Mirė virtuvės legenda Joelis Robuchonas

Publikuota: 2018-08-06
Joelis Robuchonas. Charleso Platiau („Reuters“/„Scanpix“) nuotr.
Joelis Robuchonas. Charleso Platiau („Reuters“/„Scanpix“) nuotr.
„Verslo žinios“

Sulaukęs 73-ejų Ženevoje nuo vėžio mirė daugiausia „Michelin“ žvaigždučių per karjerą surinkęs šefas Joelis Robuchonas.

1945 metais gimęs prancūzas virtuvėje sukiojosi nuo 15 metų, 1990 m. prestižinio restoranų gido „Gault et Millau“ buvo išrinktas šimtmečio šefu. Jo vadovaujami restoranai Paryžiuje, Monake, Tokijuje, Bankoke, Las Vegase ir Honkonge 2016 metais bendrai buvo surinkę daugiausia „Michelin“ žvaigždučių - net 32. Šiemet jis išsaugojo 31 žvaigždutę, penki iš jo restoranų buvo įvertinti 3 žvaigždėmis. Pas p. Robuchoną amato mokėsi tokios šių dienų žvaigždės kaip Gordonas Ramsay, Michaelis Cainesas ir Ericas Ripertas.

Šefas garsėjo kaip perfekcionistas, kuris stengėsi supaprastinti maisto ruošimo procesą, ir nelaikė savęs tradicinės prancūzų virtuvės šalininku.

„Su amžiumi vis aiškiau suprantu, kad paprasti patiekalai yra patys nuostabiausi. Į vieną lėkštę niekad nesistengiu plakti daugiau kaip trijų skonių. Man patinka įžengti į virtuvę ir žinoti, kad patiekalą lengvai atskirsiu pagal jo sudedamąsias dalis“, - 2014 m. interviu „The Business Insider“ kalbėjo meistras, kurio šedevrų sąraše rasite ir lėtai keptą balandį su anties kepenėlių paštetu, ir šilkinę bulvių košę, dosniai pagardintą sviestu.

„Vadinti Joelį Robuchoną šefu – tas pats, kaip sakyti, kad Pablo Picasso piešia, Luciano Pavarrotis – dainuoja, o Fredericas Chopinas – groja pianinu, - knygoje apie gastronomijos meistrą ir jo studentus „L‘Atelier de Joel Robuchon“ rašė virtuvės šefė Patricia Wells. – Šefas į istoriją neabejotinai įeis kaip menininkas, pakeitęs suvokimą, kas yra XX amžiaus virtuvė“.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
„Michelin“ restoranų rojus – Azija 1

„Michelin“ žvaigždutė prie restorano pavadinimo gurmanams sufleruoja kokybę ir išskirtines patirtis.

Laisvalaikis
2018.12.09
„Stiklių“ restorane – revoliucija

Gera žinia tiems, kurie nekantrauja išbandyti, kuo nustebins vilniškio „Relais & Ch?teaux Stikliai Hotel“...

Laisvalaikis
2018.12.07
Lietuvos virėjai iš pasaulio čempionato parsivežė bronzą 1

Liuksemburge vykusiame pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2018“ Lietuvos nacionalinė šefų...

Laisvalaikis
2018.12.03
Vyno verslas mokys skaičiuoti suvartojamo alkoholio kiekį 3

Pernai lapkritį Lietuvos someljė mokykla (LSM) tapo tarptautinės nepolitinės, atsakingą verslą vienijančios...

Laisvalaikis
2018.12.02
Investicinio vyno kaina auga dešimtimis procentų

Daugiau kaip pusę milijono dolerių – tiek spalio 13 d. anonimu norėjęs likti Azijos vyno kolekcininkas...

Laisvalaikis
2018.11.25
Šalia paminklo tautos patriarchui atidaro restoraną su „Basanavičiaus sale“

Sostinės Senamiestyje, šalia paminklo tautos patriarchui Jonui Basanavičiui, penktadienio vakarą duris...

Laisvalaikis
2018.11.23
Gastronomijos scenos naujokai laimėjo dar vieną konkursą

Savaitės pradžioje Vilniuje vykusiame viename įdomiausių Lietuvoje ir, ko gero, vieninteliame pasaulyje...

Laisvalaikis
2018.11.22

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau