Mirė virtuvės legenda Joelis Robuchonas

Publikuota: 2018-08-06
Joelis Robuchonas. Charleso Platiau („Reuters“/„Scanpix“) nuotr.
Joelis Robuchonas. Charleso Platiau („Reuters“/„Scanpix“) nuotr.
 

Sulaukęs 73-ejų Ženevoje nuo vėžio mirė daugiausia „Michelin“ žvaigždučių per karjerą surinkęs šefas Joelis Robuchonas.

1945 metais gimęs prancūzas virtuvėje sukiojosi nuo 15 metų, 1990 m. prestižinio restoranų gido „Gault et Millau“ buvo išrinktas šimtmečio šefu. Jo vadovaujami restoranai Paryžiuje, Monake, Tokijuje, Bankoke, Las Vegase ir Honkonge 2016 metais bendrai buvo surinkę daugiausia „Michelin“ žvaigždučių - net 32. Šiemet jis išsaugojo 31 žvaigždutę, penki iš jo restoranų buvo įvertinti 3 žvaigždėmis. Pas p. Robuchoną amato mokėsi tokios šių dienų žvaigždės kaip Gordonas Ramsay, Michaelis Cainesas ir Ericas Ripertas.

Šefas garsėjo kaip perfekcionistas, kuris stengėsi supaprastinti maisto ruošimo procesą, ir nelaikė savęs tradicinės prancūzų virtuvės šalininku.

„Su amžiumi vis aiškiau suprantu, kad paprasti patiekalai yra patys nuostabiausi. Į vieną lėkštę niekad nesistengiu plakti daugiau kaip trijų skonių. Man patinka įžengti į virtuvę ir žinoti, kad patiekalą lengvai atskirsiu pagal jo sudedamąsias dalis“, - 2014 m. interviu „The Business Insider“ kalbėjo meistras, kurio šedevrų sąraše rasite ir lėtai keptą balandį su anties kepenėlių paštetu, ir šilkinę bulvių košę, dosniai pagardintą sviestu.

„Vadinti Joelį Robuchoną šefu – tas pats, kaip sakyti, kad Pablo Picasso piešia, Luciano Pavarrotis – dainuoja, o Fredericas Chopinas – groja pianinu, - knygoje apie gastronomijos meistrą ir jo studentus „L‘Atelier de Joel Robuchon“ rašė virtuvės šefė Patricia Wells. – Šefas į istoriją neabejotinai įeis kaip menininkas, pakeitęs suvokimą, kas yra XX amžiaus virtuvė“.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Lietuvos vyno rinka: be aiškaus judėjimo viena kryptimi 2

Pigesnių vynų pardavimai mažėja, brangesnių – laikosi tame pačiame lygmenyje. Po Alkoholio kontrolės įstatymo...

Laisvalaikis
2018.08.14
Nekenksmingiausia aplinkai – tirpioji kava

Tiems, kuriuos iš ryto pažadina tik puodelis kavos, tyrėjai turi žinių: jei norite mažiau kenkti aplinkai,...

Laisvalaikis
2018.08.11
Ant prancūzų stalų – mėlynas vynas

Gurmanus stebinęs oranžinis vynas Prancūzijoje vietą užleidžia kitai vaivorykštės spalvai. Į rinką su...

Laisvalaikis
2018.08.10
Gėrimų importuotojų portfeliuose – galingas pokytis 7

Viena svarbiausių visos gėrimų rinkos naujienų šį pusmetį yra ta, jog bene populiariausi gėrimų prekių...

Rinkodara
2018.08.10
Samavičių šeimos verslas: po naują restoraną – kas trejus metus 3

Klaipėdiškis Vytautas Samavičius su kūrybingos virtuvės bistro „La Cle“ į kulinarijos sceną išėjo...

Laisvalaikis
2018.08.10
Rinks geriausius Lietuvos barus 4

Šią liepą buvo paskelbtas trečiasis 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašas, taigi kolekcionuojantys...

Laisvalaikis
2018.08.08
Mirė virtuvės legenda Joelis Robuchonas

Sulaukęs 73-ejų Ženevoje nuo vėžio mirė daugiausia „Michelin“ žvaigždučių per karjerą surinkęs šefas Joelis...

Laisvalaikis
2018.08.06
Tėvai su vaikais dažniausiai pykstasi dėl mitybos

Tyrėjai suskaičiavo, kad tėvai su vaikais kasmet susikivirčija po 2.184 kartus. Daugiau nei pusė visų ginčų...

Laisvalaikis
2018.08.05
Virtuvė: kiniškai, su stipriu lietuvišku akcentu Premium 2

Niekada nebuvau Kinijoje ir tik teoriškai žinau, kad joje daugybė virtuvių, kurios smarkiai skiriasi viena...

Verslo klasė
2018.08.04
Pamirškite auksą. Metas investuoti į viskį 5

Viskis šiuo metu išgyvena aukso amžių. Pasaulyje nuolat atsidaro naujų daryklų, o pardavimų kreivė kyla...

Laisvalaikis
2018.07.29
Maisto užsakymų į namus pikas visame pasaulyje – 19 valanda 2

Maisto užsakymų į namus pikas yra 19 val. Tai atskleidė tarptautinis interneto srauto tyrimas.

Laisvalaikis
2018.07.27
Vilniuje – mėsainių valgytojų šventė 8

Vilniuje, Lietuvos teatro, kino ir muzikos muziejaus kieme (Vilniaus g. 41), vyksta gurmaniškų mėsainių...

Laisvalaikis
2018.07.26
10 geriausių Neapolio picerijų

Nė patys italai nesiginčija, jog populiariausio pasaulyje itališko patiekalo picos gimtinė yra Neapolis.

Laisvalaikis
2018.07.25

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau