„Kempinski Hotels” vyriausiųjų šefų gretas papildė pirmasis lietuvis

Vilniaus viešbučio Kempinski Hotel Cathedral Square naujuoju vyriausiuoju virtuvės šefu tapo Vytautas Alekna. Jis - pirmasis vyriausiasis šefas iš Lietuvos 76 Kempinski viešbučius jungiančioje prabangių viešbučių grupėje.
Virtuvės vairą perėmęs iš buvusio vyriausiojo šefo Javiero Lopezo, p. Alekna vadovaus restorano Telegrafas, baro Le Salon Bar & Lounge bei viešbučio konferencijų centro virtuvei, praneša Kempinski Hotel Cathedral Square.
Ponas Alekna šefo karjerą pradėjo prieš aštuonerius metus restoranuose River Side ir IDW Esperanza. Prie Kempinski Hotel Cathedral Square komandos prisijungęs 2012 m. kaip virėjas, per beveik šešerius metus jis sėkmingai pakilo net penkiomis pozicijomis.
Savo karjeros kelyje p. Alekna stažavosi vienos Michelin žvaigždutės restorane Kinn Kinn (Kopenhaga) bei dalyvavo projektuose su Lorenz Adlon Esszimmer (2 Michelin žvaigždutės, Berlynas), C? dOro (1 Michelin žvaigždutė, St. Moritzas) bei Tailando virtuvės žvaigžde šefu McDang.
Ponas Alekna siekia kurti savitą modernų kulinarinį stilių, didelį dėmesį skirdamas Baltijos šalių bei vietiniams lietuviškiems sezoniniams ingredientams. Jų akcentus, siekiant išlaikyti pagarbą lietuviško maisto kultūrai ir jo gamintojams, bus galima pajusti beveik visuose restorano Telegrafas patiekaluose.
Į sezoninius meniu patiekalus Vytautas įtraukia rečiau naudojamus, vaikystės įkvėptus ingredientus. Naujame vasaros meniu restorano Telegrafas svečiai sutiks ir tokius vasaros skonius, kaip šviežių voveraičių sriuba ar trintos braškės su cukrumi.
Nuo pat pradžių restoranas Telegrafas yra ta vieta, kuria man norisi rūpintis kaip savo paties restoranu. Taip pat smagu matyti, kad dabar formuojasi nauja jaunų Lietuvos ir Baltijos šalių virtuvės šefų karta, kuriems svarbus Baltijos šalių kulinarinis identitetas, galvojama apie vietinius ingredientus. Tą stipriai išreiškiu ir savo kuriamuose patiekaluose, sako p. Alekna.
Naujojo vyriausiojo šefo vasaros meniu patiekalus restorano Telegrafas svečiai galės paragauti jau nuo birželio 18-osios.
Rašyti komentarą
Rašyti komentarą