CNN kuria filmą apie Anthony Bourdainą

Publikuota: 2018-09-07
„Kūnas nėra šventovė, jis – atrakcionų parkas. Mėgaukis kelione“, – yra sakęs Anthony Bourdainas. Danny Moloshok („Reuters“ / „Scanpix“) nuotr.
„Kūnas nėra šventovė, jis – atrakcionų parkas. Mėgaukis kelione“, – yra sakęs Anthony Bourdainas. Danny Moloshok („Reuters“ / „Scanpix“) nuotr.

JAV televizijos transliuotojui CNN priklausanti kompanija „CNN Films“ kuria dokumentinį filmą apie virtuvės šefą, keliautoją, televizijos laidų vedėją ir knygų autorių Anthony Bourdainą.

Kaip praneša „Vanity Fair“, filmas turėtų debiutuoti 2019 m. kino festivaliuose, paskui atkeliaus į kino teatrus, o dar vėliau bus rodomas per CNN. Per šį kanalą rodyta ir itin didelio populiarumo sulaukusi šefo laida „Parts Unknown“.

„Iš laidų gerai pažinojome Tonį, tačiau žmonės trokšta sužinoti dar daugiau, taip jie nori darsyk pagerbti šefo karjerą ir jį patį.“, – komentuoja Amy Entelis, „CNN“ Talentų ir turinio viceprezidentė.

Šį rudenį turėtų pasirodyti ir p. Burdaino knygų bendraautorės Laurie Woolever rašoma šefo biografija, ją ketina išleisti leidykla „Ecco“.

Anthony Bourdainas buvo rastas negyvas š. m. biržėlio 8 d., savo viešbučio kambaryje Kaizersberge, netoli Strasbūro (Prancūzija), kur šiam rudens sezonui filmavo laidą „Parts Unknown“.

Kaip rašė „Verslo žinios“, šefas gimė 1956 m. Niujorke, prancūzų kilmės amerikiečio šeimoje. Baigė garsųjį Amerikos kulinarijos institutą. Tačiau tikriausiai ne vien dėl to jis buvo vadinamas šefų šefu, o jo namais – plačiai žinomas Niujorko restoranas „Les Halles“.

Jis išgarsėjo knyga „Virtuvė slaptai“ (lietuvių kalba ją išleido leidykla „Baltos lankos“), kuri vos pasirodžiusi tapo šiuolaikine kulinarinės literatūros klasika. Kūrinys sulaukė tokios sėkmės, kad netrukus kanalas „Food Network“, o vėliau ir „Travel Channel“ pasiūlė p. Bourdainui kurti ir vesti kulinarijos ir kelionių šou. Taigi jis nuolat keliavo ir rašė. Įvairūs p. Bourdaino straipsniai ir esė sėkmingai spausdinti daugelyje prestižinių leidinių. Jo autorinė laida „Anthony Bourdain: No Reservation“ laimėjo 2009-ųjų „Emmy“ apdovanojimą dokumentinės televizijos kategorijoje.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Už baltąjį trumą nepagailėjo 85.000 Eur

Šiuo metu Italijos Pjemonto regione vykstančioje Tarptautinėje Albos baltųjų trumų mugėje 850 g svorio...

Laisvalaikis
2018.11.14
Septyni Lietuvos restoranai – tarp 30-ies geriausių Baltijos šalyse 4

Lapkričio 12-osios vakarą Taline buvo paskelbtas prestižiniu vadinamo Skandinavijos restoranų gido „White...

Laisvalaikis
2018.11.13
Paskelbtas geriausias Lietuvos virėjas

Savaitgalį vykusios tarptautinės svetingumo parodos „BaltShop. BaltHotel. BaltGastro 2018“ metu vykusiame...

Laisvalaikis
2018.11.12
Baltijos maisto ir gėrimų mugėje BAF paaiškės geriausias Lietuvos virėjas 2

Lapkričio 9 ir 10 d. Vilniuje, parodų centre „Litexpo“, veikia dvi tarptautinės parodos, susiję su vienu...

Laisvalaikis
2018.11.09
Maisto pramonės vizionierius: apie veganų mafiją, „maistonomiką“ ir tai, kaip valgysime ateityje 9

Marius Robles, maisto pramonės vizionierius, įsitikinęs, kad ateinantis dešimtmetis bus laikas, kai „ateis...

Agroverslas
2018.11.05
Tarp NAPA finalininkų – daugiausia lietuvių dizainerių darbų

Kitą savaitgalį vyksiančiuose nacionaliniuose pakuotės dizaino apdovanojimuose NAPA varžysis 26 lietuvių, 15...

Rinkodara
2018.11.04
Jamie Oliveris nebegelbės savo restoranų tinklo 1

Jamie Oliveris, virėjas ir verslininkas, nusprendė nebegelbėti savo restoranų tinklo „Jamie‘s Italian“.

Vadyba
2018.11.03
Kai karaliauja moliūgai

Vaikystėje moliūgais kur kas labiau žavėjausi kaip Pelenės transporto priemone, o ne kaip sveika rudeninio...

Laisvalaikis
2018.10.31
Sardinijos vyno atradimai 2

Jeigu reiktų išvardyti ženklus, būdingus Sardinijos salai, pirmiausia pasakyčiau: vėjas, akmuo, avys. Taip...

Laisvalaikis
2018.10.28
Jūsų stalas: tikra ir netikra vėžlių sriuba Premium

Knygoje „Alisa stebuklų šalyje“ buvo vienas labai keistas ir liūdnas personažas vardu Netikras Vėžlys. Tiesą...

Verslo klasė
2018.10.28
Restorano šefas G. Žalys: atėjo laikas antrajam „Stiklių” kvėpavimui 3

„Prancūzija mane išmokė patriotizmo, todėl aš esu čia“, – sako Gerdvilas Žalys, naujasis „Stiklių“ restorano...

Laisvalaikis
2018.10.26

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau