Vilniuje – mėsainių valgytojų šventė

Publikuota: 2018-07-26

Vilniuje, Lietuvos teatro, kino ir muzikos muziejaus kieme (Vilniaus g. 41), vyksta gurmaniškų mėsainių valgytojų šventė „Vilnius Burger Fest“.

Festivalyje dalyvauja beveik 20 restoranų, kulinarijos studijų, barų, maisto vagonėlių ir entuziastų grupuočių. Tarp jų – „Boom Burgers“, „Burger Kiosk“, „City Chef“, „Čiop Čiop“, „Drama Burger“, „Gaspar‘s“, „Karvė ir Viščiukas“, „Le Butcher“, „Meatbusters“, „Meat Lovers Pub“, „Paradice“, „Peri Peri“, „Piano Man Pub“, „Viking The Chef“, „Wing‘is“ ir kiti.

Pasak Jono Mažinto, vieno iš festivalio rengėjų, „burgerių festivalio ypatumas yra tai, kad jis kaip kempinė sugeria ir išryškina Lietuvoje vyraujančias kulinarijos tendencijas. Lietuviai tampa vis drąsesni ir ieško pikantiškesnių, aštresnių pojūčių burnoje. Dėl to šiais metais dalyviai itin daug dėmesio skyrė sudėtinių burgerių dalių paruošimui – jų rūkymui, marinavimui, raugimui“.

Kai kurie šventės dalyviai mėsainių sudedamąsias rūko čia pat vietoje, tad atsiprašo miestiečių, kuriuos iki vėlumos gali pasiekti nenumaldomą norą valgyti sukeliantys kvapai.

Gurmė (pranc. gourmet) burgerių festivalis Vilniuje rengiamas ketvirtą kartą. Gurmė burgeriai nuo pateikiamų greito maisto įstaigose skiriasi šviežiais ir kokybiškais produktais, ruošimo būdais, išmoningu ingredientų derinimu bei estetišku pateikimu.

Gurmė burgerių ruošėjų filosofija artima „lėto maisto“ (angl. slow food) koncepcijai – ji buvo sukurta kaip greitojo maisto alternatyva. Ruošiant burgerius, naudojami švieži ir vietos ūkininkų teikiami produktai, atsižvelgiama į tvarumo, ekologijos ir etiško elgesio principus.

Pasaulyje gurmė burgerių judėjimas prasidėjo prieš porą dešimtmečių. Prieš penkerius metus gurmė burgerių banga pasiekė ir Lietuvą. Vilniuje, vėliau ir kituose Lietuvos miestuose ėmė kurtis specializuotos burgerinės, šį patiekalą į meniu įtraukė ir restoranai, atsirado vien burgerių testavimui skirtų tinklaraščių.

Įėjimas į festivalį nemokamas.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
„Michelin“ restoranų rojus – Azija 1

„Michelin“ žvaigždutė prie restorano pavadinimo gurmanams sufleruoja kokybę ir išskirtines patirtis.

Laisvalaikis
2018.12.09
„Stiklių“ restorane – revoliucija

Gera žinia tiems, kurie nekantrauja išbandyti, kuo nustebins vilniškio „Relais & Ch?teaux Stikliai Hotel“...

Laisvalaikis
2018.12.07
Lietuvos virėjai iš pasaulio čempionato parsivežė bronzą 1

Liuksemburge vykusiame pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2018“ Lietuvos nacionalinė šefų...

Laisvalaikis
2018.12.03
Vyno verslas mokys skaičiuoti suvartojamo alkoholio kiekį 3

Pernai lapkritį Lietuvos someljė mokykla (LSM) tapo tarptautinės nepolitinės, atsakingą verslą vienijančios...

Laisvalaikis
2018.12.02
Investicinio vyno kaina auga dešimtimis procentų

Daugiau kaip pusę milijono dolerių – tiek spalio 13 d. anonimu norėjęs likti Azijos vyno kolekcininkas...

Laisvalaikis
2018.11.25
Šalia paminklo tautos patriarchui atidaro restoraną su „Basanavičiaus sale“

Sostinės Senamiestyje, šalia paminklo tautos patriarchui Jonui Basanavičiui, penktadienio vakarą duris...

Laisvalaikis
2018.11.23
Gastronomijos scenos naujokai laimėjo dar vieną konkursą

Savaitės pradžioje Vilniuje vykusiame viename įdomiausių Lietuvoje ir, ko gero, vieninteliame pasaulyje...

Laisvalaikis
2018.11.22
J. Basanavičiaus gimtadienio proga – nuolaidos senamiesčio kavinėse

Lapkričio 23 d., minint 167-ąsias dr. Jono Basanavičiaus gimimo metines, priešais Nacionalinę filharmoniją...

Laisvalaikis
2018.11.20
„The Chinese Tea Company“ Londone įkūrėja ir arbatos žinovė – apie tradicijas, mitus, teisingą vartojimą 3

Juyan Webster, Londone veikiančios bendrovės „The Chinese Tea Company“ įkūrėja ir arbatos žinovė, pasakoja...

Laisvalaikis
2018.11.19

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau