CNN kuria filmą apie Anthony Bourdainą

Publikuota: 2018-09-07
„Kūnas nėra šventovė, jis – atrakcionų parkas. Mėgaukis kelione“, – yra sakęs Anthony Bourdainas. Danny Moloshok („Reuters“ / „Scanpix“) nuotr.
„Kūnas nėra šventovė, jis – atrakcionų parkas. Mėgaukis kelione“, – yra sakęs Anthony Bourdainas. Danny Moloshok („Reuters“ / „Scanpix“) nuotr.

JAV televizijos transliuotojui CNN priklausanti kompanija „CNN Films“ kuria dokumentinį filmą apie virtuvės šefą, keliautoją, televizijos laidų vedėją ir knygų autorių Anthony Bourdainą.

Kaip praneša „Vanity Fair“, filmas turėtų debiutuoti 2019 m. kino festivaliuose, paskui atkeliaus į kino teatrus, o dar vėliau bus rodomas per CNN. Per šį kanalą rodyta ir itin didelio populiarumo sulaukusi šefo laida „Parts Unknown“.

„Iš laidų gerai pažinojome Tonį, tačiau žmonės trokšta sužinoti dar daugiau, taip jie nori darsyk pagerbti šefo karjerą ir jį patį.“, – komentuoja Amy Entelis, „CNN“ Talentų ir turinio viceprezidentė.

Šį rudenį turėtų pasirodyti ir p. Burdaino knygų bendraautorės Laurie Woolever rašoma šefo biografija, ją ketina išleisti leidykla „Ecco“.

Anthony Bourdainas buvo rastas negyvas š. m. biržėlio 8 d., savo viešbučio kambaryje Kaizersberge, netoli Strasbūro (Prancūzija), kur šiam rudens sezonui filmavo laidą „Parts Unknown“.

Kaip rašė „Verslo žinios“, šefas gimė 1956 m. Niujorke, prancūzų kilmės amerikiečio šeimoje. Baigė garsųjį Amerikos kulinarijos institutą. Tačiau tikriausiai ne vien dėl to jis buvo vadinamas šefų šefu, o jo namais – plačiai žinomas Niujorko restoranas „Les Halles“.

Jis išgarsėjo knyga „Virtuvė slaptai“ (lietuvių kalba ją išleido leidykla „Baltos lankos“), kuri vos pasirodžiusi tapo šiuolaikine kulinarinės literatūros klasika. Kūrinys sulaukė tokios sėkmės, kad netrukus kanalas „Food Network“, o vėliau ir „Travel Channel“ pasiūlė p. Bourdainui kurti ir vesti kulinarijos ir kelionių šou. Taigi jis nuolat keliavo ir rašė. Įvairūs p. Bourdaino straipsniai ir esė sėkmingai spausdinti daugelyje prestižinių leidinių. Jo autorinė laida „Anthony Bourdain: No Reservation“ laimėjo 2009-ųjų „Emmy“ apdovanojimą dokumentinės televizijos kategorijoje.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Išleistas geriausių Vilniaus restoranų gidas 2

Kulinarinis turizmas tapo neatsiejama turizmo verslo dalimi: į išskirtinius restoranus žmonės keliauja...

Laisvalaikis
2019.04.24
Iš Bordo – geros žinios kolekcininkams 3

Balandis vyno pasaulyje – Bordo vyno mėnuo. Išankstinės 2018-ųjų derliaus Bordo prekybos metu per kelias...

Laisvalaikis
2019.04.22
P. Jurkevičius: Semiotikos pratybų – į spinteles ir šaldytuvą Premium 2

Negalėčiau garantuoti, kad Algirdas Julius Greimas būtų lindęs į šaldytuvą ieškoti semiotikos. Bet, tarkime,...

Verslo klasė
2019.04.22
Svarbiau ne veganizmo idėja, o maistas, kurį valgai 6

„Kai nusiperki naują mašiną, tai, neduok Dieve, kažko kito įpilti į baką. Ir į savo organizmą turime žiūrėti...

Laisvalaikis
2019.04.21
Virtuvės improvizacijos Madride: geros vietos pavalgyti

Madride metų laikas nėra labai svarbus – daugmaž visada čia rasi veikiančių lauko kavinių. Bet tikrasis...

Laisvalaikis
2019.04.15
Paskelbė pretendentus į 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašą 10

„Gero maisto akademija“ (GMA) paskelbė „30 geriausių restoranų“ rinkimų startą, o sykiu – trumpąjį 60-ies...

Paslaugos
2019.04.09
Tokijo restoranas 3D sušius parinks pagal žmogaus kūno mėginius 2

Norint patekti į restoraną „Sushi Singularity“ nepakaks paskambinti ir rezervuoti stalelio. Tokijuje nuo 2020...

Laisvalaikis
2019.04.07
Greitų pietų koncepciją eksportuos į Maskvą – planuoja atidaryti 50 restoranų Premium 11

Šešis pietų restoranus „iLunch“ sostinės verslo centruose valdanti UAB „Inovatyvūs restoranai“ suplanavo...

Paslaugos
2019.04.03

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau