Paskelbtas 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašas

Publikuota: 2018-06-28

Pirmoji vieta 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąraše šiemet atiteko virtuvės šefo Martyno Praškevičiaus vadovaujamam restoranui „Džiaugsmas“. Į sąrašo viršūnę „Džiaugsmas“ pateko išstūmęs iš jos virtuvės šefo Liutauro Čepracko restoraną „Gastronomika“.

Gero maisto akademijos (GMA) narių balsavimas nestebina: 2016-ųjų sąraše 2012 m. Vilniuje atidarytas pirmasis p. Praškevičiaus restoranas „Stebuklai“ užėmė pirmąją vietą. 2017-aisiais dar visai šviežiam antrajam virtuvės šefo restoranui „Džiaugsmas“ atiteko antroji vieta. Šiemet p. Praškevičius, su juo ir visa komanda, gali triumfuoti visiškai pelnytai. Tiesa, įsikibęs į „Džiaugsmą“, p. Martynas apleido „Stebuklus“. Šie iš sąrašo krito (2017 m. – 11 vieta), kol šiemet visai iškrito. Čia galima pajuokauti: kad galėtumei džiaugtis, stebuklų nereikia.

Dvejus metus paeiliui ketvirtoje vietoje laikęsi „Monai“, virtuvės meistro Vytauto Samavičiaus ir jo žmonos Kristinos restoranas Klaipėdoje, šiemet – antroje vietoje. Tai irgi nė trupučio nestebina: VŽ pašnekovai, tarp jų – ir žinomi virtuvės meistrai, „Monams“ prognozavo vietą pirmame trejete.

„Sweet Root“ nuoseklus kopimas į viršų iliustruoja, kaip svarbu dantimis įsikibus laikytis restorano koncepcijos. 2016 m. užėmęs 9 vietą, 2017 m. – 7-ą, šių metų sąraše restoranas trečias. Neabejotinai, sėkmę lėmė ir virtuvės šefo Justino Misiaus meistrystė, ir restorano bendrasavininkių požiūris į lietuviškų skonių puoselėjimą, vienas iš nuosekliausių Lietuvoje.

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Tęsinys – po grafiku.

[infogram id="630097d3-a59c-4d7c-ad91-81d571e2ad1c" prefix="JwP" format="interactive" title="3 geriausi restoranai"]

Netikėtumų nebuvo

Lyginant šių ir dviejų praėjusių metų 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašus matyti, jog šiųmečiame pokyčių yra, tačiau netikėtumų – ne.

Priešingai, šių metų sąrašas viską dėlioja į vietas. Antai, praėjusių metų sąrašo naujokas, Kaune veikiantis restoranas „Numan“, vos po pusmečio nuo atsidarymo įsiveržęs į trečiąją sąrašo vietą, o šiemet likęs 11-oje, patvirtina Lino Petrukaičio, GMA steigėjo ir projekto sumanytojo, nuomonę, jog „naujiems restoranams daug lengviau padaryti pirmą įspūdį ir patekti į trisdešimtuką. Kita vertus, po metų paaiškėja, kurie restoranai konceptualiai yra tvirti, o kurie nebeišlaiko pradžioje išsikeltos kokybės kartelės“.

Kita vertus, „Numan“ restorane pasikeitė virtuvės šefas, dabar ten jų dirba visa komanda, ir po metų bus matyti, dėsningas ar atsitiktinis buvo krytis. Kauniškio restorano istorija primena garsaus virtuvės šefo Deivydo Praspaliausko istoriją: 2016 m. jo vadovaujamas restoranas „Dublis“ užėmė pirmąją vietą. Pernai, kai p. Praspaliauskas išėjo iš restorano, „Dublis“ užėmė 22 vietą. Šiemet 30-ies geriausiųjų sąraše jo nėra, tačiau solidžioje septintoje vietoje atsirado „Amandus“, praėjusią vasarą atidarytas p. Praspaliausko restoranas. Ne tik šie du pavyzdžiai, beveik visi sąrašo restoranai rodo, kokią svarbią (svarbiausią) vietą restoranų versle užima virtuvės meistrų ir restoranų savininkų bendras požiūris į tai, ką ir kodėl jie daro.

Tęsinys – po grafiku.

[infogram id="6337d765-ffdb-471c-8dbe-8a462bc88801" prefix="u0j" format="interactive" title="30 geriausių restoranų 2018"]

Bet kuriuo atveju, šiemet tokių ryškių skrydžių į sąrašą nėra. Patikimose vietose įsitvirtino visi pirmojo dešimtuko restoranai. Tokiose patikimose, kad abejonių nekyla nei dėl vienos. Kita vertus, be poros išimčių, abejonių nekelia nė vienas sąrašo dalyvis.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Kaip pradėti pažintį su vynu Premium 1

Įkvėpta amerikiečių žurnalistės Biancos Bosker knygos „Kamščio nunešti“ (išleido „Kitos knygos“) apie someljė...

Laisvalaikis
2022.06.19
Naujas restoranų kūrėjo A. Oželio „vaikas“: kiekvienam ridikėliui savas laikas Premium

Arūnas Oželis – vienas pirmųjų restoranų steigėjų Nepriklausomoje Lietuvoje. Dabar, po beveik 30-ies metų,...

Laisvalaikis
2022.06.17
Restoranų kūrėjas A. Oželis: dabar gyvenimas yra ne turtingas, bet... labai labai malonus Premium 1

„Restoranai kaip vaikai, tu juos užaugini ir palieki kitiems – „Provansas“ pateko į vienas rankas ir net...

Laisvalaikis
2022.06.14
Sukūrė sprendimą darbuotojų pajamoms padidinti: naudoja ir barai, ir bažnyčios Premium 8

130.000 Eur – tiek papildomų pajamų – arbatpinigių pavedimų gavo barų ir restoranų darbuotojai, kai už...

Gazelė
2022.06.06
Išmokti gaminti desertus gali visi, iš to sukurti verslą – tik retas Premium 1

Kai kurie mėgstantys kepti tortus papildomai užsidirba juos parduodami draugams ar pažįstamiems, tačiau toks...

Gazelė
2022.06.03
Kai gatvės remontas kerta skaudžiau nei karantinas: kaip išlaukti Premium

Vietinės gatvės rekonstrukcijos kirtis verslui gali būti skaudesnis negu pasaulį užklupusios pandemijos.

Gazelė
2022.06.01
Vyno pasaulio ekstremalai – vyndariai iš Atakamos dykumos Premium

Čilėje plytinčios Atakamos dykumos vyndarių ir vynuogių augintojų kooperatyvas sektoriuje kelia revoliucijas:...

Laisvalaikis
2022.05.28
Pirmosios „Michelin“ žvaigždės įsegtos dviem Estijos restoranams 2

Gegužės 25-osios vakarą Estija pralaužė ledus ir tapo pirmąją Baltijos šalimi, įtraukta į „Michelin“ gidą –...

Laisvalaikis
2022.05.26
Kodėl šparagai naudingesnis verslas negu auginti braškes Premium

Smidrų, dažniau vadinamų šparagais, augintojų skaičius kasmet auga. Darbo su šia daržove į valias, tačiau...

Gazelė
2022.05.20
Kuo mums įdomus Ukrainos vynas Premium

Gegužę Vilniuje vykusioje tarptautinėje parodoje „Vyno dienos“ surengta ukrainietiško vyno degustacija...

Laisvalaikis
2022.05.15
Kitoks turgus: Paupyje pasiekė 7,5 mln. Eur apyvartą, Benedikto turgus planuoja plėtrą Premium

Įprastoms turgavietėms atsigaunant po pandemijos klesti ir visiškai kitokių koncepcijų objektai, kurie irgi...

Prekyba
2022.05.12
Kol Lietuvos įstatymai draudžia kalbėti apie vyną, ES mūsų vyndariams dega žalią šviesą Premium

„Europos Sąjungos (ES) pripažinimas, kad Lietuvoje galima auginti vynuoges ir daryti vynuogių vyną reiškia,...

Laisvalaikis
2022.05.06
Į Kauną (maisto) kultūros: tarpukario restoranų sudakai ir obaliai Premium

Kultūros turistų maršrutuose po Kauną atsiranda ir barai, restoranai – ir pramoginiais, ir pažintiniais...

Gazelė
2022.05.06
Gastronomijos savaitės žvaigždė – Palangos restoranui „Amsterdam Plaza“

Balandžio 25 d.–gegužės 1 d. vykusioje vienuoliktoje Lietuvos gastronomijos savaitėje specialius meniu siūlė...

Laisvalaikis
2022.05.04
Reklamai pasitelkė šokolado meditaciją

Pastaruosius du mėnesius visas pasaulis gyvena karo Ukrainoje nuotaikomis – tai sekina ir psichologiškai, ir...

Rinkodara
2022.05.01
Mąstantiems atidaryti restoraną ar kavinę: kokių klaidų nepadaryti verslo pradžioje Premium

Jei svajonė turėti savo maitinimo įstaigą, tegul ir visai nedidukę, neapleidžia, o sąskaitoje yra šiokių...

Gazelė
2022.04.30
„Michelin“ gidas – jau Estijoje, virėjai laukia žvaigždučių Premium 2

Balandžio pradžioje garsiojo „Michelin“ gastronomijos gido ir Estijos verslumo, turizmo bei inovacijų...

Laisvalaikis
2022.04.28
Kaip atidaryti greitojo maisto restoraną, kai pinigų kišenėje – ne tiek jau daug Premium

Maitinimo verslas – rizikingas ir gana brangus malonumas. Tačiau verslininkų patirtis rodo, kad neprastą...

Gazelė
2022.04.26
„Huracan Coffee“ įkūrėjas: kavos puodelį reikėtų pabranginti dvigubai, bet niekas tam nesiryš Premium 35

Dvejus metus trunkanti pandemija, karas Ukrainoje, pasikeitę vartotojų įpročiai ir tiesiog akyse auganti...

Gazelė
2022.04.22
Restoranų vaišės: per Velykas antrų Kalėdų nebus, bet reikia bandyti viską Premium

Šventėms artėjant, kai kurie gyventojai nutaria vaišes verčiau užsisakyti gatavas, negu gamintis jas patiems.

Gazelė
2022.04.13

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku