Vilniuje – mėsainių valgytojų šventė

Publikuota: 2018-07-26

Vilniuje, Lietuvos teatro, kino ir muzikos muziejaus kieme (Vilniaus g. 41), vyksta gurmaniškų mėsainių valgytojų šventė „Vilnius Burger Fest“.

Festivalyje dalyvauja beveik 20 restoranų, kulinarijos studijų, barų, maisto vagonėlių ir entuziastų grupuočių. Tarp jų – „Boom Burgers“, „Burger Kiosk“, „City Chef“, „Čiop Čiop“, „Drama Burger“, „Gaspar‘s“, „Karvė ir Viščiukas“, „Le Butcher“, „Meatbusters“, „Meat Lovers Pub“, „Paradice“, „Peri Peri“, „Piano Man Pub“, „Viking The Chef“, „Wing‘is“ ir kiti.

Pasak Jono Mažinto, vieno iš festivalio rengėjų, „burgerių festivalio ypatumas yra tai, kad jis kaip kempinė sugeria ir išryškina Lietuvoje vyraujančias kulinarijos tendencijas. Lietuviai tampa vis drąsesni ir ieško pikantiškesnių, aštresnių pojūčių burnoje. Dėl to šiais metais dalyviai itin daug dėmesio skyrė sudėtinių burgerių dalių paruošimui – jų rūkymui, marinavimui, raugimui“.

Kai kurie šventės dalyviai mėsainių sudedamąsias rūko čia pat vietoje, tad atsiprašo miestiečių, kuriuos iki vėlumos gali pasiekti nenumaldomą norą valgyti sukeliantys kvapai.

Gurmė (pranc. gourmet) burgerių festivalis Vilniuje rengiamas ketvirtą kartą. Gurmė burgeriai nuo pateikiamų greito maisto įstaigose skiriasi šviežiais ir kokybiškais produktais, ruošimo būdais, išmoningu ingredientų derinimu bei estetišku pateikimu.

Gurmė burgerių ruošėjų filosofija artima „lėto maisto“ (angl. slow food) koncepcijai – ji buvo sukurta kaip greitojo maisto alternatyva. Ruošiant burgerius, naudojami švieži ir vietos ūkininkų teikiami produktai, atsižvelgiama į tvarumo, ekologijos ir etiško elgesio principus.

Pasaulyje gurmė burgerių judėjimas prasidėjo prieš porą dešimtmečių. Prieš penkerius metus gurmė burgerių banga pasiekė ir Lietuvą. Vilniuje, vėliau ir kituose Lietuvos miestuose ėmė kurtis specializuotos burgerinės, šį patiekalą į meniu įtraukė ir restoranai, atsirado vien burgerių testavimui skirtų tinklaraščių.

Įėjimas į festivalį nemokamas.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Norvegijoje atidarytas pirmasis restoranas po vandeniu

Norvegijoje duris atvėrė restoranas po vandeniu – pirmasis toks Europoje. Piečiausiame šalies taške, Šiaurės...

Laisvalaikis
2019.03.25
Šiuolaikinės valgyklos pietus siūlo už 1,7 Eur arba nemokamai juos veža net į kitą miestą Premium 7

Verslininkai rizikuoka mažesniuose miestuose atidaryti modernias valgyklas ir paneigia mitus, kad regionuose...

Gazelė
2019.03.24
M. Pravilonis įsiveržė į geriausių pasaulio someljė olimpą Premium 1

Kovo 11–15 d. Belgijoje, Antverpene, vykusiame XVI Pasaulio someljė čempionate (Best Sommelier of the World...

Laisvalaikis
2019.03.22
Pusryčiams – utopija. Vakarienei – distopija Premium

Yra dovanų, kurias norisi tučtuojau išpakuoti ir tučtuojau jomis džiaugtis. Ir yra tokių dovanų, kurias...

Verslo klasė
2019.03.10

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau