CNN kuria filmą apie Anthony Bourdainą

Publikuota: 2018-09-07
„Kūnas nėra šventovė, jis – atrakcionų parkas. Mėgaukis kelione“, – yra sakęs Anthony Bourdainas. Danny Moloshok („Reuters“ / „Scanpix“) nuotr.
„Kūnas nėra šventovė, jis – atrakcionų parkas. Mėgaukis kelione“, – yra sakęs Anthony Bourdainas. Danny Moloshok („Reuters“ / „Scanpix“) nuotr.

JAV televizijos transliuotojui CNN priklausanti kompanija „CNN Films“ kuria dokumentinį filmą apie virtuvės šefą, keliautoją, televizijos laidų vedėją ir knygų autorių Anthony Bourdainą.

Kaip praneša „Vanity Fair“, filmas turėtų debiutuoti 2019 m. kino festivaliuose, paskui atkeliaus į kino teatrus, o dar vėliau bus rodomas per CNN. Per šį kanalą rodyta ir itin didelio populiarumo sulaukusi šefo laida „Parts Unknown“.

„Iš laidų gerai pažinojome Tonį, tačiau žmonės trokšta sužinoti dar daugiau, taip jie nori darsyk pagerbti šefo karjerą ir jį patį.“, – komentuoja Amy Entelis, „CNN“ Talentų ir turinio viceprezidentė.

Šį rudenį turėtų pasirodyti ir p. Burdaino knygų bendraautorės Laurie Woolever rašoma šefo biografija, ją ketina išleisti leidykla „Ecco“.

Anthony Bourdainas buvo rastas negyvas š. m. biržėlio 8 d., savo viešbučio kambaryje Kaizersberge, netoli Strasbūro (Prancūzija), kur šiam rudens sezonui filmavo laidą „Parts Unknown“.

Kaip rašė „Verslo žinios“, šefas gimė 1956 m. Niujorke, prancūzų kilmės amerikiečio šeimoje. Baigė garsųjį Amerikos kulinarijos institutą. Tačiau tikriausiai ne vien dėl to jis buvo vadinamas šefų šefu, o jo namais – plačiai žinomas Niujorko restoranas „Les Halles“.

Jis išgarsėjo knyga „Virtuvė slaptai“ (lietuvių kalba ją išleido leidykla „Baltos lankos“), kuri vos pasirodžiusi tapo šiuolaikine kulinarinės literatūros klasika. Kūrinys sulaukė tokios sėkmės, kad netrukus kanalas „Food Network“, o vėliau ir „Travel Channel“ pasiūlė p. Bourdainui kurti ir vesti kulinarijos ir kelionių šou. Taigi jis nuolat keliavo ir rašė. Įvairūs p. Bourdaino straipsniai ir esė sėkmingai spausdinti daugelyje prestižinių leidinių. Jo autorinė laida „Anthony Bourdain: No Reservation“ laimėjo 2009-ųjų „Emmy“ apdovanojimą dokumentinės televizijos kategorijoje.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Paskelbtas unikalios škotiško viskio kolekcijos išpardavimas

Ko gero, kiekvienas prisiekęs viskio žinovas svajoja apie reto viskio „biblioteką“, tačiau kažin, ar net...

Laisvalaikis
2019.12.15
Kalėdos gali būti pavojingos jūsų sveikatai 

Galima numanyti, kad šventinis laikotarpis – darbo, draugų vakarėliai, šeimos pietūs, saldėsiai, alkoholiniai...

Laisvalaikis
2019.12.15
JAV vegetariško maisto gamintojos siekia leidimo vadinti savo gaminius „mėsainiais“

JAV teismas sustabdė įstatymą, draudžiantį vegetariškų pakaitinių patiekalų gamintojams vartoti žodį „mėsa“...

Paslaugos
2019.12.13
Vienas geriausių sušių restoranų išbrauktas iš „Michelin“ gido

Tokiją pelnytai galima vadinti pasaulio gurmanų sostine. Prestižinis restoranų gidas „Michelin“ į 2020-ųjų...

Laisvalaikis
2019.12.10
Restoranų konsultantės: pradėkite nuo „Excel“ lentelės, jei nemokate – išmokite Premium 1

Vertinant pagal naujų vardų kūrimąsi, jau žinomų plėtrą ir naujos koncepcijos maitinimo įstaigų bumą,...

Gazelė
2019.12.10
Jaunieji virtuvės meistrai: pripažinimą reiškia ne tik „Michelin“ žvaigždė Premium

Nebegalime skųstis, kad Lietuvoje stinga tikrai gerų restoranų ar turime vos kelis kūrybingus virtuvės...

Laisvalaikis
2019.12.08
Du Vilniaus restoranai pateko tarp geriausių pasaulyje

Du Lietuvos restoranai pateko į naujausią „50 Geriausių atradimų“ (50 Best Discovery) sąrašą – tai...

Paslaugos
2019.11.27
Klimatui šylant, Lietuva gali tapti vyndarystės šalimi 1

„The Economist“ Lietuvai prognozuoja vyno šalies ateitį – dėl klimato pokyčių piečiau esančiose šalyse...

Laisvalaikis
2019.11.26
P. Jurkevičius: Mūsų skrandžiai? Literatūrinė-kulinarinė klastotė! Premium 1

Diskusija kaip diskusija... Iš pradžių – normaliai emocinga, pritvinkusi sąmojo, aitraus žurnalistinio...

Verslo klasė
2019.11.24

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau