Prancūzijos mėsininkai vyriausybei skundžiasi dėl veganų išpuolių

Publikuota: 2018-07-01
„Reuters" / „Scanpix" nuotr.
„Reuters" / „Scanpix" nuotr.

Prancūzų mėsininkai savo šalies vyriausybei parašė laišką, kuriame išreiškė susirūpinimą dėl dažnėjančių radikaliai nusiteikusių veganų išpuolių.

Laiškas, kurį parašė Prancūzijos mėsininkų ir mėsos gamintojų konfederacijos (CFBCT) prezidentas Jeanas-Francois Guihardas, buvo išsiųstas vidaus reikalų ministrui, taip pat paskelbtas feisbuke, skelbia „The Independent“.

Pasak p. Guihardo, laiškas parašytas 18.000 visos šalies mėsininkų vardu, kurie išreiškė savo susirūpinimą dėl įsigalinčio veganų „autoritarizmo”.

Jis teigia, kad pastaruoju metu keletas aktyvistų užpuolė mėsines ir surengė vandalizmo aktus, pavyzdžiui, išpylė netikrą kraują ant pastato sienų, apipurškė grafičiais arba apmėtė langus akmenimis.

Ponas Guihardas paminėjo keletą pastarųjų incidentų, dėl kurių nukentėjo tokie vietos verslai kaip mėsininko, žuvininko, restorano ir specializuotų kepsnių užeigų.

Laiške šiuos poelgius p. Guihardas apibūdina kaip „terorizmą” bei prašo ministro imtis veiksmų ir palaikyti Prancūzijos mėsininkus.

„Mes pasikliaujame jūsų pagalba ir prašome visos vyriausybės paramos kaip įmanoma greičiau stabdant šį verbalinį, fizinį, moralinį smurtą prieš sąžiningus profesionalus, kokie mes ir esame”, – teigiama laiške.

2017 m. sausį CFBCT prezidentu tapęs p. Guihardas taip pat primena įvykį Trebes mieste šių metų kovą, kai ginkluotas žmogus surengė išpuolį, per kurį tarp kitų žuvusių buvo ir mėsininkas Christianas Medvesas. Po šio išpuolio viena prancūzų veganė buvo nuteista kalėti kai feisbuke paskelbė, kad šiame įvykyje ji įžvelgė „teisingumo”.

Ponas Guihardas laiške teigia, kad veganų daroma žala turi ne tik finansinių, bet ir emocinių nuostolių mėsininkams.

„Pone ministre, žvelgiant į smurto eskalavimą, koks bus kitas žingsnis? Kaip mes galime palaikyti faktą, kad grupė žmonių yra nuolat stigmatizuojama dėl savo profesijos?” – rašoma laiške.

„The Independent“ pažymi, jog laiške taip pat pabrėžiama, kad baimėje gyvenantys mėsininkai nenori užtraukti „neapykantos veganams”, nes jų minimi radikalūs žmonės ir jų poelgiai neatstovauja visiems, pasirinkusiems veganišką gyvenimo būdą.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Paskelbtas geriausias Lietuvos virėjas

Savaitgalį vykusios tarptautinės svetingumo parodos „BaltShop. BaltHotel. BaltGastro 2018“ metu vykusiame...

Laisvalaikis
2018.11.12
Baltijos maisto ir gėrimų mugėje BAF paaiškės geriausias Lietuvos virėjas 2

Lapkričio 9 ir 10 d. Vilniuje, parodų centre „Litexpo“, veikia dvi tarptautinės parodos, susiję su vienu...

Laisvalaikis
2018.11.09
Maisto pramonės vizionierius: apie veganų mafiją, „maistonomiką“ ir tai, kaip valgysime ateityje 9

Marius Robles, maisto pramonės vizionierius, įsitikinęs, kad ateinantis dešimtmetis bus laikas, kai „ateis...

Agroverslas
2018.11.05
Tarp NAPA finalininkų – daugiausia lietuvių dizainerių darbų

Kitą savaitgalį vyksiančiuose nacionaliniuose pakuotės dizaino apdovanojimuose NAPA varžysis 26 lietuvių, 15...

Rinkodara
2018.11.04
Jamie Oliveris nebegelbės savo restoranų tinklo 1

Jamie Oliveris, virėjas ir verslininkas, nusprendė nebegelbėti savo restoranų tinklo „Jamie‘s Italian“.

Vadyba
2018.11.03
Kai karaliauja moliūgai

Vaikystėje moliūgais kur kas labiau žavėjausi kaip Pelenės transporto priemone, o ne kaip sveika rudeninio...

Laisvalaikis
2018.10.31
Sardinijos vyno atradimai 2

Jeigu reiktų išvardyti ženklus, būdingus Sardinijos salai, pirmiausia pasakyčiau: vėjas, akmuo, avys. Taip...

Laisvalaikis
2018.10.28
Jūsų stalas: tikra ir netikra vėžlių sriuba Premium

Knygoje „Alisa stebuklų šalyje“ buvo vienas labai keistas ir liūdnas personažas vardu Netikras Vėžlys. Tiesą...

Verslo klasė
2018.10.28
Restorano šefas G. Žalys: atėjo laikas antrajam „Stiklių” kvėpavimui 3

„Prancūzija mane išmokė patriotizmo, todėl aš esu čia“, – sako Gerdvilas Žalys, naujasis „Stiklių“ restorano...

Laisvalaikis
2018.10.26

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau