21

Mokėti visus mokesčius, atrodytų, yra savaime suprantama, tačiau tik ne maitinimo sektoriuje. Vis dėlto...

Gazelė
2022.04.07
„Burger Kiosk“ strategija: būti klientams ant tako, į užkandines investuoti iki 20.000 Eur Premium

Svajonę turėti savo restoraną ar kavinę galima įgyvendinti su palyginti nedidelėmis investicijomis. „Burger...

Gazelė
2022.04.03
Patarimai restoranams: sąnaudų kainų valdymas prasideda nuo audito

Maitinimo įstaigoms pastaraisiais metais dorojantis su skirtingais iššūkiais, gastronomijos verslo...

Gazelė
2022.04.02
Dienos pietų kainos – arti psichologinės ribos: kokių sprendimų rado restoranai Premium 14

Kai produktai, energija, kuras brangsta kone kasdien, vis daugiau maitinimo įstaigų griebiasi skaičiuotuvo ir...

Gazelė
2022.04.01
Metė darbus bankuose ir įkūrė verslą: gyvenimai tiesiog apsivertė Premium

Prestižinė darbovietė finansų sektoriuje, galimybė kilti karjeros laiptais, stipriai sukalta motyvacinė...

Gazelė
2022.03.25
Greitojo maisto restoraną Vilniuje įkūrė per pusantro mėnesio ir vos už 20.000 Eur Premium

Patirtis ir noras dirbti gali būti svarbiau net už pinigus: sostinės restorano „Good Mood Food“ įkūrėjai,...

Gazelė
2022.03.23
Smulkieji verslą išplėtė po visą Lietuvą tik išsprendę lygtį su vienu nežinomuoju Premium

Transporto pasiūla yra didelė, tačiau smulkieji verslininkai, ieškantys specifinės paslaugos, kartais net...

Gazelė
2022.03.20

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku