Už užkandžiavimą Florencijos gatvėse – bauda iki 500 Eur

Publikuota: 2018-09-10
„All’Antico Vinaio“ nuotr.
„All’Antico Vinaio“ nuotr.

Gurmanų puikiai vertinamas Florencijos sumuštinių baras „All’Antico Vinaio“, vadinamas „maisto išsinešti šventove“, sulaukė rimtų nemalonumų. Aplinkiniai smulkieji verslininkai kreipėsi į miesto valdžią skųsdamiesi, jog turistai su šiame bare daromais sumuštiniais rankose nusėda aplinkinius laiptus, slenksčius, šaligatvius ir taip kenkia jų verslui.

„All’Antico Vinaio“, pasivadinęs „vienu geriausių Italijos gatvės maisto barų“, veikia pačiame Florencijos senamiesčio centre, greta Ufičių galerijos, itin gausiai lankomos turistų.

Rugpjūtį tarp vienos iš greta baro esančių parduotuvėlių savininkų ir šeimos, ant parduotuvės laiptų užkandžiavusios „All’Antico Vinaio“ sumuštiniais, kilo rimtas kivirčas, praneša „The Guardian“.

nuotrauka::1

Florencijos valdžia jį išsprendė uždraudusi žmonėms valgyti socialiniuose tinkluose puikiai vertinamus „All’Antico Vinaio“ sumuštinius aplink barą ir gretimose gatvėse. Nepranešama, ar valgyti viešai uždrausta tik šiame konkrečiame bare, ar ir kituose parduodamus sumuštinius.

Taip pat valdžia pagrasino skirsianti baudas nuo 150 iki 500 Eur turistams, užkandžiaujantiems neseniai nustatytose nevalgymo zonose.

Tiesa, baudų skyrimo mechanizmas kol kas neaiškus. Tačiau dėl šventos ramybės „The Guardian“ perspėja suvožtinius, gausiai prikimštus salami dešros, geriau suvalgyti savo viešbučio sodelyje ar kokioje kitoje atokioje vietoje.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Septyni Lietuvos restoranai – tarp 30-ies geriausių Baltijos šalyse 4

Lapkričio 12-osios vakarą Taline buvo paskelbtas prestižiniu vadinamo Skandinavijos restoranų gido „White...

Laisvalaikis
2018.11.13
Paskelbtas geriausias Lietuvos virėjas

Savaitgalį vykusios tarptautinės svetingumo parodos „BaltShop. BaltHotel. BaltGastro 2018“ metu vykusiame...

Laisvalaikis
2018.11.12
Baltijos maisto ir gėrimų mugėje BAF paaiškės geriausias Lietuvos virėjas 2

Lapkričio 9 ir 10 d. Vilniuje, parodų centre „Litexpo“, veikia dvi tarptautinės parodos, susiję su vienu...

Laisvalaikis
2018.11.09
Maisto pramonės vizionierius: apie veganų mafiją, „maistonomiką“ ir tai, kaip valgysime ateityje 9

Marius Robles, maisto pramonės vizionierius, įsitikinęs, kad ateinantis dešimtmetis bus laikas, kai „ateis...

Agroverslas
2018.11.05
Tarp NAPA finalininkų – daugiausia lietuvių dizainerių darbų

Kitą savaitgalį vyksiančiuose nacionaliniuose pakuotės dizaino apdovanojimuose NAPA varžysis 26 lietuvių, 15...

Rinkodara
2018.11.04
Jamie Oliveris nebegelbės savo restoranų tinklo 1

Jamie Oliveris, virėjas ir verslininkas, nusprendė nebegelbėti savo restoranų tinklo „Jamie‘s Italian“.

Vadyba
2018.11.03
Kai karaliauja moliūgai

Vaikystėje moliūgais kur kas labiau žavėjausi kaip Pelenės transporto priemone, o ne kaip sveika rudeninio...

Laisvalaikis
2018.10.31
Sardinijos vyno atradimai 2

Jeigu reiktų išvardyti ženklus, būdingus Sardinijos salai, pirmiausia pasakyčiau: vėjas, akmuo, avys. Taip...

Laisvalaikis
2018.10.28
Jūsų stalas: tikra ir netikra vėžlių sriuba Premium

Knygoje „Alisa stebuklų šalyje“ buvo vienas labai keistas ir liūdnas personažas vardu Netikras Vėžlys. Tiesą...

Verslo klasė
2018.10.28
Restorano šefas G. Žalys: atėjo laikas antrajam „Stiklių” kvėpavimui 3

„Prancūzija mane išmokė patriotizmo, todėl aš esu čia“, – sako Gerdvilas Žalys, naujasis „Stiklių“ restorano...

Laisvalaikis
2018.10.26

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau