Mirė virtuvės legenda Joelis Robuchonas

Publikuota: 2018-08-06
Joelis Robuchonas. Charleso Platiau („Reuters“/„Scanpix“) nuotr.
Joelis Robuchonas. Charleso Platiau („Reuters“/„Scanpix“) nuotr.
„Verslo žinios“

Sulaukęs 73-ejų Ženevoje nuo vėžio mirė daugiausia „Michelin“ žvaigždučių per karjerą surinkęs šefas Joelis Robuchonas.

1945 metais gimęs prancūzas virtuvėje sukiojosi nuo 15 metų, 1990 m. prestižinio restoranų gido „Gault et Millau“ buvo išrinktas šimtmečio šefu. Jo vadovaujami restoranai Paryžiuje, Monake, Tokijuje, Bankoke, Las Vegase ir Honkonge 2016 metais bendrai buvo surinkę daugiausia „Michelin“ žvaigždučių - net 32. Šiemet jis išsaugojo 31 žvaigždutę, penki iš jo restoranų buvo įvertinti 3 žvaigždėmis. Pas p. Robuchoną amato mokėsi tokios šių dienų žvaigždės kaip Gordonas Ramsay, Michaelis Cainesas ir Ericas Ripertas.

Šefas garsėjo kaip perfekcionistas, kuris stengėsi supaprastinti maisto ruošimo procesą, ir nelaikė savęs tradicinės prancūzų virtuvės šalininku.

„Su amžiumi vis aiškiau suprantu, kad paprasti patiekalai yra patys nuostabiausi. Į vieną lėkštę niekad nesistengiu plakti daugiau kaip trijų skonių. Man patinka įžengti į virtuvę ir žinoti, kad patiekalą lengvai atskirsiu pagal jo sudedamąsias dalis“, - 2014 m. interviu „The Business Insider“ kalbėjo meistras, kurio šedevrų sąraše rasite ir lėtai keptą balandį su anties kepenėlių paštetu, ir šilkinę bulvių košę, dosniai pagardintą sviestu.

„Vadinti Joelį Robuchoną šefu – tas pats, kaip sakyti, kad Pablo Picasso piešia, Luciano Pavarrotis – dainuoja, o Fredericas Chopinas – groja pianinu, - knygoje apie gastronomijos meistrą ir jo studentus „L‘Atelier de Joel Robuchon“ rašė virtuvės šefė Patricia Wells. – Šefas į istoriją neabejotinai įeis kaip menininkas, pakeitęs suvokimą, kas yra XX amžiaus virtuvė“.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Norvegijoje atidarytas pirmasis restoranas po vandeniu

Norvegijoje duris atvėrė restoranas po vandeniu – pirmasis toks Europoje. Piečiausiame šalies taške, Šiaurės...

Laisvalaikis
2019.03.25
Šiuolaikinės valgyklos pietus siūlo už 1,7 Eur arba nemokamai juos veža net į kitą miestą Premium 6

Verslininkai rizikuoka mažesniuose miestuose atidaryti modernias valgyklas ir paneigia mitus, kad regionuose...

Gazelė
2019.03.24
M. Pravilonis įsiveržė į geriausių pasaulio someljė olimpą Premium 1

Kovo 11–15 d. Belgijoje, Antverpene, vykusiame XVI Pasaulio someljė čempionate (Best Sommelier of the World...

Laisvalaikis
2019.03.22
Pusryčiams – utopija. Vakarienei – distopija Premium

Yra dovanų, kurias norisi tučtuojau išpakuoti ir tučtuojau jomis džiaugtis. Ir yra tokių dovanų, kurias...

Verslo klasė
2019.03.10

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau