Už užkandžiavimą Florencijos gatvėse – bauda iki 500 Eur

Publikuota: 2018-09-10
„All’Antico Vinaio“ nuotr.
„All’Antico Vinaio“ nuotr.

Gurmanų puikiai vertinamas Florencijos sumuštinių baras „All’Antico Vinaio“, vadinamas „maisto išsinešti šventove“, sulaukė rimtų nemalonumų. Aplinkiniai smulkieji verslininkai kreipėsi į miesto valdžią skųsdamiesi, jog turistai su šiame bare daromais sumuštiniais rankose nusėda aplinkinius laiptus, slenksčius, šaligatvius ir taip kenkia jų verslui.

„All’Antico Vinaio“, pasivadinęs „vienu geriausių Italijos gatvės maisto barų“, veikia pačiame Florencijos senamiesčio centre, greta Ufičių galerijos, itin gausiai lankomos turistų.

Rugpjūtį tarp vienos iš greta baro esančių parduotuvėlių savininkų ir šeimos, ant parduotuvės laiptų užkandžiavusios „All’Antico Vinaio“ sumuštiniais, kilo rimtas kivirčas, praneša „The Guardian“.

nuotrauka::1

Florencijos valdžia jį išsprendė uždraudusi žmonėms valgyti socialiniuose tinkluose puikiai vertinamus „All’Antico Vinaio“ sumuštinius aplink barą ir gretimose gatvėse. Nepranešama, ar valgyti viešai uždrausta tik šiame konkrečiame bare, ar ir kituose parduodamus sumuštinius.

Taip pat valdžia pagrasino skirsianti baudas nuo 150 iki 500 Eur turistams, užkandžiaujantiems neseniai nustatytose nevalgymo zonose.

Tiesa, baudų skyrimo mechanizmas kol kas neaiškus. Tačiau dėl šventos ramybės „The Guardian“ perspėja suvožtinius, gausiai prikimštus salami dešros, geriau suvalgyti savo viešbučio sodelyje ar kokioje kitoje atokioje vietoje.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Kodėl restoranuose visiems reikia cepelinų Premium

Tiek konsultantai, tiek patys verslininkai pataria išsiskirti iš kitų ir daryti tai, ko konkurentai nedaro.

Gazelė
2020.01.19
Legendinio šefo P. Bocuse restoranas neteko „Michelin“ žvaigždės

Gurmaniškąją Prancūzijos gyventojų dalį sukrėtė žinia: legendinio prancūzų virtuvės šefo Paul Bocuse...

Laisvalaikis
2020.01.17
Vieni restoranai jau bumbtelėjo ant žemės, kiti nusileidimui dar tik ruošiasi Premium

Maitinimo įstaigos, gruodį skaičiavusios gerokai išaugusias apyvartas, sausį ieško būdų, kaip prisikviesti...

Gazelė
2020.01.15
Virtuvės meistrai D. Praspaliauskas ir T. Rimydis apie restoranų tendencijas: tvaru ir lokalu Premium

Avokadai, burokėliai, Benedikto kiaušiniai, mėsainiai, sezoninės daržovės ir vaisiai, atsakingas vartojimas –...

Laisvalaikis
2020.01.14
Vynas veganams – misija įmanoma

Turint galvoje, jog vynas yra produktas iš vynuogių ir mielių, galima manyti, kad visi vynai yra tinkami...

Laisvalaikis
2020.01.12
Jūrų gėrybių restorane – ir cukrus iš vandenyno

Ispanas virtuvės meistras Angelas Leonas sakosi pasišventęs misijai skatinti tvarumą ir atsakingą vartojimą.

Laisvalaikis
2020.01.09
Lietuvos vyndariai: pagaminti sunku, o parduoti – dar sunkiau Premium

Lietuviško vyno pardavimai, sumenkę dėl 2017 m. padidinto akcizų mokesčio, pernai stabilizavosi. Vis dėlto...

Pramonė
2020.01.09
„Impossible Foods“ pristatė augalinę kiaulieną 2

Augalinės kilmės proteinus kurianti bendrovė „Impossible Foods“, rinkai siūlanti „Impossible Burger“, Las...

Pramonė
2020.01.07
Brangiausio vyno butelis kainavo 30.000 Eur

Išgirdę apie reto, kolekcinio, aukcionuose parduodamo vyno kainas, pečiais gūžčioja ne vienas – toks butelis...

Laisvalaikis
2020.01.06
Pasaulinė vyno pramonė subrendo transformacijai Premium 1

Vyndarystė nuo seno laikoma vienu iš transformacijos simbolių. Ir nors šis gėrimas skaičiuoja jau 9.000...

Pramonė
2020.01.04

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau