Vilniuje – mėsainių valgytojų šventė

Publikuota: 2018-07-26

Vilniuje, Lietuvos teatro, kino ir muzikos muziejaus kieme (Vilniaus g. 41), vyksta gurmaniškų mėsainių valgytojų šventė „Vilnius Burger Fest“.

Festivalyje dalyvauja beveik 20 restoranų, kulinarijos studijų, barų, maisto vagonėlių ir entuziastų grupuočių. Tarp jų – „Boom Burgers“, „Burger Kiosk“, „City Chef“, „Čiop Čiop“, „Drama Burger“, „Gaspar‘s“, „Karvė ir Viščiukas“, „Le Butcher“, „Meatbusters“, „Meat Lovers Pub“, „Paradice“, „Peri Peri“, „Piano Man Pub“, „Viking The Chef“, „Wing‘is“ ir kiti.

Pasak Jono Mažinto, vieno iš festivalio rengėjų, „burgerių festivalio ypatumas yra tai, kad jis kaip kempinė sugeria ir išryškina Lietuvoje vyraujančias kulinarijos tendencijas. Lietuviai tampa vis drąsesni ir ieško pikantiškesnių, aštresnių pojūčių burnoje. Dėl to šiais metais dalyviai itin daug dėmesio skyrė sudėtinių burgerių dalių paruošimui – jų rūkymui, marinavimui, raugimui“.

Kai kurie šventės dalyviai mėsainių sudedamąsias rūko čia pat vietoje, tad atsiprašo miestiečių, kuriuos iki vėlumos gali pasiekti nenumaldomą norą valgyti sukeliantys kvapai.

Gurmė (pranc. gourmet) burgerių festivalis Vilniuje rengiamas ketvirtą kartą. Gurmė burgeriai nuo pateikiamų greito maisto įstaigose skiriasi šviežiais ir kokybiškais produktais, ruošimo būdais, išmoningu ingredientų derinimu bei estetišku pateikimu.

Gurmė burgerių ruošėjų filosofija artima „lėto maisto“ (angl. slow food) koncepcijai – ji buvo sukurta kaip greitojo maisto alternatyva. Ruošiant burgerius, naudojami švieži ir vietos ūkininkų teikiami produktai, atsižvelgiama į tvarumo, ekologijos ir etiško elgesio principus.

Pasaulyje gurmė burgerių judėjimas prasidėjo prieš porą dešimtmečių. Prieš penkerius metus gurmė burgerių banga pasiekė ir Lietuvą. Vilniuje, vėliau ir kituose Lietuvos miestuose ėmė kurtis specializuotos burgerinės, šį patiekalą į meniu įtraukė ir restoranai, atsirado vien burgerių testavimui skirtų tinklaraščių.

Įėjimas į festivalį nemokamas.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Lietuvos vyno rinka: be aiškaus judėjimo viena kryptimi 2

Pigesnių vynų pardavimai mažėja, brangesnių – laikosi tame pačiame lygmenyje. Po Alkoholio kontrolės įstatymo...

Laisvalaikis
2018.08.14
Nekenksmingiausia aplinkai – tirpioji kava

Tiems, kuriuos iš ryto pažadina tik puodelis kavos, tyrėjai turi žinių: jei norite mažiau kenkti aplinkai,...

Laisvalaikis
2018.08.11
Ant prancūzų stalų – mėlynas vynas

Gurmanus stebinęs oranžinis vynas Prancūzijoje vietą užleidžia kitai vaivorykštės spalvai. Į rinką su...

Laisvalaikis
2018.08.10
Gėrimų importuotojų portfeliuose – galingas pokytis 7

Viena svarbiausių visos gėrimų rinkos naujienų šį pusmetį yra ta, jog bene populiariausi gėrimų prekių...

Rinkodara
2018.08.10
Samavičių šeimos verslas: po naują restoraną – kas trejus metus 3

Klaipėdiškis Vytautas Samavičius su kūrybingos virtuvės bistro „La Cle“ į kulinarijos sceną išėjo...

Laisvalaikis
2018.08.10
Rinks geriausius Lietuvos barus 4

Šią liepą buvo paskelbtas trečiasis 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašas, taigi kolekcionuojantys...

Laisvalaikis
2018.08.08
Mirė virtuvės legenda Joelis Robuchonas

Sulaukęs 73-ejų Ženevoje nuo vėžio mirė daugiausia „Michelin“ žvaigždučių per karjerą surinkęs šefas Joelis...

Laisvalaikis
2018.08.06
Tėvai su vaikais dažniausiai pykstasi dėl mitybos

Tyrėjai suskaičiavo, kad tėvai su vaikais kasmet susikivirčija po 2.184 kartus. Daugiau nei pusė visų ginčų...

Laisvalaikis
2018.08.05
Virtuvė: kiniškai, su stipriu lietuvišku akcentu Premium 2

Niekada nebuvau Kinijoje ir tik teoriškai žinau, kad joje daugybė virtuvių, kurios smarkiai skiriasi viena...

Verslo klasė
2018.08.04
Pamirškite auksą. Metas investuoti į viskį 5

Viskis šiuo metu išgyvena aukso amžių. Pasaulyje nuolat atsidaro naujų daryklų, o pardavimų kreivė kyla...

Laisvalaikis
2018.07.29
Maisto užsakymų į namus pikas visame pasaulyje – 19 valanda 2

Maisto užsakymų į namus pikas yra 19 val. Tai atskleidė tarptautinis interneto srauto tyrimas.

Laisvalaikis
2018.07.27
Vilniuje – mėsainių valgytojų šventė 8

Vilniuje, Lietuvos teatro, kino ir muzikos muziejaus kieme (Vilniaus g. 41), vyksta gurmaniškų mėsainių...

Laisvalaikis
2018.07.26
10 geriausių Neapolio picerijų

Nė patys italai nesiginčija, jog populiariausio pasaulyje itališko patiekalo picos gimtinė yra Neapolis.

Laisvalaikis
2018.07.25

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau