„Kempinski Hotels” vyriausiųjų šefų gretas papildė pirmasis lietuvis

Publikuota: 2018-06-15
Ponas Alekna žada naujajame „Kempinski Hotel Cathedral Square“ restorano meniu derinti modernią kulinariją su Baltijos šalių virtuvės paveldu. „Kempinski Hotel Cathedral Square“ nuotr.
Ponas Alekna žada naujajame „Kempinski Hotel Cathedral Square“ restorano meniu derinti modernią kulinariją su Baltijos šalių virtuvės paveldu. „Kempinski Hotel Cathedral Square“ nuotr.

Vilniaus viešbučio „Kempinski Hotel Cathedral Square“ naujuoju vyriausiuoju virtuvės šefu tapo Vytautas Alekna. Jis - pirmasis vyriausiasis šefas iš Lietuvos 76 Kempinski viešbučius jungiančioje prabangių viešbučių grupėje.

Virtuvės vairą perėmęs iš buvusio vyriausiojo šefo Javiero Lopezo, p. Alekna vadovaus restorano „Telegrafas“, baro „Le Salon Bar & Lounge“ bei viešbučio konferencijų centro virtuvei, praneša „Kempinski Hotel Cathedral Square“.

Ponas Alekna šefo karjerą pradėjo prieš aštuonerius metus restoranuose „River Side“ ir „IDW Esperanza“. Prie „Kempinski Hotel Cathedral Square“ komandos prisijungęs 2012 m. kaip virėjas, per beveik šešerius metus jis sėkmingai pakilo net penkiomis pozicijomis.

Savo karjeros kelyje p. Alekna stažavosi vienos „Michelin“ žvaigždutės restorane „Kinn Kinn“ (Kopenhaga) bei dalyvavo projektuose su „Lorenz Adlon Esszimmer“ (2 „Michelin“ žvaigždutės, Berlynas), „C? d’Oro“ (1 „Michelin“ žvaigždutė, St. Moritzas) bei Tailando virtuvės žvaigžde šefu McDang.

Ponas Alekna siekia kurti savitą modernų kulinarinį stilių, didelį dėmesį skirdamas Baltijos šalių bei vietiniams lietuviškiems sezoniniams ingredientams. Jų akcentus, siekiant išlaikyti pagarbą lietuviško maisto kultūrai ir jo gamintojams, bus galima pajusti beveik visuose restorano „Telegrafas“ patiekaluose.

Į sezoninius meniu patiekalus Vytautas įtraukia rečiau naudojamus, vaikystės įkvėptus ingredientus. Naujame vasaros meniu restorano „Telegrafas“ svečiai sutiks ir tokius vasaros skonius, kaip šviežių voveraičių sriuba ar trintos braškės su cukrumi.

„Nuo pat pradžių restoranas „Telegrafas“ yra ta vieta, kuria man norisi rūpintis kaip savo paties restoranu. Taip pat smagu matyti, kad dabar formuojasi nauja jaunų Lietuvos ir Baltijos šalių virtuvės šefų karta, kuriems svarbus Baltijos šalių kulinarinis identitetas, galvojama apie vietinius ingredientus. Tą stipriai išreiškiu ir savo kuriamuose patiekaluose“, – sako p. Alekna.

Naujojo vyriausiojo šefo vasaros meniu patiekalus restorano „Telegrafas“ svečiai galės paragauti jau nuo birželio 18-osios.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Pacų viešbutyje Vilniuje atidarytas dar vienas restoranas 6

Vilniuje, restauruotuose istoriniuose Pacų rūmuose, atidarytas dar vienas restoranas – „Nineteen18“. Jo...

Laisvalaikis
2018.09.19
Restoranų pajamas augina ne tik kylančios kainos Premium

Restoranams ir kavinėms 2018-ieji žada būti dar vieni geri metai. Statistikos duomenimis, šiemet sausį–liepą...

TOP 20 restoranų pagal 2017–ųjų pelną ir pajamas Premium 6

2017-ieji kavinėms ir restoranams taip pat buvo geri. Pajamas didino 17-a iš 20-ies į VŽ sudarytą didžiausių...

Birštonas muša kulinarijos korta – vietų pavalgyti vis daugiau

Visai neseni laikai, kai, neskaičiuojant sanatorijų valgyklų ir Kultūros centro bufeto, Birštone veikė vos...

Laisvalaikis
2018.09.17
Alksta kas devintas Žemės gyventojas 3

Jungtinių Tautų organizacijos duomenimis, 2017 m. pasaulyje maisto trūksta 821 mln. žmonių arba vienam iš...

15 pigiausių „Michelin“ restoranų 1

Dvejomis „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintas Ibizoje esantis restoranas „SubliMotion“ vadinamas brangiausiu...

Laisvalaikis
2018.09.15
Birštonas muša kulinarijos korta – vietų pavalgyti vis daugiau

Visai neseni laikai, kai, neskaičiuojant sanatorijų valgyklų ir Kultūros centro bufeto, Birštone veikė vos...

Laisvalaikis
2018.09.14
Už užkandžiavimą Florencijos gatvėse – bauda iki 500 Eur

Gurmanų puikiai vertinamas Florencijos sumuštinių baras „All’Antico Vinaio“, vadinamas „maisto išsinešti...

Laisvalaikis
2018.09.10
CNN kuria filmą apie Anthony Bourdainą

JAV televizijos transliuotojui CNN priklausanti kompanija „CNN Films“ kuria dokumentinį filmą apie virtuvės...

Laisvalaikis
2018.09.07
Už pietus atsiskaityti ne grynaisiais galima 52 šalies mokyklose 6

Tik 6,5% šalies bendrojo lavinimo mokyklų už maistą valgyklose suteikia galimybę atsiskaityti ne grynaisiais...

Laisvalaikis
2018.09.07

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau