„Kempinski Hotels” vyriausiųjų šefų gretas papildė pirmasis lietuvis

Publikuota: 2018-06-15
Ponas Alekna žada naujajame „Kempinski Hotel Cathedral Square“ restorano meniu derinti modernią kulinariją su Baltijos šalių virtuvės paveldu. „Kempinski Hotel Cathedral Square“ nuotr.
Ponas Alekna žada naujajame „Kempinski Hotel Cathedral Square“ restorano meniu derinti modernią kulinariją su Baltijos šalių virtuvės paveldu. „Kempinski Hotel Cathedral Square“ nuotr.

Vilniaus viešbučio „Kempinski Hotel Cathedral Square“ naujuoju vyriausiuoju virtuvės šefu tapo Vytautas Alekna. Jis - pirmasis vyriausiasis šefas iš Lietuvos 76 Kempinski viešbučius jungiančioje prabangių viešbučių grupėje.

Virtuvės vairą perėmęs iš buvusio vyriausiojo šefo Javiero Lopezo, p. Alekna vadovaus restorano „Telegrafas“, baro „Le Salon Bar & Lounge“ bei viešbučio konferencijų centro virtuvei, praneša „Kempinski Hotel Cathedral Square“.

Ponas Alekna šefo karjerą pradėjo prieš aštuonerius metus restoranuose „River Side“ ir „IDW Esperanza“. Prie „Kempinski Hotel Cathedral Square“ komandos prisijungęs 2012 m. kaip virėjas, per beveik šešerius metus jis sėkmingai pakilo net penkiomis pozicijomis.

Savo karjeros kelyje p. Alekna stažavosi vienos „Michelin“ žvaigždutės restorane „Kinn Kinn“ (Kopenhaga) bei dalyvavo projektuose su „Lorenz Adlon Esszimmer“ (2 „Michelin“ žvaigždutės, Berlynas), „C? d’Oro“ (1 „Michelin“ žvaigždutė, St. Moritzas) bei Tailando virtuvės žvaigžde šefu McDang.

Ponas Alekna siekia kurti savitą modernų kulinarinį stilių, didelį dėmesį skirdamas Baltijos šalių bei vietiniams lietuviškiems sezoniniams ingredientams. Jų akcentus, siekiant išlaikyti pagarbą lietuviško maisto kultūrai ir jo gamintojams, bus galima pajusti beveik visuose restorano „Telegrafas“ patiekaluose.

Į sezoninius meniu patiekalus Vytautas įtraukia rečiau naudojamus, vaikystės įkvėptus ingredientus. Naujame vasaros meniu restorano „Telegrafas“ svečiai sutiks ir tokius vasaros skonius, kaip šviežių voveraičių sriuba ar trintos braškės su cukrumi.

„Nuo pat pradžių restoranas „Telegrafas“ yra ta vieta, kuria man norisi rūpintis kaip savo paties restoranu. Taip pat smagu matyti, kad dabar formuojasi nauja jaunų Lietuvos ir Baltijos šalių virtuvės šefų karta, kuriems svarbus Baltijos šalių kulinarinis identitetas, galvojama apie vietinius ingredientus. Tą stipriai išreiškiu ir savo kuriamuose patiekaluose“, – sako p. Alekna.

Naujojo vyriausiojo šefo vasaros meniu patiekalus restorano „Telegrafas“ svečiai galės paragauti jau nuo birželio 18-osios.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Uždaręs maisto po 1 Eur restoranus, R. Vyšniauskas sugalvojo planą B Premium 9

Maitinimo įstaigos išskirtinumas gali būti pigūs patiekalai, tačiau simboline kaina paremtas verslo modelis...

Gazelė
2019.02.20
Kavos ūkiuose gyvenimas – ne kaip reklamose: išmoktos pamokos 1

Anksti rytą ūkininkas priklaupia prie kavos krūmo ir šypsodamasis skina prisirpusią tamsiai raudoną uogą, o...

Laisvalaikis
2019.02.17
Vilniuje vyksta kavos mėgėjų atlaidai

Vasario 8–10 d. Vilniuje, menų fabrike „Loftas“, vyksta didžiausias Baltijos šalyse kavos festivalis „Vilnius...

Laisvalaikis
2019.02.08
Paskelbtas šimto geriausių Lietuvos barų sąrašas 20

Vasario 7-osios popietę Vilniuje paskelbtas pirmasis geriausių Lietuvos barų sąrašas. Geriausiu baru ir „Best...

Laisvalaikis
2019.02.07
Šokoladas – ir maistas, ir vaistas

Šiais visuotinio kalorijų skaičiavimo laikais skamba neįtikėtinai, tačiau tiems, kurie rūpinasi savo...

Laisvalaikis
2019.02.02
„Burger King“ įgėlė „McDonald‘s“ dėl „Big Mac“ Premium 6

Šių metų pradžioje greitojo maisto restoranų tinklui „McDonald’s“ Europos Sąjungos šalyse praradus išimtines...

Rinkodara
2019.02.02

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau